Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 29 november 2018

Omoral 2. Giriga Lidingöpolitiker



SvD skriver av en text i DN och gör det nog så uselt det går. Enligt deras referat vill högerpolitikerna i rikemanskommunen chockhöja sina egna arvoden för att "undvika misstag" men sedan hoppar kopiatören över det verkligt roliga som kan läsas i DN: politikersvamlet om att man kommer att fatta bättre beslut om man bara passerar hundratusen i månadslön! Korkade är de flesta högermänniskor och i den här kommunen så talanglösa att girigheten lyser igenom skitpratet.

Det är fascinerande hur enkelt det är att hitta de astrologiska svagheterna varje gång medierna drar fram någon idiot till skampålen, vilket är vad DN här gör. Den värsta syndaren är förstås en moderat, men att en kristdemokrat spelar med visar att partiet inget med Kristus har att göra men desto mer med penningdemonen Mammon eller kanske till och med Djävulen själv.

Moderaten är född under nymånen i Väduren, precis en signatur som tyder på ointresse av djupare självreflektion - här bränner Solen bort den fördjupande återspeglare och allt blir bara ett sprinterlopp för att hävda sig. 



Överhettningen i det eldiga "what you see is what you get"-tecknet bekräftas av att Vädurens härskare Mars står i mentala Tvillingarna, ett kalkylerande tecken, och dessutom i en horpojkens kombination med Venus ("förhöjd libido" - knappast en indikation om ett intellekt som tänker väl, även om de går på högvarv). Den senare är en verksam illgörare för martiala Väduren, jämvikt och rättvisa är inget egotecknet Väduren ger mycket för, och heller inte Tvillingarna när det kommer till kritan.

Men det verkligt skämmiga är att den onda Venus (en prostituerad) disponerar auktoritära Saturnus som i venusianska Oxen här lägger sig i 2a ekonomihuset för hans egen plånbok. Lite reflektion av det slaget Källenfors är inkapabel till, visar läsaren hur FULA dessa signaturer är och människan själv har inte höjt sig en millimeter över det illa skrivna kosmiska partituret. Han har blivit precis den skit han föddes till jorden för att som en varning för alla oss andra agera ut.

Kristdemokraten har också en fixering vid 2a huset för personlig ekonomi och likt Fredrik Reinfeldt har han begärets Måne där och ett begär som från Luftelementets intellektualiserande höjd är fena på att efterhandsrationalisera ett i grunden irrationellt och osunt begär.


Kristdemonstraten har dessutom problem med sin kognitiva klarhet eftersom Solen (i detta solhoroskop) undermineras av dess egen härskare Saturnus fångad i den onda förlustdemonens 12e hus förutom paradoxen med Stenbocken och Vattenbäraren att deras solära disponent är en planet som är en fiende till Solen. 

Här drabbas födelsedagen dubbelt eftersom den förlust- och ibland exilbringande Saturnus-i-tolfte disponerar både Sol och Måne, precis som med Isabella Löwengrips vanvettiga penningjägare till ex som jag redovisade i förrgår i vad som visade sig vara del 1 av miniserien "Omoral". Ibland trillar fallfrukterna tätt i tiden och nära varandra. Löwengrips föredetting hade en dålig Jupiter som tyvärr kontrollerade både Sol och Måne, både hjärta och magkurr.

Inga kommentarer: