Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 4 oktober 2010

Berlusconi, en färggrannare Reinfeldt

[Inlägget får en ny fläkt av liv pga. den uppblossade diskussionen om politikerkorruption och eftersom det gör en koppling mellan statsministerns osvikliga näsa för att plocka undermåligt folk och Berlusconi, som enligt DN nu är insyltad i ännu en "flickaffär".]

Aftonbladet har samlat några av alla Berlusconis plumpheter av vilken den senaste, en variant på myten om den giriga juden, var en av de fulaste. DN rapporterar om krav på en Berlusconi-fri dag.

Det är aldrig en enda astrologisk faktor som skapar en så usel människa som denne italienare är, utan flera saker i samspel. Men det verkar helt omöjligt att klassificera så komplexa sammanhang. Jag har nämnt att jag knappt hann börja med vedisk astrologi förrän jag insåg att denna tradition just har ägnat sig åt att samla oändliga listor på sammansatta "komplex" som ibland kan bestå av 4-5 faktorer. Det var helt enkelt lite över min ambitionsnivå, särskilt som minnet aldrig varit särskilt bra.

Istället förlitar jag mig på människans intelligens, förmågan att från fall till fall överblicka ett horoskop och tyst observera enskilda punkter. Dvs, man skapar i realtid det man synes behöva från de indiska luntorna med hundratals kombinationer. Det här är så långt från vetenskapen man kan komma, med dess fixerade och kontrollerade experiment. Detta är fri intelligens som ser och syntetiserar och förstår utifrån föregående insikter i ämnets elementa!

Låt oss titta på Berlusconi:



Här är inget annat än en fåfäng sprätt med tydligt diktatoriska drag. En Fredrik Reinfeldt fast med sydländskt temperament så att all invärtes grovhet tydligare märks på utsidan!

Det är en Jungfruascendent som gör att vi genast funderar i termer av talade ord, språkvård och liknande. Berlusconi är född nästan i soluppgången så det är en drivande och frispråkig natur, något av en egenmäktig narcissist. (Solen är här en viktigare faktor än zodiaktecknet som normalt är diskretare än den här italienaren.)

Att han är en rik mediemagnat syns dels av Venus i 2a huset för ekonomi och dels av framgångens Jupiter i tredje huset för kommunikation (inklusive medierna). Att han är en korrupt natur kanske kan anas av hans "hemliga" förbrytare Mars i tolfte huset och dess intresse av just Jupiter/framgång.

Att han vill äga och lägga saker under sig framgår lika tydligt av den i allmänhet enormt materialistiska Månen plus Saturnus.

Likt Reinfeldt har han en överbetoning på Tamas guna, han är helt enkelt inte intelligent och det är inte Reinfeldt heller för den som kan genomskåda hans minutiöst utformade fasad. Jungfruns personlighet (ascendenten) disponeras i Reinfeldts fall av Merkurius i landsförrädarens 12e hus (han/moderaterna säljer ut hela landet till privata intressen!) 

Hos Berlusconi ett liknande besked, typisk maffia- eller svågerpolitik. Här hittar vi visserligen Jungfrurollens härskare i första huset, men det första huset kan också beskrivas via dess naturliga härskare Mars och den är också i detta fall i svikarens tolfte hus.

Notera att i många fall indikerar trubbel mellan första och tolfte inte så mycket avsiktliga svek som bekymmer att "stand one's ground" och förstahusrelaterade budskap som hittas insmugna i 12e "dolda huset", kan t.o.m. indikera självmordstendenser. 

Tolfte är också exilens hus - det står ju för fattigdom och därmed implicit utvandring som ett sätt att bryta helt och börja om. I fallet Reinfeldt argumenterade jag för att han fruktar sjukdom och svaghet (och fick in det på hemmaplan via ett barn med klen hälsa!) och vad gäller Berlusconi råder ingen tvekan. Han är så nära rasist man kan komma. En ny styrkeälskande fascist i Mussolinis anda.

Månen är lika viktig för personligheten som ascendenten och Berlusconis sinnelag direkt låst av den okänsliga Saturnus och "kryddat" av en försåtlig och illvillig Mars i 12e ger inte mig några bra vibbar! Riktigt så bedrövligt var inte Reinfeldts horoskop, även om han är en gemen människa utan de kvaliteter som ett moget samhälle skulle fostra hos sina medborgare: empati och viljan att bära varandras bördor. 

Hos Reinfeldt ska var och en reda sig individuellt för att slippa fattighuset. En omänsklig människa som den kinesiska astrologin med dess klarspråk genast avslöjade: "en man mogen för shamanens exorcism". Här kan man se hur österlandets märkliga metoder möter mellanösterns zodiak. För det som österlandet kallar en kronisk sjukdomsande som kräver shamanens hjälp, är i västerlandet hans bekymmersamma 12e husplaceringar.

Berlusconi då, hur ser kineserna på honom? Ja, pröva själva med min kalkylator - en översättning av kalendersystemet HO LO LI SHU från Mingdynastin till datorkod!

Svaret är förstås obegripligt om man inte har flera års erfarenhet av symboliken i I Ching, Förvandlingarnas bok. Men den italienska kryptodiktatorn föddes just i skärningen mellan två omen och de låter respektive så här:

Hexagram 4, The Fool, top nine:
Treating [or punishing] the immature.
It is not favorable to act like an enemy.
Favorable to manage enemies [or robbers]!

Samt:

Hexagram 62, The Excessively Smallish, nine at third:
Not passing by [the situation but] preventing it,
since else [or perhaps] there will be a slaying.
Misfortune. 


Hårddraget kan man säga att Berlusconi är en Byfåne som är "Överdrivet småaktig" i sin mentalitet. Som dåren slår han ut för hårt mot dem han varsamt borde disciplinera och skaffar sig bara fler och fler fiender och i sin mismatch mellan Solens storhet och Jungfruns detaljfokus missar han, säger kineserna, de små detaljer som skulle kunna leda till ett mordförsök på hans person!

Så dålig är en ledare för ett viktigt land i Europa! Det verkar som om det bara är skumrasket som tar sig fram till de politiska rollerna.

Och så intelligent var den gamla kinesiska civilisationen att den klär av oss och avslöjar vilka andliga imbeciller vi till mans är! HO LO LI SHU-metoden dramatiserar visserligen, men den är så rakt på tal att den inte går att använda i praktiken. Det är helt nedslående hur den avslöjar hur mänskligheten nästan alltid avviker från Vägen (Tao, hur universums medborgare borde sköta sig).

Eftersom jag i Reinfeldts inlägg sneglade på andra celebriteter födda under hans beklämmande karaktärsomen (i sanning en sorglig skara!), ska jag göra samma sak här. Så eländigt är Byfånens födelseomen att kineserna sparar på dessa tidsfönster. De dyker sällan upp under sextioårskalenderns eviga rotation. Av drygt tusen horoskop hade bara dessa Berlusconis sorgligt okänsliga "topplinje" i hexagramsymbolen:

FirstName LastName UserDate
Michelangelo di Lodovico Buonarroti 1475-03-15 02:09:00
Franz Kafka 1883-07-03 07:00:00
Jimmy Carter 1924-10-01 07:00:00
Philip Roth 1933-03-19 01:00:00
Silvio Berlusconi 1936-09-29 05:40:00
Dean Arnold Corll 1939-12-24 20:45:00
Stephen Fry 1957-08-24 06:00:00
Chaz/Chastity Bono 1969-03-04 00:55:00
anonym
197x

Det börjar okej med konstnären Michelangelo även om hans homosexualitet inte gärna nämns, viktig för Katolska kyrkans konst som han är! Viss reservation för datats korrekthet - och minns att många personer har ett annat motiv också, vilket kanske bättre förklarar deras berömmelse!

Kafkas barndom, fadersrelation och senare (väl dolda) porrmissbruk är bara sorg. Carter är väl en av USA:s mest hånade presidenter (vi talar temat "Byfånen" nu!)

Philip Roth är en judisk-amerikansk författare vars böcker har en mycket speciell humor! Och väldigt mycket tankar om sex hos hans bokkaraktärer (har dock bara läst en bok och det är så länge sedan att jag glömt allt).

Dean Corll är en sex-sadist och mördare.

Stephen Fry gestaltar drag av en byfåne i många roller, är homosexuell, bipolär, och, tror jag, extremt olycklig som människa.

Att det är något skumt - inte minst sexuellt - med det här tidsfönstret blir helt uppenbart med de två sista fallen. Chaz Bono (Chers dotter) bytte kön och det anonyma fallet är en man med utseendet för sig men extrem homofob och med påfallande problem att hitta en fungerande kontakt med det motsatta könet! En garderobsbög som jag uppfattat saken. (Är det därför Berlusconi försöker spela så viril?)

*****


Så till det mer IQ-kritiska ominat för Berlusconi, han som silar mygg och sväljer kameler (HSIAO CHU, "excessiv fokusering på småsaker"):

FirstName LastName UserDate
Grazia Deledda 1871-09-27 01:23:00
Adolf Eichmann 1906-03-19 19:30:00
Lyndon B. Johnson 1908-08-27 05:00:00
Bobby Darin 1936-05-14 05:28:00
Silvio Berlusconi 1936-09-29 05:40:00
Terry Gilliam 1940-11-22 00:35:00
Nastassja Kinski 1961-01-24 00:54:00
Liv Tyler 1977-07-01 06:08:00

Deledda vann Nobelpriset i litteratur, så han lyckades tydligen snappa sitt födelseomens varning för att haka upp sig på HSAIO, "det lilla, oviktiga". Något man inte kan säga om Berlusconi och hans skandaler med tonårsbrudar!

Eichmann - den ökände naziförbrytaren som implementerade gasningen av judar - såg heller inte den större bilden!

President Lyndon B Johnson var om jag minns rätt besatt av detaljer och snålade med strömmen i Vita huset.

Bobby Darin, en amerikansk populärsångare (Mack the Knife) led av svår reumatisk feber och det är allt jag vet.
Terry Gilliam har en kärlek till smådetaljer i sina filmer som trotsar all beskrivning. Här tycks han inte bara ha ignorerat sitt födelseomens varning utan drivit tendensen så långt att gjort något konstnärligt av det!

Nastassja Kinski, uselt förhållande med känd men sinnessjuk skådespelarfader. Känd för fotot där hon poserar med en stor boaorm ringlande över sin kropp.

Liv Tyler, nästa skönhet med en underpresterande / frånvarande eccentrisk far, rockaren Steven Tyler. Inga nämnvärda biografiska data här heller.

Även detta "tidsfönster" är sällsynt, varav de relativt få fallen.

Så Berlusconi är en mix av två minst sagt kritiska "grundtyper". Är det underligt att han är är en sådan "buffoon" eller byfåne?

System som HO LO LI SHU, eller astrologin, sätter ribban så högt för mänsklig excellens att vi står handfallna inför beskrivningarna och spontant tänker, "Men riktigt så illa är det ändå inte".

Men det är så illa, det är detta som kallas själens "syndafall"! Vi har emellertid blivit tillvanda att leva som ruttna individer i samhällssystem som uppmuntrar ytterligare personlig korruption genom en ständig matning med uppmaningar att konsumera, bygga på den dödliga kroppen, använda den i exotiska sexställningar. 

"Orgasm-IQ" är vad man testar sig på i kvällspressen. Civilisationen gör allt för att dölja dess egen fullständiga brist på den verkliga intelligensen. Inte en enda utomjordning skulle vilja hälsa på den här delen av mänskligheten. I Sydamerika, däremot, haglar det av UFO-rapporter. Det beror på att dessa i våra ögon så fattiga områden består av högre utvecklade själar än t.ex. skandinaver eller européer överhuvud. (Anm. UFO:s är andevarelser och inte farkoster av exotiska material.)

Det finns ingen anledning för högre intelligenser att frekventera trakter där människorna aktivt jobbar på sin egen undergång, genom t.ex. högerpolitik som fostrar egoism. Det är därför de gamla kineserna, med bevarade UFO-rapporter från gammal tid, dömer ut Reinfeldt som en halvt sinnessjuk människa. Han har inte ens förstått de grundläggande reglerna för en excellent civilisation.


Högaktningsfullt,
=====

(Namnet ej längre åtkomligt, men som bokhållare under en länsfurste i det gamla Kina har ett av denna bloggares alter egon åsett politik och även då sökt mildra Dåren, när han från tid till annan beklätt höga ämbeten.)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Apropå Italiensk politik.Mins Ciccolina,porrskådisen som valdes in i parlamentet 87.Den pajasnivån har vi ännu inte sjunkit till.Om UFO kan man säga att oavsett varifrån dom kommer så har vi(åtminstone i vår västkultur)inte dom kvaliteterna att vi kan umgås.Vem vill gå fram och prata med någon som gör i byxorna av skräck och sedan börjar slåss för sitt liv? I vår kultur har nöjesindustrin totalindoktrinerat oss att vara livrädda för alla väsen som inte lätt kan identifieras som jordiskt materiella. Så det är då inte resan värt för invånare från avlägsna världar.Gäller det väsen som är knutna till jorden så brister vår förmåga även här.OK34,8.

Seaward sa...

"Vem vill gå fram och prata med någon som gör i byxorna av skräck och sedan börjar slåss för sitt liv?"

-Det skulle kunna vara en bra men trist beskrivning av hur en inflyttad till detta land upplever unga infödda svenskar med tydliga brister i sin världsbild.

Visst kan det finns mediastyrd demonisering även av infödingarna, men jag betvivlar att den som är rätt ny i ett land ännu hunnit bli medieindoktrinerad om "lokalbefolkningens rädsla". Hur, kort sagt, kan någon veta om den andra "skiter i byxorna" om man öppnar munnen? Uttrycker du bara egna förbehåll här?

Som barn flyttade vår familj många gånger och jag minns hur jag i Göteborg tog direkt kontakt med den enda färgade snubben i klassen.

Var det för att han skilde sig från mängden eller för att jag tolkade in mitt eget "utanförskap" i staden i honom? Eller för att jag gillar utmaningar och inte valde den enkla lösningen (börja prata med någon "vit" i klassen)?

Sak samma, isen var bruten på tio sekunder och jag kom in bra i den skolklassen också... Det handlar ju till del om att vara nyfiken på allt nytt, alla måste göra sin del och vara tillräckligt öppen för livet. Sen kan man börja tala om högre intelligenser, likt dem som vi i vår föreställning upplever vara ufo:s.
:-)

Anonym sa...

(Anm.UFO:s är andevarelser och inte farkoster av exotiska material)var det som jag blev lite sugen på att kommentera.Att Hollywood gör massa filmer om gröna män som landar på jorden för att äta upp oss.Det gör oss inte så attraktiva att försöka umgås med.Jag lite insnöad på sådana tankegångar som Zecharia Zitchin(stavning ungefär)som skrivit boken Den tolfte planeten.Utöver Gud och en andlig dimension så uppfattar jag att många planeter utanför vad vi kunnat utforska är bebodda av högre än oss stående.Min tanke var att kontakten med oss inte skulle gå så bra.Nu tar vi det där om oss människor.Dina kontakter gick bra då du praktiserade Jesus ord.som du vill bli behandlad skall du behandla andra.Jag hade också tur med invandrade kompisar i barndomen och lekte med dom som inte kunde språket.Mimik och gester fick funka lika bra.På jorden ska vi ha allemansrätt.Gå dit du behöver.Bo där du behöver.Vi behöver solidariskt värna och dela det här lilla klotet vi har så att vi får fortsätta att växelverka mellan kött/ande som det var bestämt av en högre ordning vi inte helt kan leva oss in i som materiella varelser.Amen.OK34,8.

Seaward sa...

Kan bara säga amen till det mesta här. Jag har lite svårt för Zitchin och liknande författare, eftersom jag prejudicerad av att scientologikyrkan skapades av en viss Hubbard som också läst på lite orientalism att krydda sin science fiction med.

Dessa högre världar, har jag förstått genom kontakt med tre besökare från Venus som jag en gång mötte i sovrummet, i gränslandet mellan dröm och vakentillstånd, översätts till jordmänniskans egna begreppskategorier varför vi egentligen inte vet något alls om dem.

Från mitt nattliga besök på Venus (de här typerna "droppade av mig" i den sovande kroppen), som jag annars inget minns av, fick jag med mig tumregeln: "Tänk bort alla räta vinklar och och föreställ dig att varje cirkel är sluten. Då förstår du något av vårt (venusianernas) medvetandetillstånd."

Jag har haft en ufo-relaterade dröm till. Den skrev jag om här.