Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 4 juli 2011

Federley - borgerlighetens sämste politiker (2)

Måste snabbt revidera min åsikt från häromdagen om totalt inkapabla borgerliga politiker. Lena Mellins sågning av Frederick Federleys hallucinationer är klockren (AB).

Det fanns en tid före den representativa demokratin där personlighetstester användes för att säkerställa de bästa ledarna. Jag har tjatat om Platon och hans beskrivning av villkoren för ett absolut rent tänkande och hur samhället måste styras ovanifrån av filosoferna. Dessa måste - till skillnad från Federley - ha nått bortom de fördunklande begären. Hur en människa djupt ner i skiten resonerar uselt, bevisade han just i sin debattartikel i AB.

Nu befann sig filosoferna över politikerna i Platons system - i Sverige finns som alla kan se av Cirkus Reinfeldts statskonst inga som kan hejda tåget om en dåre kommer till makten. Men låt oss som ett tankeexperiment föreställa oss att politiker inte tillsattes genom folket utan genom en expertkommitté som på vetenskapliga grunder sållade agnarna från vetet.

Hur långt skulle Federley klara sig i en sådan process?


  • Nymåne i egocentricitetens Vädur. Bränd måne med andra ord och en potentiell risk för hemmablindhet och partsinlagor eller reflektioner som baseras på otillräckliga faktaunderlag. Varning för godtyckligt styre.


  • Den "progressiva" Väduren disponeras här från den lustfyllda Mars som har "fallit" i Kräftans tecken, just den placering vi såg överrepresenterad i studien av 120 hbt-horoskop och som antikens lärde dömde ut för dess extremt inskränkta perspektiv och partsinlagor. För ett talande exempel: ateistgruppen Humanisternas ordförande verkar utifrån en svårartad störning vars kärna utgörs av just denna krigare, fallen i kvinnans lidelsefulla och irrationella tecken.

    Ett annat avskräckande exempel i svensk nutidshistoria var "Kapten Klänning". Det kan vara mer än en slump att också ex-polisen var Sol-Kräfta "inifrån" styrd av en defekt krigare. Också Federleys hjärta klappar ju för män i kvinnokläder!


  • Manligheten och mognaden prövas då Saturnus - den formella och strikta - passerar genom Lejonkonungens tecken. Åtminstone in till skrivande stund har inte Federley lyckats anta den utmaning denna hans nuvarande inkarnation som man innebär. Han har uppenbarligen regredierat till psykiska strömningar som härrör från ett tidigare liv i kvinnlig kropp.


  • Samma prövningens Saturnus aspekterar kärleksgudinnan Venus och synes avkräva återhållsamhet av honom för att ro detta liv i land enligt den predeterminerade planen.

    Jämför homosexuella skeptikern James Randi som förnekar alla verkligheter bortom den materiella och därmed tänker mer än lovligt fel. Här står istället driftens Mars i Oxen och attackerar Venus i Lejonet - "fysisk attraherad av lejonkungar" - naturligtvis rymmer Randis himmel fler varningstecknen på en själ i obalans.


  • Federleys fallna Mars attackerar Vågens tecken vilket ger en osynk mellan irrationell drift och logisk Luft. Eftersom Vågen har med allmän social kompetens att göra, förutspås Federley kommunikationsproblem till följd av den egna driften. Ett absolut "no-go" i den händelse vi behöver en duglig kommunikatör av det egna partiets idéer.


  • Beträffande kommunikation står Merkurius fallen i Fiskarna, vilket inte sällan indikerar ett intellekt som "driver" - Albert Einstein brottades många år med den matematik som redan fanns på plats men som han behövde bemästra för att kunna bädda in sin särskilda relativitetsteori i ett större sammanhäng (allmänna relativiteten).

    Einstein uttryckte flera gånger sin reservation för den högre matematiken och en fallen Merkurius i Fiskarna med den långsamma Saturnus visar att han var en visionär som tog utmaningen och brottades med i grunden väsensfrämmande verktyg.

    Också Einstein hade en osynkronicering mellan Vatten och Luft: Jupiter, Fiskarnas herre i Vattumannen och Saturnus, Vattumannens herre i Fiskarna. Intressant att han med extrem mental disciplin lyckades få ihop dessa skilda "världar"! Den ömsesidiga receptionen indikerar, vilket han själv omvittnat, att problemet med den särskilda relativitetens relation till den klassiska världsbilden inte lämnade honom någon ro under många år med dålig nattsömn.

    Lena Mellins skarpa fråga till Federley ska hänföras till den fallna Merkurius, läskunnighetens planet.

Sammantaget skulle jag inte idag knyta ett sådant här horoskop till ett kabinett. Eld och Vatten ger sensationalism, vilket inte befordrar den avklarnade vishet Platon förväntade sig av filosof-kungarna. 

Däremot är det typiskt att Federleys tydligt homosexuella horoskop sökt sig till Maud Olofssons parti - kanske för att han personligen, utifrån sin degenererade lusta levt sig in i hennes dominanta personlighet. Den avgående kvinnliga partiledaren har samma skrikigt exalterade mix av Eld och Vatten. Politiker för höns. Pöbelvälde som bara ibland sansar sig så att argumenten följer verklighetens och logikens lagar.

*****


Anmärkning. I "tävlingen" om borgerlighetens sämste politiker är Reinfeldt utom tävlan. En avslöjad lögnare är inte längre politiker i mina ögon. Han är något annat.


Inga kommentarer: