Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 14 november 2018

Alex Schulmans psykodrama - ett Bergmanpekoral




När man ser blänkaren för SvD:s numera betalspärrade "långläsning" (jag har tidigare konstaterat att det som gäller som lång läsning i Sverige är en bråkdel av vad kulturella britter serveras i The Guardian), är det en öppen fråga om Alex Schulman sjunkit till en prostituerads nivå och försöker sko sig på sin släkt och dess privata problem. Kanske försöker sig Schulman på en parodi på Bergman och hans "demoner"? Avsikten återigen att profitera på det lilla man nu har att profitera på. Ett pekoral är det i alla fall där han anlägger en seriös pose kryddat med ett foto på brev som ska minna om äldre och mer verserade tider. 

Impulsen kommer över mig att återbesöka den här kändisen som skulle ha varit en pseudocelebritet i vilket annat land utom i Sverige, där en liten inavlad Elit ser till att dominera folks hjärnor, generation efter generation. Minns att han redan gjort upp med sitt förflutna en gång och t.o.m. skrivit bok om sitt förhållande till Fadern. Att han likförbannat ältar vidare, förutom misstanken om att han är en profitör, en cancer på sin egen existens, borde tyda på en allvarlig svacka någonstans i födelsehoroskopet...




Men naturligtvis! Solen i Vattenbäraren, samma som i nationalhoroskopet. Jag har tidigare funderat över om det är en kosmisk gräddfil att födas in i en generell harmoni med Sveriges identitetskärna (Solen) som tyvärr indikerar en kuslig böjelse mot korrupt rikedom och en sluten privilegierad cirkel av just ELIT. (Läs min bok Folksjäl om det besynnerliga Sverigehoroskopet, något av universitetsbibliotekens sju exemplar kan distanslånas via ditt lokala bibliotek om inte den korrupta Eliten lagt ned din närmiljö för att den inte var "lönsam" nog...)

Och den där "allvarliga svackan" ger sig ganska direkt och anknyter dessutom till just en navelskådande fixering vid den egna släkten. När man placerar den utagerande Solen i den större gruppens Vattenbärare 1a huset blir familjen (den mindre gruppen) ALLTID en olycka: Krabbans tecken kryper in i 6e olycks- och fiendehuset. 

Det här behöver inte betyda något speciellt förutom om man, som här, hittar själva identitetskärnans Sol disponerad av fädernas och släktbandens Saturnus nedsjunken ända ner till den passionerade trygghetshungerns tecken Krabban och det sjätte olyckshuset! Låt den här skakande störningen sjunka in en stund... Det kanske är fräckt att raljera med Schulmans försök att åka snålskjuts på kändisarna i släkten, här är uppenbarligen en djupt störd vuxen pojke, fylld av fruktan och anlag för depression. 

Problemet är att han inte gör saken bättre genom att profitera på sina besvär - han ägnar sig som sagt åt ekonomisk cancer - den (för Vattenbäraren i 1a) onda celebritets- och rikemansplaneten Jupiter står 2a ekonomihuset så att Schulman har en naturlig tendens att syssla med spekulativa sätt att söka förbättra sin ekonomi - en stor del av det som ska föreställa Sveriges ekonomiska överhet har i själva verket fattighjonets mentalitet eftersom det här landet aldrig attraherat höga och nobla själar. Det är samma sort som valsar runt här i århundraden av återfödelser intill dagens suicidala Elit kom på idén att för sitt berikande och behov av tjänare och slavar importera horder av enkel arbetskraft utifrån. 

Den där "vreden" Schulman menar sig ha noterat som en hemsökande demon i släkten lyser också tydligt fram i horoskopet efter att vi noterat hans i grunden patologiska kombination av Sol med Saturnus i Olyckans hus. Det är Olyckan själv - krigs- och vredesplaneten Mars - som nu gör otyg exakt där man inte vill ha den: i det tryggade 4e huset för familjen, sömnen och den kroppsliga återhämtningen efter en dags hårt arbete under solen. Vilket också leder uppmärksamheten till Månen som signifierar ungefär samma saker som 4e huset och som här "attackeras" av den omilda solens kraftfulla belysning.

Hinduisk astrologi menar att fullmånen är ett gott ting eftersom det lägre sinnet nu fylls av en högre energi - själens eget väsen. I teorin kan det stämma, men hur många klarar av att "se Gud och leva" (Moses inför den brinnande busken)? Fullmånen gör bara vanliga människor mångalna och omdömeslösa! Det ska till särskilda själar att dra nytta av en födelse under en fullmåne och av Schulmans övriga horoskop ser man att han inte når den exklusiva skaran av verkliga folkledare. Således tvingas han leva på det kontaktnät som kom med  familjenamnet. Sverige inkrökta och korrupta Elit...

Som synes av Månens placering i Lejonets nästsisa grad finns en sannolikhet att födelsen inträffade efter lunch och då med psyket i stickiga och kritiska Jungfrun. Och den här språkligt lagda psykpositionen är en möjlighet, givet hans mobbingprogram "100 apor" med brorsan Calle tidigt i karriären och en del slarvigt gjorda undertexter till The Simpsons som ännu tidigare steg in i medievärlden och slutligen en lägre rangens celebritet.

Jag skulle ändå satsa en slant på att det faktiskt handlar om en verkligt rigid (och sprickfärdig) fullmåne mellan Vattenbärare och Lejon (folk och dess ledare), och det av en enda anledning: zodiakplaceringar upprepas väldigt ofta inom en familj eller inom släkten, och hans bror Calle Schulman (horoskop här), har en ansenligt mängd planeter i Lejonet, bland annat just familjens planet Månen! Samma med systrarna Graaf (kända från nakenutvik och sedan just inte mycket mer): den enas månplacering förblir osäker utan känd födelsetid, men den andras Måne i Krabban antyder vilket tecken som är det rätta (se inlägg från 2013).



PS. Jag sätter taggen "prostitution" på inlägget, trots att Venus tekniskt sett är en verksam välgörare för Vattenbäraren i 1a huset. Tecknets andra verksamma välgörare är Saturnus, men båda biståndsgivarna har trillat in i onda hus (12e resp. 6e)! Man kanske kan säga att stackars Alexandra tvingas prostituera sig och sin familjehistoria till följd av sina anspråk på ett liv med guldkant... Den svenska kändiseliten har det mer knapert än man kunde tro av röken och speglarna som medierna riggar för att förhöja deras stjärnglans och ge de grundlurade arbetande massorna kändisar att läsa om - bakom SvD:s betaldörr.

Inga kommentarer: