Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 20 november 2018

Nyliberaler saknar samvete




Hinduisk astrologi innehåller så komplexa analysmetoder att man först med mer grundläggande analys måste avgöra om de är tillämpliga. Det är poänglöst att använda metoder som fingranskar helgon och änglar på jorden om horoskopet mer allmänt indikerar en förråad och samvetslös buffel.

Tanken kom för mig när jag såg Aftonhoran som av någon anledning kallar sig oberoende socialdemokratisk men ändå tycker marknadsliberalismen behöver mer draghjälp än den redan får genom den dominant borgerliga svenska pressen. I AB hittas återkommande nyliberalen Johan Norberg och hans tankar och i det här fallet har han kanske rätt (jag har inte läst artikeln) - så mycket mer i hans omhuldade kapitalistiska världsordning måste monteras ned, att bara skapa problem för turistbranschen hjälper inte även om det "vi räddar våra samveten".

Medveten om att det här bara är tankeövning, som så många gånger när den offentliga personen saknar känd födelsetid, kan man ändå granska Norbergs 9e hus för samvete eller vår inte kontakt med Gud - på det externa planet betecknar sektorn ämnen som filosofi och religion och i största allmänhet förutsättningslös grundforskning. 

Nionde huset har Guru eller Jupiter som sin signifikator, den Stora Välgöraren, och betraktas som horoskopets bästa hus eftersom vissa - inte alla! - har en levande kontakt med sitt inre samvete och därmed spelar med i den gudomliga planen, sanatana dharma. De "samverkar" med änglarna, vilket faktiskt inte bland annat kan skönjas genom världs naturlagar, fixerade och garanter för ett kosmos istället för ett kaos. (Det är änglarnas brist på fri vilja som avslöjar att de är "pelare" och fundament ett par våningar högre i verkligheten än satanister och materialister och nyliberaler har förmåga eller intresse av att uppfatta.)


Johan Norberg är så typisk chefsnatur eller ledare man kan bli, född under nymånen i dominanta Lejonet och med krämarnas Merkurius hårt bunden av propsandet på ledarskap/agendasättande. Här är en lobbyist av Guds nåde! Ja, bokstavligen, eftersom "kungamakaren" Regulus ligger på rät linje med hela den här hopen. Åtminstone jag har kommit att likställa marknadsliberal propaganda med Norberg så kanske ligger det något i att Gud gjort honom till Den Utvalde i denna sak. Gud, måste man ha klart för sig, orkestrerar både änglar och demoner, och det som ser ont ut för den enkla människan är det kanske inte ur ett annat och mer omfattande perspektiv.

Den här kombinationen gör Norberg tämligen omöjlig att konversera med, han är en levande algoritm för självindoktrinering och Solen ger honom i varje sekund nytt bränsle vartefter han brinner för krämarnas sak. Här kan noteras att Lejonet i 1a huset drivs av hjärtats patos - detta är zodiakens sinnebild för det otämjda djuret inom oss, livet som andesjälarna fann det när de gjorde anhalt vid planeten Jorden och många av dem fastnade i den här planetens kretslopp (pga. identifikation med djurlivet). Om man placerar Solen i 1a huset blir därför den främsta prioriteten Att Leva och Dominera - lejonkungens budskap. Detta är inte en ond uppmaning, den som helt och hållet är av djurriket förstår inte så mycket mer.

Därför kan Johan Norbergs 9e hus - hans samvete - heller inte lastas för att huset för de vuxna är groteskt och en ren travesti på genuint samvete: infernoeldens Mars står ultrastark här i sitt mest naiva nybörjarläge Väduren. Detta är viktigt: Norbergs Sol i Lejonet är en utmärkt placering eftersom Lejonet som sådant tillhör Mörkrets kvalitet (Tamas guna) medan Solen själv är av Ljuset (Sattva guna). Potentiellt är lejonkungen upplyst och kan peka mot och medvetandegöra våra animaliska och låga, själviska beteenden.

Men indisk astrologi kräver en avstämning mellan människosjälens olika nivåer, och när det kommer till samvetet, den äkta gudskontakten, är visserligen Mars en verksam välgörare för Lejonet-i-första, men planeten är i sig så mörk och okunnig. Slutsatsen blir att Norberg är styv i korken och baserar sin starka drift på att vilja dominera och påverka andra på att han inte fattar ett dugg av världens gång. Mars är och förblir den Lilla Illgöraren, en förstörare och det är just detta budskap han sprider i Aftonhoran genom påpekandet att det inte spelar någon roll om vi slutar flyga till höger och vänster. Han är som en nazist som är fullständigt fixerad vid tanken på att dra ner hela världen i död och förintelse. Norberg är en Naturens destruktiva turbinmotor och detta TROTS att Mars tekniskt är en verksam välgörare för Lejonet-i-första. Hur kan nu detta komma sig?

Horoskopet rymmer några pusselbitar till som förklarar varför detta är en skadeinsekt på Jorden snarare än en ledare att lyssna till. Ett av problemen är att hans logik och kommunikation - Merkurius - är en verksam illgörare och dessvärre dominant i 1a huset. Det duger inte att påstå att Solen "bränner" denna onda krämar- och desinformationsplanet och så att säga har viljemässig kontroll, för Merkurius lever enligt hinduisk tanke ändå kvar på insidan. Det kan vara så att Norberg spelar upp en yttre åtbörd av att vara en autonom Ledare eller en Inspiratör, men skrapar man på ytan kommer man att hitta krämaren Merkurius som hans dolda uppdragsgivare...

Ännu värre blir det om man övergår från Elden, som handlar om att frammana visioner eller "sätta bilder" som dagens manipulatörer av folket så gärna kallar det, och granskar Jorden. I detta element återfinns båda de planeter som relaterar till pengar, Venus för privatekonomi (eller "normala" summor) och Jupiter för de riktigt stora pengarna (typiskt: nationalekonomi, storföretagen eller de superrikas bankfack). Jupiter står också för klippare och chanstagare, lyhörda opportunister som använder det gudomliga samvetet för att känna av vilken ny trend som ligger just om hörnet och satsa i precis rätt tid för att göra storkovan innan den måttligt begåvade massan - "me too" - alla rör sig i samma riktning. Ja, Gud orkestrerar även kapitalisterna, men inte för sitt höga nöjes skull utan för att testa vilka själar som ska tryckas ned i vanära eller kriminalitet i sitt nästa liv. Vårt kosmos är ett nollsummespel och det första tecknet på att man har med en djävul i människokläder att göra är att höra dem använda ordet "tillväxtekonomi" på ett uppskattande sätt. Naturen är inte en tillväxtmekanism det är djävlar med egenintresse som söker vinkla verkligheten på det sättet.

För Norbergs Lejonet-i-första är pengarnas Venus en direkt ond planet, en hora för rikedom, vilket understryks av att Venus dessutom anses "fallen" i Jungfrun (ungmön som fått sin oskuld tagen och nu profitlystet odlar sin mark i hopp om rik avkastning). Nu inbillar sig Norberg som ett Lejon säkert vara autonom, det är just Lejonet som dominanten som gör avvägningen och tvåsamhetens Venus till något ont. Men viktigare i det här horoskopet är de verkligt stora summornas Jupiter, vilka står på Norbergs sida. Jupiter är en verksam välgörare för en ledare-i-första och kungen av rovdjur är typiskt nog den som involverar sig i stora penningsummor. Jag önskar att fler svenska finansministrar än högersossen Kjell-Olof Feldt funnits till hands för att demonstrera tanken, men jag nämner honom eftersom han var i maktposition när nyliberalismen ockuperade landet och han lät sig korrumperas.

Norbergs Stora Pengar står alltså på Ledarens sida men den uppmärksamme har redan noterat hur illa Jupiter är placerad: i 6e materialistiska huset för olyckor och fiendskap! Och i Jordelementet uppstår genast en förbittrad kamp mellan visionens Eld och de materiella realiteternas Jord. Det är nu, åtminstone för mig, astro-bevisat att Norberg likt en prostituerad ond Venus springer rese- och turistindustrins ärende den här gången. Jag tror man med framgång skulle kunna spåra en specifik uppdragsgivare i precis allt han skriver - förutom då när han sjunger den vettlösa nyliberalismens lov. 

Det är naturligtvis en tillgång att ha ett så starkt Lejon för det ger intrycket av en människa som kan sina saker. Alla de mörklagda tecknen (Oxen, Lejonet, Skorpion och Vattenbäraren) har en tillgång på det sättet att deras egen okunnighet gör att de faktiskt tror på sig själva och det de säger - tecknet på den framgångsrika sociopaten! De som verkligen vet är de sattviska (ljusbringande) tecknen men de är så "skiftande" att vanligt halvtrögt folk inte riktigt hänger med i svängarna. Och det man inte känner att man har kontrollen över, det kan man heller inte riktigt lita på!

Så...utan att ens ha läst Norbergs text i Aftonbluddret vill jag utifrån den samvetsförmörkade kartan påstå att detta är en propagandatext betald av turistnäringen. De stora pengarnas Jupiter har problem i det olycksdrabbade 6e huset, det finns intressen som inte vill se svenskarna vakna moraliskt och höra upp med sitt okynnesflygande i tid och otid. Eld och Jord i Norbergs karta ger en vag och allmän bild av en konfliktsökare och en som gärna tar striden där de skamfulla flygresekrämarna bara skulle bli utskrattade om de talade i egen sak. Således anlitar man skadebegränsaren Norberg, en genuin liten hora för pengarna bakom sin myndiga och förtroendegivande och "sakkunniga" uppsyn.

"På deras frukt ska ni känna igen dem." - Matteusevangeliet


Tillägg
Efter det här inlägget fick jag en smygande känsla att jag redan avhandlat nyliberalen Norberg och kanske bara skrivit en repris på gamla slutsatser... Jodå, hela tre gånger har kartan figurerat på Sideriska och kartan här ovan användes senast i augusti 2017. Men så är det, vissa silar man omgående ur minnet, just för att de inget har att erbjuda den som söker lite mindre satanistiska "grundvärderingar" än de den svenska Staten i maskopi med Marknaden härbärgerar. 

Vad som är gott eller ont skulle återigen kunna vara en fråga om att sniffa upp vilken trend som ligger just om hörnet. När jag pekar ut Vattenbärarens annalkande tidsålder som att Människans tid äntligen kommit, är naturligtvis inte heller detta en ultimat sanning men definitivt mer i linje med universums rörelse är Norbergs uppkräkningar.

Inga kommentarer: