Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 21 oktober 2010

Ausonius - ännu ett rasisthoroskop

En artikel i Aftonbladet påminner mig om ännu ett horoskop i rasismens eller främlingsfientlighetens tecken, mördaren John 'Lasermannen' Ausonius. [Tillägg 101022: En andra AB-artikel ger lite mer historisk bakgrund.]

Måhända är det signifikativt att han är själv är utlänning men av tysk-österrikisk härkomst. Jag har några vidriga (anonyma) rasisthoroskop jag inte publicerat, där föräldrarna varit tyskar - uppenbarligen lever det kvar en unken anda från nazismen här och var.

Det är viktigt att understryka skillnaden mellan den levande människan och zodiaktecknen, annars kan sådana här studier av onda människor bli besvärande. Ausonius matchar t.ex. exakt trenden i den summering av bloggens tidigare horoskop av rasisttypen genom att på sin himmel ha både den sekteristiska Kräftan och "renhållningsarbetaren" Jungfrun! (Jag alluderar här inlägget om aktrisen Stephanie Zimbalist, en Sol-Jungfru som gärna "mockade häststallarna".)

Dessa två var högfrekventa som måntecken, och Ausonius har just Månen i Kräftan. På solsidan visade summeringen att bl.a. Oxen var benägen till negativitet och det stämmer: "Jord" och "fixerad" - det skapar just en ovilja mot nymodigeter på den egna hemmaplan. Men Ausonius har som synes de goda Venus och Jupiter i detta tecken och jag ska föreslå en (måhända långsökt) förklaring.




Det verkar som om de goda planeterna (Jupiter och Venus) i själva verket ger sin välsignelse till hans mordiska och "utlänningsrensande" uppsåt.
 
Jag har sagt förr att planeterna kan bete sig hur omoraliskt som helst ur människors perspektiv. Jupiter har det i sig att välsigna och i vissa horoskop verkar den inte alls visa några tecken på högre moral! Oxen är nu en väldigt opsykologisk och primitiv beståndsdel i sitt horoskop, och Ausonius menade sig enligt AB bara företräda den "allmänna opinionen" i Sverige vid den här tiden. 

Responderar  Ausonius Venus (och Jupiter) "kärleksfullt" på det svenska nationalhoroskopets aggressiva Mars i åttonde dödshuset? Kopplade germanen an till jordens och blodets simplicitet i vår nationalsjäl och lydde? Var Ausonius styrd av demonin i den lägsta delen av den svenska folksjälen, den som alls inte har något godhet och välvilja i sig? (Vårt nationalhoroskop är verkligen schizofrent eftersom vi är genuint välvilliga på solsidan med Solen + Jupiter i intellektuellt Luft, men sorgligt själviska och omogna på månsidan.)

Utifrån det som tidigare sagts om elaka människor, matchas även den lösa modellen av detta horoskop genom en betoning av båda de merkuriala, kritiska tecknen Tvillingarna och Jungfrun. Dessutom pågår en störning mellan dem, som således kan klassas som en "rationell typ" - i just det här fallet således en fullständigt kallhamrad mördare.

*****

Men min åsikt är att det ännu en gång är Kräftans tecken som gör störst skada, den klaniska, räddhågsna och tillslutna skyddsinstinktens tecken. När psyket inte fungerar då är hela spelplanen störd, vilket kan öppna för att även de andra indikationerna beter sig illa. 

Månen hemma i sitt lidelsefulla känlsoläge är, som ofta sagts, ingen garanti för mer än att man tar hand om sina närmaste (som naturens instinkt bjuder). Sedan kan värderingarna vara hur inskränkta som helst. 

Jag tror inte ens Annika 'Fallskärm' Falkengren var medveten om att hon likt en pokerspelare tappat allt omdöme och folket/skriverierna fick ge en feedback på att närigheten måste ha en gräns. Nu är hon med i Forbes rankinglista på mäktiga kvinnor i pengar mätt, och ingen diskuterar längre frågan som Platon skulle ha ställt: ska överhuvudtaget sådana här människor tillåtas ha någon som helst makt? De är inte balanserade. 

Det går inte ens att ställa frågan längre, för vår civilisation liknar inte det ideal Platon hade. Kräftans värsta last - dess okontrollerbara begär - är själva nyckeln till den kapitalistiska marknadsekonomin. Det må vara orealistiskt att tro mänskligheten skulle ha vuxit ur sin djuriska otrygghet och instinkt att vilja berika sig själv, men dagens statsskick är långt ifrån vad vår kulturgrundare Platon önskade sig.

Ausonius kan få tjäna som ansikte för en kultur som tappat greppet som väst gjort. Här är hans månnoderna med i spelet i det mörka begärets Kräfta och Sol-Mars (en rätt krigisk natur) disponeras kanhända olyckligt av Merkurius i samma Vatten. Irrationella stämningar avgör alltså den passionerade Solen i en klassisk störning mellan Vatten och Luft - irrationella griller och logikens sätt att rationalisera och skapa sig en anledning till det känslan manar till!

Månnoderna verkar ibland fungera som "radiomottagare" eller "megaforner". Stämmer det Ausonius sade - "hörde" han svenska folkets dolda hat mot främlingar? Avslöjade den här germanen vilkna ruttna undertoner som löpte genom folksjälen, och gjorde han sig till en synlig agent ("hit man") för det tillräckligt många går och bär inom sig?

Vi har faktiskt i Ausonius horoskop en förorening i det "psykiska" Vattenelementet som inte står massmördaren Ted Bundys efter! Även han hade "de goda" Venus och Jupiter tillsammans för en charmig sida, men som på inget sätt hindrade det illdåd som låg i det irrationella Vattnet. 

Ausonius visar - för vilken gång i ordningen? - hur oändligt lättsmittat Vattenelementet är! Vatten är roten till psykopatologi, Vatten är en symbol för psyket eller själen!

Att nästan hela horoskopet ligger i den negativa polariteten (Vatten och Jord) betyder inget för kriminalitet, men den totala bristen på Eld kan innebära en människa som saknar normal medkänsla med livet. 

Utan födelseklockslag är det nästan omöjligt att säga att det här var en patologisk invandrarhatare när t.ex. den här luspanka reggaesångaren på Jamaica, född under snarlika zodiaktecken, är en from människa som hellre svalt en del av sitt liv än stjäla!

Men tittar man noga på Ausonius födelsedygn och summerar de tecken som är tveksamma, inser man förstås att här finns ett problem. Men det går inte att säga om själen kommer att lyckas lösa problemet eller själv bete sig som ett.

Inga kommentarer: