Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 1 december 2010

Assanges husvilla horoskop


Julian Assange och ungefärlig look-alike:
maktbegär i den döende Stenbocken

Tillägg 101210

En grundlig genomgång av Assanges biografiska data i DN bekräftar mer än väl födelsehoroskopets mer säregna inslag. Jämför t.ex. hans paranoida projektion av sin egen subversiva hackeraktivitet på myndigheter och statsledningars "konspiratoriska natur" med krigshetsande Mars i diktatoriska Stenbocken, förvärrad av den distorderande och makthungriga demonen Rahu!

En snarlik störning i makthungerns riktning förevisar en av Humanisternas språkrör, en ovanligt kristendomshatisk evolutionsbiolog vid Stockholms universitet. Här motsvarar förstås kyrkan Assanges hat mot sin inre diktator. Enligt reinkarnationsteorin är är sådana här projektioner på en yttre fiende medfödda spår av egna tidigare liv! Forna förföljare blir i nästa liv frihetskämpar! Naturen är vis i sin gåtfulla process!

Vissa rättshaverister söker alltså rentvå sina själar i detta liv genom angrepp på företeelser som triggar deras egen "skugga", deras dunkla "långtidsminnen" nedbäddade i det omedvetna. Att de blir rättshaverister kommer av att förkrympta egoister bara kan möta sin själ i sömnen (i mardrömmar!) medan fullvuxna människor opererar med ett moment av andlig medvetenhet även i det dagmedvetna, rationella jaget. Därmed slipper de patologiska fixeringar av den typ Assange så tydligt uppvisar.

*****


Tack vare aktiva spanare ute i världen har så äntligen Julian Assanges mörkläggning av egna födelsedagen hävts. Det är Interpols efterlysning som öppnat vägen. Han föddes den 3 juli 1971 i Townsville, Australien. 

Någon kanske minns min spontana känsla i det första inlägget: "den sliskiga typen av Kräfta". Och vi behöver bara anta en födelse strax före 8 på morgonen eller senare för att horoskopets troligen viktigaste planet, Solens disponent Merkurius, ska ha korsat den kritiska gränslinjen mellan Lufttecknet Tvillingarna och Vattentecknet Kräftan. 

Med detta har vi en Sol, en aktiv livsgärning, som ser ut att gå i kommunikationstecknet Tvillingarnas linje - så perfekt med tanke på hans valda verksamhet - men som egentligen drivs av den undermedvetna "vattennivån"!

Det här kan vi sammanfatta som "kommunikationsläckage" eller varför inte "glappkäften"!

Man påminner sig den grekiske filosfen Herakleitos muttrande, "den bästa själen är den kontinenta". Till den kategorin hör inte Assange. Kräftan, det naturligt patologiska tecknet, kan vara en av de platser där själen verkligen svettas ur sig inre motiv som infekterat psykets djup.

Solen och dess disponent bildar alltså pga. elementens antagonistiska natur ett budskap i kan etikettera med "dissociation" eller "socialt utanförskap". Så träffsäkert, utifrån det hysteriska runtflyttande han var med om i barndomen!

När jag spekulerade om att oförmågan att rota sig drivit upp honom i "huvudet" med den risk för rubbad verklighetsuppfattning eller "air-head"-mentalitet det kan leda till, utgick jag från min egen barndoms återkommande flyttningar!

De fick mig att i viss mån retirera till tankarnas värld. Det fysiska underlaget var inte hållbart! (Jämför det antika uttalandet, "Samla inte skatterna på jorden utan i himmelen.") Men åtta uppsättningar klasskamrater är ingenting jämfört med Assanges oavbrutna flyttande, eller för den delen exemplet Eddie Meduza som jag nämnde som parallell i det här inlägget där jag frågar om Assange är en Antikrist.

Gemensamt för alla dessa tre "flyttfall" är i vilket fall båda Ljusen i det obundna Luftelementet! Och varför inte påminna sig Dalai Lama, den andliga ledaren utan land! Återigen såväl Sol som Måne i Luft.

Hos Assange ska vi emellertid se att han inte nöjer sig med Luften. Han har maktambitioner på Jorden också.



Assanges behov att få kontrollera riktar sig främst mot Merkurius, som jag seriöst tror har nått in i Kräftan för att där hamna i ett ytterst besvärlig kombinat med den demoniska axeln som först leder till maktgirighet (se den hemska indikationen i Stenbocken!) och sedan till straffet nere vid den avhuggna draksvansen i de privata angelägenheternas Kräftan. 

Assanges kontrollör Saturnus vill tydligen kontrollera vad som är privat och vad som ska släppas fritt i frågor av typen "Merkurius" (dokumentation)!

Men Saturnus är också lagens långa arm som söker blockera hans tydligaste tendens att vilja gräva i mörkret och lyfta fram det dolda (Jupiter i Skorpionen). Det är alltid så att en planet har flera läsarter, men när inte födelseklockslaget är känt blir tolkningen rätt grovt tillyxad. Och jag tror knappast Assange kommer att dela med sig av sin födelsetid till den astrologiska gemenskapen i världen. Han är alldeles för mentalt störd för det.

Månen i Vågen ser ut att söka rättvisa, men psykets reella harmoni är inte stark. Via disponenten Venus position i mentala Tvillingarna slutar även Månen i händerna på disponenten Merkurius, vars placering i Vattentecknet Kräftan - Månens eget tecken - gör att vi får en olustig rundgång mellan Luft och Vatten. Det är Rajas och Sattva, passionens eldar och föränderlighet - Luft-Vatten-Luft-Vatten-Luft ... Assanges uppenbara paranoia! 

Han kan tydligen inte sluta tänka och det här är ett typiskt tecken för svåra sömnstörningar. Jämför med horoskopet för Al Pacino, han var inte bara sömnlös i filmen som korrupt snut (Insomnia) utan är det även i verkliga livet.

Pacino har nu inte sitt problem via Luft och Vattnet utan via (tror jag) Kräftascendenten som lyfter fram Månen (sömn, drömmar) som en viktig faktor. Hans Måne är tyvärr "fallen" i Skorpionen, attackerad av sin egen disponent Mars och placerad i det starka solljusets femte hus (ljusskygga Skorpionen skyr strålande Lejonet).

Det är således i princip samma planeter som ger honom hans oerhörda kraft som också vägrar att släppa taget så att han kan somna in normalt på kvällen. Tamas guna (fixerade tecknen) kan ställa till med de märkligaste sorts kramptillstånd.

Som barndoms- och hemplanet vittnar Assanges instabila Måne om hans oupphörliga uppbrott och flyttningar! Det ringer varningsklockor redan i sammantvingandet av Tvillingarna - närmast nomadisk i sitt kringflackande med den stabila hembasen (där Måne/Kräfta paradoxalt nog inte alls är stabil utan lika föränderlig och skiftande som månfaserna). 

Jag kan släppa pusselbiten att mina egna byten av skola åtta gånger under uppväxten kan ses i min fars horoskop: han hade Tvillingascendent men Merkurius, Solen och Mars i Oxen i det tolfte, ett Vattenhus. Det fanns något som "åt" honom inifrån och fick honom att bli orolig på ett ställe. snart bröt han upp från arbetsplatsen och flyttade vidare. Man skulle kunna tänka sig ett föregående liv som nomad just under den det här livets yta!

Även hos min runtflyttande far en Måne i Tvillingarna, direkt baserad på en human Fisk-Venus, men notera hur Mån-Våg och disponent här bildar en direkt Vatten/Luft-mix vilket skiljer sig lite från Assanges fall. Till skillnad från Assange som blev offer för föräldrarnas instabilitet hade min far hade oron i sig, och flyttade självmant hemifrån redan mycket ung.

Assanges horoskop ser vid första påseendet rätt normalt ut, vilket påminner hur mycket man missar när inte planeternas husplaceringar är kända. Här har jag bara pekat på den potentiella risken att Merkurius befinner sig i ett märkligt ingenmansland just i övergången mellan Luft och Vatten (närapå en känsla av drunkningsdöd skulle man kunna säga) och hur den visserligen "upphöjda" Mars blir en egenmäktig och korrupt natur när också den giriga demonen Rahu blandar sig i.

Denna attack ner mot Merkurius och Merkurius klena placering, menar jag, är tillräckligt för att locka fram kriminaliteten i Merkurius (Hermes är i vissa traditioner en tjuv).

*****

Se gärna det första inlägget om Assange, baserat på enbart året 1971. Det finns mycket i den texten som nu finner sin bekräftelse och förstärkning av den kompletta planetbilden.

Och vad gäller den påfallande look-alike-faktorn med den nu glömde brittiske sångaren Clifford T. Ward (se bild ovan), är det rätt uppenbart: Assanges Mars/Rahu i Stenbocken ligger mycket nära Wards Sol/Rahu-Stenbock!

Solen i 28-29e graden skulle kunna befinna sig i exakt konjunktion med Assanges Mars någonstans i den 29e graden. Och överlappningarna i Oxens tecken mellan de båda herrarna kan eventuellt också ha att göra med deras kraftfullt skulpterade kranieform.

Jämför gärna David Lettermans "hemliga ligg", Stephanie Birkitt, med Assange, både vad gäller planetplaceringar och generellt utseende. Hon verkade lätt vilseledd och "vrickad" i sin verklighetsuppfattning som lät Letterman driva med henne offentligt i tv-sändning samtidig som hon var hans älskarinna.

Från Birkitts horoskop kanske man kan plocka upp ytterligare pusselbitar till vad som felar Julian Assange.

Årsbästa! Fem anmälningar samma dag.
Inlägget är ren psykologi plus logik,
så slutsatsen blir att "Assange-anhängare"
lider av synnerligen låg läsförståelse.
  • Expr, DN: Makthungrige Assange, "the player", kräver H Clintons avgång. 
  • AB: Krafterna bakom efterlysningen. 
  • DN: Svenskt procedurfel hindrar gripandet. 
 

    Inga kommentarer: