Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 18 oktober 2009

Både Satan och Horbock i horoskopet!




Så många diaboliska karaktärer hade Al Pacino redan spelat att rollen som Satan själv i Djävulens advokat (1997) inte kom som någon större överraskning. Pacino grinade på illmarigt som vanligt fast nu under Åklagarens eget namn.

Att hans födelsehoroskop innehåller den sataniska axeln kommer egentligen inte som någon överraskning för den som dagligen studerar en stjärnkarta eller två. Mer intressant är uppgiften i Aftonbladet att han lyft på locket och ventilerar lite skämmiga minnen från ungdomen. Under en period prostituerade han sig.

Och fastän jag övervägt att gå igenom alla inlägg så här långt och snygga till ett astrologiskt komplex jag anstötligt titulerat som "horbockssyndromet", fortsätter typen regelbundet att droppa in och har ofta nog skelett i garderoben! Al Pacino är bara den senaste i raden av kombinationen Venus och Mars med erfarenhet av "världens äldsta yrke".

Naturligtvis faller sådana här betraktelser när en kultur faller så lågt att stora delar av befolkningen börjar att sälja sig för pengar till konsumtion. Rimligen kan inte alla unga kvinnor som börjat utnyttja sin kropp för att få ihop till modeprylar ha axeln Oxe/Skorpionen aktiverad, men det är rätt talande att Isabella Löwengrip, en av bloggtjejerna som utövat ett förytligande inflytande på sina små lärlingar, själv har Satan verksam genom sin kropp och sina prioriteringar! Carolina Gynning, som predikar samma banalitetens evangelium stoltserar med horsyndromet, fast i Luft så det är kanhända mer snack än verkstad.

Varför är kändisar alltid mänsklighetens B-lag, psykade och störda? För att människan i snitt är en skugga av sitt rätta jag. Konsultera världsreligionerna angående Syndafallet för svar på de tunga frågorna. Redan Platon hade djupa funderingar över hur själen skadats redan före dess födelse till människa på jorden. Han hittade inget definitivt svar, än trodde han själen var på uppdrag på jorden, och än var det fråga om ett "syndafall".



För att bättre förstå de extremt diaboliska karaktärer Al Pacino ångat ur sig på vita duken, notera psyket (Månen) i Skorpionen - den mest "debila" och "demoniska" placeringen av alla. Sinnelag eller känsloliv kommer därför att disponeras av skorpionhärskaren, den brutala och krigiska Mars.

Och denna illgärningsman är just precis den andra halva av axeln som bygger upp Satan inom honom! Mars bildar alltså ena halvan av Horbocken och Mars bekrigar det psyke han är satt att disponera. Smaka på dessa sammanhang. De är inte vardagsmat på himlen!


Faller inte precis alla bitar på plats kring denne man som möjligen kan anses som utrustad med en ofattbar sex appeal men samtidigt har något rent...demoniskt över sig?

Händelsevis är har även Isabella Löwengrip Månen opposit Mars, men utan den sista touchen av Venus för ett prima horsyndrom. Likväl minns man diskussionerna av huruvida hon sålde ut hedern för småprylar. Det ligger således redan i själva axeln mellan Oxen och Skorpionen ett hot om att ramla ner i ren materialistisk konsumism och girighet på pengar.

Jag har faktiskt inte tittat på Pacinos privatliv om samma tendens funnits där också efter ungdomsprostitutionen. Mitt i firade kändisars stjärnglans glömmer man lätt att de kan vara väldigt små människor. Brad Pitt tycks emellertid en stor människa att döma av en kort koll instoppad under ett annat ämne.

Att även Pacinos Sol - den driftiga och viljestarka handlingsmänniskan - drivs av samma kombination av horbock och sate (Vädurens härskare är Mars) bara understryker mannens grundfärger ännu en gång. Och i upptäckten att Kräftans tecken steg som ascendenttecken i öster vid födelsen drar in Mån-Skorpionen (Månen härskar över Kräftan) ännu en gång! Alla horoskopets tre viktigaste punkter (Asc, Måne, Sol) är färgade av samma budskap!

Den här himlen är bara inte verklig! Det är en ren nidbild och egentligen inte Pacino överspelat i nästan alla roller på äldre år? (Kanske en begynnande självinsikt...). Pacino hade i alla fall klipskheten att tidigt fatta att hans enda chans låg i skådespeleriet: branschen där man kan få härja av sig all sin vanartighet i en låtsas-värld!


Och att han är en perfekt dramatiker framgår av en Sol i Eld och en Måne i Vatten - de här elementen fräser det om där de båda intar framträdande roller i ett horoskop. "Sensationalism" kan man kalla den dubbla egenskap där man går loss på sinnesintryck och även världen finner en vara något av en sensation och material för löpsedlar. Eld och Vatten verkar perfekt för showbiz.

*****

Se även: Genomgång av tio individer i sexindustrin och förekomsten av Hor- & Horbockssyndromet hos dessa tio.

Se även: De senaste åren har då och då någon "Tävlingsseglare" figurerat i pressen, och det har alltid handlat om hans sexmissbruk. Utom senast då "nyheten" var att han åter tagit kontroll över skutan på det sättet. Naturligtvis ännu ett fall av den här remarkabelt svårhanterade planetkombinationen.

Beteckningen jag satt är osmaklig och opasslig i alla de fall där individerna kanaliserat denna överskottsenergi i någon mer konstruktiv riktning, men så länge perfekta fall som Al Pacinos fortsätter dyka upp, har jag svårt att byta till någon mer neutral beteckning!

Detta är i vissa zodiaktecken (och tillsammans med sekundära störningar) troligen en astrologisk indikation på psykokemisk obalans. Vissa själar kommer till jorden med detta jävlaranamma, och psykologer av freudianskt slag har kallat energin libido (en avledning för det latinska ordet för kvinnans blygdläppar om jag minns rätt). Men kombinationen Mars och Venus kan också läsas i termer av allmän driftighet och återfinns säkert i horoskopen för en försvarlig del av de enkla kvinnornas gunstlingar, hantverkarna!

Hos intellektuellt begåvade människor tycks kombinationen vara mer sällsynt, kanske för att kroppen alltid har varit själens och intelligensens fiende. Filosofen Platon var den förste västerlänning som funderade över dessa ting, och naturligtvis har inget ändrats på bara 2.300 år.

Människan har ännu inte kommit till jorden i stor skala, och kommer kanske heller aldrig att komma. Det mesta vi har omkring oss är hjälpligt dresserade apor som både kan tala och skriva. Men den vishet som ligger som en förväntan i termen homo sapiens återstår ännu att bevisa.

Inga kommentarer: