Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 27 november 2018

Omoral. Löwengrip och snabba cash-exet.



Onda intressenter i svenskt näringsliv och finansvärlden backar upp den skattefifflande bloggerskan bakom Blondinbella (återkommande problem med sin skattepliktiga textreklam på bloggen). Inte minst Aftonbluddret tycks husera någon eller några i den här anskrämliga moderata kvinnans entourage. 

Hennes horoskop är ett lågvattenmärke och uppenbarligen har hon trillat i alla gripar ett ont öde försåtligt grävt för att testa hennes omdöme. Exet tycks vara av exakt samma skrot och korn och Expressen spekulerar friskt om var han gick snett för honom sedan Löwengrip fått indrivare eller gangsters i hälarna... 
Tillägg. Senare rättar Expressen i intervju med exet tidigare uppgifter - inga gangsters.

Först en kort påminnelse om den kvinnliga bluffmakarens (se produkterna hon lånar sitt namn till!) horoskop:




Den attraktiva Sol-Vågen med Venus blir den fördel hon fått med sig i livet och som gör att folk investerar i henne som talesperson oavsett om det är att fånga unga väljare till skurkpartiet Moderaterna eller kränga odugliga graviditetstest ... vänta, det senare var hennes eget varumärke, var det inte?

Det som drar kartan snett är inte Vågen, men det kan nog sägas att detta känsliga och intellektuella instrument helt råkat ur balans till följd av de åtskilliga sekundära ingredienserna på himlen. Att istället rita kartan med sinnelaget/Månen i 1a huset tecknar genast en uttalat mörk bild av en människa som helt enkelt saknar insikt i sin irrationella och begärsfyllda själ...

Passande att ett sådant horoskop går och blir i hop med en annan störd himmel av snabba cash-typen:



Här ritar jag den utagerande Solen i 1a huset men notabelt och inte helt vanligt är att stora och lätta pengars Jupiter är en verksam illgörare ur både Solens och Månens perspektiv! (En dålig Jupiter illustrerar glidarna runt Stureplan i Stockholm, till vilka naturligtvis Annie Lööf tillhörde men i rena förskräckelsen räddade skinnet sedan hon avslöjat att hon spelar på samma urspårade nivå som alla andra i dagens Sverige. Det är också en dålig Jupiter som förklarar Sverigehoroskopets dystra bild av Elit och Etablissemang - vilket jag grävde djupare än tidigare i under författandet av min senaste bok).

Slaskmedierna som utan problem namngav exet intill den senaste incidenten verkar närmast angelägna om att uppge hans identitet - det tog mig exakt 1 sekund att googla fram den pixelerade bilden Expressen använder för att få namnet på lycksökaren som gick för långt. Eftersom han i dagsläget inte ens är misstänkt för brott ser jag ingen anledning att anonymisera kartan - Expressen är bara för patetisk här. 

Däremot kan man inte missa vilken horribel serie av ogynnsamma indikationer som ligger på himlen. Inte nog med att Jupiter reducerats till en simpel hycklare eller lycksökare (typen av folk som efter åtta år med regeringen Reinfeldt växt till en böldpest som sväller vart man än vänder blicken), Solen i Oxen - pengarnas tecken - är det tecken som inte ens har normala pengar (Venus) med sig vid en förstahusplacering. 

Nu säger en lärosats att det är bara om en verksam illgörare placeras i karantän så att säga, i ett av de "onda" husen. Men erfarenheten säger att den verksamma illgöraren i många fall beter sig lika illa. Med en ond Klippare och en ond Venus - horan för pengarna - och i 12e huset för exil eller fängelsevistelse - ser man en bild tona fram av en ofattbart karaktärslös människa. Eller rättare, ett mönster som knappast någon nobel själ skulle bry sig om att återfödas under eftersom en nobel själ redan genomskådat kapitalismens korrumperande inverkan på sinne och själ och således inte behöver göra den lärdomen (den kanske är gjord redan i ett tidigare liv som människa).

Tittar man på den grå serien av pilar ser man hur belägrad himmelen är av demoniska inflytanden: den för Oxen-i-första verksamma illgöraren Mars (naturligt en omoralisk planet) angriper den redan onda Jupiter nerifrån den irrationella begärssjälens nivå (Vattenelementet). Vem som helst förstår att en ond Jupiter-i-intellektuell-Luft här kommer att beteckna sluga planer för att bli rik snabbt men att man därmed drar på sig verkliga illgärningsmän (Mars)! Mars/Jupiter-aspekten utspelar sig mellan Vatten/Luft och tillhör därmed kategorin "dissociation" där individerna ibland bara är dumma och korttänkta som höns, men ibland fula och baksluga som fan! Givet Blondinbellas förmodade IQ är det nog det första som gäller här.

Vidare har den svårt problematiska Mars i 11e idealhuset (!!!) rollen av "den onda daimonen" och är ägare till solens disponent Venus - den onda horan för pengarna. Jag tror läsaren förstått vilken ofattbart ond spiral som den här utvidgade "receptionen" mellan tre planeter betecknar. Det handlar om total moralisk bankrutt och fullständigt sjuka ideal. Tecknen tyder enligt Expressen på att Löwenkropps begärsfyllda ex gått ner sig rejält. Utifrån kartan skulle det inte alls vara osannolikt att han tvingas i tolftehusexil, kanske genom skyddad identitet i den händelse han själv skulle visa sig oskyldig. Annars lutar det viktiga 12e huset i detta horoskop snarare mot "gå i fängelse" än "gå i kloster". Det är kartans allmänna tonläge som gör en helgongloria rätt osannolik.


Inga kommentarer: