Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 13 januari 2021

Korsa Fredrik och Filippa, få en av Sveriges farligaste män


En svensk nynazist har enligt Expressen klättrat in på en topplista över de mest sjukliga människorna i världen: terrortypen (i vår tid, andra tider hade sett andra typer som uttrycket för den ontologiska Ondskan).

Bilden säger mig genast att det handlar om en ung version av gamle landsförrädaren Fredrik Reinfeldt när han hade en dålig dag och lite till. Efter att ha synat trenne horoskop kan man notera att även vårdvinstkatastrofen Filippa Reinfeldt återkommer i nazistens karta. Kanske är Simon Lindberg det "andliga" barn Fredrik och Filippa skulle ha framfött under deras tid som par?

Från den genetiskt mer stabila modern ser man här Filippas Måne i Lejonet hos nassen och från den vekare pappa Fredrik en Sol i Krabban. Tekniskt sett är båda de stora himlaljusen fel- eller korskopplade hos nassen. Solen lyser inte rationellt utan från under vattnet med dess dunkla drifter och attityder och Månen i Lejonet är lika omdömeslös som Filippa som älskar det storvulna eller skrikigt monumentala (som skamfläcken Nya Karolinska). Nynazisten förenar det sämsta av båda världar. 

Även om klockslag saknas för nazisten är det intressant hur en månascendent simulerar ett ego som via ömsesidig reception med omedvetnas 12e indikerar en rundgång mellan ego och "den onda daimonen" (12e) som slutar med brakförlust för den som spinner på detta inburade innehåll, i nassens fall en ren rasist med Solen och "fallen" Mars i Krabban. Mer rasbiologiskt blir det inte.


Kartans totala fixering på Passion och Mörker (som dessutom infiltrerar varandra på varje ställe) är notabel, men jag tänker inte lägga ord på det. Det är inte en indisk eller annan lärosats utan bara bloggarens upplevelse att det på går någon slags återrapportering till "hemmaplan" av den position hemmaplans härskare befinner sig i.

Sägas ska dock att jag sett konstnärer med denna kombination av Sol/Måne. LejonMåne - att reagera på det visuella (och med visuella medel) - kan förvissa göra nytta i samband med skruvad (eller som Hitler skulle ha sagt: degenererad) konst. Särskilt som Solen i Vatten kan driva långt bort i fantasins värld när sparringpartnern Månen är en evig ja-sägare som bara förstärker Vattnets skeva perspektiv. Som Beatles skaldade: "We all live in a yellow submarine".

*****

Kanske kan alla andra kombinationer av SolKrabba och MänLejon som fastnat i en horoskopsamling på 10.000 kartor ge en antydan om kombinationen också producerar gott... För att minska mängden träffar ingår också kriteriet att den fallna aggressorn Mars måste stå med Solen. 

Mars och Sol är planetära vänner och ge en superboost men i kombinationen med just denna Måne kan man befara en överdrivet passionerad och populistisk grundnatur, bra för konst, musik och andra expressionistiska yttringar men inget att inkludera i diskussionsfora... 

För att ytterligare minska mängden träffar inkluderas också Venus-i-Lejonet som åtminstone för Lejonascendenten är ett problem. Venus är tvåsam medan Lejonet i 1a huset symboliserar den Ene eller kunglig allmakt som ett överdrivet ego. Det gör Lejonascendenten till en tveksam position för Venus. Se bara Trump där dessutom hans Venus förpassas in i onda 12e huset med formalistiska Saturnus, vekt placerad i ett Vattentecken. Hans kvinnosyn råkade förevigas i en ljudinspelning och kvinnor för honom är bara ting att "grabba mellan benen", troféer som han spärrar in i sitt dockhus eller eliminerar helt (12e huset) från sin "manliga" värld..

Datasökning...

Det var för många kriterier för ett dataset på tiotusen, blev bara 1 träff - nazisten. Släpper det tillagda kravet på Venus placering och gör om. Andra sökningar med fyra parametrar har ibland givit åtskilliga resultat bland de tiotusen så redan detta var en antydan att nämnda placeringar inte befrämjar berömmelse eller framgång.
  • Hulk Hogan;11.8.1953; 6:13 - show-wrestler. Sade jag "populistiska typer"?
  • Willem Dafoe;22.7.1955;19:30 - skådespelaren som genom sitt tärda, nästan "kriminella ansikte" allt mer typecastats i rätt endimensionella roller som polis eller skurk (Spider-Man, varv 1). Åtminstone de gånger jag fått syn på Dafoe i fllm från de senaste 20 åren, som likt nötta paltor flyttas fram och tillbaka mellan Ägarens olika "kanalnummer" för att simulera förnyelse. (Alla dessa obehövliga tv-kanaler är fejkad "valfrihet" av grövsta slag och de med pengar köper sig snart bakom betalväggar för att slippa vattentortyren i det svenska basutbudet, bara för att få uppleva samma sak där också, fast innan materialet blivit utslitet och sipprar ned till basutbudet.)
  • Simon Monjack;5.8.1970;12:00 - tidigt avlidna aktrisen Britanny Murphys make, dog fem månader efter henne till följd av droger, självsvält och lunginflammation.
  • Simon Lindberg;10.08.1983;12:00 - jämförelseobjektet
  • Johan Hultberg;20.7.1985;12:00 - moderat riksdagsledamot

Jag tror preliminärt man kan konstatera att det inte är några ljushuvuden som föds under den här himmelen, och minns att allt Mån-Lejonet gör är att förstärka den inneboende naturen. Men samtidigt kan man inte skylla på Solen och krisplaneten Mars med nedsatt slagkraft, båda i Krabban - t.ex. har skidlöparstjärnan Charlotte Kalla den kombinationen med just Mars tävlingsinstinkt som enda "symptom". 

Är det den ömsesidiga receptionen mellan Sol och Måne som dränerar den här typen av livsöde på vett? Båda Ljusen ligger som sagt "tekniskt bakvända" och blir i princip "korkade" istället för ljushuvuden. (Se föregående fynd av solplaceringen i 27 fall av dyslexi.)

Om astrologin ännu lever och har hälsan i något annat land efter Naturens Hämnd kommer den i framtiden att bedrivas med hjälp av enorma datamängder för att hitta de eventuellt typiska särdragen som vissa kombinationer ger. De  undersökningar som gjorts så här långt har alla varit i Väst och med den västerländska astrologin som jag ger ännu mindre för än den hinduiska metoden, även om också denna innehåller gammalt skräp som borde ha rensats bort.

I västastrologen Charles Carters "The Astrological Aspects" från 1930 och som var i tryck genom det fortsatta 1900-talet saknades varje försök att verkligen belägga aspekternas eventuellt. invariabla effekter. Carter beskrev sin lösare metod i förordet: han samlade in några tiotal exemplar av varje interplanetär aspekt och sökte utrannsaka "essensen" eller minsta gemensamma nämnare för aspekten ifråga. Länge levde jag på den boken och memorerade många år varje ord som absolut sanning.

På den här bloggen har jag ibland på bloggen sökt vara hårdare mot astrologin än Carter: samlat ihop hundratals brottsdömda utan att få något gensvar på tanken att "Lilla Illgöraren" Mars aspekter bidrar till problem. Planeten är ju i grunden omoralisk och borde oftare synas i horoskop för dem i klammeri med rättvisan. Men skurkkartorna med en problematisk Mars var snarare något färre än jämförelsegruppens... 

Så är ovanstående fem problembarn bara slump? (Problembarn: att välja moderat åskådning tyder på mental insufficiens, och vem vet vad "Hulk" blivit om han inte hittat sitt bisarra näringsfång?)  Skulle nästa "batch" av tiotusen kartor slumpa fram celebra och högpresenterade figurer med samma Sol/Mån-kombination? Det är för framtiden att reda ut.

 

Exkurs i anslutning till testet av Mars hos kriminella

Måste tillägga att klockslag saknas för kartorna i bägge dataseten vid studiet av Mars, och det är den mörka (tamasiska) eldens planet i sin attack mot ascendenten som är den verkliga frambringaren av omoral, särskilt oppositionen. En Mars i 10e makthuset i attack mot ascendenten kan stå för genomliden grymhet eller i bästa fall impulsiva nycker från en annan i högre eller ledande position,. Ett nära studium av "offret" med Mars-i-tionde visar ofta att de också var omoraliska - kanske i annat område än just husets maktfråga.
     Där Mars stiger i 1a egohuset blir en viktig fråga om den är en "verksam" väl- eller illgörare, men också här blir man ofta överraskad: Trump, som sällade sig till västerlandets allra sämsta ledare, har en "god" Mars stigande i Lejonet, medan Fredrik Reinfeldt, som utmärkte sig för en snål och perspektivlös natur ("Jag, Stridshingsten") har en verksamt "ond" Mars stigande i Lejonets tjänare Jungfrun, således en usel position för Mars att försöka blåsa upp sig till befälhavaren, och kanske bäst lämpad som den civilekonom han var (energi i Jungfrun riktas som siffrorna som sådana eftersom disponenten är logiska Merkurius).
     Tyvärr verkar astrologin inte gå att förenkla till fixa regler. T.o.m. dess heliga kor måste man vara beredd att slakta (eller mota bort) för att inte missa de många små fördelar som kan finnas trots tekniskt svaga placeringar. Omvänt kan svaga detaljer trots allt stödjas av generellt starka budskap, kanske så enkelt fattat som att individen föddes i en stark, flerårig tidsanda. Jag har flera bekanta som, trots att spridningen i ålder bara är 3-6 år uppenbarligen påverkats av olika "sub-generationer" - Saturnus i tre åtföljande zodiaktecken ger helt olika ramverk, och i vissa husen kan blicken för ramverk helt försvinna.
     Bland zodiaktecknen förefaller Vatten instabilt för en så principfast planet som Saturnus, möjligen undantaget Skorpionen där Saturnus i värsta fall enbart representerar låsningar på omedveten attitydnivå. I Tvillingarna gäller istället hög medvetenhet och däri kan Saturnus anklagas för att byta regelverk. Men Saturnus är välplacerad i detta lätta och intellektuella tecken som med enkelhet förstår principerna Saturnus representerar.
    Det kanske är för sin snabba uppfattning Tvillingarnas Merkurius i låga exemplar blir tjuven eller handelsmannen som listat ut hur man utan att flagrant bryta mot spelreglerna ändå gör det, fast omärkligt. Se Sverigehoroskopets Saturnus-Tvilling och det här landets framgångar i utlandet (Sat i 9e huset). På entreprenörsfronten och dessas reklammakare är Sverige ett land av i huvudsak småsluga plagiatörer, även om medierna älskar att vältra sig i enstaka it-framgångar som Spotify. Det fanns inte en anstymmelse till unikhet i den produkten, de korta piratåren med musikdelningsprogrammet Napster hade redan visat vägen. Det enda Spotify gjort är ge musikens ägare kontrollen tillbaka genom att ta makten från användarna ("streaming") så att man betalar per film-flimmer eller ljudkaskad. Men det är förstås inte tankens briljans som gäller i det här landet, utan bara förmågan att göra pengar. Snart blir det ett skämmigt och hopplöst ovuxet mått på värde och landet kommer ångra att de inte tillsatte en Framtidskommission årtionden tidigare...
     Sverigehoroskopets kvicka Merkurius (systemvakna Saturnus-i-Tvillingarnas disponent) väljer tydligt att liera sig med de Rika, med Ägarna, med Ledarna, inklämd som Merkurius är mellan ond Jupiter och ond Sol. Den svenska vakenheten för tydliga tankar fokuserar enbart det lönsamma. Lönsamhetstänkandet, särskilt i kvartalskapitalismens form, kommer att knäckas. Om det behöver inte ens ordas längre.
     Sverigekartan är från socialdemokratins sista starka år, men innehållet pekar redan fram mot tiden då landets Etablissemang stiger fram som de verkliga makthavarna och riksdagen visar sig vara ett tillhåll för andrasorteringen svenskar. IT-entusiasten Carl Bildt och sedan  Fredrik och Filippa representerar här de nya särintressen som 2021 i full färd berövar landet med Löfven och det talrika sovande folket livets sötma genom skitjobb och allt lägre löner. Politiker som från dag 1 börjar bygga sin privata förmögenhet med hjälp av de kontakter som politikerämbetet ger dem. 
     De "stackars rika" som Keno-reklamen så falskt och dubbelbottnat sagt i åratal för att få förlorarna att skratta och de redan rika detsamma - då hela vägen till banken, denna landets allt öppnare Överklass (trots att allt fler flyttar i bevakade områden) kanske inte ska lastas för hårt: förutom förra årets pandemi har det nyrika Etablissemanget bara följt sina gudar. Vad Eliten inte visste var att dessa gudar i sin tur samverkar med den högre plan som låter de nu levande smaka på den försiktiga början av Tidens Ände. Det vill säga, slutet på Fiskarnas era som låtit många gamla insikter (men också felaktigheter) falla i  kaos och förlust - det som tecknet i en huvudriktning står för.
     Bara 1900-talet, erans slutfas, innehöll två världskrig och därefter Rovkapitalismens verkliga framsteg (det andra kallar "marknadsliberalism" men det är demoniska rovdjur som återfötts som människor i denna av många Tidens Ändar....
     Fiskarna var Passiv Jupiters era, Vattenbäraren blir Aktiv Saturnus, för den med öron att höra. (Att kalla de två typerna av tecken för "yin" och "yang" är fel på alla sätt, men även "negativ" och "positiv" missar  den gamla kosmologiska tanke som ligger i den ursprungliga delningen mellan Passiva och Aktiva. Delningen är helt enkelt den mellan Övernatur och den naturliga världen (vad som ingår i vilken halva varierar mellan individer). De Aktiva (Luft/Eld) informerar de Passiva (Vatten/Jord). Låt ingen vara så osmart att man likt Skeptikerna tror att folk förr tog "himmelen" bokstavlig, det var då som nu en figur för tänkande människor, liksom Dödsriket då användes som symbol för Skeptiker och andra materialister som levde på Jordens yta utan att ha några flerdimensionella perspektiv på sin tillvaro. De fyra elementen är också sinnebilder för, ytterst, Den Enes medvetandenivåer (i så måtto som andeskådare och filosofer kunnat skönja dem).
     Om de Passiva är byggarna i världen är de Aktiva de intelligenser som samlats i arkitektkontoret och ritar upp morgondagen... T.o.m. den oärlige Aristoteles som missrepresenterade äldre naturfilosofi
var med på att det bakom den förfärdigade tegelstenen finns ett antal underliggande orsaker. Lönnejobbaren är "den verksamma orsaken" till tegelstenens tillblivelse, men i än högre grad "ändamålsorsaken" - tegelstenen tillverkas inte för sin egen skull, det finns en bakomliggande plan att den ska ingå i en byggnad.
     I Sverige och världen i stort har de Aktiva av själviskhet flockats till Företagen. Missbrukad intelligens brukar korrigeras i ett eller flera liv när själen intar verkligt avtrubbade kroppar och får finna sig i roller som slött verktyg. Den Aktiva har korsat gränsen och sällat sig till de Passiva...
     Slitningar märks ibland i grundläggande synsätt i takt med att ramverkets Saturnus långsamt  byter zodiaktecken. Undertecknad föddes t.ex. med närmast legalistiska Saturnus i frihetliga Jupiter. Som en ingenjör som nedstigit i ett gungfly av möjligheter (Skytten flammar med orolig Eld, inte olikt hästens nervighet). Bekanta födda bara ett år senare har renodlade Jupiter-i-Skytten och beter sig i flera fall som rena chanstagare ur undertecknads saturniska perspektiv på chansernas Skytten.
(Jupiter och Saturnus är enligt hinduisk tanke neutrala till varandra, de betingar varandra.)
     Det Saturnus gör i sin motpols hemtecken är att tajta till och organisera Skyttens lösliga frihetsvision. Det är självklart att så olika individer som en Saturnus-Skytt och en Jupiter-Skytt knappt bör kunna umgås, men lyckligtvis innehåller horoskop fler "receptorer" (för att tala med ett folk helt skadat av biologism): anpassningens Venus är A och O för social professionalism, och mångsidiga Merkurius låter en människa förstå t.o.m. de mest nattsvart korkade ideologier. På något sätt får människosläktet i stort ihop det, och det skulle i så fall bero på att alla så att säga lyder under sjunde himmelen, Saturnus, som kan ses som allsköns naturlagar och de lagar människor satt för sina samhällen.)

En kort text om kollektiv karma följer...


2 kommentarer:

Susanne sa...

"Är det den ömsesidiga receptionen mellan Sol och Måne som dränerar den här typen av livsöde på vett? Båda Ljusen ligger som sagt "tekniskt bakvända" och blir i princip "korkade" istället för ljushuvuden."
Mja, jag skulle säga att mars placering i kräftan också spelar roll för dessa fem "problembarn". Varför jag påstår det? Jag har en son med denna sol/måne placering (asc också i lejonet, mars i tvillingarna). (Jag kan föreställa mig invändningarna, men nej, det är inte "mammmaskryt", jag lovar :-)) Bara som ett exempel: Han är irriterande bra på schack. Kan snabbt tänka flera drag framåt än jag klarar, och därför omöjlig för mig (och flera) att slå.

Cornelis Vreesvijk hade förresten samma sol/månplacering, med mars i skorpionen, och problemen med häftigt humör och förtjusning i starkvaror hade nog framför allt att göra med hans marsplacering.

Kalla går inte att jämföra med "problembarnen" för hon har ju månen i tvillingarna ihop med merkurius.

Seaward sa...

Mars i Tvill. Där tar du upp en starkt modifierande faktor. Mars är karaka för 3e intellektshuset och i Tvillingarna "kanaliseras" libido till det intellektuella. Har en makalöst skarp polare med Mars-Tvill i 3e (vilket förstås är dubbelt viktigt eftersom det är Vädursascendentens härskare).

En sådan faktor (det finns fler) ändrar i grunden min "preliminära" tanke baserat på en drömsk Sol-Krabba med Månen som förstärkare till dess förväxling av fantasi och verklighet.

Cornelis bekräftar en mycket svår konstnärstyp med den här omkastningen som jag bara mött i förbigående. Människan yttrade inte ett ord och betedde sig bara som "svår" och attitydstinn i gruppen. Kan tänka mig extrem skygghet som förklaring och så Månen i Lejonet som synliggör även detta...