Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 3 juli 2011

Bäcklin - borgerlighetens sämste politiker (1)

Folkpartisten Thomas Bäcklin inser på Newsmill att Reinfeldts förakt för mänskliga värden försatt regeringen i rejäl knipa. För det är till huvudet - och vad som finns inne i det - man måste söka förklaringen till det inferno Sverige blev under det girigaste segmentet av borgarna. Övriga partier, som Bäcklins, har bara varit nickedockor i den moderata destruktionen av allt som Marknaden upplever som en kostnad eller ett problem. Det är rivningssläggans politik Bäcklin solidariserat sig med.

Han vinner uppenbarligen inte en enda stilpoäng av läsarkommentarerna att döma, och det är begripligt. Hans horoskop upprepar flera av Reinfeldts sämsta sidor, och kanske till och med förvärrar dem!



Samma Solen i Kräftan som Reinfeldt, statsmannen som inte var. "Charity begins at home" - och där slutar det också för många Kräftor.

Vi har krigaren fallen i Kräftan, bränd av närheten till Solen för garanterad opopularitet. Att han ger sig på Sverigedemokraterna och tillskriver den nazifasoner beror bara på att han själv som varande en klen typ av Kräfta står så nära de exklusivistiska attityder som Reinfeldt själv beskriver i sin syn samhällets ansvar för sina medborgare. Bloggen har flera gånger föreslagit att SD och M är grenar på samma släktträd.

Trots en potentiellt lovvärd kombination av Jupiter och Månen i Luft (dock "kapad" av det onda Drakhuvudet i konceptens och ideologiernas Vattuman och angripen av den fallna men avashta-starka Mars!) kan jag inte se någon annan förklaring till hans bedrövelse än att han, likt Reinfeldt har huvudet under Vatten (Solen) medan han drömmer (Månen) eller inbillar sig sin intellektuella hållning. 

Reinfeldt matchade sin Sol-Kräfta med Månen i ett annat Lufttecken, Vågen, men det är helt klart att svårigheten att få ihop känsla - här: medkänsla med andra - och en ideologisk/mental luftkonstruktion ibland är avsevärd, även i de fall då inte "dissociationssyndromet" gått så långt som hos Reinfeldt att människor medvetet ljuger och hoppas komma undan med det.

Missa dock inte att Bäcklin har mer än en antydan till dissociation. Sagda Mars, fallen men exakt i mitten av Kräftan och därmed kapabel till starkast möjliga elände, drar med sig Solens motoriska energi och inflammerar totalt den obalanserade Demonen Rahu i ideologins Vattuman. 

Detta är återigen en parallell till den gruvligt fege Christer Sturmark som attackerar andras ideologer (religionerna) inifrån sin lilla skyddade och perspektivlösa Kräft-domän - ett synnerligen subjektivistiskt tecken som ser allt ur sitt eget partiska perspektiv. Detta är en svår kognitiv rubbning som går i dagen: Bäckling är LIVRÄDD (Kräftan = fruktan/revirinstinkt) och han väljer metoden "anfall är bästa försvar" och klöser med näbbar och klor mot samtliga oppositionspartier. Ett episkt fiasko till Newsmill-inlägg.

Själv Mån-Tvilling (likt folkpartisten) känner jag så väl mina egna pöbelaktiga formuleringar i hans ospecifika fäktande mot allt och alla inom oppositionen. Bäckling är, tröstar jag mig, tio resor värre för han står inte ens på det moraliskt godas sida utan gör precis som sin parallellfigur Reinfeldt - tjafsar om utgifterna. 

Det är Kräftan som tyvärr vill ha mer för sin egen del än den är beredd att ge ut som bidrar till en begränsat monetär syn på livet. Den delar detta med åtminstone två-tre andra tecken, bl.a. Jordtecknen Oxen och Jungfrun (men inte Stenbocken!), samt Skorpionen, en riktigt skitnödig rackare. (Stenbecks medieimperium var en äkta Skorpion-prestation.)

^^^^^^

Ärbara Kräftor - vi talar här om unika horoskop där tecknen kan underprestera om sekundära problem tillstöter. Eftersom Kräftan från början är ett lätt negativt tecken tycks den ha lättare att spåra ur än en del andra, mer hårdhudade symboler.


Den här Newsmill-kommentatorn till Bäcklin är den bästa hittills:

Patetiskt och tragiskt.

Tack för formuleringen TB, den passar bra till din egen artikel.

Om ni vann valet, som du skriver, och ökade gapet tredubbelt förstår jag inte varför du måste skriva sån här gnällig smörja. Att ni inte längre får igenom dom värsta segregeringsreformerna längre är alltså osportsligt? Det beror inte på att många fått nog av omfördelning till ingen nytta utom för dom som inget mer behöver?

Visst var det patetiskt att före valet bedyra att inte fläcka händerna med SD- samarbete men den skenheliga bluffen körde även alliansen. Eller hur?

Det hade varit mer rakryggat att behandla SD som det demokratiska samhällets naturliga konsekvens. Även rädda, inskränkta och fördomsfulla människor har rätt till företräde i riksdagen.

Om du ogillar situationen att SD blivit tuvan ni snubblar på tycker jag du ska fundera på vilken konsekvens er klassklyfteökande politik har. Förutom att göra de redan trygga tryggare gör den de redan otrygga otryggare. Vilket förstås är er strävan.

Grattis SD. Alliansen är era bästa medlemsvärvare.

#25
Olof Lindberg,

Inga kommentarer: