Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 9 november 2018

Och Logos blev kött... i arbetslinjens Sverige



Jag övervägde ett helt dygn om jag skulle kommentera ett av Expressens exempel på journalistik av typen "gripande levnadsöden" - i det här fallet en debattext insänd av offret själv, offer för dels de svenska politikernas arbetslinje och dels dödlig cancer. Någon kanske minns hur satanisterna höll på att förlora ett riksdagsval när ett liknande hjärtskärande fall dök upp just inför valet. Regeringen Reinfeldt klarade en andra mandatperiod med minsta möjliga marginal...

Att jag slutligen ritar upp födelsedygnet för den cancerdrabbade kvinna som tvingas "stå till arbetsmarknadens förfogande" och utsättas för ekonomiskt armod av de politiker som själva berikar sig - läs den här avklarnade texten av den visa åldermannen Lars Bern på Anthropocene! - beror helt enkelt på att horoskopet resonerar så väl med de arketyper den här bloggen med åren kommit att fokusera. Kartan påminner om den autentiska människans elände när hon dras ner i närighetens domän i vilken man hittar ekonomifolket, kapitalister. För att inte tala om politikerna som enligt Lars Bern numera är kriminellt lågutbildade i Sverige och bara på jakt efter en oanständigt hög lön med tanke på hur maskinella och osjälvständiga de är i sina beslut - inte folket utan Finanskapitalismen - det onda Systemet - är deras verkliga uppdragsgivare.

Det här missförhållandet illustreras perfekt av den cancerdrabbade logopedens karta. Ja, tal- eller ordpedagogens själva verksamhet lyser direkt fram via logos planet Merkurius hemma i härskarläge i Tvillingarnas tecken. Bibelns berömda Johannesprolog kommer för mig: "I begynnelsen var Logos, och Logos var med Gud."

Också hinduismen lär ut att "begynnelsen" startar ut med att Buddhi  (intelligens) bildar en egen första emanation, exakt som i den grekisk-romerska nyplatonismen där istället Intellektet - Nous - utgör den första emanationen om man räknar Den Ena som "noll" eller icke-existerande.

Solen och Merkurius i Tvillingarna -
de älskande människornas tecken - påminner
om att homo sapiens ursprungligen utgjordes
av ett stort antal frisjälar, andevarelser,
vars hem inte är planeten Jorden.

I den här spekulativa kartan där Solen likställs med det första, personliga huset ser vi således hur "ordet blir kött", hur den högre själen inkarneras och blir en människa. Men vilken smörja själen nedstiger i - den hamnar i samma träsk som närighetsministern Damberg och andra som vadar runt i Jord och Vatten - i gyttja som står dem över huvudet! Detta är de låga materialisterna, jag föredrar att kalla dem satanister eftersom de inte längre kan skilja högt från lågt, själva på botten av existensens trappstege.

Utifrån livskraftens Sol kan det tyckas signifikant att den "sataniska axeln" (2a/8e husen) aktiveras av just arbetslinjens förfärliga teckenkombination, den passionerade materialismens Kräfta samt strebermentalitetens Stenbock. "Strävan in i döden".

Att kvinnan arbetat som logoped motsvarar möjligen den störning i det andra språkliga tecknet Jungfrun. Med den blå klicken i detta jordnära tecken indikerar jag som vanligt var någonstans härskaren befinner sig, här således logos-principen Merkurius i luftblå Tvillingarna. Friktionen mellan Tvilling och Jungfru är nu inte så farlig, men handlar om att betvinga den fria luften så den följer de framodlade talspråkliga mönstren här nere på jorden, i kulturen ifråga. 

För den som minns satanisten Fredrik Reinfeldt och hur dålig han var på att konstruera smidiga meningsbyggnader i flygande fläng, gav hans kända födelsetid just denna Mars (Olyckan!) i Jungfrun stigande i öster, allt medan hans logos-Merkurius befann sig i 12e huset, förlustens eller den "onda daimonens" sektor. Förre korrupte statsministern var en perfekt patient till den här pedagogen.

Men nu dras hon alltså ned i den "upplösande" Vattensjälen och jag tror det är Månen som under två dygn olyckligtvis sammanbinder tre härskare i en utvidgad "ömsesidig reception" (ska man kalla det en treställig reception?). De grå pilarna visar hur härskaren blickar "hemåt" så att det uppstår en evighetsslinga så långt nu livet varar. I den här "loopen" kommer många sorger och bedrövelser hinna passera revy och jag gissar att det är talpedagogens patienter som till del varit den objektiva manifestationen.

Men på den metafysiska nivån ser vi alltså en andliga Sol i Luftelementet fullständigt nedsänkt i en främmande och nedbrytande miljö och det är lätt att föreställa sig att den mäktige romerske filosofen Plotinus kan ha haft ett horoskop liknande detta, som drabbades av svår sjukdom under senare år (kanske något spetälskeliknande eftersom han höll sig isolerad från allmänheten) och i sina bevarade texter vacklar betänkligt i den nativa grekiska tanken om att världen skulle vara god. För honom (av begripliga skäl) är åtminstone den mänskliga kroppen en ALIEN, en främling som snärjt honom och som han ser fram emot att få lämna på dödsdagen.

Plotinus är en så pass svårtillgänglig filosof så att, trots att han tillhör antikens viktigaste tänkare, knappt ens nämns i Sverige - förutom av och till på den här bloggen. Nu kan man visserligen inte ta hans ord som gudagivna sanningar, han är bara ett namn av många i den tidens debatt, och Iamblikos, vars viktiga översikt Om själen (De Anima) bara återstår som spillror, avslöjar den tidens heta debatter om själens natur och vad en människa egentligen får ta med sig "när hon går".

Iamblikos själv var lite mer generös än Plotinus, den senare hävdade att enbart det människan byggt på sin intellektuella nivå blir permanentat i själen. Hela svenska folket, eller den del av det som fostrats in i arbetslinjen (jobba/konsumera) kommer att se ut som fattighjon den dagen de ska passera Sankte Per som är dörrvakten in i Himmelen. Det kommer att se så nakna och utmärglade ut som andeväsen!

Nu var inte heller Iamblikos själslära till någon större tröst, för de låga själsliga nivåerna upplöstes visserligen inte, men den Levande Varelsen hade ingen nytta av dem, för den lägre människan stannade kvar som ett spöke i kosmos. Det är frestande att här se en parallell med den pseudoandlighet som t.ex. långlivade programserien Det Okända representerar och där uppenbarligen medier och sensitiva programdeltagarna befinner sig just i den låga "psyksmeten" som hänger kvar i en subtil värld. 

Det är värt att notera att dessa spöken enligt viss nyplatonismen inte längre har LOGOS inom sig men de förefaller ändå leva vidare och spöka. Det Okända är programmet för, som gurun Jesus sade, "de döda som begraver sina döda". Ordet själv, det som drev Jesus, var Merkurius, sändebudet från en högre ort än psyksmeten (Vatten), en värld som inte har något alls att skaffa med satanisternas materialism (Jord).

Eftersom så många födslar domineras av Jord eller Vatten, eller kombinationer, måste man minnas att man inte är sitt horoskop. Däremot har själen uppenbarligen en historik som lett till att de rådande ingångsvärdena är de som gagnar själen bäst i dess nuvarande fas.


PS. Inte bara Merkurius men samtliga planeter i ett horoskop kallas logoi, förnuftsprinciper. De är gudarnas nedsända "gnistor" och ur vissa senantika filosofer menade att vi är bärare av ett otal gudar (eller gudomliga principer). Men hinduisk astrologi antyder i med ordet buddhi en särskild släktskap mellan den första Intelligensen och vad vi jordmänniskor nu aktiverat av denna högre intellektualitet. 

Att högre intelligens inte efterfrågas på svensk arbetsmarknad är bara alltför uppenbart när man ser kvaliteten på det Sverige av idag producerar. Undertecknad sitter själv och jobbsöker sedan över ett år och kommer inte ens tillbaka till ett simpelt webbadministratörsjobb likt det han hade tidigare. Skälet är att svenska staten är genomkorrumperad, den har köpt marknadsliberalismens "allas krig mot alla" som i kombination med klassisk svensk rasbiologi skapat västvärldens mest åldersdiskriminerande arbetsmarknad som ratar alla över fyrtio, samtidigt som staten håller fram arbetsfascismen ("arbetslinjen") som den "religion" medborgarna tvångsansluts till. Läs Las Berns artikel i länken ovan!

Även om Bern har rätt i att Sverigedemokraterna representerar en nationalism som reaktionen på den globala finanskapitalismens urbota ondska, stannar han som gammal liberal upp för tidigt i sin analys. Nationalismen är ingen lösning eftersom SD är värre kapitalister och parasiter än någon annan, de verkliga underklassmänniskorna som likt politikerna söker komma upp sig, sånt folk som blockerar Sverige från det naturliga och nödvändiga steget in i en postkapitalistisk superversion av socialismen, där världens tillgångar inte längre plundras av dem som skaffat sig position att göra så utan istället bevaras för jordens och framtidens skull.




Inga kommentarer: