Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 17 november 2018

Den overkliga Michelle Obama och de 7 dödssynderna




I en Expressen-artikel berättas att Maureen Callahan på New York Post kritiserar hårt Michelle Obama för att vara ”bara ytterligare en guru som sålt sig” - i det här fallet till ett av världens mäktigaste bokförlag (Pelican är en av "the Big Three") och dess extremt giriga marknadsföringsmaskineri.

Den f.d. presidenthustrun har klokt nog valt att hålla på uppgiften om sin födelsetid, men givet makens celebritetsstatus är detta om något horoskopet där en spekulativ solascendent bör säga mycket! 

Så med Solen i 1a huset, finns det något som stärker Callahans anklagelse om att Michelle Obama uppvisar girighet - den katolska dödssynden avaritia (jfr engelskans avarice) vilken jag i ett blogginlägg 2010 utan problem korrelerade med planeten Merkurius, marknadsmänniskan och tjuven på marknadsplatsen? Ja, faktiskt.


Men redan Solen i första huset avslöjar hur Michelle är en människa fylld av djup avundsjuka (dödssynden invidia, jfr engelskans envy). I allmänhet har jag beskrivit Månen som begärsfylld, men i många fall handlar det om den ilande och plågsamma avunden, begäret ligger i en slags minuskänsla som på ett negativt sätt åtrår grannens så mycket grönare gräsmatta och snyggare bil på uppfarten. Så passande att Månen betecknar just hemmet, dess grad av affluens och människans egen inre känsla av tillfredsställelse. 

Nu har visserligen Michelle Obamas Måne Venus vid sin sida, och för Stenbocken i 1a är Venus ingen hora utan en gudinna, dvs. en verksam välgörare (och det är ju som gudinna Michelle i allmänhet skildras i "liberala" västmedier). Men se huset! Jag har sedan jag upptäckte att den antika romaren Manilius nedvärdering av 2a/8e-husaxeln exakt motsvarade min hemlagade beteckning "Satans axel", bara väntat på ytterligare bekräftelser att min fantasi faktiskt bottnade i ett själsminne från en tid då 2a huset - "ekonomihuset" i vår tid - faktiskt var så ondskefullt som det förefaller av grekernas beteckning: Hades port. 

Bekräftelsen kom nyligen i en bok jag helt missade på 1990-talet, framlidne populärhistorikern Michael Baigents Astrology in Ancient Mesopotamia. Japp! Även de gamla babylonierna hade en negativ syn på Oxens tecken, som naturligtvis är 2a husets naturliga korrelat. Var judarnas historia om Moses vrede när folket i hans tillfälliga frånvaro började dansa extatiskt runt en ung Oxe - Guldkalven? Är detta inte alls en historisk reminiscens från uttåget ur Egypten utan snarare en symbolisering av judarnas urartning under den sjuttioåriga fångenskapen i Babylon? 

Det var de välbeställda klasserna som togs i fångenskap och de hade det inte värre i exil än att många efter persernas befrielse valde att stanna kvar hellre än återvända till Israel. Sideriska siktet har nosat på symboliken många gånger och det här helt klart att dagens 2a hus med innebörden "ekonomi" går tillbaka på de bildade judarnas vrede över ett folk som så lätt började dansa runt en Guldkalv istället för att leva efter nobla principer. Andra huset ÄR vägen ner i Hades, pengar är roten till allt ont!

Och här planeternas Michelle Obama sin symbol för det avundsjuka eller trånande sinnet! Men notera att hon gör det i Luftelementet. Hade Månen t.ex. varit fallen i Skorpionen, i Vattenelementet, och via känd födelsetid placerad i 2a huset, då hade dödssynden individa varit huggen i sten från födelsen och ett problem den här återfödda själen hade att brottas med. 

I Michelles fall indikerar Luftelementet en tänkande, rationalistisk natur och eftersom Solen står i Stenbocken - de världsliga resursernas tecken - och dessutom tillsammans med kontrollplaneten Saturnus hemma i sitt negativa och världsliga tecken, drivs Michelle av en extremt jag-centrerade önskan om att sälla sig till de rika men dödas sällskap! Saturnus i 1a ego-huset bildar basen för hennes Luft-planering kring 2a - detta är verkligen ett "me too" i fråga om hennes ekonomiska bas och redan här kunde man avbryta analysen. New York-tidningen har rätt, något är sjukt med den här kvinnan, precis som demokraterna sedan länge slutat vara ett folkets parti och vars elit lever i sus och dus.

Men när det kommer till anklagelsen om ren girighet måste vi gå ett steg längre än Månens mer generella tomrum i 2a ekonomihuset som Michelles familj (från Chicagos mer slitna kvarter) sökt fylla och som präktiga Michelle med sin juristutbildning lyckats över förväntan med. På rent sociologisk grund kunde man därför misstänka att hon blivit girig under klassresans gång. Ja, att MEDFÖDD GIRIGHET varit själva motorn till strävandet!

Och även detta bekräftas av horoskopet, märkligt som det kan tyckas eftersom det är ställd för hela dygnet. Stenbocken är normalt ett sparsamt och välkontrollerat tecken, arbetarklassens tecken i Indien. I a huset blir därför den privilegierade högsta kastens Jupiter en verksam illgörare, fattiga arbetare vet inte pengars värde och bör inte dränkas i dem för sitt eget bästa. Men det är exakt vad som nu händer via bokkontraktet och genast gör Michelle Obama bort sig!

I tredje publiceringshuset har hon nämligen den verksamt onda Jupiter och dessutom i Vattenelementet, som anknyter till vår helt svampigt irrationella själ, naturen som en självisk entitet. Och det blir ännu värre eftersom skrivkonstens (och bokpubliceringens) Merkurius - girighetens planet via kopplingen till handelsmännen - befinner sig i det andra jupiteriska tecknet. Här kan man dock se början på den sjuka Michelles tillfrisknande eftersom Merkurius-i-Skytten hamnar i 12e huset för världsliga försakelser eller förluster. Hennes girighet blir till hennes förlust, vilket hon just fått känna på via den svidande kritiken i New York Post!


PS. Redan boktiteln avslöjar hennes andliga urspårning. Det är de fallna själarnas lott att ständigt vara i tillblivelse (becoming, förr "vardande" i svenskan) men, som Platon sade, ändå aldrig uppnå genuin existens. 

Inget tecken beskriver bättre denna fåfänga ambition att "bli någon" än Michelles Sol i Stenbocken, tecknet som kombinerar Passionens kvalitet (Rajas guna) med materialismens och karriärklättarens Jordelement - men här ägd av Liemannen/Saturnus, som står redo att skörda dessa oförståndiga strävare, gång på gång, tills deras inre själ vaknar upp till högre medvetenhet. Intressant nog föddes hennes make Barack med Saturnus hemma i negativa härskarläget i Stenbocken stigande i öster (enligt känd födelsetid), en husplacering som aldrig är bra för Saturnus. Är det således maken vi ser i Michelles omaka kombination av Sol och Saturnus (dödsfiender!) i sitt spekulativa förstahus?

Med den här pusselbiten kan man nästan misstänka att Michelle Obama är AVUNDSJUK på sin make och att detta är hennes sätt att imitera de män i världen som verkligen inte borde tjäna som förebild för någon. Makthungrande karriärister är vad som förstör civilisationer och detta ligger subtilt inskrivet i zodiakens konstruktion för den som börjar syna existens hemliga koder i sömmarna. 

Se även min (barnsliga) impression av Ulf Kristersson som den Hängde Mannen från häromdagen, en symbolik som indikerar motsatsen till Världshärskaren, en detroniserad och förkastad människa som nu måste begrunda var han gick fel i sina värderingar och strävanden...

Inga kommentarer: