Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 november 2018

Djävulen suger sin livsenergi från förnekarna av Omen

Jag bokmärker en så kallad kulturtext i Expressen och noterar viss oenighet om publiceringens tema. Uttryckt på nätet som "Kalifornien brinner och det är helvetet" har den som satte rubriken för eventuella bokmärkare en annan och motsatt och mer korrekt åsikt om vad texten söker säga: "Kaliforniens bränder är inget gudomligt straff". 

Det är svårt att undvika att se parallellen till ett inlägg på den här bloggen fem dagar tidigare: Först Noa och syndafloden, sedan undergång genom Eld...

Textförfattaren i Expressen ondgör sig över det faktum att människans intellekt alltid skapar mening där ett satans barn, avskuret från sin högre tankeverksamhet, ingen mening alls ser och därmed alltid måste kämpa med existentiell ångest. Det är således en remarkabelt klent uppbyggd text av just en satanist och den slutar som alltid när Bedragaren är framme i en smartass-kommentar som söker dölja det jag just sade om nihilistens avgrundsperspektiv.

Alla förutom de helt förmörkade vet att hela tillvaron är idédriven och utspelar sig i vår meningsskapande "hjärna" (en populär metafor i dessa tider). Det finns inget beständigt "ting i sig" "där ute", vilket materialisterna föreställer sig. De saknar intellekt och tvingas därför formulera sina åsikter - bara åsikter - utifrån de fem sinnenas vittnesbörd.

De gamla filosoferna i Platons efterföljd var inte dumma, de hade upptäckt den  psykologiska projektionen nästan 2000 år innan psykologin i väst började förstå sig på en smula av våra lägre själsfakulteter. I själva verket är allt ett omen eller tecken på en bakomliggande intelligent tanke eller idé-form. Det vi kallar natur är bara en fingervisning, en pekare som syftar till att leda oss åter till den bakomliggande tanken, meningen med det våra i sig rätt korkade fem sinnen uppfattar. 

Djuppsykologen Jung menade att arketyperna ikläder sig världsliga händelser för att stimulera människan att söka väcka sitt intellekt. Dessa omen kommer från skiftande tankehöjder, vissa fenomen i världen projicerar mänskligheten kollektivt, andra så kallade realiteter kokas ihop av svarta psyken på tidningsredaktionerna och har sina lika smutsiga följare/läsare. Den senare typen skulle bara stirra tomt ut i intigheten inför påståendet att änglarna tänker vissa verklighetsnivåer vilka också kan skymta till i vår värld, fast naturligtvis mindre och svagare i ett land försvuret åt Satan, som Sverige.

Mycket av detta lärde redan Platon men västerlänningarna tycks ödesbestämda att hasa ner på en lägre kognitiv nivå än den mästerlige filosofen och Expressens skribent är ett praktexempel på den saken. Under den sorgliga pyspunka som texten är och som varnar för att metaforer faktiskt skadar snarare än korsbefruktar intellektet - Expressen har anställt den mest demoniska sortens journalist, en ideologisk tankepolis! - hinner hon (för det är en kvinna) oavsiktligt leverera det mest fantastiska exempel på exakt hur den verkliga verkligheten fungerar, den hon med sataniskt trots satt sig på tvären mot.

Exemplet är firade aktrisen Jennifer Lawrence som verkar ha en förkärlek för att gestalta dystra rollfigurer eller kvinnor i nöd. I en film som töntigt bokstaverats mother! med gement m spelar hon en moder Jord som förgås.

Bara den som accepterar arketypernas existens och ominas nödvändighet för att människan ska kunna producera en enda tanke (omina ÄR stimuli med ett annat ord), har förmånen att se hur Jennifer Lawrence själva existens i denna värld är ett enda gigantiskt omen. Astrologiskt (och då talar jag den hinduiska zodiaken som har "häng på livet") är hon ju född under båda mödrasymbolerna! 

Dels Krabban som har Luna som härskare - sinnebilder eller omen/pekpinnar som denoterar den osynliga Naturen (med versalt N) och så Månen själv i sitt speciella läge i Terras eget tecken Taurus eller Oxen, kort sagt materialiseringen av den feminina principen i den lägre naturen - Jordmodern!

Aktrisens födelsetid är autentisk, hämtad
från födelsecertifikat av astro.com -
till skillnad från en fabricerad tid
på franska astrotheme.com


Mer behöver inte sägas, den som i detta läge börjar tänka kring ominat inser snart vilken satans livsförnekare Expressen låter hållas. Kan tillägga att min bok Folksjäl erbjudits landets alla tidningsredaktioner. Ingen direkt tidningsanknuten har ens bevärdigat sig att svara och här är förklaringen: de är alla nyttiga idioter i ett ekonomiskt system f.n. signerat Djävulen. Visst är det brinnande Kalifornien ett omen (vakna upp-signal) för varje tänkande människa - i synnerhet överkonsumenten av övertydlig amerikansk pekpinnekultur. Ominat säger oss att något är väldigt felkopplat med västerlänningen. 

När Ulf Kristersson häromdagen blev den Hängde Mannen här på bloggen, vet alla som stiftat bekantskap med Tarot-korten att hans korslagda ben minner om de fyra väderstrecken och Kejsarens kort - symbolen för någon med makt. Men den Hängde Mannen är bunden upp och ned vilket reverserar innebörden. Det omen jag klippte ihop säger kort sagt: se mannen som arrogant försökte buffla sig till en statsministerposition och hur han nu förpassats till ett limbotillstånd som inte kommer att släppa förrän den här onda själen har förstått alla de fel den begick som svensk politiker. Hela Ulf Kristerssons katastrofala politiska karriärväg är, om man så vill, ett fett megaOmen för de utvalda att se och begrunda för sin fortsatta förkovran.

6 kommentarer:

Susanne sa...

Jag har märkt att numera tycks även kyrkans folk tro att vissa händelser, som när barn och ungdomar dör, är utan mening. Jag har både hört det, och läst om en präst som yttrade sig på det sättet. Att det inte finns någon mening med ett barns död. Förr skulle man ha sagt att det var Guds vilja, att Gud kallade hem honom/henne, osv. Numera vill man ö h t inte blanda in Gud i sorgliga händelser. Det blir en god men maktlös Gud. Men det är klart - om man tror att detta liv är det enda man lever på jorden, då blir det förstås ganska meningslöst med någon som lever endast några få år, och ingen mening med det lidande som föräldrarna får utstå. Med insikt om reinkarnation blir det en helt annan sak. "Rättvisa - endast i reinkarnationens ljus" som ett medium skrev i en bok.

Apropå att inte vilja se samband, så behöver det inte bara handla om "övernaturliga" sådana. Läste idag att de två län som drabbades mest av radioaktivt nedfall från Tjernobyl är de två län som har flest avlidna i cancer under de senaste 21 åren i förhållande till folkmängden. Olyckan hände för 32 år sen, och det dröjer ju några år innan cancern utvecklas. Inte nog med det - cancer i sköldkörteln är kraftigt överrepresenterat, och det är just den cancerform som är typisk för strålskador. Ändå påstår forskare att man inte säkert kan säga om uppgången beror på nedfallet. Och det kan man säkert inte heller, strikt vetenskapligt. Men det är mycket som inte kan bevisas med strikt vetenskapliga regler. Vem som helst kan ju se att sambandet är klockrent.

Seaward sa...

Cancersambandet var verkligen uppseendeväckande! Apropå själavandringsteorin är karma ett sanskritord som måste avmystifieras. Det betyder "gärning" eller "handling" helt enkelt och där flyter metafysik och sunt förnuft samman - som i exemplet med Tjernobyl och nedfallet. Två län hade tydligen "sämre" kollektiv karma. Hur man än zoomar in eller zoomar ut - och skenbart gör mänskliga avgränsningar - så följer den universella morallagen med och verkar inifrån de världar människan tror sig skapa utan någon Gud. Ateisterna är därför dubbelt patetiska i sin inbillning att leva utan (och utanför) det ultimata.

Susanne sa...

Ja, jag vet att ordet betyder gärning och håller med dig i din definition av det. Men tyvärr finns det många som inte alls håller med om vad som är "sunt förnuft" utan tycker att allt som är vetenskapligt bevisat är detta, medan allt som har ett andligt perspektiv är motsatsen och kallas pseudovetenskap. VoF:s tidning heter t ex Folkvett...

Vad beträffar det jag skrev om kyrkan, så läste jag en intervju med en präst som sa att det finns en brist på andlighet i kyrkan, och det håller jag med om. Han menade också att försoningsläran inte är något han tror på (rätt anmärkningsvärt för en prästvigd!). För mig har den alltid också varit orimlig och irrelevant. Jag kände intuitivt, innan jag hade något begrepp om karmaläran, att en människas handlingar "finns kvar" och måste på något sätt "göras upp med".

Seaward sa...

Ja, ”Folkvett” är verkligen, som dagens mode föreskriver benämningen, en kulturell appropriering, en ren stöld av ett begrepp den uppklädda tjuven inget har med att göra.

Om det som "finns kvar" debatterade redan grekerna, jag trasslar mig just nu genom de sista sidorna av ett forskarförsök att rekonstruera tankarna hos den senare platonisten Iamblikos (200-talet). Boken innehåller många små guldkorn. I Platons akademi tycks just frågan vart den lägre och "blott" psykiska människan tar vägen när kroppen dör, och i en tankeriktning lever dessa "fantomer" vidare i kosmos (vår närmiljö) medan den verkliga levande varelsen, "den rationella själen" går vidare.

Detta leder för mig till frågan vad det egentligen är program som Det Okända sysslar med i sitt kontaktande av allsköns spöken som hänger kvar runt gård och stuga... Enligt antika tanke skulle detta kunna vara enbart karma-fragment - ekon av utförda handlingar - som inbilska, kanske sensitiva men uppenbarligen inte värst andliga människor misstar för de avlidnas själar. I samma bok påminde författarna om hur de materialistiska stoikerna istället ansåg att det kristendomen kallar den blott "själiska" människan (psyket) var en manifestation av de 7 planeterna och att döden innebär att stoffet från de sju sfärerna återvänder dit.

Buddhismen (men här kan jag ha fel) tycks föreställa sig att karma-partiklarna stannar kvar i jordatmosfären och grupperar sig på nytt i passande form för den reinkarnation som ska föra en viss karmisk disposition vidare...

De buddister som förnekar en själslig essens ser tydligen hela denna karmiska omförpackning som Naturens sätt att hålla sig levande - och påminner om ett självspelande piano. Jag tittade återigen på vad Wikipedia sade om de sju dödssynderna och noterar att SUPBERBIA, högmodet eller hybris som jag utan problem kopplade till astrologins Sol på bloggen, inom katolicismen anses vara alla synders källa, vilket passar bra eftersom Solen är andesjälens egen symbol. Men högmodet är en perversion av de kvaliteter som gör att man kan tala om människan som Guds avbild: dignitet och helighet. Eftersom Solen också är motorn för ett liv av enskild mänsklig aktivitet blir det intressant att ha födelsetiden som ju avgör Solens "verksamma" om än inte essentiella natur.

Var och en är ju sig själv närmast och utifrån min Tvillingascendent blir Solen verksamt ond (precis som Sverigehoroskopet) men i privilegierad position (5e huset - precis som Sverigeshoroskopet!). Kanske därför jag skrev en bok om den svenska elitens uppblåsthet och självlögn… Detta är med andra ord en uttrycklig karma-indikation (5e huset) om ett privilegierat men inte särskilt bra tidigare liv som "grogrund" för detta liv! Tur att man inte visste om hur illa och igenslammad den solära kanalen var i yngre och mer frimodiga år – att en viss oförvägenhet i själva verket var ett karmiskt överspill från någon struntviktig figur som tydligen var van att bli åtlydd! Nu har VågSolens disponent, den (för Tvillingascendenten) välgörande Venus, arbetat i årtionden på att minska den HUBRIS som jag tydligen föddes med!

Kombinationen av filosofi/religion och astrologi korsbefruktar verkligen och gör det simpla personhoroskopet mer intressant!

Havsörnen sa...

Bifogar en text från Peter Krabbes blogg angående bränderna.

"Enligt Agenda 2030 (FN) skall mänskligheten samlas ihop i nya Smart Cities, där man på en relativt liten yta samsas om kollektivt styrda förnödenheter, som mat, vatten och luft. Världssamfundet bestämmer tillgången och därmed överlevnadsmöjligheterna för de där församlade. Transporter mellan dessa städer skall ske ”miljövänligt” genom höghastighetståg eller självkörande bilar/bussar. Naturen skall ligga som reservat, dit man bara har tillträde genom specialtillstånd. Odling av grödor sker storskaligt genom monopolbolag som Monsanto med genmanipulerade arter och besprutning från ovan. All privat odling är förbjuden, eftersom manipuleringen av vad vi äter är en kontrollmekanism för vår tilldelade livslängd, liksom de läkemedel vi tilldelas för att hålla oss friska under produktiv ålder. Därefter skall vi avlivas genom för ändamålet utprovade läkemedel eller hjärtstopp genom tryck-på-knappen-chips, som flertalet kommer att ha inopererade.
Väder som vapen är nu färdigkonstruerat och provas på många platser i världen, vi ser det i Grekland, Portugal, Sverige, Frankrike och, i större skala, i USA och särskilt Kalifornien. Det handlar då om bränder, skyfall och orkaner, men också extremtorka för att skapa hungersnöd och underkastelse (just nu Iran). I Kalifornien har systemet satts i praktisk användning för att rensa mark för järnvägsutbyggnaden, samtidigt som naturområden skall avfolkas enligt konceptet. De medel som används är den militära teknik som man sedan länge förberett genom chemtrails kombinerat med HAARP – ämnen med hög värmeutveckling som barium och aluminium koncentreras och antänds genom laserstrålning från helikopter i skydd av moln eller dimma, som accelerator används elektromagnetisk strålning. Resultatet blir riktad antändning med temperaturer på flera tusen grader som pulvriserar allt till aska, även människor. Samma temperaturer används i krematorier. DE 600 MÄNNISKOR SOM FÖRSVUNNIT UNDER BRÄNDERNA EXISTERAR INTE LÄNGRE. Detta bekymrar inte operatörerna, som räknar med miljardvinster på den nya järnvägen….
Allt detta sker inom ramen för Den Nya Världsordningen och styrs av världens församlade ondska – samma människor som nu försöker utplåna våra nationsgränser för att underlätta sin kontroll över allt levande och den fria tillgången på jordens råvaror. Det pågår en kamp nu där så många makthavare som möjligt försöker komma över gränsen till de 10% som skall vara ekonomiskt privilegierade i framtidens samhälle, oligarkerna och deras hantlangare, medan den intelligensbefriad menigheten får slåss med robotarna om sin pauvra försörjning. Den största delen av denna menighet kommer att sorteras bort i egenskap av att vara obehövlig och belastande för vår jords ekologiska system.
Detta är i korthet den grandiosa vision om framtiden som våra politiker desperat försöker bli en del av för att rädda sig själva och sina anhöriga. Känns det bra?"

Intressant konspirationsteori. Märkligt att se bilder från brandområdet där alla hus är jämnade med marken medan träden står kvar med lövverk och allt.

Seaward sa...

Ja det var en dystopi värd namnet! Jag förmodar att de värsta vidrigheterna inte står att läsa i den av ultrahögern hatade Agenda 2030 utan springer ur Krabbes egen fertila föreställning! :-)

Men det är helt klart att "Vattumannens tidsålder" - vare sig vi redan ser den eller om tröskeln ännu ligger 100-200 år fram i tiden, kommer att påminna om diverse science fiction. Men med den skillnaden gentemot den utdöende individfixerade sorten (Skorpionen) att framtiden kommer att bringa en positiv valuering av StarTreks berömda (smygsocialistiska) devis: "behoven hos de många går före fåtalets och den enskildes".

Detta är zodiakens klyvnad mellan Vattenbärare och Jungfru ännu en gång, den som så tydligt illustrerades av kollektivhataren Fredrik Reinfeldt, vars Jungfruascendent av nödvändighet placerar folkflertalets Vattenbärare (dessutom med härskaren Saturnus i hemmaläge) i 6e huset som hans fiende och olycka!

Alla tidevarv är inte lika angenäma för alla själar. En del snurrar i svår otakt med Tidens melodi! När man ser kosmos speldosa och de 7 planeterna och de 12 tecknen, kan man tagga ner på konspirationstänkandet. Den här bloggens lilla uppdrag har varit att påminna om att både genier och foliehattar är orkestrerade från högre höjd. :-) (Valet gäller egentligen bara om man arbetar för sitt eget är och nu, eller för framtiden - det avgör t.ex. politiskt färgval.)