Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 3 januari 2021

Norge/Sverige centrum för geologisk kataklysm?


Efter att de norska husen som gled 500 meter i jordskredet just före nyår är det är svårt att inte tänka på USA:s mest kända synske man, Edgar Cayce. Under brinnande Andra världskrig gjorde han i trans en liten rundvandring i en framtida värld som kretsade kring gigantiska naturkatastrofer - kataklysmer. Men mer än en människans rovdrift tycks de ha att göra med att jordklotets axel plötsligt poppar ur led, så att säga, och klotet lägger sig bara marginellt annorlunda i rymden. Kosmisk dramaturgi orkestrerad av Megasjälar? Det är ohört i vår mänsklighet men kan ha inträffat förr (mammutar infrusna i Sibirien så snabbt att det hittades gräs ännu i magen - skröna eller sanning?). 

Det är i den här transföreläsningen, en av cirka 9000, Cayce säger att "merparten av Japan kommer att läggas under vatten" och "Norra Europa kommer att förändras som när ett öga blinkar till." (Mängden sajter på nätet som refererar till dessa profetior verkar ha blivit betydligt färre på 20 år, vilket tyder på att mänskligheten slutat vaka eller bry sig - stort misstag. Sök själva på "Cayce" och "twinkling of an eye".)

Nu var jordskredet i Norge knappast i klass med de gigantiska skeenden Cayces inre informatör såg, men han placerade det i en tid när "frusna områden tinar och blir mer tropiska" - också detta verkar peka på norra halvklotets just nu pågående förändring och tundrans upplösning. 

Problemet är att allt det här redan skulle ha hänt redan enligt Cayces suddiga tidsramar, senast tydligt märkbart runt millennieskiftet (han talade dock om "gradvisa" processer - inget jordens undergång över en dag och en natt). Men så många detaljer i hans framtidsscenario börjar redan se ut som verklighet att man kan undra hur TID upplevs från en annan och högre dimension, där Cayces inre jag förmodas ha befunnit sig. Samspelet mellan människans handlingar, Ödet och Tiden är en vit fläck på kartan. Bara få människor är goda, de flesta vill bara ha ett personligt tillfredsställande liv. Hur många år in i framtiden kan en god människans handling senarelägga ett ödesbundet skeende? Kan bara tre goda människor i en självförnedrande stad skifta stadens ödesmönster?

Även om Cayces förutsägelse slår fel med mer än tjugo år, ja t.o.m. med femtio år, gör mängden detaljer i hans förutsägelse det intressant att följa världens gång jämfört visionen av en mänsklighet som lyckas förstöra sin värld för andra gången (invånarna på Atlantis gjorde det, enligt Cayces sagoliknande berättelser).

Givet hur insyltat såväl Norge som Sverige är med den Store Satan (USA) skulle det inte förvåna om Naturen snokat upp en akupressurpunkt precis här!

*****

Tidpunkten för det norska jordskredet kanske vara en liten förvarning av vad "Norra Europa" har att vänta sig.

 
Det typiskt nog ett perfekt fullmånehoroskop. Nymånar och fullmånar tycks ha med geologiska händelser att göra (och mycket annat). Fullmånen är faktiskt gradexakt och enligt hinduiska avashta-läran i mitten av tecknen (planeternas bästa positioner). I öster stiger Balansens tecken Vågen men sviktar under horribla angrepp. Här kan man tala om en punkt i tiden när det stabila underlaget börjar luta och husen glider iväg.
 
Även om olyckans Mars inte är i närheten av gradexakthet råder dock allmän opposition mot Vågen (som dock ligger kvar t.o.m. den 22 februari). Sverigehoroskopet har en Vågascendent och polisen såg nyårsfirandet som ovanligt stökigt (men som Sverige 2021 visade vandrar förstås krigets Mars genom Sveriges folkliga måntecken vilket märktes speciellt hos socialdemokratiska och andra partihöjdare som i en kultur som bygger på vishetskriteriet aldrig skulle ha kunnat bli politiker). 
 
Jordskredskartan är säkerligen, som vanligt, en berättelse som kräver att man samläser flera kritiska punkter, och den pågående konjunktionen mellan Saturnus och Jupiter i mineraltecknet Stenbocken är förstås en förödande anspänning där något måste brista. Hinduisk aspektlära låter nu Saturnus framåtriktade 270-gradersvinkel flytta in hela denna låsta överspändhet till Vågascendenten som här representerar katastrofområdet.

Det är således tre angrepp mot ascendenten samtidigt som den exakta fullmånen, och det värsta är att två av dem är varaktiga (vilket förstås har med rådande världsöde att göra), medan Mars så småningom lufsar vidare för att plåga dem med andra horoskoptyper.

Men var detta en händelse av tillräcklig dignitet för att fullmånen eller någon annan ingrediens skulle anknyta till Norgekartan? Eller var det en isolerad händelse där ortsborna får skylla sig själva att de inte hade en enda stadsastrolog som höll koll på vilket stadens öde just inför det nya året?


(Återanvänd karta från gammalt glömt inlägg.)
 
Faktum är ar olyckans Mars faktiskt befinner sig i Vågens 17e grad, retrograd dessutom. Det gör att jordskredet flyttas upp och blir till något viktigt för landet.
 
Dessutom har Norge redan i sin födelse (frigörelse från Sverige) en mystisk spänning riktad mot sin märkligt överdrivna Rahu med Lejonascendenten (den storleende frimodige norrmannen!) På andra sidan står Lejonets i jämförelsen dystra motpol Saturnus, den som håller i och bygger upp spänningar. 
 
Istället för en fullmåne i det supralunära (Eld/Luft) finns här en opposition mellan Mars och Venus, Luft/Eld, vilket ger norrmännen ett stirrigt och obalanserat förhållande till omvärlden - inte så lite brexit-aktigt. Nu har de ju valt att alliera sig med USA istället för Sverige och det var ju ur askan i elden. Saturnus + Ketu visar att deras mäktiga allierade kommer att halshuggas en vacker dag.
 
Ska man använda symbolerna och rita med verkligt stora penseldrag, är oppositionen mellan man och kvinna, mellan Mars och Venus, mer ominös än bara på det sociala planet. Norge har Solen i Oxen - sinnebilden för det stabila och hållbara i 10e husets prestigefyllda position. 
 
Norsk ekonomin blev något för Sverige att avundas efter upptäckten av olja, men samma havsvatten (Månen i härskarläge i Krabban) ser ut att vara en potentiell källa till förluster för landet (12e huset = världsliga förluster). Psykets planet i detta hus kan också tyda på att norrmännen är en smula eremitiska (och småparanoida) och låser sig inne i sitt hörn av Europa. Inget EU för dem. Det var väl tyskockupationen under Andra världskriget som förstärkte detta 12e-husdrag, dock inskrivet redan i 1905 års nationalhoroskop.
 
Men horoskopet ser ut som att norska landbacken inte är stabil som det vill synas. Solen i Oxen (ytterst territorialt tecken) vilar ju på Venus, som är svag i undergångsorienterade Skorpionen och under direkt attack från Mars (som i Vågen kämpar för fullt för att balansera ut livets alla krängningar).
 
Skulle en global kataklysm kunna "förändra Norra Europa" så till den grad att Norge (och Sverige) översvämmas som att sjunket Atlantis? 
 
Tveksamt, av horoskopet att döma. Norge har skydd från Gud, hur mycket Satan (stjärnan Algol) än lurar dessa arma norrmän in i allians med USA-kapitalisterna. Landet har - till skillnad från Sverige - en ljuvligt placerad Jupiter i 9e huset för godhet och religion. Den som tittar på hundra norrmän och sen hundra svenskar kommer att se skillnaden! Det lyser inifrån norrmännen och Jupiter i Väduren är visserligen en ung och personlig typ, men husplaceringen är perfekt och naturligtvis i harmoni med Lejonascendenten. 
 
Gud (hus 9) lät norrmännen få oljan och rikedomarna (Jupiter = stor förmögenhet) och inte svenskarna, det satanistiska folket som Gud vänt ryggen. Norges Jupiter välsignar ascendenten (som väl måste sägas inkludera inte bara konceptet "nation" utan även det fysiska territoriet). 
 
Men räcker Jupiters välsignelser på den andliga och materiella nivån när horoskopet samtidigt ser motsatta effekter från dess allierade, här representerad av Saturnus? Landets eget horoskop har samma två varandra motverkande krafter i kontakt med ascendenten som sågs i kartan för jordskredet under nymånen.

Ligger ett lands öde i vågskålarna när två motsatta budskap är likvärdiga? Ödet är inte skrivet för evigt (enligt det icke-deterministiska synsättet där "Gud bara förutser men inte styr."). Då Norge föds 1905 är det redan från början konfronterat med både det goda och det onda. Över tid kommer att visa sig vad landet valde... En vanlig astrologisk tes är att två motsatta impulser inte kvittas, istället tenderar vart och ett att uttrycka sig inom de hus/livsområden de tillfälligt äger. (Jag tänker inte ens gå in på Norges komplexitet här, kartans många inre samband blir lätt en mindre bok av redogörelser.)
 
*****

Att Sverige går in en kolsvart tid under sin astrologiska Saturnus-cykel 2036, kan det vara en indikation om något motsvarande som har med jordens spänningar eller struktur att göra?
 
Vimshottari Dasha-metoden har hunnit starta på nytt varv eftersom Norge hunnit bli gammalt:

 Maha Dashas:

 Sat:  2010-10-23  -  2029-10-23
 Mer:  2029-10-23  -  2046-10-23
 Ket:  2046-10-23  -  2053-10-23
 Ven:  2053-10-23  -  2073-10-23
 Sun:  2073-10-23  -  2079-10-23
 Moo:  2079-10-23  -  2089-10-23
 Mar:  2089-10-23  -  2096-10-23
 Rah:  2096-10-23  -  2114-10-24
 Jup:  2114-10-24  -  2130-10-24
 
Norge har sin värsta tid nu, allierad med ett USA som alltmer faller i bitar (svenska medier med traditionell USA-fixering ger enbart de dåliga nyheterna om Kina och missar landets stormsteg i allt övrigt. Det kom som en chock för mig härförleden att de varit på månens baksida och hämtat grus utan att jag sett en rubrik om saken svenska nätmedier - svenska journalister måste ha förlorat all förmåga att bedöma vad som är viktiga nyheter). Saturnus i Norges 7e hus får allianser att knaka eller upplevas som en belastning under denna cykel. Den planetära cykeln tycks verka negativt t.o.m. på Norges själva territorium formen av NATO-övningar som hopar dålig karma över landet och dess framtid.

Norges Venus-cykel startar när Sveriges redan genomgått sin ödescykel i den Stora Kylan (Saturnus 2036-55). Ingen uppenbar synkning, således, men det är inte att räkna med: Saturnus fyller olika funktion i de båda nationalhorskopen.

Venus för Norge 2053-73 är icke desto mindre en viktig period då Venus är en verksam illgörare för Lejonascendenten och dessutom en på flera sätt svag planet. Jupiter leder vägen, men Venus har att brottas med sin opposition med Mars (som Jupiter märker mindre av). Det är allvarligt eftersom Sol-Oxens stabilitet i så hög grad bygger på Venus välmående.

Skulle således Cayces värsta geo-profetior med sviktande landmassor slå in, tyder Sveriges och Norges planetära cykler båda på att det händer runt 2055. Det är ett halvsekel senare än förutsägelsen. (Å andra sidan såg Cayce världens tumult som en längre process. Han placerade t.ex. New York under vatten först för "en senare generation" än de som upplevt den första geoförändringarna.) 
 
Dessa är då födslovåndorna som får mänskligheten att släppa allt naturskövlande - tömmer ut urnan som skopat upp vatten. Nu föds Vattenbäraren, en annorlunda varelse än den homo sapiens som går på jorden just nu. Blanda inte ihop detta med personhoroskop! De födda i Vattenbäraren är som folk är mest, kanske lite bättre informerade. Men tidsåldern, det blir något helt annat! Gensaxen bara antyder om vilken science fiction som utmärker eran. 
 
 
Tillägg
 
Vart man än vänder sig finns där låga själar men enbart rudimentär intelligens. Skeptiker kallar de sig. Dessa är varelser som är nybörjare i människornas värld och nu just lärt sig om logik och rationalitet, och troget sitt demoniska förflutna saknar balans och likt svenska teknikfascister bara klarar att hålla en världsbild i taget i huvudet. 
 
När jag tittar till Wikipedias Edgar Cayce-artikel (som verkar ha blivit mycket längre sedan jag senast besökte den för kanske tio år sedan), ser jag dessutom hur skeptiker är direkta lögnare. Underhållningsmagikern Randi citeras här storljuga om Edgar Cayce. Randi tillskriver honom samma förklenande vaghet som förvisso många så kallade medier eller synska med svag talang ger uttryck för. Randi kan inte ha läst ett ord av Cayce innan han gav sig ut på sitt korståg för ateismens sak. Men den röst som kom genom Cayce använde aldrig klena eller vaga uttryck som "jag tror...", det var tvärtom en extremt auktoritativ och specifik inre röst som inte alls liknade den fromme vaken-Edgar (som var söndagsskolelärare vid sidan av sitt yrke som småstadsfotograf).
 
En snabb repris av Cayces horoskop, den här gången med Månen i hus 1 som ett "psykiskt horoskop" ger en minst sagt häpnadsväckande stark och tydlig tid och som Cayces uttrycker till fullo genom sitt psyke:


Sant var att Cayce inte gjorde mer än grundskolan innan han gav sig ut i yrkeslivet och där skeptiker försöker reducera allt han sade i trans till vad han kan ha plockat upp i böcker, visar psykhoroskopet att han hade direkt kontakt med en turboboostad Mars+Jupiter i hus 9 i för högre, intuitivt vetande. Jupiter (godheten, religionen) förstås extra stark i hemmaläge i Skytten. Eftersom psyket är Vädurens, med härskaren Mars, är Mars+Jupiter i religionens och det högre vetandes sektor oslagbart för förmågan att stilla sinnet och höra kunskap bortom det empiricisterna dessa trälande marsvin i sina ekorrhjul någonsin kan förnimma!
 
Att både Sol och Måne informeras från 9e gudomliga huset bidrar till några extremt originella dagar. Månens ägare Mars är här inte längre en ond råbuse utan en "verksam välgörare" och invid den Stora Välgöraren Jupiter visar sig plötsligt skeptikerns låga mentalitet! Cayce hjälpte andra under hela sitt liv och utsatte faktiskt familjen för fattigdom -hans "kall" låg på en nivå materialisten inte ens kan inkludera i sin kartritning eftersom man bara förstår det man förstår utifrån den ödeslott man fått att arbete med i detta liv.
 
I yngre dagar fruktade Cayce som god kristen sin egen förmåga och var särskild skeptisk till den tidigare liv-information som rann ur honom i trans. Att han föreföll kunna hela sjuka tycktes honom mer i linje med den kristna uppfostran han fått. Till sist accepterade han även de mer häpnadsväckande påståenden hans stenograf läste upp för honom efter att "normal-Edgar" vaknat ur sin trans.
 
Hans fruktan för KÄLLAN till informationen syns mycket tydligt med psykascendenten där Månen/sinnet i 1a placerar Solen - ljusets källa - det onda 12e huset, tänk hellenismens "den onda daimonen" här. Eftersom Solen i Fiskarna och Vattenelementet verkligen antyder en lägre världs drifter och strömningar skulle detta kunna ha varit en svag Sol. Cayces beskrivning av sitt eget föregående liv som en sol & vårande lycksökare i det unga Amerikan var verkligen inte smickrande, ungefär som att han nu sökte göra motsatsen till det onyttiga och självtjänande liv han så nyligen levt. 
 
Men återigen: Solen är jupiterisk och även om 12e huset beskrivs som en lägre andekraft eller en lägre "atmosfär" i den psykiska världen - nära knuten till vår värld och dess sinnlighet, så befinner sig Fiskarnas härskare Jupiter orubblig och solitt grundad i sitt högre härskarläge Skytten och dessutom i hus 9. 
 
Inget tvivel om att Cayces undermedvetna krokade i högre kunskapskällor än Djävulens falska viskningar. Eller? Han redogjorde UNDER HYPNOS själv för alla de kunskapsvägar hans medvetande kunde ta när det samlade information, och i verkligt enkla fall gick det bara in i frågeställarens eget medvetande och hämtade - i värsta fall - ett förstockat sinnes fixeringar. Informationens värde blev sämre om frågeställaren var en mur av dumhet eller förutfattad attityd! 
 
Som dagens datatekniker säger: skit in, skit ut ! Därför var Cayce mån om att klienter sökte hålla sina sinnen så rena som möjligt vid tidpunkten för "sessionen" (Cayce var märklig, han behövde inte möte klienten, men klienten måste befinna sig på en avtalad tid och plats för att Cayces sinne skulle kunna lokalisera den andra och därifrån transföreläsa - och sekreteraren nedteckna svaren till klienten, vilka  sedan skickades med brev.
 
Ur psyk- eller sinnelagets perspektiv blir den extrema Vattenbäraren detta år lika intressant. Den hämnar ur psykets perspektiv i 11e sektorn, den goda ängelns/daimonens hus, och understryker att den lägre sublunära medvetenheten (Månen i egocentriska Väduren) här är en fiende som hindrar Vattenbärarens allvetande rationella själ. Även om 1a huset normalt tecknar den köttsliga människan kan man tillämpa resonemanget om "köttet som en fiende till den verkliga människans självförverkligande" även på en sinnelagsascendent. Här med Väduren i 1a och Vattenbäraren i 11e blir spänningen akut. 
 
Väduren är verkligen som Barnet, om sig och kring sig och angeläget om att stå i centrum, och tillväxthoppet upp till sin egen goda daimon både enkelt och svårt. Enkelt för att barnet är så öppet och formbart, men svårt för att det är ett gigantiskt offer för Barnet att få sina skygglappar bortryckta och berövas det vanliga människolivets långsamma tillväxt in i Vattenbäraren som bara en aktör i en social grupp.
 
Edgar Cayce var en särling redan som barn, såg andevarelser i familjeträdgården, struntade i att läsa läxorna och sov istället på boken så att den fastnat som bilder nästa morgon. Utan att kunna ett dugg själv, kunde lille Edgar ordagrant återge vad som fanns på sidan si och rad så. Uppenbarligen styrde den goda ängeln över honom redan från unga år. Fenomenet Cayce flög uppenbarligen ringar över vad en skeptiker är mogen att förstå. Jag noterar typiskt hur Wikipedias skeptiska artikelförfattare anser empiriska rön stå högre än affidaviter. 
 
Kort sagt: signerade och attesterade sanningsförsäkringar från personer som i första hand upplevt Cayces förmågor räknas i artikeln för ingenting! Författaren förefaller inte ens förstå att hedersförsäkran föregicks av en empirisk erfarenhet, alternativt att ordet "empiri" här används på att tendentiöst och inskränkt sätt, som synonym till "upprepbara laboratorieexperiment". I vissa ämnen ser man att det är verkliga experter som skriver på Wikipedia, men när det kommer till det mänskliga psykets ovanliga uttryck, är encyklopedins bidragsgivare blinda som tror de kan leda andra.

Extra spännande är det att upptäcka en Cayce-kritiker född bara ett dygn före undertecknad, som varit fascinerad och övertygad om fenomenet sedan övre tonåren. Det är förstås ännu en showmagikern i samma tradition som James Randi. 
 
Bara några ord om varför det här sinnelagshoroskopet ser ut att sakna förmågan att uppfatta "verklig magi" och fick nöja sig med att anklaga alla som menade sig ha högre mentala förmågor. Martin Gardner ägnade hela sitt liv åt att popularisera räknenissementaliteten (se framgångssjärnan Jupiter i räknenissiga Stenbocken i 3e huset för publiceringar):


Med smutsiga kulörer på elementen illustrerar jag detta låga intellekt. Tredje, åttonde och tolfte husen alla onda eller åtminstone ofördelaktiga för verkliga människor, och här ett trassligt drama mellan egot 1a och onda daimonens 12e som är raka motsatsen till Edgar Cayces perfekt genomlysta lägre "omedvetna".

Här är till att börja med sinnes Måne "fallet" i Skorpionen och det blir inte bättre av att härskaren Mars är inburad i 12e och svagt placerad i Vågen. Välviljans, tillitens och trons Jupiter är också "fallen" i det onda och amoraliska 3e intellektshuset: den här människan misstror alla om allt !!! 

Solen inburad i 12 har inget som helst stöd från det högre supraintellektuella 9e eftersom dess härskare är ett "fallet psyke" i 1a egohuset. (Det följer av sig självt att just detta psyke gör egot till sin egen Gud och därmed är helt utestäng från verklig magi.)

Egot mår verkligen inte bra i denna borderland-psykos som beskrivs av röran mellan 12e och 1a: Solen i 12e grundas på Venus, men Venus är lika svag i Skorpionen som Mars är i Vågen. Det råder således destruktiv rundgång mellan det jag-medvetna och det omedvetna 12e. Allt som återstår är att bli en skeptiker och försöka tillskriva alla andra de psyksläpp som man själv lider av.
 

3 kommentarer:

Havsörnen sa...

Det finns en mindre känd profet än Cayce, men som jag sett omnämnas av en del kristna Caycesupportrar på nätet. Jag kan inte redogöra för hans eventuella förutsägelser, men det skulle vara intressant att höra bloggarens åsikt om kartan, av typen byggd på lite. Mars i Väduren hugger mot Sol/Måne/Venus/Saturnus i Kräftan. Merkurius på graden intill Regulus och Jupiter i Tvillingarna.

Jakob Lorber, 1800-07-22, författare till det postumt utgivna s k Stora Johannesevangeliet. Den 15 mars 1840 hörde Lorber en inre röst som sade "Ta din penna och skriv". Det slutade 24 år senare med manuskript motsvarande tio tusen tryckta sidor. Helt utan korrigeringar.

"Guds skriftställare", eller satt han på sin kammare och bluffade utan ersättning i ett kvartssekel?

Seaward sa...

"Andaktsfullt men inte gudomlig inspiration", avslutar Wikipedia om den här märkliga figuren. Och det stämmer bra med nymåne i passionerade Krabban påeldad av Väduren som du beskriver. "Monomana" och dedikerade typer kan säkert maratontjobba i åratal. Cayce ville inte ens bli känd, han hade sin fotobutik men helsidor i någon New York-tidning gjorde slut på drömmen att ligga lågt och göra enstaka goda gärningar med sin förmåga.

Jag har sparat J Lorbers karta, med bara månascendenten att gå på, lutar jag åt "fromma bedrägerier"-typen (milt självbedrägeri). Saturnus i dåligt skick är en plagiatör (eller plagierar i "Jesus anda") och mer "trogen formalist" blir man väl knappast än med Saturnus och Månen och Solen så nära varandra.

Saturnus är verksamt neutral med Krabban i 1a (en dålig placering för Saturnus), naturligtvis verksam på en omedveten och instinktiv nivå (Vatten). Men dess 270-gradeare ger en fixerad och närmast tvångsmässig stadga åt den överenergiska Rahu + Mars i Väduren, som i sin tur skickar aspekten tillbaka till Sat så att det uppstår en sluten rundgång av energiska framstötar som stadgas formellt. Jag kan föreställa mig hur någon kan hamna i den här rundgången (mentalt) och bara flyta med och uppleva att man enbart tar "diktamen"!

Läser på Wikipedia att han var populär i den framväxande arianismen (Mars/Rahu i Aries), som, om jag inte missminner mig, är en av alla pusselbitar som senare blev till Hitlers idé om ariska rasen som främst. Teologiskt fanns en äldre arianism som hävdade att Jesus var den skapad I TIDEN och således inte del av en gudomlig trenenight ovanför tid och rum.

Edgar Cayce "kanaliserade" samma syn på Jeus. Han var den första själen och därför strikt talat "en broder" till alla människosjälar men en som för egen del lämnade kretsloppet i livet som Jesus. Arkana ämnen, som man kanske inte ska förlora sig i, om man inte VILL råka i samma självsvängning till egots uppfattning (Väduren) som Lorders horoskop är predisponerat till...

Kristendomens eget tecken Fiskarna i 9e religionshuset men Jupiter i 12e som här blir ett positivt hus "sitta på sin kammare och utöva sin religion".

Fascinerande karta givet just det här livsödet, men inte lika "rent" som Cayces horoskop. Titta bara på 11e huset för den goda ängeln. För Krabban består det i att falla än djupare ner i det jordiska (Oxen) och därmed fullborda syndafallet. Det säger något om detta primära tecken för den sublunära vistelsen.

Cayce har olyckligtvis åtminstone tre olika födelseklockslag (ett av dem givet under trans men som är omöjligt att bedöma eftersom han verkar tala om själens inträde i kroppen vid en annan tid än fostrets födelse). En av tiderna (minns inte vilken) ger Krababascendent och en berättelse om idealet i 11e som "verkliga världen" (Oxen) och som bryter rätt rejält mot den Vattenbärare hans psykascendent motiverades av... Brytningen mellan familjeförsörjare (Oxen) och Vattenbäraren (lyssna till kosmos) stämmer väl med hans splittrade liv (och personighet).

Havsörnen sa...

Tänkte inte ens på rundgången där, då Saturnus hugger tillbaka mot Mars. Lorber skrev tydligen böcker om kosmos också, däribland en bok om just Saturnus.

http://merkurpublishing.com/table-of-contents-saturn.html

Han beskrev också Regulus, som han kallade Urka, som en enorm stjärna i universums centrum, från vilken materien strömmade. Vilket såklart inte stämmer. Regulus ligger 77 ljusår bort och urgörs i verkligheten av fyra stjärnor, den största bara 3,5 gånger större än vår egen sol.

Ja, det var ett sidospår. Cayce var fotograf, medan Lorber var musiker. Han tog violinlektioner av Paganini, men tackade nej till en tjänst som kapellmästare samma år som han började diktera efter "Jesu röst" och levde ett liv i enkelhet på sin kammare. Skulle inte förvånas om Kräftan också var AC. Det är ju tämligen ofta kartor har ytterligare något som pekar åt samma håll.