Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 12 oktober 2010

"Fria val polariserar bara folkmassan"



Sanna ord, kan tyckas. Sedan när kunde pöbel hantera vare sig yttrande- eller valfrihet? De går ju bara på sina snäva egointressen (lägre villaskatt) eller andra morötter som skamligt maktlystna partiledare viftar med för att nå sina egna drömmars mål. Demokrati är, som ofta sagt, ett mycket ofullkomligt sätt att organisera samhällen. Att samma röster sedan säger, "men det är det bästa vi har", är bara en partsinlaga från den som står mitt i systemet och därför inte alls kan bedöma det objektivt.

Citatet i rubriken kommer från Eritreas första president Isaias Afewerki, allmänt kallad "diktator" i svenska medier till följd av nämnda skolådeperspektiv.

Jag har inte följt diskussionen med den fängslade eritreanen Davit Isaak så noga - det verkar i hög grad vara en storm journalistkåren piskar upp eftersom det handlar om en yrkeskollega (aktiviteter bl.a. i AB). Och förstås - den yttrandefrihet som jag själv inte tror utvecklar människan alls, försåvitt hon inte står under en mästares ledning. Intellektet är kapabelt att producera ren smörja om det inte är länkat till Sanningen. 

Det senare begreppet har emellertid rensats ut ur de sekulära västerländska samhällena med följden att vi nu ser ett sunkigare pack pöbel än någonsin tidigare i Sveriges historia. Sanningsbegreppet är bara gradvis på väg tillbaka genom vetenskapernas gryende insikt att den materialistiska världsbilden var kapitalt felaktig, och att vår värld verkligen är en produkt av ofattbar Intelligens. [1]

Vi kommer, tids nog, att få vara så goda att återintroducera tankarna om en objektiv moral igen, för det är på den Verkligheten vilar. Okvalificerad yttrandefrihet var ett kul experiment men det bildade bara destruktiva, nedåtgående spiraler. Mobben förmobbar sig mer för varje oöverlagt uttryck de tillåts göra. De politiker som värnar ett sådant system kommer att ha mycket att stå till svars för på andra sidan. Svenska journalister är bara en parodisk skräpversion av dagens sekulära politiker och lider av precis samma skolådeperspektiv. Därav hetsandet över en kollega vars aktiviteter i ett annat samhällssystem betraktades som subversiva. ("When in Rome...")

När president Afewerki nu rejält tappat orken med dessa svenska journalister (Expr), blev jag ändå lite nyfiken på att beräkna horoskopet för en ledare som pga det känsliga läget med grannlandet Etiopien varslat om att implementationen av den demokratiska konstitutionen kan få vänta i årtionden. Det vill säga, Afewerki har inga avsikter att lämna över makten till folket i sin livstid skälet till detta tycks snarare än grannkonflikten bero på hans syn på ett folks oförmåga till fokus på helhetens bästa - en berättigad misstanke som vi kan se bara genom att studera vårt eget land!

Här är bloggens kanske mest intressanta horoskop hittills, väl värt att jämföra med Sveriges nationalhoroskop eftersom vi ådragit oss Afewerkis påtagliga irritation. Minns att vi har Solen i Vattumannen, disponerad av Saturnus i Tvillingarna som proppar till 9e huset för kommunikation med andra kulturer, världsbilder et cetera. 

(Svenskarna tycks sedan vårt moderna horoskop från 1974 bara ha blivit sämre och sämre på att anpassa sig till en ny global värld och de enda i det här landet som skördar framgångar är artister som närapå utan undantag är "nysvenskar" med exotiska namn och fördomsfria "gammelsvenskar" som blivit kompisar med de nya. Tänkvärt, är det inte?)

Eritreas president föddes samma dygn Solen förflyttar sig från det ena Saturnustecknet till nästa, Stenbocken till Vattumannen, och jag väljer godtyckligt lunchtid för en Sol som just gjort entré i Vattumannen.


Minns vad jag sagt om riskerna för extremism när ett horoskop lutar alltför tungt åt bara ett håll? Horoskopet är rena motbilden till horoskopet för Franska revolutionen som öppnade dörren för det sekulära och demokratiska väst. I detta horoskop avslöjas att européerna totalt tappat huvudet och enbart slafsar fram i gyttja - i Vatten och Jord, och synbarligen helt saknar sensibilitet för livets högre, idéella värden.

Europa skulle behöva spädas ut med några ledare som Afewerki för att få tillbaka lite trohet mot Platons idévärld! Här har vi mannen som enbart lever för intellektuellt formulerade principer (Luftelementet)! Och idealister kan naturligtvis inte simpelt folk eller pragmatiker förstå sig på.

Utifrån enbart horoskopet för dygnet som helhet kan jag inte se något problem alls med Eritreas president. Det är tvärtom ett horoskop som tillhör det allra yppersta intelligensskiktet, en skyhögt mycket mer begåvad människa än t.ex. de två blockledarna Sahlin och Reinfeldt. De senares himlar skriker av vilja till makt på ett dogmatiskt, icke-reflekterande sätt. Båda är hjärntvättade ideologiska pratmakare. Politikerbroiler.

Av president Afewerkis himmel ser man att citatet om att "fria val polariserar folk" springer direkt ur en erfarenhet som är hans egen (Månen = personlighet). Låt oss utreda. Han har Solen i endera av de två saturniska tecknen som drar en yttergräns - enhet, helhet. Men han har Månen (pöbeln eller den instinktsstyrda massan) i duala Tvillingarna.

Den här splittringen i fraktioner borde president Afewerki vara väl förtrogen med eftersom han själv och en liten grupp separerade från eritreanska befrielsefronten och bildade ett nytt parti! Men ändamålen helgar medlen som vi ska se när vi summerar tankarna kring Solen (livsuppdraget).

Faktum är att Tvillingarna är det som är problematiskt i horoskopet. Månen tillsammans med de två naturligt onda, Mars och Saturnus, ger verkligen intrycket av en typisk militärkuppare!

Men Jupiter i Vågen är här en fascinerande medlarfigur! Filosofins och sinnesexpansionens Jupiter är ingen diktator, och man riktigt ser hur denna vågmästare söker binda samman Vattumannens tanke om gruppenhet och den ständigt utbrytningsbenägna massan i Mån-Tvillingarna. Naturligtvis ser och är Jupiter-i-Vågen medveten om tendensen att med hårda medel hålla ihop rännandet fram och åter som så utmärker detta kommunikationstecken. 

Och det är förstås i Tvillingarnas motivbild vi hittar dramat med Davit Issak och andra oppositionella röster! Mars skänker energi åt tecknets tendens att skapa polariseringar, men Saturnus - Solens underliggande disponent söker hålla ihop tecknet eftersom det i unison med Vattumannen vill ha en intellektuell sammanhållning.

Vad är rätt och vad är fel? Bara den som kan inta presidentens horisontlinje Jupiter-i-Vågen, kan se den remarkabelt nobla vision han har för det ännu unga och instabila landet. Presidenten talar om termer av 30-40 år fram till fria val. Detta är inte, som jag antydde inledningsvis, en simpel diktator som vill leva och dö i maktposition. Detta är ett intellekt som bedömer situationen, landets potential i tiden från hög, hög intellektuell höjd!

Man ska inte döma en bok efter dess omslag, men när jag nu för första gången såg en bild på Afewerki slogs jag genast av att mannen har välvilliga ögon, nästan vekt feminina: Solen med Venus och understödd av välviljans Jupiter.  

Det går att knyta ihop säcken på ett sätt till: Jupiter förfogas över av Venus, harmoni och fred. Och enligt vår (rätt säkra!) hypotes om Solen i Vattumannen, är därför hela hans livsmål gott: Solen, Venus och Merkurius för ett enat land, en ideologi, ett ... et cetera. Detta är Platons filosof-kung i botten, men av omständigheterna också tvingad att börja som despotisk krigar-kung (Mars/Saturnus).

I vad mån är han enbart en egotrippad despot som nått makt och nu vill konsolidera den? Den som ställer den frågan i det här läget har inte förstått ett ord av det här inlägget, står blind inför astrologins språk. 

Givet en Sol i Vattumannen är presidentens tre ledande planeter Solen, Venus, Jupiter - detta är den verklighet han jobbar mot från den bedrövliga början i Månen, Mars, Saturnus. Livslinjen (Månen --> Solen) går från ont till något godare.

Den svenska journalistkåren saknar verkligen förmåga till objektiv prövning av ämnen och individer. De är en medvetslös skock av partisaner, makthungriga smartskallar som lyckats åla sig fram till en position som konkurrerar med landets folkvalda. De är en frukt av det ofullkomliga demokratiska systemet och kommer att vara det medel genom vilket Tidsandan återigen river ner västcivilisationen. 

Så omoralisk är nämligen Merkurius/Hermes - bäraren av kommunikéer. Den bryr sig inte.

*****

Tillägg

Jag hade inte läst AB:s intervju med presidenten när jag skrev detta, men Afewerkis svar erinrar om horoskopets nyckelpunkter. Här nämns ordet intelligens (Solen + Jupiter), här frågar presidenten vad svenska medier sysslar med - inte handlar det om relationsbyggande i varje fall, för sådan är "byggd på respekt". Här här vi nu Saturnus + Jupiter! Den här mannen stiger i min aktning, hans svar är klartänkta och han återvänder om och om igen till principerna bakom "tugget", stannar och analyserar retoriken - ett sätt typiskt för Luftelementet.

Jag lägger till etiketten religion efter presidentens fenomenala referens till Jesus i slutet av intervjun. Jag säger det igen, vilket horoskop! Vilken fenomenal människa. Och honom kallar Expressen "diktator"! Min respekt för svenska journalister sjönk just ett snäpp till.

_____
1. Molekylärbiologin, astrofysiken - från överallt strömmar in rapporter som grusar den banala materialistiska världsbild som "inte behövde Gud för sin teori" (Laplace till Napoleon om sin astronomi).


12 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker det klingar illa att bagatellisera Dawits fall och sjunga presidentens lov, m h t vad som framkommit om förhållandena i fängelset. Jag har själv inte följt fallet särskilt ingående alls, men det framkom ju tidigare vittnesuppgifter om fastkedjanden, tortyr osv. Den objektiva moralen du nämner, vad skulle den säga om det? Nobel vision? Presidenten må vara en luftskalle, det gör ju inte honom till något helgon för det. Å ena sidan nämner du själv risken för extremism i ett obalanserat horoskop m ett enda element, andra sidan ser du inga problem alls. Om han menar att det ska ta 30-40 år till fria val är det just leva och dö i maktposition han vill - han är ju 64 år.

Att vi har yttrandefrihet här är ju f ö något som du borde glädjas över, som fritt kan skriva vad du vill om vem du vill på bloggen.
S

Seaward sa...

Jag noterar bara att presidenten inte bullshittar sina internationella intervjuare när han talar om ett ungt land som har långt kvar till stabilitet. Jag gör inte misstaget att naivt översätta min egen invanda situation på världsdelar och omständigheter som inte fungerar utifrån samma grundvillkor.

Presidentens "100% Luft" har uppenbarligen situationen mångfalt klarare för sig än den genomsnittliga svensken, vars Luft-Sol totalt kollapsar av Eld/Jord-smörjan på känslohalvan av registret. Det är vi i Sverige som inte klarar av att hantera en genomförd idealism eftersom vi blandar ihop det objektiva och subjektiva perspektivet, vilket du ger tydliga exempel på här.

I mina ögon tycks presidenten ha ett mål för landet, även om han inte lär leva för att se det fullt genomfört. Man bör också fråga sig om det är något vi missar i rapporteringen - han är uppenbarligen kristen och använder bibelcitaten perfekt intelligent.

Med vår fixering vid enskilda livsöden är det väldigt svårt att bilda sig en uppfattning om det verkliga läget. En del som Lili från Lili och Sussie funkar bättre att enbart koncentrera sig på enskilda hemlösa djur - det är på den nivån Sverige befinner sig i den här Isaak-kampanjen.

"Vara tacksam för yttrandefrihet som svensk" - varför tror du att inlägget innehåller frasen "When in Rome (do as the Romans do)"? Samma tanke här: man kan inte applicera lokala spelregler på andra platser. Detta förstår Eritreas president fullt ut, om man läser den mycket intressanta intervjun med honom (sista länken i inlägget).

Anonym sa...

Apropå naivitet: Jag tycker nog det är lite naivt att sitta i trygghet här i Sverige och lovprisa styret i ett land som på inget sätt kan jämföras med ens egen invanda situation. För jag utgår ifrån att du i likhet med de flesta svenskar inte har levt i en diktatur själv? Det har inte jag heller. Men man kan ju ändå försöka föreställa sig hur det skulle vara att tillhöra den andra sidan. (Den enda lilla erfarenhet jag har är tre månader i en afrikansk diktatur, där jag fick någon liten kort glimt av personkult, kontroll och repressalier - tillräckligt för att vara glad att jag inte var medborgare i landet).

Men visst är det sant att man måste ta hänsyn till historia och omständigheter när det gäller andra världsdelar, t ex Afrika. Det går bara inte att kräva att ett land som t ex Eritrea omedelbart ska fungera precis som en västeuropeisk parlamentarisk demokrati. Och faktiskt tycker jag att presidenten hade principiellt rätt när han yttrade meningen i rubriken. Ändå kan man väl inte påstå att diktatur och förföljelse av oliktänkande skulle vara ett bättre alternativ. Så: även om jag är medveten om att det inte utan vidare går att överföra vårt parlamentariska system till alla länder är det stötande med hyllande av repressiva diktaturer.

Till sist, angående subjektivt kontra objektivt perspektiv: När allt kommer omkring är det det personliga som är engagerande. Personliga levnadsöden. En artikel om en enda människas öde är ofta mer gripande än en artikel om att 10.000 människor har dött i en katastrof. Även om man rent förnuftsmässigt förstår att det är mycket värre ju fler som drabbas går det inte att sätta sig i på samma sätt. Men en enskild människas öde kan man identifiera sig med. Det är så vi människor funkar. I alla fall vi som inte lever totalt uppe i det blå...
S

Seaward sa...

Så vitt jag nu kan se handlar mitt inlägg på ett övergripande sätt om frågan huruvida människan är mogen demokrati eller ej, och om idealism och tydliga mentala strukturer.

Eritrea som afrikansk diktatur tillför du själv texten, jag exkluderade uttryckligen den frågan med orden "jag har inte följt diskussionen...". Det var horoskopets extrema tonvikt på Luft och dess rörelse längs livslinjen, från problematisk Måne till hoppfull Sol, som intresserade mig.

För att istället spinna på din föregående vinkel om att, som man brukar säga till barnen, vara tacksam för att man har något att äta på bordet, eller lever i ett land med yttrandefrihet, kan nämnas att jag har tillbringat tid i svenskt fängelse som "politisk dissident". Just för att jag utnyttjat denna "frihet".

Så jag tror mig veta åtminstone något om priset. "When in Rome..." Protesten var dessutom inte värre än att jag vägrade värnplikt utifrån exakt samma vision om en nationsfri värld som jag ännu håller fast vid (den kommer i Vattumannens tidsålder), en åsikt som då ledde till fängelsestraff i Sverige.

Visserligen ingen tortyr på kåken, om man inte tycker en cell på 2x3 meter med en trasig väggfast radioapparat som enda underhållning är att betrakta som sådan!

Tiden gav mig tid att tänka kring livets viktigaste värden, och jag lämnade fängelset snarare mer idealistisk än "rehabiliterad" till en lojal försvarare av föreställningen landsgränser.
:-)

I den bemärkelsen delar jag inte alls den eritreanske presidentens mödor med sin gränsdragarplanet Saturnus.

Anonym sa...

Det var vackra ord presidenten sade ja... (fanns förresten inte med i papperstidningen som jag läste först) och han hämtar kanske luftiga idéer och visioner för sitt land från en högre dimension. Men verkligheten ser inte lika vacker ut, uppenbarligen. Man ska bedöma en individ utifrån hans handlingar snarare än utifrån vad hans ord, menar jag. Det var diskrepansen där som jag reagerade på, m h t till berömmet i inlägget.
S

Seaward sa...

"m h t till berömmet i inlägget"

-Vi har haft intressanta resonemang S, men här förstår jag inte vilken text du läser. Jag t.o.m. ironiserar lätt över att presidenten som numera skyr schismatiker själv började som en!

Men viktigare är att jag låter horoskopet diktera framställningen. Det är i själva verket inte jag som berömmer utan himlavalvet som själv tecknar vägen från ett hårt och militäriskt förflutet (Mars/Saturnus med Månen) och fram mot det syftemål (Solen) som så uppenbart är välvilligt (Venus + Jupiter på Solen).

En nyckelstrof är, "bara den som kan inta presidentens horisontlinje i Jupiter-i-Vågen kan se..." Närhelst du har Vågen aktiv vet du att människan har ett uppdrag att väga och se till att man inte blandar äpplen med päron. Här har Lagens och den Högre Moralens Jupiter att avväga månsidan mot solsidan. Det turliga är att det ljusnar på solsidan!

Själv vapenvägrare i min idealistiska ungdom förstår jag om du (Sol/ Måne i Jord) så vänder dig mot kroppsligt lidande att ett enskilt öde blir viktigare än hela färdplanen - du föreslog själv att det är just så gemene man fäst sig för historien om fixpunkten Isaak.

Men det är inte så statsmän resonerar, det är inte så etiska överväganden görs. Luft representerar "idévärlden", principerna, och Jord idéernas enskilda instantieringar eller förkroppsligande i de handlingar du talar om. ("Och Logos blev kött" - Johannesevangeliet). Du (och tidningarna) ställer en enda människas väl mot en färdplan som involverar en hel nation!

Att människor får sätta livet till - straffade för sitt trots mot landets lagar ("When in Rome…") eller som villiga martyrer för en sak högre än den enskilda kroppen, det visste de första kristna. De trodde på en högre verklighet, kalla den gärna Platons värld av idéer eller logoi ("ord").

Ibland står "ord" mot "ord", och ska vi nu ändå tala om livet inne i Platons sekundära grotta (platsen för de fjättrade fångarna som stirrar på fladdrande skuggor på väggen). Tydligen har Isaak följt ett "ord", en maning, som inte rimmar med den regel som styr Eritrea f.n.

Han har, som jag gjorde i ungdomen, satt sig på pottan och får ta konsekvensen. Som många svenska kommentarröster sagt: Att återvända till ett land man lämnat i protest har sin risk.

Så frågan vilken text du läst är enkel - den här, men du var redan färgad av rapporteringen om Isaak. Men de mångas väl går före individens, som teori och i praktik (apropå demokrati) och presidenten resonerar korrekt. Inlägget visade att himmelen tecknar en som vill gott framåt (Solen) utifrån en bekymmersam nation (Månen = hemlandet).

Anonym sa...

Några citat för att klargöra vad jag tolkade som beröm: "Europa skulle behöva spädas ut med några ledare som Afwerki..." "Ett horoskop som tillhör det allra yppersta intelligensskiktet" "Det är inte... en simpel diktator...detta är ett intellekt som bedömer situationen... från hög, hög höjd" "Vilken fenomenal mäniska". Osv osv.
Det sägs att makt korrumperar, och Afwerki är nog inget undantag. Diktator måste man väl ändå kalla honom när hans parti styr enväldigt och ingen åsiktsfrihet finns. Sedan finns det naturligtvis grader i helvetet. Han är uppenbarligen inte av samma kaliber som t ex Idi Amin, och Bokassa i Centralafrika.

Sen är det inte en fråga om att ställa en enda individs väl mot en nation. Det finns självklart ett antal politiska fångar i Eritrea. Att man öht blivit uppmärksammad om saken i Sverige beror förstås på att Isaac har bott i Sverige. "De mångas väl går före individen" - men vad är det som säger att Eritrea hade varit ett sämre land om folk som Isaac hade fått verka utan att bli fängslade? Jag känner inte till Eritreas inrikespolitiska situation tillräckligt väl för att säga att presidenten gör rätt. Men det verkar som om du menar att du gör det? Utifrån en humanitär synpunkt gör han i alla fall fel. Därför tyckte jag det som sagt var svårsmält att läsa allt beröm.

Apropå Vågen och väga: Jag säger så här, som den vågascendent jag har: Balans är bäst! Afwerkis horoskop är ju fruktansvärt obalanserat. Som du själv har påpekat kan ett sådant generera extremism.

Seaward sa...

Du presenterar ditt "fall" väl, men missar kontexten! Efter att ha nämnt faran för extremism (vilket du uppmärksammat) kontrasterar jag presidentens tendens mot teori (Luft) med Franska revolutionshoroskopet extrema Jordbundenhet och menar därmed att västs tröstlösa slavande under "pragmatism" och dess "krav på empiriskt stöd" för varje uttalande har fört oss just dit vi två i andra avseenden (VoF/Humanisterna) är så rörande ense.

Det är därför Europa skulle behöva mer ren Luft i sina politiker! Dina andra belägg för min påstådda "hyllning" måste fattas inom ramen för detta RELATIVA FÄLT jag riggat för inläggets diskurs.

Dina motfrågor visar att du inte ens önskar tala astrologi. Jag vet inget om Eritrea jag heller, jag diskuterar enbart horoskopets för och nackdelar (och finner strax därpå en intervju som visar att hans svar till reportrarna illustrerar en människa med mästerligt intellektuellt grepp)!

Naturligtvis leder Jordbrist till en överbetoning av teoretikeren, men det är just teoretikern som är gåvan här och det är därför jag tog fram horoskopet. Lönlöst att hylla en jordbrukares robusta natur om inte diskussionen handlar om det.

Men det ömmande enskilda fall jag explicit uteslöt ur diskussionen är det du vill diskutera. Uppenbarligen intresserar dig heller inte inläggets viktiga fördjupning (då detta dock är en krigares horoskop): att vi går från oupplysthet under Månen mot upplysthet under Solen. Presidentens budskap är här entydigt, så långt man kan döma av horoskopet. Hans vision är Venus. I så måtto driver du nu ditt eget ämne här och liknar ett nättroll, fastän civiliserat i tonen.
:-)

(Jag inser därför det lönlösa att fördjupa diskussionen och väga in Venus disponent Saturnus - detta för oss åter till krigsherren Mars/Saturnus vilket åter, som jag sagt, placerar Jupiter i Vågen i en avgörande roll för hanteringen av framtidsvisionen mot den temporära diktaturen medan folk fostras i endräkt - Venus i folkets tecken Vattumannen.)

Jag ber dig bara notera att redan förra repliken och den dessförinnan, då jag använde min egen fängelsevistelse som exempel, har bemött din grundläggande protest mot hela inlägget som sådant. Kontentan av båda mina två senaste repliker är: "Det är tufft att vara motståndsman. Man får vara beredd att betala priset. Jag har gjort det med fängelse och Isaak gör det med."

Jag misstänker att ditt välfyllda fängelsehus (12e), som du nämnt någon gång, hämmar din klarsyn i just detta ämne. Din 12e-husnatur kan identifiera sig med en fånge men inte med skälet till att han sitter fängslad! Tolfte är avskärmat från verkligheten och likt alla vattenhus subjektivistiskt. Därav den tidiga vinken med djurälskande Lili & Susie - detta var en subtil 12e hus-referens - för Fiskarna/12e är gränslös kärlek dvs djurkärlek!
:-)

Anonym sa...

Varifrån har du fått det här födelsedatumet?
Svenska wiki skriver att han är född den 2:e februari, men har du någon annan källa?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Isaias_Afewerki

Seaward sa...

Prova att googla AFWERKI (inte svenska Googles Afewerki) och BORN så kommer du ut i riktiga världen och hittar strax hela födelsedatumet.
:-)

Anonym sa...

:)
Jo, jag såg det senare när jag sökte på engelska Wiki. Kanske folk i Sverige vill få honom att se ut som en envåldshärskare och placera honom i Stenbockens tecken;)

Seaward sa...

Han _ÄR_ en envåldshärskare. Sedan får man diskutera hans vision för landet och hålla med eller ej. I Sverige är "demokrati" så självklart att det knappt går att diskutera frågan om att skapa en fungerande värld från scratch.