Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 15 oktober 2009

Lettermans ligg: ett astrologiskt "air head"



Redan när Letterman involverade sin medarbete Stephanie Birkitt i fullständigt meningslösa helgrapporter via telefon (roliga bara för att de var så helt poänglösa och alltid framställde henne som korkad) och när hon själv deltog i studion, fick jag känslan av att hon var en smula trög, och att Letterman lekte med henne i kraft av sin makt. Jag tänkte att det väl var okej eftersom hon uppenbarligen spelade med som en villig sidekick, redo att låta sig hunsas en smula.


Men när historien nu blir allt sjaskigare (AB), och rykten gör gällande att Letterman låtit henne spela djur i deras kinky sexlekar löst efter förlagan "Fåniga djurtrick" i tv-showen, börjar det bli läge att söka efter tecken på både fåraktighet (!) och avvikande beteenden på hennes stjärnhimmel.


Ingen kan bli besviken på den här soppan av goda och onda ingredienser! Först är hon uppenbarligen en smula obegåvad, vilket Saturnus restriktion av Solen (via opposition) indikerar. Det här är inte alltid sant, eftersom Saturnus också kan ge en enormt tålig och metodisk natur, men det är uppenbarligen så att Solens naturliga geni slocknar och som bäst tar en omväg genom den metodiska och förnuftiga Saturnus domän. Här är direkt en del av förklaringen till varför hon verkade gå på Valium i tv-studion. Hon slängde och hängde med kroppen och upplevdes lite "av".

Men detta kan till del också bero på att himmelen rymmer en dos av det sk "sociala utstötningssyndromet" (Vattuman och Skorpion samtidigt aktiva). I det här fallet är det ju helt uppenbart: Letterman körde en godmodig mobbning med skratt på hennes bekostnad!

När nu ryktena om deras kinky sexlekar läcker ut, noterar man också att det här utfrysningssyndromet drabbat henne än mer illa, för den libidinösa Mars hemma i Skorpionen är ytterligare förgrovad av hungrande demonen Rahu och dessa båda går till attack mot Vattumannens tecken som representerar majoritetens tankar och uppfattning i frågan. Dvs, frågan om sexuellt beteende.

Mot denna underliggande "princip" kan vi också fatta historien om henne som "hemlig" (nåja, hemlig utanför CBS-huset) älskarinna. Skorpionen är ju ett av de mest fördolda tecknen och kontrasten mellan Lettermans hemliga sexnäste i byggnaden och den oskyldiga publiken (Vattumannen) kan knappast bli större. "Utstötningssyndromet" tar sig uppenbarligen ofta uttryck som en publik och en dold sida!

J
ag måste säga det igen: det är oproportionerligt många "kändisar" som har detta syndrom. Går man igenom en bunt "vanliga människor" duggar det inte alls lika tätt, och slutsatsen blir att individen många gånger sätter en ära i att bryta mot majoriteten och utmärkta sig, exakt som den skicklige astrologen Charles Carter sade (se citatet här - nytt fönster).

Hennes amorösa dragning till män med makt eller position är bara alltför uppenbar: Venus i Stenbocken brukar fixa den sortens ytlig kärlek. Den underliggande disponenten till denna Afrodite är alltså Saturnus, materialism eller konkreta, "hands-on" värden. Jag läser att Letterman också berikat henne ordentligt (som en mäktig man i toppen ska, enligt det här spelet mellan ung älskarinna - Venus - inne på ålderdomstecknet Stenbockens gårdar).

Märk att också Solen opposit Saturnus kan läsas som bindningar till äldre män - fd IT-gurun Christer Sturmark svansar också för äldre män och människor med prestige i sina försök att finansiera sitt projekt Humanisterna, och också han har inte oväntat samma Sol-och-Saturnusopposition. (Se just föregående inlägg.)

Men det tydligaste med Stephanies himmel är ändå att Jupiter (godhet, välvilja) i Vattumannen bildar en stor "platonsk triangel" mellan alla Lufttecknen eftersom de övriga två också ockuperas av planeter. Att hon jobbat med tv-produktion som i engelskan tydligt hörs för vad det handlar om - "on the Air" - är inte förvånande.

Givet den markanta dissociationen mellan Skorpionens privatistiska Vatten och utsändningen till folket i Vattumannen, samt den tröghetsskapande Saturnus inverkan på Solen (intelligens), måste denna Lufttriangel därför klassas som något av ett "Air head".

Tom Cruise föddes under ett likadant Luftöverskott försommaren 1962 och han anses ju inte längre riktig mentalt redlig efter hoppandet i Ophras soffa och en del andra uttryck för en "mental luftbubbla" som drivit en bit från det normala.

(Den första gång jag uppmärksammade faran med för mycket Luft var i samband med konstnären Lars Vilks mindre väl genomtänkta konstnärliga attack mot Islam. Den som konstruerar sina luftbubblor med fruktan i botten, kan driva långt in i vansinne!
)

Vad jag säger är alltså att Stephanies luftslott nu kollapsat totalt och hon får med smärta se sitt sociala utstötningssyndrom läcka uppgifter om kinky sex - eftersom det tyvärr var Mars/Rahu som byggde halva historien - och Jupiter i Vattumannen nu gör vad Jupiter alltid gör: förstorar upp allt med sin oerhörda kraft att maximera!

Hon har tenderat att leva i mentalisering, i dagdrömmar, i luftkonstruktioner och inte i verkligheten. Luft är ett vänligt och associativt element, men helt klart är hon inte så intelligent, och Letterman har utnyttjat henne. I den insikten, född av Stephanies ljussvaga horoskop försvann mycket av glädjen med den underhållaren.


*****

Teknikaliteter: "Ljussvagt horoskop". Jupiter expanderar allt den berör, så vad som här händer är att den skänker all sin kraft till Saturnus, vars hela jobb handlar om att minimera och koncentrera. Det är alltså en våldsamt stark Saturnus som slår klorna i Stephanies intelligensplanet Solen! Och det som vandrar vidare i Luftelementet är sedan samma högpotenta Saturnus som gör att hennes Måne/Psyke och allmänna personlighet är just så "Valium-dämpad" som hon beter sig.

Går man till Månens (sinnelagets) disponent Venus ligger den i händerna på Stenbocken och vi är tillbaka till budskapet om en Saturnus som kapat och snott åt sig Jupiters naturliga välvilja!

Jag vill påstå att Den Onde i detta horoskop är ingen annan än Letterman själv! Se hur Saturnus har en nyckelroll även i hans horoskop. Och vad är kinky sexlekar där en spelar djur om inte en kontrolldårens lek med en annan varelse?

Stephanies horoskop varslar om en sådan brist på intelligens (eller kåthet på mediebruset) att hon inte kunde se det utnyttjade offer hon var... Det verkar som om mitt bildcollage av Letterman och mannen som kidnappade en flicka i 18 år möts på djupare bottnar än man först kunde eller ville tro...



Se även etiketten "David Letterman".

(Bild på Stephanie från CBS, 2006)

4 kommentarer:

Fuzz sa...

Intressant det där med stjärntecken. Jag har hört att månens tecken stämmer bättre än solens tecken. Är det sant?

Seaward sa...

Jag vill inte vara näsvis, men att det förhåller sig just som du säger står att läsa redan i "välkomstrutan" uppe till vänster.
:-)

Den här bloggen erbjuder därtill i dagsläget cirka 1.500 sidor av exempel på hur Månen på olika sätt indikerar personlighet (för att inte tala om de andra faktorer som blandas samman till ibland väldigt svårlösta gåtor).

Anonym sa...

Och det här har du kommit fram till genom att ta dig tid till att lära känna personen i fråga...?

Seaward sa...

Nej, Anonym. Astrologin handlar om att studera hundratals, tusentals individer, ta notis om himlavalvets strukturer och sedan återanvända de minsta gemensamma nämnare alla praktiserande astrologer noterat vid tolkning av horoskop för även dem man inte mött öga mot öga.

Några av de värsta dagdrömmare jag någonsin mött har haft den stora övervikten av Luft som jag här rapporterade om, och mycket talar för att Lettermans "ligg" levt i ett formidabelt "luftslott". Lätt att få "blå dunster i ögonen" är ett annat sätt att beskriva hennes åkomma.

Attityden i din fråga avslöjar att du inte ens tänkt igenom vad astrologisk metod handlar om. Inte bara vetenskapen använder så kallat induktionsslut när man utifrån tidigare erfarenheter vågar sig på en prognos om kommande (eller okända) ting. Men nu vet du.