Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 25 november 2018

Mia Skäringer som svenska kvinnors motivator



https://www.expressen.se/noje/mia-skaringers-jattesucce-hon-ar-en-folkrorelse/

Den mindre skara som tittar till den här bloggen kan i Expressens fyndiga formulering - att Mia Skäringer är en hel folkrörelse i egen person - se ytterligare ett exempel utöver de illustrationer som gavs i boken Folksjäl på att det lönar det sig att "råka" födas så att personhoroskopet kuggar i nationalhoroskopet. Det ser faktiskt ut att ge en slags astrologins gräddfil till celeber förtur och folklighet. 

I Skäringers horoskop, som kommenterades redan under bloggens första år, är det just den folkliga Månen som i Vattenbärarens tecken resonerar med nationalhoroskopets Sol i samma tecken. Och för hennes märkliga kombination av emotionellt och intellektuellt engagemang (och feministiska drivkraft), se bara Venus och Mars i Vågen, Sverigehoroskopets ascendenttecken! Kombinationen stämmer förträffligt bra med det patos hon har och som Expressens Maria Brander sätter ord på.

Det är simplistisk astrologi att notera överlappningar av det här slaget men ändå så fascinerande. Astrologin synliggör - som den var tänkt - den kosmiska ödesväven.

Inne på ämnet kvinnor som djupt resonerar med det folkliga Sverige, hör jag plötsligt Lena Philipson knacka på i bakhuvudet. Jag minns att hennes planeter ligger fokuserade på Skytten och påföljande Stenbocken, vilket har sin tydliga koppling till Sverigehoroskopet, samma högenergiska kombination av Venus och Mars den här gången i den betydligt kallare Stenbocken (inkl. Solen!), men svenska folket köper även denna stela figur eftersom nationens Vågascendent har sin härskare Venus i just Stenbocken. Det finns ett antal sätt som man kan se om en karta bildar någon slags synergi med värdlandets!


Lena Philipson, född 1966 och också hon kommenterad en gång tidigare, har Saturnus i Vattenbäraren. Som Solens fiende skulle Saturnus kunna tänkas motverka popularitet men tecknet är så egendomligt att Solen själv är en främling i det, det är depressionens eller nedtryckandets Saturnus som härskar här så att Vattenbäraren blir en ingrediens i konceptet "jantelag". Således tonar alltid Vattenbärarna ner sin solära individualitet, gömmer sig och uttrycker sig via det kollektiva, via det socialt accepterade. Antingen det eller också resulerar sociala problembarn eller t.o.m. extrema upprorsmakare i förhållande till folkkroppen (samhällsmönstren) genom att t.ex. ha någon dominant drivkraft i den antisociala eller åtminstone hysteriskt individualistiska Skorpionen. 

Jag har t.ex. sett exempel på skarpa kritiker av svenskheten med just den kombinationen, ofta betecknad "det sociala utstötningssyndromet" på bloggen då vissa fall indikerar tankemönster som förkastas av allmänheten (som naturligtvis är socialiserad av samhället så att det i många fall kan vara avvikaren som har det rätta svaret).

Trots att Lena Ph har Döden (Saturnus) i Sveriges soltecken älskas hon - i sin ungdom som sexig pinuppa (Mars+Venus...) fasttejpad i värnpliktigas skåp och senare med sina extremt stiliserade krogshower för samhällets välbemedlade (Stenbocken/Saturnus, formalia, ansamlade resurser). Se hennes onda välståndsplanet Jupiter i 5e huset för samhällseliten och dessutom i primitiva penningtecknet Oxen! 

Vad som drar uppmärksamheten till sig är att lyckostjärnan Jupiter är horoskopets atma karaka! Ond materialistisk böjelse men favoriserad av gudarna i uppnåendet (och sedan den bittra förlusten) av denna världens goda. Jordelementet avslöjar att det inte är några skatter i himmelen Lena Ph samlat på. Hon är dock smart på reptilens sluga sätt och kapitaliserar numera, vad jag förstått på den egna kroppens förfall i en både allvarlig och humoristisk "personlig" krogshow. 

Ja vad tvingas man inte till i detta självförnedringens Sverige där alla förutom den yttersta Eliten bojats till arbetslinjen (modernt slaveri) och anmodas vara lönsamma eller åtminstone "bära sin egen kostnad"! Men ta bort detta sataniska, konceptuella lager och människan blir i ett slag åter fri. Av var och en efter förmåga och åt var och en...

På många sätt är Lena Ph männens och kapitalisternas Moder Svea eftersom hon är så fysikalisk. Mia Skäringer speglar och uttrycker istället de svenska kvinnornas verklighet. 

Den kraftfulla Stenbocken i Lena Ph associerar vidare till svenskarnas djupa musikaliska ådra (ascendenthärskaren Venus i Stenbocken) och det verkar som det här tecknet inte bara är en arkitekt och byggmästare utan också sällsynt säker på att smida toner. 

Här tänkte jag peka på den internationella celebriteten Per Gessle som erövrade USA:s radiostationer med bandet/konceptet Roxette, men upptäcker att hans Sol inte längre ligger i Stenbocken enligt den sideriska zodiaken utan i Skytten. Nåväl, formalisten Saturnus är också där sida vid sida för en byggare av något slag. Och likt Lena Ph har också han konstarternas Venus i Stenbocken. Och likt Mia Skäringer föddes Gessle med folkdjupets eller folksinnets Måne i Vattenbäraren - vilket naturligtvis ger gräddfil även i USA, vars nationalhoroskop har samma placering.

Inga kommentarer: