Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 6 november 2018

Närighetens sultaner odlas i den fejkade högskolan

Ännu en remarkabel synkronisering av händelser! När jag på tisdagen får syn på en ytterligt läsvärd bokrecension publicerad på lördagen i Aftonbladet, ger textens publicering i princip samma horoskop som för bloggens föregående inlägg om DN:s usla krämarmentalitet. 

Samma omen möter i den här kartan och det är bara att hänvisa tillbaka till det förra inlägget för kommentarer kring den onda Jupiters korruption av handelsmannen Merkurius - som bokrecensenten avrundar med att nämna under dennes grekiska namn, Hermes! 

Astrologin är skrämmande exakt, den skär rakt igenom skitpratet - corporate bullshit som den man lär sig på Handels - och lyfter fram själarnas ibland rent usla kaliber. Även en publicerad bokrecension har en slags själslig disposition, vilken tecknas av dess horoskop. Är recensenten transparent och låter sakfrågan lysa igenom kommer den att matcha kartan, som här:


Näringslivets sjukliga närighet tecknas
träffsäkert av en OND förmerandets Jupiter
i Vatten som samtidigt ligger
i merkantila 3e merkuriushuset!


Kartan förtjänar två ytterligare kommentarer förutom det som sades i förra inlägget.

* Förhållandet mellan Sol och Måne är ytterligt dysfunktionellt. Den aktiva drivkraften (Solen) är på väg ner i dödsriket (hus 2), vilket var antikens namn för det som numera döpts som till "ekonomihuset". Detta är naturligtvis passande för ämnet för den bok som recenseras, och allra mest intressant är hur Handels visar sig vara själva motsatsen till normala högskolor med ett oberoende och kritiskt sanningssökande. Handels är en indoktrineringsenhet för dussintillverkning av framtida näringslivsfolk. 

Detta svåra missförhållande avslöjas perfekt av att den absorberande och reflekterande Månen tappat den förmågan i 12e förlusthuset så att Solens direktiv inte längre fördjupas på det sätt man kan förvänta sig av Månen eller det diskursiva psyket! Minns från förra inlägget att Merkurius (intellektet) är, om inte utslaget så definitivt korrumperat av den Onde Rike Mannen. Sjukt är bara förnamnet på det som pågår bakom Handels väggar!

* Den onda ambitionen. Här är det intressant att peka på horoskopets atma karaka, själssignifikatorn eller snarare indikatorn för själens böjelse. Den människa (eller läroanstalt) kan skatta sig lycklig som slipper en naturlig illgörare som dessutom är en verksam illgörare som sin atma karaka! Handels AK är övertydlig: ingen har hunnit så långt som den omoraliska Mars som ockuperar Stenbockens 29e grad. 

Det här är en så ond böjelse och makthunger (Stenbocken = världslig makt och kontroll över de materiella resurserna) att tankar om den lede Bockdjävulen kommer för mig. Men missa inte att ondskan verkar inifrån 5e huset, som i äldre astrologiska traditioner betecknar Eliten! Den som redan läst AB-recensionen inser nu hur otroligt nära den ligger horoskopet för publiceringstiden.

Handels horoskop påminner därför också starkt om Sverigehoroskopet som jag i boken Folksjäl noggrannare än på den här bloggen granskat i fråga om den korrupta elit som driver det här landet. Naturligtvis är handelsmannen Merkurius del också i det nationella dramat... Ett ovedersägligt mönster framtonar som bara passar alltför väl med styggelsen Svenskt Näringsliv som alltför länge hållit svenskarna dumma som kossor, och pryl- och konsumtionsfixerade.


Inga kommentarer: