Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 2 maj 2011

Vetenskap och Folkbildning dikterar nådens villkor

[Anm. Detta inlägg innehåller argument baserade på empiriska rön.]

Det har tidigare varit lite svårt att veta hur man ska se på föreningen Vetenskap och Folkbildning. Vill de vetenskapen väl eller är de mest intresserade av att mobba oliktänkande relativt mainstream-vetenskapen. 

Nu har tre namn gemensamt totat ihop skrivelse till läkaren Annika Dahlqvist  på Newsmill. Inte bara stinker det myndig von Oben-mentalitet utan kontentan är att VoF är given all makt, om än inte i himmelen (för den tror skeptiker bara på i naturalistisk mening) så dock på jorden. 

Det är vår ärliga förhoppning att du kommer till insikt om att det enda du kan göra för att få upprättelse för Årets Förvillare 2009 är att bli en framtida Årets Folkbildare, föreningen Vetenskap och Folkbildnings pris...
 
Nog för att det falska smickret i brevets inledning var otäckt till att börja med (de ansvariga har t.o.m. slagit upp ordet "ärlig"), men med det här stycket närmast bevisar de ansvariga Sideriska siktets tes, att den astrologiska brytningen mellan Vatten och Luft t.o.m. kan ge en "dissociation" som gränsar till mental störning. Här vet den ena handen verkligen inte vad den andra sysslar med och intrycket blir - bästa läsare - VILLFARELSE i dess prydno!

Brevets upphovsmän har blivit storhetsvansinniga - hos dem ligger påvlig makt att exkommunicera men sedan åter ta till nåder!

Jag vill påminna om att omdömesgille Jan Guillou nyligen kallade Julian Assagne ett litet självtjänande äckel i en krönika nyligen. En av VoF-skymfens undertecknare, Per Edman, har exakt samma Vatten/Luft-störning vid sin födelse som rättshaveristen Assagne. Jag har tidigare granskat hans horoskop med avseende på den här "oärliga" dubbelsidigheten, som hela VoF:s brev till "Fettdoktorn" stinker av.

Hos Peter Olausson finns den också, brytningen mellan undermedveten attityd och de ord läpparna uttalar, och här är det Venus i Skorpionen som sätter ifråga om Solen i Vågen (som den sjuka Venus disponerar över) alls äger någon vilja till genuin harmoni. Olaussons horoskop studerades här. Olausson har dessutom en dubbel förekomst av Vatten/Luft i osynk! 

Både Sol och Måne, förnuft och känsla bär på potentialen att sätta sig rejält på pottkanten. Det är kanske därför han med viss besatthet jagar "faktoider" (falska påståenden) - jag betraktar detta som ett uttryck för "dissociation", ett sätt att trampa vatten och undvika ett annat, verkligt problem. Jag återkommer till den tanken strax.

Olausson borde göra gemensam sak med Chuck Lorre, författaren till 2½ män, med vilken han delar sin socialt dissociativa störning på den solära sidan, och skriva ren fiktion istället för att låtsas vara intresserad av genuint vetenskapligt sökande. 

För det är han uppenbarligen inte. Det är inte svårt att räkna ut att det är från honom "inspirationen" kommit till påhoppet på parapsykologin och dess anhängare som Annika Dahlqvist i det öppna brevet sägs omge sig med. Det är bara att läsa hans blogg där han i samma unkna anda som homosexuella rättshaveristen James Randi jagar Uri Geller för dennes genuina förmågor. 

Jag nämner Randis sexuella preferens här, eftersom vi i Sverige är så naiva att vi inte förmår analysera en yttring hela vägen och se hur en nominell hållning kan vara frukten av en djupt sittande oförmåga att acceptera sig själv. Precis som något ätit Randi inifrån under hela hans liv, tycks vissa medlemmar i VoF lida av ospecificerade känslomässiga störningar (Vatten) vilket sedan rationaliserats (Luft) som en kamp mot andra som anses irrationella! Det luktar Gökboet lång väg om den här mobbarklubben.

*****

Den tredje undertecknaren av det öppna brevet till Annika Dahlqvist är ett för mig nytt VoF-namn. Men Elisabeth Rachlew har kanske dragits in i de här rättshaveristernas pseudotilltal eftersom hon är ungefär jämnårig med den kvinnliga läkaren Dahlqvist. Hon ska som den ambulerande dörrknackaren sätta in en fot i dörrspringan så att offret åtminstone inte slår dövörat till förrän säljtugget klarats av. 

Det framgår inte av brevet vilken kompetens hon har, utöver att vara relativt ny i VoF:s styrelse. Som om det garanterade något efter alla avslöjanden från välmeriterade individer om VoF:s egen i många fall ringa vetenskapliga kompetens! (Hela byken ligger på sophögen Newsmill för den som orkar gräva bland soporna.)

Fascinerande att DN:s ledarredaktion producerar det kanske galnaste jag sett i svenska medier så kort tid före den här kalkonen från VoF (som dyker upp i tiden samtidigt med att Usama bin Ladin elimineras). Vad händer för närvarande i folksjälen - den svenska bakvattnet eller den globala?  Jag gissar på en rensning av gamla trauman - hos VoF effektuerad genom att i föreningen praktiken ha begått intellektuellt självmord med det här brevet!

Minns min hypotes att siaren Edgar Cayces förutsägelse från 1930-talet om att ett stundande krig i luften (Harmageddon) skulle kunna förankra profetian med internets födelse och en tid av intensifierad lobbyism. 

För det är vad det här brevet från VoF är, och ett tokgalet försök att slå i sig själva och andra att det är de som har uppgiften att fördöma och välsigna människor!

*****




Nykomlingen till mobbarklubben, Elisabeth Rachlew, har ett horoskop som uppfyller bloggens allra mest lättbegripliga kriterier för en derangerat livsöde i en svag själs händer. Vi har samma svarta hål av omättlig och irrationell hunger som hos den stenrika bankchefen Annika Falkengren (Månen + Drakhuvudet). 

Vi har också en, frankt talat, vidrig emotionell fixering vid det fysiska via libidinösa kombinationen Mars och Venus längsmed den sataniska axeln (pur fysikalitet i blickfånget, akut antimetafysisk). 

Vi har också samma störning som bara för några dagar sedan exploderade i ansiktet på hela Sverige: den pedofila idrottstränarens angrepp från båda illgärningsmännen Mars och Saturnus i simpelt materialistiska Oxen mot kärlekens tecken Lejonet. (Se horoskopet här och den skakande överbetoning av psykologiska störningar som upptäcktes vid genomsökning av 4.700 horoskop efter ett snarlikt astrologiskt mönster.)

I det här fallet har vi expansiva Jupiter i Lejonet så här är den jupiteriska filosofin djupt störd (förorenad) av Oxens materialistiska livssyn. 

Anm. Jag inser att det är tid för bloggen att introducera ytterligare finjusteringar av de övergripande resonemangen, för naturligtvis är en attack från Jord mot Eld inte riktigt samma sak som Eld som söker kasta ljus över Jorden! Den med intelligens förstår exakt vad jag talar om här.

Behöver mer sägas om andliga bristsjukdomar? VoF förefaller dra till sig mänsklighetens avfall, själar med extrema blindfläckar som de är här på Jorden för att avhjälpa (brottslingen återvänder alltid till brottsplatsen).

Och som vanligt måste man använda astrologin för att se hur illa skorna klämmer eftersom de flesta människor har förmågan att åtminstone försöka visa upp en snygg front.

...Men drottning Silvia hade ju också samma problem med attacken från en ond Oxe mot Lejonet som idrottstränarpedofilen, och hon frikändes ju från problematiken? Ja, men hon hade t.ex. inte den måttlöshetens influens från ett psyke inflammerat av hungerdemonen Rahu som ses hos Elisabeth Rachlew, vem hon nu är. 

För att inte göra inläggen till veritabla romaner finns på bloggen inte en enda fullskalig tolkning, jag riktar fokus bara på de mest iögonenfallande inslagen i horoskopen och söker sätta ord på dessa abstrakta eller principiella antydningar.


Till sist. 

Bloggens ämne placerar mig i skottgluggen för det öppna brevets insinuationer om Dahlqvists (new age-iga) "omgivning". Det ska därför sägas att jag inte känner Annika Dahlqvist med mindre man fabricerar vilt via dissociativa och sedan associativa metoder. En tidig kommentar på Newsmill noterar att VoF:s öppna brev bygger på det tröttsamt infantila halmdocke-förfarandet. 

Halmdocka, om någon har missat det, är när en intellektuellt ohederlig debattör riggar en falsk premiss och sedan driver sin tes utifrån detta fabricerade förhållande. 

Jag vet naturligtvis bara det inte kan vara mig VoF:s öppna brev syftar på när de söker smutskasta Dahlqvist genom att associera henne med astrologi och det paranormala.

Det är beklämmande att se hur oärliga de här Vatten/Luft-människorna kan bli! Jag vidhåller att astrologin här tecknar en mental störning (av skiftande svårighetsgrad) men som inte beaktas tillräckligt i ett sekulärt samhället pga. dess värderelativism. Gränsen mellan sanning och lögn har blivit flummig och som vi ser i det öppna brevet är det "sanningens" upprätthållare, VoF, som själva är de värsta syndarna.

Jag är indifferent till frågor om kroppslig hälsa enligt Jesus dictum om att människan lever av mer än vatten och bröd allena, och jag hörde Dahlqvists namn först då VoF satte sin ovederhäftiga syndarstämpel på henne. 

Jag tittade då på Dahlqvists födelsedatum och fann ett horoskop som enligt astrologin motsvarar mänsklighetens avant garde, den förutsättningslösa människan som är redo att ställa frågor till livet. Det är fascinerande att människor alltid försöker mörda sina profeter eller bästa medlemmar. 

I ett inlägg - faktiskt publicerat bara några dagar före VoF:s genanta brev - justerade jag mitt första intryck av "Fettdoktorns" horoskop och flyttade Månen från Eld till Jord. (Dahlqvists födelsetimma är mig okänd eftersom jag, som sagt, inte känner henne och inte gör mig besväret att jaga upp folk för den här uppgiften - tillräckligt mycket kan sägas utifrån bara ett dygn för att det ska bli åtminstone några stycken reflektioner.)

Med lite distans till förvillarutmärkelsen föreföll mig en Måne i friktion mot Solen bättre illustrera hennes problem med det etablissemang läkemedelsindustrin äger (eller åtminstone effektivt lobbar mot), och där VoF bara är den lägsta förgreningen med uppdrag att åbäka sig som en pöbelhop inför det enkla folket. 

Man måste tänka sig en komplett befälsgång i alla dessa samhälleliga ting, vilket också en upprörd läsare på Newsmill pekar på, givet forumets sunkiga profil och grumliga syften.


Tillägg. 

Jag har efter inläggets publicerande läst en tillräcklig mängd av de f.n. 100 kommentarerna till VoF:s öppna brev för att inse vidden av den intellektuella skandal särskilt skeptikern och datorteknikern Edman syltat sig in i. Från mina egna år i programmeringsbranschen känner jag igen "den obotfärdige syndaren" och storhetsvansinnet jag noterade här ovan.

Rymdflygsingenjören Wolfgang Smith, som löste problemet med att säkra rymdfarkoster från överhettning vid återinträdet i jordatmosfären är en av de vetenskapsfilosofer som imponerat mest på mig. (Jag har förvisso bara läst halvdussinet böcker av med den specifika inriktningen typen - Smith kommenterar själv den pinsamma frånvaron i västerlandet av människor som faktiskt klarar av att tänka kring vetenskapen - VoF gör det definitivt inte!)

Smith misstänker - remarkabelt nog - att hela it-industrin är en täckmantel för Satan själv! Den som ger sig tid att dekonstruera detta mytologiska begrepp, förstå det historiskt och i vilka sammanhang det används, kommer att se varför Marknadskapitalismen, Datorn och Penningen med dess demoniska befälhavare Mammon utgör ett oupplösligt meningsblock.

När Edman i kommentarspalten "ärligt talat [har] svårt att föreställa mig att jag någonsin sett ett mer hövligt formulerat brev mellan främlingar" - ser man den totala dissociationen i verksamhet. Flera svar vittnar om att han inte kan - eller vill - avläsa helheter eller undertext.

Per Edman # 62
Jag vet inte om du inser hur du har glidit från att svara på mina påstående, till att gissa på min hårfärg och senast # 62 beskriva hur jag är som person?
Ingen vacker resa att beskåda eller vad anser du själv?
Det går inte att föra resonemang med dig ifall du försvinner ut i det blå.
#67 Bertel Kevin


Edman själv är i blåsväder, hans intelligens far ostadigt hit och dit på en ocean han inte på minsta vis kan greppa vidden av. Pluggar läckorna vilt i sina svar på Newsmill till den upprörda allmänheten och han anar säkert att havet är på väg att sluka honom. Precis som det varnades för i födelsehoroskopets "dissociativa syndrom".


Tillägg 2

Jag gjorde direkt efter det här inlägget ett världsligt (mundant) horoskop för det öppna brevet till läkaren. Oj oj oj.


Inga kommentarer: