Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 23 november 2018

Därför är svensk politik lamslagen just nu






För att få ett perspektiv (det finns naturligtvis flera) på den svenska oförmågan till kooperation och det faktum att landets ledare efter över två månader inte lyckats bilda en regering för Folkets bästa, behöver man bara återvända till den hinduiska prognosmetoden Vimshottari dasha och fundera lite ytterligare kring den astrologiska Månen, dess karaktär och funktion när den stiger fram som ägaren till en kortare ödescykel.

 Rahu Maha Dasha:  2002-10-05 - 2020-10-05

  Antardashas in this MD:

  Rah:  2002-10-05 - 2005-06-15
  Jup:  2005-06-15 - 2007-11-10
  Sat:  2007-11-10 - 2010-09-17
  Mer:  2010-09-17 - 2013-04-01
  Ket:  2013-04-01 - 2014-04-20
  Ven:  2014-04-20 - 2017-04-20
  Sun:  2017-04-20 - 2018-03-14
  Moo:  2018-03-14 - 2019-09-17
  Mar:  2019-09-17 - 2020-10-05


Kooperation borde vara Sveriges mest framträdande drag, givet den socialt begåvade och kompromissvilliga Vågascendenten. Men som vanligt måste hela horoskopet beaktas innan man förklarar Sverige för världens bästa "sidekick" eller medlöpare till vem som för tillfället håller i taktpinnen (många svenskar tror det är USA!).


Men nationalhoroskopets Vågascendent besväras svårt av det som tilldrar sig mittemot, i just avvägningens och partnerskapets sjunde hus. Passande nog krisar de svenska politikernas omdöme, avvägningsförmåga och vilja till samarbete just när måncykeln rullar på ... och Månen vid nationens (åter-)födelse befann sig ju just i sjunde huset. Landets pågående ödescykel pekar på att just valet av partner gnisslar svårt under denna tid.



Och, som jag för första gången i min bok Folksjäl förtydligade mer än tidigare på bloggen: Månen råkar också vara det tionde stats- och makthavarhusets tillfälliga ägare. Det står alltså skriven i eldskrift på himlen att svenskarna nu får möta sin egen ovilja eller oförmåga att beblanda sig med "det olika" via sina folkvalda politiker. Dessa bottenlöst ovisa makthavare representerar den faktiska svenska intellektsnivån (med vilket åsyftas vad de gamla grekiska filosoferna menade med ordet intellekt). I den meningen har vi verkligen en Riksdag som återspeglar den nivå Folket befinner sig på i den kosmiska ordningen.



Sverige befolkas av sinnesdrivna och därmed enligt de gamla grekerna egentligen irrationella eller intellektsbefriade pratmakare utan verkligt gehör för de kosmiska realiteterna och den osynliga men ständigt verksamma moraliska världsordningen. Sanningen är att ett hypersekulärt land som Sverige inte är Guds bästa barn, snarare en tillspillogiven rest som Djävulen frossar över att så lätt kunna styra med materiell bling-bling, fattig som den svenska nationen varit under så lång tid. När Sydeuropas elit åt med silverbestick satt de svenska länsherrarna med snidad träslev i hand. 

Det är därför den onde rike mannen (ett koncept!) drar ifrån befolkningen och sviker sina landsmän så det sjunger om det i vår tid. Det är de fattigaste av de fattiga som nu ser sin chans i globalismens tid att (över)kompensera sina kolsvarta och helt tomma själar. Sverige har ingen substans längre - allt är yta och konsumtion av yta. 

Begreppet "irrationell själ" har ofta kastats ut på den här bloggen genom åren och med detta menade de gamla grekerna individer som drevs enbart av sinnesintryck och begär - se medierna och apparna och inse att det är just denna extremt låga nivå som är officiell "religion" i Sverige - arbete och konsumtion på samma nivå som primitiva djur! För engelskans ord "mind" använder den här bloggen "sinne" men faktum är att ett enklare förnuft existerar på denna nivå, av den typ som med vingliga tankar formulerar en föreställning om världen. Även djur har ett sådant sinne, men det är bara en liten del av berättelsen om Själen... 

Grekerna, bl.a. Aristoteles, varnade för att det verkliga intellektet inte vaknar upp av sig självt och att många (kanske majoriteten) hankar sig fram hela livet som enbart sinnesmänniskor (och talar väder och vind). I detta land har för övrigt Intellektet ingen chans. Djävulen (en entitet!) har infekterat vår inre nationalsjäl, astrologiskt uttryckt som att Månens disponent Mars står sida vid sida med Satanshuvudet, den onda fixstjärnan Algol. Varje anstymmelse till gryende intellekt kanaliseras av Djävulen genast ner i det materiella och återknyts till den bisarrt primitiva sinnesvärld Sveriges mutat in sig på bland världens nationer. Inte undra på att vi inte är ledande i någonting!

Karma på nationell nivå är som trögflygande sirap - gamla nationella särdrag tenderar att leva kvar under den nyspacklade och lackade ytan och vår fixering vid små bärbara tekniska indoktrineringsmanicker. I boken Folksjäl drar jag, måhända väl fantasifullt, några enkla kopplingar bakåt i tiden och diskuterar i närmare detalj varför Månen - symbolen för den ansiktslösa massan - är grundlurade på sina liv och förmågan att utveckla en genuin intelligens.

Den onda måncykeln rullade igång i mars i år och det var under det irrationella begärets Måne (sataniskt angripen dessutom) 17% av svenska folket valde förklädda nynazister och i princip alla andra visade sig offer för Djävulen på andra sätt och vis. Reinfeldts onda regim och egna plånbokstänkandet visar hur Sverige aldrig, aldrig någonsin kommer att höja sig ur sin materialism. Impulserna till en ny världsordning kommer att nå oss och vi blir troligen det sista västlandet på jorden som gruffande och misslynt kriminaliserar Profitmentaliteten. 

Men Sverige kommer inte att ha något val eftersom övriga världen redan växlat upp till nästa nivå i Världsspelet, till Vattenbärarens tidsålder, en tid då inte den irrationella lunära själens vätskor längre skvalpar runt i den kollektiva kroppen och förgiftar medborgarna utan den Vuxne har tagit vattenurnan i varlig men fast hand. 

Det är intressant att just Ulf Kristersson, en av de värsta demonerna i den gamla världsordningen, var den som förde in ordet "vuxen" i den svenska sandlådan, trots att han saknar varje anstymmelse till detta, Vattenbärarens adelsmärke. Det säger en del om hur Satan agerar, Mörkrets furste använder Ljusets vokabulär, men lurar i detta bara dem som själva tenderar mot Mörker.

Inga kommentarer: