Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 2 maj 2011

VoF:s intellektuella självmord

Eftersom Newsmill stämplar varje publicerad artikel med minutexakt tid kunde jag inte motstå frestelsen att ställa ett mundant horoskop för det bisarra öppna brev till läkaren Annika Dahlqvist som jag beskriver och kommenterar här.

Redan innan jag läst mer än några inledande röster i kommmentarfältet kallade jag artikeln ett intellektuellt självmord. Newsmills läsare förefaller till 99,9% mer eller mindre eniga om det. 

Intressantare är att folket ibland faktiskt har rätt är att astrologin - en av de ämnen som vampyrerna i VoF hämtar sin livskraft från - instämmer. Publiceringsögonblicket 17.05 bara skriker av någon som befinner sig i en dödskamp. 

Det ska genast sägas att vi talar symboler här. Det går inte att ta nedanstående horoskop som en bokstavlig beskrivning av t.ex. ett dödfött barn, även om den skicklige västastrologen Charles Carter tyckte sig ha funnit spädbarnsdöd där såväl Måne som Sol (vilka tillsammans bildar berättelsen om "livslinjen") aggressivt aspekterade ascendenten (det nyfödda barnets kropp). Men märk att detta var en iakttagelse utifrån västtraditionen. Vedisk astrologi har t.ex. ett helt annat aspektsystem.



Det är naturligtvis roande att se de vetenskapligt inkompetenta VoF:arna gå ut som enväldiga domare i frågan vem som är Förvillare och Frälsare under en stigande Saturnus i Jordelementet. Här har vi redan krympt ner intelligensen till en rätthjärnas omfång. De som följt bloggen eller kan sina astrologiska teser vet hur väl budskapet som stiger i öster rimmar med en ensidigt kritisk-reduktionistisk materialism. 

Upplösningstendensen i det öppna brevet till doktor Annika Dahlqvist (som varslar om att hela havet stormar runt VoF själva) ges av att Sattva guna, upplösningens eller förändringens kvalitet är aktiverad av det storkors som legat länge på himmelen, men som här blir akut genom att det lägger sig i de fyra kendra-husen, hörnhusen som favoriserar full manifestation, full exponering. Artikeln eller brevet var inte en särskilt subtil manifestation av envåldshärskaren Saturnus om man säger så...

Men det jag tycker är intressant här är "the general drift", den allmänna inriktningen på kartan, betraktad just som en mundan karta. De världsligt bästa husen i vedisk astrologi är tionde och nionde. De är helt enkelt de mest eleverade kendra- och trikona-husen och om 9e redan börjat bedarra i direkt världslig makt jämfört med det enastående 10e, så kompenserar det sig genom att vara det sanna medvetandets hus. Här skådas Platons former direkt via den högre själen och samhällets nobla filosofer SER Lagen (Jupiter).

Men sedan tappar horoskopet världslig styrka. Det följande (medsols) åttonde huset är ett ont dussthana-hus och representerar syndens lön (döden) eller förruttnelsen som inträder när själen avviker från den kosmiska Lagen. Och rent världsligt betecknar sedan det sjunde huset dödens inträffande eftersom huset motsvarar väster och den punkt där solen går under jorden.

Det är som synes väldigt mycket som är på väg ned på ovanstående karta och denna frusna skärva tid låter oss alltså ana att vad än som timade detta ögonblick har att göra med någon eller något vars aktiekurs börjat dala betänkligt.

Och viktigast i mina ögon är förstås Solen i 8e dödshuset. Jag hade ingen aning om att det var där den befann sig när jag i förra inlägget betecknade artikeln som ett intellektuellt självmord! Men stjärnhimmelen bekräftar detta fullt ut.

Det går att anlägga ytterligare ett perspektiv på denna Sol i Väduren - som alltså egentligen borde varit upphöjd om det inte varit för dess beklämmande husplacering och det faktum att Liemannen Saturnus negativism dominerar. 

Det perspektivet ges via en annan indisk metod, den om hur en planets disponent står i förhållande till sin skyddsling.

VoF ger i brevet skenet av att vilja sträcka ut handen och "benåda" läkaren de smutskastat om hon gör avbön och slutas umgås med annat pack som VoF råkar ogilla. (Hybris så det skriker!) 

Det här bisarra tanketurerna återspeglas faktiskt av hur 7e huset för allianser och partners här går i Fiskarnas eller Jupiters tecken. 

Huvudansvarige brevförfattaren Edholm (vad det verkar) fäktar för sitt liv i kommentarspalten och hävdar att brevet är ett under av en vändligt utsträckt hand. Och faktiskt minglar här Jupiter med både Månen och den välvilliga Venus i 7e huset.

Men problemet är inte sjundehushärskaren Jupiter utan att den föreslår ett partnerskap (Venus) och att den här partnern är fullständigt ointressant för Annika Dahlqvist eller någon annan att alliera sig med. För Venus (fastän "upphöjd" i Fiskarna) är inte ren i uppsåtet då illgärningsmannen Mars också är inblandad i den här infekterade sjundehussmörjan om vem som är förbunden med vem (det öppna brevet anmodar läkaren att göra sig kvitt suspekta partners). 

Och när vi börjar titta närmare på Mars, som är hatets planet, den som sår split och motverkar Venus syften, förstår vi inte bara att horoskopet är ställt för en tilldragelse som både söker smeka och smiska samtidigt (så sant, läs brevet) utan att särskilt den hatiska Mars fjärrstyrs från den verkliga boven, dess disponent Solen. 

Och Solen... Den befinner sig inte bara döende i 8e huset utan står också i en 12e-husrelation till sin egen frontman Mars. Det vill säga, Solen är en dold ränksmidare bakom ryggen på sin uppvisade yta, den yta (Mars i 7e) som säger: "Annika vi i VoF älskar dig bara om du separerar (Mars/split/hat/klyvning av det som var ett till två) från ditt nuvarande pack..." Och så smutskastar brevet istället för som tidigare Annika en ny entitet, en icke närmare namngiven grupp individer som VoF inte gillar.

Den här närmast sinnessjuka dubbelnaturen som så perfekt stämmer med brevet kunde vi också se i David Lettermans horoskop, fast då i "reguljär" utformning. Det vill säga, den uppvisade fronten var i det läget en ascendent i Väduren medan disponenten till ytan var en Mars i 12e huset, ett hus som "går bakom ryggen". 

Letterman hade som bekant ett hemligt kärleksnäste i sin kontorsbyggnad i New York (CBS-huset) där han bedrog sin familj med olika anställda. Brevet från VoF, publicerat på Newsmill, kan alltså sägas vara ett fullskaligt bedrägeri det också.

Använd nu inte denna ytterst rudimentära skiss av disponentens 12-husrelation till sin egen yta på ett fundamentalistiskt sätt. Alla individer med den här kombinationen (eller yogan) planet och planetär disponent är inte bedragare eller svikare. Men i just det här fallet visar tesen med tolfte som "bakom ryggen" stämma perfekt.


PS. I en mer tidskrävande och komplett analys skulle naturligtvis först och främst Jungfruascendentens modifiering av planeternas godhet ha beaktats ("planeternas verksamma natur"). Nu vill det sig inte bättre än att både Mars, Månen och Jupiter är verksamma för det onda med just denna ascendent, och då Mars från början är en naturlig "illgärningsman" börjar vi inse vidden av hur det öppna brevet i själva verket skymfar via sjundehusfrågan om att acceptera ett "nytt äktenskap" (som den utvalda, som årets "Folkbildare") med Annika Dahlqvist.

Hade det här varit Japan och feodaleran skulle de ansvariga i VoF begått harakiri efter detta avslöjande. Så här onda kan de ses vara sedan Himmelen kastar sitt ljus över deras förehavanden!

Den exakta tidpunkten för när USA avrättade Usama bin Ladin ska bli ett sant nöje att finna ut. För horoskopet är i grova drag exakt detsamma som ovanstående, även om en annan ascendent kan stämma om det i frågan om vem som är god och vem som är ond.

Inga kommentarer: