Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 18 oktober 2010

Carlgren - ett alarmisthoroskop?

En artikelförfattare som doktorerat i det skorpioniska ämnet gifter beskyller i SvD den borgerliga regeringens miljöminister Andreas Carlgren för att vara en lättpåverkad alarmist. Det här är enkelt att verifiera eller falsifiera via astrologin.



Först och främst: Absolut inget fel på vetgirigheten. Kunskapstillägnelsens Sattva guna (ljusgula fält) dominerar horoskopet med fyra viktiga placeringar, inte minst de två Ljusen.

Apropå ämnet miljö och miljöförstöring har vi samma sataniska axel (fast formad av andra planeter) som hos Moderaternas Arkelsten, påläggskalven som ska visa att rovkapitalismens bulvan de Nya moderaterna visst bryr sig om miljön.

Carlgrens typ av axel mellan Oxens oförstörda natur och den förgiftande Skorpionen är faktiskt identisk med den hos påven Benedikt. Vi talar inget mindre än total avhållsamhet här! Celibattvång för de som sprider orenhet.

Naturligtvis är detta ett problem för alla som håller konsumtionssamhället om ryggen, öppet eller i det fördolda bakom en professorstitel. Miljökrav kostar pengar.

Sanningen är dock att det faktiskt finns en aspekt av alarmism här, som möjligen ger artikelförfattaren rätt. Låt oss granska symboliken lite närmare. 

Carlgrens sinnelag (Månen) är identiskt med den något stirrige Piratpartisten Rick Falkvinge: samma sensitiva öra men samma tendens att brusa upp via lättantändliga Mars. Men där Falkvinge mest brydde sig om rätten till porr och illegala nerladdningar där förädlas Carlgrens upprörda sinne av en välvilja från godmodighetens Jupiter i den rena och oförstörda Jungfrun. 

Vi har alltså hos miljöministern en axel som ropar nej till skorpioniska gifter i samband med naturen i stort, och ännu en materialistisk axel som både är negativt upprörd och samtidigt välvillig till miljövänligt jordbruk och allt annat man kan läsa in i agrikulturella Jungfruns tecken.

Nu är det bara ett problem. Mars attackerar från sitt hyperkänsliga läge i Vatten (läser av varje liten tendens till orenhet i Vattnet?) och detta resulterar i att den kickar igång pratiga kommunikatören Tvillingarna. "Varav hjärtat är fullt, därav talar munnen". 

Fiskarna till Tvillingarna kan också läsas som att det omedvetna eller det irrationella skadar Carlgrens trovärdighet som kommunikatör. Och det var bestämt något åt det hållet professorn i artikeln anförde.

Så vi kan alltså fastslå att Carlgren är knuten till frågor om miljöhot, det stod tydligt skrivet på himmelen själva den dag han föddes. Frågan är nu bara: Har professorn rent mjöl i påsen, eller har de dolda marknadsintressen som finansierar högerregeringen beställt ett litet "hit job"? Önskar de mer av en ja-sägare på den här ministerposten?  Eller var det bara en fråga att få stoltsera med kunskaper om kemin i kassakvittona?


Inga kommentarer: