Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 26 april 2009

"Svinpestens" astrologiska signatur



För den som inte är aversiv mot att leka med rebusar och tänka visuellt och i teman: här är horoskopet för dagen då det första influensafallet (dödlig utgång) registrerades i Mexiko. (Uppgiften från DN1.)

Den engelska termen "mundane astrology" har på svenska blivit "mundan astrologi", en praxis där man studerar stjärnorna för att nå en djupare förståelse av innebörden i ett givet "event".

Solen i 29° Fiskarna
Månen i början/mitten av Skorpionen
Mars i 29° Vattumannen

Vi hittar både Sol och Måne i det smittspridande Vattenelementet, Solen i Fiskarna och Månen i sitt absolut klenaste läge, "debil" i Skorpionen.

Indisk astrologi använder i avsaknad av exakt födelsetid istället Månen (sinnelaget) som "platshållare" för fenomenet under inspektion. Vi har därför med en mycket mordisk individ att göra, eftersom Skorpionen är dödens tecken, och Solen - livskraften - själv indikerar OFFER, kanske massoffer, i Fiskarnas tecken. Indisk astrologi betraktar dessutom de sista 3°20' av ett Vattentecken som en ytterst förklenad placering, och detta omen ska här kombineras med livskraftens Sol.

Nå, det är kanske är väl tidigt att slå över i alarmism redan här - många människor (och företeelser) föds faktiskt med såväl Sol som Måne i vad indierna kallar MOKSHA-tecken (tecken som tenderar att lösgöra sig från det fysiska livet), utan att det leder till extrem dramatik. Det finns i sig inget självklart patologiskt över den här kombinationen av Solen i Fiskarna och Månen i Skorpionen, utom kanske dess närhet till emotionell sorg och infektioner via t.ex. vatten.

Men horoskopets signifikator (sanskrit: karaka) Månen, har som sin disponent Skorpionens härskare Mars. Och olycks- och undantagstillståndens planet befinner sig i det absolut värsta läge 1900-talets störste brittiske astrolog Charles Carter kunde tänka sig, i termer av spelet mellan zodiaktecknen.

När dödens Skorpion har aktiverats på himmelen och planeter i Vattumannens tecken samtidigt aktiverar folkgruppens zodiaksymbol, då resulterar sammansättningen av dessa symboler lätt i läsningen:


FOLKMORD eller FOLKDÖD

Carter uttryckte det inte riktigt så, för han fokuserade en individ med ett sålunda konfigurerat födelsehoroskop. Man här har vi tagit ett "snapshot" på den dag då en osynlig demon först visar sig genom ett sjukfall, och därmed kommer Charles Carters ominösa beskrivning av "det sociala utstötningssyndromet" att gälla för influensan som sådan och dess inverkan på massorna.

Jag citerar merparten pga dess betydelse för det världen nu kan stå inför:

Aquarius/Scorpio indicates a difficulty in social self-expression through physical or psychological defect or deficiency. In one case of this type the native was so shy as to be unable to 'dine out.' Charles Darwin was in the same predicament; his nervousness in these (social) circumstances produced vomiting. His time of birth is, as far as the writer knows, unrecorded but he had the Sun in Aquarius parallel Uranus in Scorpio (born 12 February 1809).

[Notera att Carter här använder den västerländska tropiska zodiaken för sina iakttagelser - Darwin tillhör de 20% i modern tid där Solen ligger i Vattumannen både enligt den tropiska och den sideriska zodiaken.]

Thus while the Libra/Cancer native [en annan Luft/Vatten-kris Carter redan beskrivit] may wish to shun positions in which he is conspicious (stage-fright), the present category dislikes immersion in social assemblies. It is well known to homeopaths that some neurotic patients are best in company; others the reverse. Scorpio is naturally a solitary sign, Aquarius a gregarious one; here the two tendencies are in conflict.

In extreme forms (and it is these we must study as best illustrating the principle concerned) it is clear that we may find a genuine hatred (Scorpio) of the human race (Aquarius); a fierce rejection of the fact of man's gregarious nature and its natural consequences and responsibilities.

Thus, extreme cases of this type produce the indiscriminate homicide or mass-murderer.


Charles Carter - Essays on the Foundations of Astrology (1947, s 89-ff)
Notera mina fetningar. Transponera dessa till subjektet under studium - INFLUENSAN - och notera att vi har att göra med någon som söker "döda hela folkgrupper", "urskillningslöst hat mot hela folkgrupper".

Den astrologiska signaturen kunde inte vara tydligare denna dag. Det handlar om "undanröjandet" av hela befolkningssegment. Symboliken tillåter utan problem denna läsart, särskilt som Solen lyser via MARTYRIETS tecken Fiskarna. (Och indisk astrologi misstror i allra högsta grad placeringar i de sista 3 1/3 graderna av Vattentecknen!)

Men minns att horoskopets symbolik har ett spektrum av utfall. Carter såg den "urskillningslösa massmördaren" som tematikens absolut värsta utfall.

Tillägg 090430: "Tematikens absolut värsta utfall": Världshälsoorganisationen höjer nu till 5 på den sexgradiga varningsskalan, där maxvärdet är en pandemi i full sving. SvD, DN, Expressen
 


Oberoende verifikation: upptäcktsresanden Sven Hedin


Charles Carters kusligt exakta analyser från det tidiga 1900-talet bekräftas gång på gång vartefter man hittar exempel på de olika "syndrom" eller "komplex" hans falkögon urskilde i sitt studiematerial.

Den starkt antisemitiske Sven Hedin hade samma "sociala utstötningsmekanism" på födelsehimmelen och därtill via astrologins två viktigaste planeter, Solen (viljan) och Månen (sinnet) - den senare återigen "debil" i dödstecknet Skorpionen. (Notera också Skorpionens härskare, den illvilliga Mars i Oxen, i opposition till sitt eget tecken och därmed också en ond tendens i sinnelaget!)

Som en man aktad av Adolf Hitler (för sitt författarskap på resande fot), ligger åter "död av helt folksegment" och kryper som en obehaglig underton2.

Svenska Wikipedia konstaterar att Hedin förblev ogift och barnlös och tillbringade de sista åren av sitt liv som en icke-önskvärd person i det svenska kulturlivet. Tala om att Skorpionen "släcker ut" individens plats i kollektivet (Vattumannen) som lämplig återbetalning för att man själv hyst onda tankar om vissa folkgrupper!


Tillägg 091202. En recension om en bok om Hedin i Expressen. Upptäcksresandet, fyllandet av vita fläckar på kartan som uttryck för en kartritande, rationell Vattumannen på kant med den svarta och okända Skorpionens territorium som variant av det sociala utstötningssyndromet föll mig inte in när jag skrev detta. Inte heller dessa viktiga tankar (ur artikeln):
Strapatserna var oerhörda, skulle vara det, det ingick i myten. Den som satte foten på den okända marken blev då odödlig, då betydde det inte så mycket att infödingar levat där under tusentals år. Den västerländska imperialismen var solipsistisk: bara detta jag själv ser finns, blundar jag upphör världen att existera. Ofattbar ära till dessa det sena 1800-talets hjältar; det tog slut någon gång vid första världskriget, då satt de okända kontinenterna inne i människan.
Fast det avviker från ämnet - utstötningssyndromet - måste jag peka på ytterligare ett stycke i Expressens artikel och hur väl det stämmer med en annan detalj i Sven Hedins horoskop:
Om européer tidigare har genomvandrat en terräng finner han utvägar, finner det oerhört viktigt att anteckna bergsbyarnas namn. Infödingarna intresserar honom föga, annat än som guider. I öknen mäter han sanddynernas höjd och sträckning; sedan blåser de bort, men han har dock mätt.
Att han ignorerade infödingarna är förstås det mobbande utstötningssyndromet, men hans bisarra fixering vid ett meningslöst mätande av naturliga formationer återspeglar klart ett intellekt (Merkurius) i det torra Jordtecknet Stenbocken. Att han faktiskt "tänder" på detta syns av Mars (energi, impulser) i det grundläggande Jordtecknet Oxen!


Oberoende verifikation 2: Denise Richards


I Hollywoods snuskigaste skilsmässa på senare år, den mellan Charlie Sheen och Bondbruden Denise Richards, är hennes Sol i Vattumannen under hård attack från mördaren Mars i negativt hemmaläge i Skorpionen.

Var då detta sanningen om hennes make (Solen) - en socialt utstött, kastlös och oberörbar i sitt degraderade leverne (vilket han själv delvis medgav)?

Eller berodde hennes hätska demoniserande i lika hög grad på att hon själv till brädden var fylld av illvilja? Jag noterar hur påfallande ofta hon castats i onda och intrigerande roller!



Illsinthet i lyxförpackning?

Tillagda länkar 090428:


DN:s vetenskapsredaktion har en liten "fråga & svar" i ärendet, för den som nu kippar efter andan efter att ha förstått att zodiakens symbolik faktiskt handlar om systematisk utstötning eller reduktion av hela folkgrupper - à la de allra värsta formerna av mänskligt hat, den ena folkgruppen mot den andra?

Vad är det som händer? frågar SvD i ett försök till biologisk analys. Ovanstående horoskop ger kanske inte något svar för dem som a priori utesluter allt annat än de faktorer materialister accepterar, men den antika världsbild från vilken astrologin kommer, kände väl till att kosmos - håll i hatten nu - är medvetet och i någon bemärkelse moraliskt!

_____


1. (Tillägg) Expressen 090430 har uppgiften att labbtest blir klara den 12 april (tre dagar efter att det första fallit skrivits in på sjukhus). Månen når dock Skorpionens tecken morgonen den 12e, och horoskopets huvudsymbolik kvarstår därför med mindre sjukhusavdelningen mottog labbrapporten redan på småtimmarna.

2. De astrologiska uppenbarelsernas "anekdotiska karaktär" framgår vid en genomgång av kända tyska nazister. Naturligtvis föddes inte alla de namn historien bevarat schablonmässigt med signaturen för social utstötning.

Nazihöjdarnas horoskop bjuder istället på en rik provkarta över allsköns mänsklig ofullkomlighet, vilket påminner om att det också finns en Zeitgeist att ta med i beräkningen för frågan om vem som blir ett "monster".

I Hitlers fall gällde t.ex. problemet med infantil egofixering - den sideriska astrologin placerar honom träffsäkert inte som Oxe utan som en typisk Vädur - latinets Aries - och ger därmed den arketypiska basen för hans fixering vid "herrefolket arierna" - en 1800-talsmyt.

1 kommentar:

Svininfluensa sa...

bara överdrivet det där med svininfluensan
info på www.svininfluensan.com