Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 augusti 2012

Håller Lena Ph på att flippa ur?

Jag har ofta noterat hur trubbiga intellekt som i skam väljer en trulig och motvillig social framtoning, som om de inser att de ändå inte har något vettigt att komma med. När nu alla likt Pussy Riot och Madonna bashar religionen har också Sverige sin lilla copycat i Lena Philipson.

Svenska mediers plattmarksperspektiv angående Pussy Riot är f.ö. skrattretande - svenskt mentalitet kan inte längre begripa sig på sensibiliteten som driver merparten av jordens befolkning utan ser bara en politisk dimension (DN, SvD).

Naturligtvis rider Putin på Rysslands ryska sentiment men de svenska ateistiska avskrädeshögarna klarar inte att väga in det ryska folket i sin ekvation.

Läs Newsmill-skribenten och ryssexperten Anna-Lena Laurén om de tre tjejernas djup jämfört med svenska mediers simpla framställning. Jag insåg genast hur jag underskattat djupet i deras uppträdande, och fittupprorets tillskyndare bland amerikanska artister ter sig i jämförelsen löjeväckande. Ytliga och narcissistiska stjärnor klungar sig och försöker gå i samma parad.

Och så Sveriges egna Lena Ph... Så tandlöst, meningslöst för att inte säga korkat hennes tilltag är. Att i ond tro söka donera en homotavla - en homo altartavla dessutom - till en svensk kyrka! (AB) Och just nu. Så opportunistiskt.

Horoskopet måste genast granskas på jakt efter svåra störningar i relation till den högre intelligens som alltid är för handen när en människa vänder sig från tänkandets konst, vilken utmynnar i mänsklighetens noblaste intellektuella kreationer, sann vetenskap, filosofi och religion - alla dessa lyder under Jupiter i astrologin.


Födelsetid är som vanligt okänd för artisten som gång i tiden sålde på sex, men Månen i Skytten kan användas som ett substitut för den faktiska kroppen Lena Ph. Månen tecknar dock bara hela världens stämningsläge under två dygn och avvikelser från "standardmodellen" kan uppstå från timma till timma.

Genast besannas min farhåga om religionen, för denna Måne i Skytten har alltså det högre tänkandet som sin grundton. Men religionens planet Jupiter är kortsluten i kontakten med det onda Jordelementet och här är ytterligare ett belägg på bloggen - de börjar bli många nu - på att Oxen och Jupiter inte ger något vettigt resultat i frågor om människans högre strävan. 

Lena Ph tillhör det i den här frågan underpresterande, underliga gäng som landade på jorden i mitten av 1960-talet. Vi har sett rabiat ateistiska Humanisternas ordförande Sturmark med samma placering, den omänskliga statsministern som inte mer han gripa makten en dag när svenskarna var ovanligt sovande förrän man förstörde de internationellt beundrade svenska trygghetssystemen och införde slaveri (fas 3) i Sverige. En sådan människa saknar inte bara filosofi och religion i sitt liv, även på sin simplaste nivå som betecknare av "världslig" rikedom verkar Jupiter ha problem.

I Lena Ph:s fall ser man också den vrångskalliga Djävulen extra förstärkt genom "zoomlinsen" Drakhuvhuvdet. Den periodvis helt oregerliga busen Charlie Sheen föddes cirka fyra månader tidigare och där kan man studera hur två karaktärsförstörande influenser beter sig när de faktiskt ligger i individens ego-sektor, första huset!

Hos svenskan befinner sig planeterna i "fiendens" sjätte hus, ett hus där man möjligen kan tolka Jupiter som att den söker frälsa fienden, dvs. Lena håller kyrkan för att vara skit och söker ge dem en "upplysande" hbt-tavla. Men naturligtvis är det i samma onda tro som när den här bloggaren med Jupiter i fiendens sjätte hus vrider till horoskoptolkningen lite extra för att belysa skillnaden mellan egocentricitet och den högre människotyp som tar ställning för det goda i människan. Hela frågan om att ha den godaste planeten i ett ont hus är för komplicerad att reda ut i ett stycke...

Vidare har Lena Ph en formidabel störning mellan sin intellektuella verksamhet och det undermedvetna. Aspekten från Saturnus till straffande Draksvansen är långvarig, ligger på himlen över ett år, så det är troligen ett av tidens lågvattenmärken vi ser här, och som såg en sådan som Reinfeldt födas. Det är "det sociala utstötningssyndromet" som tecknas och Saturnus i Vattumannen kan tyckas en stark och bra härskarplacering. Men samtidigt saknar den potential att utvecklas eftersom den är herre i sitt eget hus. Är dess ideologi (Luft) galen till att börja med är dessa varelser okorrigerbara. Födda förbrytare och helt fast i sin egen världsbild.

Här är ideologin tyvärr förknippad med en sexuell perversion att döma av Saturnus öga mot Skorpionen och den tendens att söka undanhålla världen ens sanna natur. Draksvansen i Skorpionen skulle kunna tyda på att artisten mitt i allt sexande från scen alltid varit lesbisk. Snuvade kan hennes ex-män känna sig!

Men det behövs fler indikationer för att ens viska att hennes hbt-provokation mot kyrkan i Skara beror på att hon har undertryckta psykiska problem. Och fler indikationer finns!

Lena Ph:s kapitalisering på sin enligt vissa sexosande kropp visar sig i horsymptomet: Mars och Venus i konjunktion. Hur långt individen går i den rena sexualitetens (hedonismens) väg avgörs dock av parets disponent. Här är det sterila Saturnus, som avslöjar hur bitter kvinnan kommer att bli i detta liv på flåsande vulgära män - kanske tillräckligt för att sälla sig till flatorna. För vad är horsyndromet i det emotionellt sterila tecknet Stenbocken annat än ytans spel - detta är också Lena när hon sitter och syr i 180 på sina egna kreationer. 

Libido är kanaliserad direkt mot det kroppsliga - det döda och i de här fallen kan en ev. homosexuell böjelse absorberas av att man djupdyker i det konkreta, materiella. Man är kort och gott så desensitiviserad att man inte vet vem man är, vilka böjelser som egentligen driver individen. Jordelementet ligger en nivå under psykologisk medvetenhet i den antika världsbilden, den tecknar människan helt och hållet utan själ, utan innerlighet, som enbart kroppsligt faktum.

Men vi kommer inte undan Saturnus försök att hålla den inre horan borta. För det är ju Saturnus som disponerar över både Mars och Venus i Stenbocken, och därmed är vi tillbaka i det osynkade förhållandet mellan Luft och Vatten, förnuftsskäl och det som egentligen händer på det omedvetna, instinktiva planet. Bloggen har sett så många religionshatiska människor som yttrat sig i medierna med den här Luft/Vatten-störningen (Elton John är ett notabelt exempel) att man faktiskt kan misstänka latent homosexualitet hos många av dem.

Men som kristendomen alltid lärt ut: det är ingen synd att födas så här (ur ett reinkarnationsperspektiv kan det vara själen som har gått i baklås i samband med bytet från en kropp till en ny kropp av det andra könet). Synden uppstår först när individer börjar lobba för den utlevda homosexualiteten.

Och t.o.m. då vet man inte vilket individens innersta öde är. För skulle en homo person ha sina homomarkörer i dharma-hus (detta kräver att födelseklockslaget är känt), då betyder det att det var deras själva livsuppdrag att våga visa upp sin störning. Elton John har ett sådant horoskop och sedan han bedragit en hustru i fem år trots sin läggning kom han slutligen ut - inte för att någon som kunde signalerna kunde ha missat fjollet i hans färgglada scenshower på 1970-talet. 

Elton John har därför enligt indisk filosofi och astrologi gjort det enda rätta: så länge han spelade falskspel mot sin äkta hustru samlade han ont, ont karma på sig som kommer att få betalas tillbaka i ett senare liv. Men när han "kom ut" levde han äntligen upp till den roll som praktpvero som Ödet sagt åt honom att spela. Rollen Elton John med allt hans religionshat, var således det han skulle vara! 

Frågan är om Lena Ph också har en (äkta) ascendent som rättfärdigar hennes taffliga försök till politiskt utspel, eller om hon bara är dummare än en ko, fullständigt vilseledd av en värld hon läser om men inte förstår. Det var faktiskt hon som spelade på Bindefelds 2-miljonersfest för det där statliga verket som lagt sig till med näringslivsfasoner på skattebetalarnas bekostnad. 

Att det finns problem med omdömet är helt klart, och det kan t.o.m. ett månbaserat horoskop intyga. Saturnus i tredje huset är en generell indikation om en trögtänkt, überformalistisk pain-in-the-ass, med reservation som alltid för att det kan finnas andra och roligare budskap. Sådana letar man förgäves efter i detta horoskop.


*****


Saturnus 270-gradersaspekt mot bestraffade eller bestraffaNde Draksvansen ÄR viktig för Lena Ph personligen eftersom så många och viktiga planeter ägs av Saturnus: Solen, Venus och Mars. Till och med sinnelaget i eldiga och utåtriktade Skytten visar sig strax slockna i en flegmatisk negativitet (så fort ridån fallit och scenshowen är över). Jupiters identifikation med Oxens stiltje leder i sin tur tillbaka till Venus som dock hettas på ett hårt och okänsligt sätt av en stark och prestigemedveten Mars i Stenbocken.

På många sätt skulle man kunna säga att horoskopet helt saknar intellektuell läggning och det är kanske därför hennes tilltag med altartavlan bara ter sig omoget - på nivå med Pussy Riots trams i rysk kyrka. Och det är just det här copycatbeteende som skapar en olustkänsla och frågan - håller Lena Ph på att tappa greppet om sin tillvaro? Börjar hon bli en desperat föredetting som Madonna?

6 kommentarer:

Einar Wåhlberg sa...

Inte för att skryta men jag har trots mitt sinnelag i andra ekonomisektorn, Jupiter i Oxen, "högt libido" samt Saturnus i världsliga 10:e huset lyckats höja mej själv över plattmarken ("världen"). Men så är det ju så bra att mitt "höga libido" ligger ju i det goda 5:e huset, Jupiter ligger tillsammans med merkurius i det tredje kommunikationshuset. Min tvillingsol ligger i det fjärde huset för en innerlig kontakt med själen.

Visst har det varit en jobbig resa där jag först behövt gå igenom det här maktspelet ("politik") på jorden och sedan intresserat mig för mer privata "moralfilosofiska" frågor innan jag vaknade upp till den mer djupgående ("teoretiska") filosofin (mitt filosofiska niondehus är tomt). Jag börjar kort sagt känna att det här "navamsa-hosokopet" stämmer mycket bättre med vem jag är numera.

Seaward sa...

Tackar för rapporten! Navamsa som framväxande natur är som sagt en tolkning jag mött på nätet. Den är intressant. Dessförinnan hade jag bara sett "niondedelningen" som den specialkarta men granskar i alliansfrågor. Men så är den mer filosofiska indiska astrologin forfarande ny.

En detalj bara om planeters husplaceringar. Inläggen på bloggen hoppar vilt mellan tolkningsmetoder. Skulle en komplett analys göras för varje person ur nyheterna skull texterna ta hela dagen att göra, vara minst tio sidor långa och vara fullständigt hopplösa för en "genomsnittsläsare".

Ta t.ex. din Vädursascendent som du indirekt anger genom Ox-Jupiter i andra. Det är ett misstag att ursäkta sig för Jupiter-Oxen i ditt fall eftersom Jupiter "äger" det nionde - horoskopets bästa hus - och det tolfte. Av skäl för svåra att gå in på här är din Jupiter "verksam välgörare" fast den "förenklade astrologi" som jag använder varje gång tidpunkten är okänd (och det är den i allmänhet för celebriteter) kanske inte är så smickrande för just den här Jupiter. Enskilda fall - likt ditt - kan alltså bortse från bloggens generella skiss. Eftersom denna blogg är på säkert 7000 sidor är det inte längre omöjligt att överblicka alla små iakttagelser som lett till bloggarens framväxande känsla för himlavalvet som ett komplext tilltal.

Och på samma sätt som Jupiters faktiska position i 2a huset inte är det primära (fast jo, rimligen gör Jupiter gott i andra huset på ett rent världsligt plan), är det inte helt avgörande att den intensifierade livskraften (Mars + Venus) står i det goda dharma- (plikt-) huset. Man måste även väga in hur planeterna sköter sig en och en. För Väduren stigande i öster är förutsägbart nog Mars en tillgång, men inte Venus som trots essentiell godhet här intar rollen av "verksam illgörare". Det har naturligtvis att göra med att Väduren är en så extrem individualist att bara knystande om tvåsamhet kan upplevas som om någon lägger en fuktig filt över hela historien. Se Sol-Väduren George Clooney och hans kroniska oförmåga till fasta relationer.

Ja, Väduren är verkligen opposit till partnerskapets Våg! Ibland gör Väduren det nästan omöjligt för dess barn att samexistera med andra och jag känner t.ex. en Vädursascendent och en annan Sol-Vädur som båda valt särbo-relationer!


PS. För inlägget om Lena Ph:s Jupiter-Oxe utgår jag således från att planeten, troligen i negativt samråd med andra faktorer, fungerar som en "verksam illgörare" i hennes liv på grund av den för allmänheten okända ascendenten.

Einar Wåhlberg sa...

Jag förstår att enskilda exempel inte förändrar den generella bilden men kände att jag ville blotta mej själv som motexempel, eftersom du förutom PH hittat fler exempel på det du ville visa med Jupiter i Oxen. För övrigt är min Jupiter i Oxen i tredje huset (vilket jag skrev) och jag har en fiskascendent. Jag har niondehuset i skorpionen och tolftehuset i vattumannen, min "själsliga form" (Saturnus) är i filosofiska Skytten.

Seaward sa...

Oj, mitt fel! Jag såg sinnelag i 2a och tappade den uttryckliga uppgiften om tredje.
Fiskarna i öster gör förstås Jupiter till ägare av förstahuset - alltid gott och dessutom en av dharma-planeterna för själens plikt på jorden.

Ditt dharma eller din andliga plikt i detta liv har således varit att i egen person (1a huset) få jorden att blomstra, men tredjehusplaceringen tyder på att du gjort det genom kommunikation/handel snarare än som trädgårdsmästare. Som naturlig välgörare förvandlas Jupiter till illgörare i sitt andra ägandeskap över karriärklättring på "plattmarken" (10e). Totalt kommer indierna på underliga (och icke närmare förklarade vägar) fram till att din Jupiter i Oxen, naturligt god men i ett primitivt och med Jorden identifierat tillstånd, verkar ”neutralt”. (Se ”Planeternas hemmatecken, styrka vänner, m.m.”)

Din motbild är inte jämförbar med Lena Ph:s men väl med nämnde Reinfeldts. Med känt klockslag lämnar man de generella skisserna - där jag förvisso tyckt mig se att Jupiter-Oxen dyker upp enbart som "expansion av Oxens naturliga identifikation med livets goda" - dvs. en vilja och förmåga att finna lyckan i sinnesorganens retningar.

(Se tidigare inlägg om katolske vetenskapsmannen Wolfgang Smith, där jag kommenterar hans Jupiter-Oxe i skenet av hans ständiga tryckande på ”det kroppsliga” i Guds tillvaro – han är sannerligen ingen medvetandeidealist i Platons tradition!)

Med ett genuint klockslag sker som du nog sett det förunderliga att det i ditt fall inte längre är Jupiter som handhar filosofin utan din niondehusägare Mars! Mars, hur den än ligger i husen klassificeras i Indien som en verksam välgörare pga detta förnämliga ägarskap av ännu ett dharmahus, och därtill ”det bästa”.

Så du är faktiskt inte ens berörd av det allmänt låga intryck som enkla "naturliga" zodiaken ger ifrån sig! Finns klockslag vore det synd att inte följa med i den (förment) sannare berättelse om individen som nu kan berättas.

Efter att sålunda ha eliminerat Lena Ph-horoskopet som tillhörig kan man jämföra med Reinfeldts verksamt onda Mars i första huset och verksamt onda Jupiter-i-Oxen i själva nionde filosofihuset! Här kan man nu tala om skrämmande avenyer som sjunker djupare och djupare ner i den materiella ondskan. Detta är en verkligt dålig Jupiter!

Astrologin (särskilt på den här bloggen) presenterar alltså flerdubbla sanningar och horoskop med eller utan tid, solär ascendent, lunär ascendent eller fysisk (normal) ascendent är alla perspektiv!

Det är det egna huvudets rymlighet som sätter gränsen för hur många faktorer man är bekväm med att avväga i en och samma operation. För nog är det så, att tolkningen ändå är en partsinlaga, ett sinnes (ibland en intelligens) syn på saker.

Att jag understundom läser fel (å det grövsta), har säkert gjort ett och annat inlägg svårbegripligt där samma åkomma drabbat tankeproduktionen!

PS. Apropå Jupiter som sådan i de olika tecknen kanske du har sett tre småstudier under länken Temastudier –

120 filosofers sol- och månplaceringar undersökta

Filosofer är personalister

Nytt studium av filosofins Jupiter

Anonym sa...

Apropå "läsa fel" (eller kanske i det här fallet bara läsa rubriken), så är det ju Elisabeth Olsson Wallin som varit framme igen. Lena Ph yttrar sig bara som programledare, och som sådan (och som gay-ikon) måste hon ju yttra sitt stöd för "tilltaget". Det ligger nog ingen djupare tanke i det hela för hennes del, för jag tror du har rätt i det där med "saknar intellektuell läggning".
S

Seaward sa...

Det är sant att det var hela SVT-programmet som lågt bakom tavlan och inte programvärden personligen. Man jag säger som de gamla hederskulturerna: den som sitter i de ogudaktigas råd och rör sig bland bespottare har därmed bekänt sin egen färg.