Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 18 september 2010

Var folkets val förutbestämt?

Dagen före dagen. Detta är Sveriges enda djupanalys av sakernas tillstånd, så förskräcks inte av bilden av en zodiak här nedan. Vi ämnar tala principer eller idéer i det följande. DN spekulerar i en regeringssammansättning efter valet, SvD ältar "gapet" mellan blocken. Här ska vi istället analysera folksjälen!




Här är stjärnhimmelen efter att svenska folket söndagen den 19 september vallfärdat till valurnorna och avlagt sin röst. Exakt klockslag går inte att sätta på en sådan här observation, och är heller inte nödvändigt. 

Det räcker med att notera hur väl zodiaksymboliken återspeglar det som i valspurtens elfte timma ånyo seglade upp: frågan om priset för den sköra och i det sant mänskliga människan och offren för den fascistiska sjuk- och jobbpolitik högern introducerat under fyra år vid makten. (Jag talar förstås om fallet Annica.)

Av mängden arroganta läsarkommentarer i tidningsspalterna synes en hel generation kallsinniga äckel ha vuxit upp i Sverige, gödda på framtidsfantasier om osårbara Terminator-varelser vars elektroniska kretsar avläser de kroppsegna systemen som själlösa ettor och nollor - och därmed inte heller bryr sig om andra. (Temat "teknikens förmänskligande" syns i Terminator-serien där filmskaparna strax insåg att Schwarzeneggers figur omöjligt kunde fortsätta vara helt utan empati även i uppföljaren...)

Sverige har under högerstyre (råkapitalism, viljan att i varje läge tjäna något för egen del) blivit tillhåll för den ultimata undermänniskan, en nyttig idiot som inte bara låter sig sugas ut av en rik minoritet utan gör sken av att göra det med glädje!

Den rike mannen har kastat henne några brödsmulor där hon krälar under bordet på sin arbetsplats - en arbetsplats där hon inte längre vågar höja sin röst i rädslan att förlora ett osäkert grepp om de där smulorna som möjliggör lite shopping och resor. Bemanningsbolagen äger dig, lilla slav, och bakom dem hittar du Råkapitalismen, den stora Satan själv. Varför ser du inte hur systemet är uppbyggt?

Folk är numera mer än någonsin maktlösa små spelbrickor som flyttas runt mellan tidsbegränsade uppdrag. Svensken tycks inte våga se hur sataniskt ordet "projekt" är! Detta är den ultimata strategin för att bryta ner en sammanhängande struktur i så små delar att alla på den lägre spelplanen tappar blicken för annat än uppgiften att säkra sin egen överlevnad, från ett projekt till nästa. Varför projektform? För att varje död minut däremellan kostar pengar. 

Råkapitalisten är ingens vän, han ser bara till sin vinstmaximering. De allra mest korkade medborgarna maskar av sitt perspektiv, krafsar ihop brödsmulorna och beter sig som om de också var höjdare. Slickar uppåt och sparkar neråt. Men det ser de inte själva, för de vågar inte titta på sin objektiva funktion i systemet de är beroende av.

Astrologiska analyser är egentligen obehövliga, blotta ögat avslöjar svensken att vara ett samlingsnamn för en majoritet av jubelåsnor som totalt har köpt den ondaste politiska ideologi som existerat på jorden, väl jämförbar med diktaturer och islamism och allt annat vi, som kallar oss upplysta och rationella, är så duktiga att peka fördömande fingrar mot. Men gud, så hemmablinda vi var!

*****

Ja, för det borgerliga försprånget ser cementerat ut, dygnet före valdagen. Och horoskopet instämmer. Men vad visar kartan egentligen?

På en tolkningsnivå kan vi identifiera folk i färd att välja sin representation för de kommande fyra åren. Här är ett dygn då den instinktiva och oförnuftiga folkmassans planet Månen befinner sig i rationella tecknet Stenbocken. 

Låter detta som en ren självmotsägelse? Det är det. Månen - folksjälen när vi talar frågor som rör ett helt folk - sägs skadad i Stenbockens tecken, eftersom det här är det starka och patriarkala ledarskapets tecken. Bakom Saturnus har vi härskaren Saturnus, Månens och den levande människans raka motsats. Saturnus står visserligen för rationella principer, men de är fullständigt dehumaniserade om de inte tempereras med humanitet. 

När borgarnas nya omänsklighet gick upp för folket i slutet av 2009, hade socialförsäkringsministern Cristina Husmark-Pehrsson det hett om öronen en tid. Hennes horoskop visar Månen i Stenbocken under attack från olycksplaneten och krigaren Mars i sårbarhetens tecken Kräftan. 

Symboliken visar exakt den osympatiska styvmoderns formalistiska sätt att hantera de blödande och sårade. Hitler själv kunde inte ha skött hanteringen av samhällets svaga bättre. 

Exempel 2. En bit in på året exploderade fallet med Göran Lindberg, känd som  Kapten Klänning. Den f.d. länspolismästaren och den sårbara kvinnans riddersman visade sig vara ett kallsinnigt äckel som i det privata använde kvinnokroppar för att få utlopp för sin aggression. (Som "kropp" tedde sig troligen hans offer ur hans perspektiv - de var bara objekt eller redskap för hans inre störda motivbild - dvs, sagda zodiakala logoi). 

Återigen Månen i Stenbocken under attack från Mars!

Exempel 3, sittande statsminister Fredrik Reinfeldt själv, vars utopistiska framtidsvision alltjämt nämns då och då och som röjer ett praktäckels världsåskådning där den som inte gör rätt för sig knappt har rätt att leva. Här har vi istället direkt fokus på sårbarhetens tecken Kräftan via Solen. Hans livsuppdrag är således att på ett eller annat sätt sjunga Kräftans lov och därtill gör han det (om födelsetimman är korrekt) via 11e huset som beskriver ideal eller föresatser. 

Det här kunde man tro var en sann kvinnornas riddare, eller hur? Men det han idealiserar är inte Kräftan (kvinnor, hemmet) hursomhelst, utan Kräftan med ett predikat: de av samhällets små och svaga som har balans i sin ekonomi och kan sörja för sig själva.

Det är Kräftans härskare Månen (det lilla folket) som ger den här nyanserade bilden av vilka moderatens ideal är, för vi hittar Månen i jämviktens tecken Vågen i andra huset för pengar. 

Problemet med statsministerns i och för sig lovvärda vision om det självbärande hushållet (Kräftan = det enskilda hushållet) att baksidan är hans skräck för sådana som kan förstöra hans ideologiskt skimrande fantasi. Venus (pengar) ligger i 12e huset för förluster och det är naturligtvis en mardröm om pengarna, basen för hans fantasi om en balanserad ekonomi undermineras från 12e huset för de sjuka och ofärdiga.

*****

Jag tänker inte ännu en gång argumentera för varför svenskarna valde att låta sig företrädas av en människa som fruktar svaghet för fyra år sedan (och nu ser ut att göra det en gång till) [1]. Men Sverige är till avsevärda delar Nazityskland reinkarnerat! Ytliga analytiker ser naturligtvis inte igenom historiens blad, ser inte själen (i någonting!), ser inte den djupa kontinuiteten - och har därför ett magrare underlag. 

De ytliga analytikerna säger saker i stil med att folket väljer samma sak två gånger därför att de upplever sig gynnade av den politik som förts. Så resonerade också tyska folket! Vad spelade det dem för roll att naziideologin byggde på förakt för dem som inte kunde göra rätt för sig och bidra till samhället (då som nu var de blodsugande parasiter, "tärande" faktorer). Genomsnittstysken då struntade väl i att miljoner "undermänniskor" kapades bort från "folkkroppen". Genomsnittsmänniskan är och förblir nämligen en insiktslös och självtjänande lakej. 

"Arbeit macht frei", stod det på skylten över dödslägret där den tidens undermänniskor tvingades arbeta under svältförhållanden tills de stupade. Det är exakt den tysk-lutheranska flitens politik regeringen Reinfeldt presenterade för de sjuka och arbetslösa i Sverige som deras enda väg.

Vad bryr sig den lilla människan som redan har jobb om vad som utspelar sig i ögonvrån? De är ju förblindade av stockholmssyndromet och fullt upptagna att se till att inte de också förlorar de värdefulla smulorna från den rike mannens bord! 

Detta är en nedåtgående spiral.
 
*****

Låt oss återgå till horoskopet för det logiska resultatet av söndagens val. Den per definition lättpåverkade och irrationella Folkmassan (Månen) svarar, som sagt, på den saturniska förnuftsprincipen eftersom Månen passerar det socialrealistiska och realpolitiska Stenbockens tecken, ett tecken som gärna sätter agendan och drar upp riktlinjer för menigheten. Märk också att folksjälen resonerar i Jordelementet - en tydlig korrelering med plottret av utsträckta femhundringar och andra trivala konkreta frågor i denna valrörelse.

Vi skulle lika gärna kunna säga att svenskarna ertappas en masse med stockholmssyndromet - som helhet är folket fullständigt identifierat med sin kidnappare Överhögheten i den utskurna skivan "frusen tid". De fungerar inte autonomt utan beter sig mer än någonsin annars i enlighet med den föreskrivna formen. 


Men vad betyder detta? Man ur huse till röstlokalen är naturligtvis en helt perfekt illustration av Månen i Stenbocken. Det är naturligtvis inte en Måne under attack från Mars, så även om sinnelaget anses skadat i Stenbocken, där det oreflekterat svarar på order, är folkets röstande en i sig neutral handling. Den svenska folksjälen samklingar med "denna världens herre".

Men folkdjupet är också fyllt av en disposition, en inriktning. Studerar vi Saturnus, som förfogar över folksjälen vid denna tid, finner vi den i Jungfruns tecken. 

Märk att Saturnus bara är en neutral platshållare, glöm (men inte helt) det som planeten själv representerar. För den här typen av studie är vi intresserade av idéerna som rör sig i folksjälen (Månen) och som kan tänkas avslöja vad folket som helhet röstar på!

Glöm inte helt, sade jag. För naturligtvis känns det meningsfullt att folksjälens disponent visar sig vara Saturnus, symbol för konservativt maktbevarande (status quo). Hade valet inträffat medan folksjälen passerade t.ex. pionjärtecknet Väduren, kunde man ha tänkt sig ett folk redo att pröva en ny lösning (eller beredskap att gå ut i krig). Alls icke så vid detta tillfälle!

Faktum är att Månen i Stenbocken, predisponerad mot Saturnus domän, tyder på "mer av samma gamla visa"! 

Att Saturnus äter sina barn och att valet av honom leder till armod, det fattar inte svenskarna eftersom deras själviska korttänkthet ("smulorna under bordet") har utblottat intelligensen! De kommer att få känna av konsekvensen av sin korttänkthet när de blir lite äldre.

Vid den tiden kommer det råa kapitalet produktifierat och prissatt varenda tjänst de i sin skröplighet behöver. Amerikas nu växande massfattigdom kommer då att vara ett faktum även i Sverige, tack vare regeringen Reinfeldt som går Storkapitalets ärenden men mörkar detta med lögn om att vara "arbetarpartiet" (mer om den intressanta formuleringen strax).

Torskarna kommer inte ens att ha råd med sin egen kista, utan det lilla som den dagen återstår av en samhällskärna kommer att bestå dem med en skamfull kremering helt utan omsvep och förskönande detaljer. (Fattigkyrkogården i den nya tidens version.)

Torskarna tittade på filmen om maskinstaden bakom Matrix i sin ungdom men förstod inte ett dyft av filosofin i filmen. Nu förkastas de själva av det intresse - Penningen - som de en gång röstade för. För det råa kapitalistiska systemet skiter i sina väljare, det bara utnyttjar dem.

*****

"Valhoroskopet" visar genom Saturnus i Jungfrun att det är förnuftsskälet (logos) från detta zodiaktecken som styr folket under valdagen. Men inte utan en direkt opposition från en helt motsatt princip - Fiskarnas tecken. 

Symboliken är fullständigt klockren! Den förskräckliga historien om svårt sjuka Annica som blottlägger satanismen i den borgerliga arbetslinjen representeras av just denna opposition!

Jag rörde vid den ideologiska oppositionen igår, i frågan om fotbollsklubben Milans förre tränare Arrigo Sacchi har rätt i kritiken om att Zlatan bara tänker på sig själv och inte fungerar som lagspelare.

Lika tydligt grupporienterad som Sacchi är via sitt soltecken Fiskarna - fiskstimmet, hela laget - lika introvert och orienterad mot sin egen prestation och del av kakan är Zlatan med soltecken Jungfrun - tjänaren som jobbar för sin lön men ännu inte på basis av några högre ideal.

Så titta nu på "valhoroskopet" igen och säg mig vad du ser.

Jag ser det här: I år fanns chansen att höja sig till den förnämliga Jupiter-i-härskarläge-i-Fiskarna, för den som förstod detta omen. I Fiskarna avsäger sig människan sin egoism, sin vilja att profitera, sin roll som träl under en herre som kanske kastar åt henne några smulor. 

Men horoskopet visar, som sagt, ett stockholmssyndrom där folksjälen (Saturnus som platshållare för Månen) grupperar sig i trälens tecken Jungfrun eftersom det står En lysande Sol där som kallar sitt parti det "enda arbetarpartiet". Ja, folket graviterar än en gång mot denna Sol i egennyttans tecken - Reinfeldt!

I så måtto Jungfrun är slavens och tjänarens tecken kan det kallas arbetarens parti, men detta är inte sanningen. För den ideologiska analysen av zodiaken visar att Reinfeldt lockar fram det sämsta i svensken: han vill att de ska värdesätta sin patetiska femhundring högre än den alltigenom nobla principen som lyste som motvikt mittöver: STOR RIKEDOM (Jupiter) stod i år att finna i solidariteten med allt levande (svårt sjuka, miljön, etc). 

Men det ser ut som om Reinfeldt, själv med den obehagligt självtjänande men samtidigt sluga Jungfruascendenten [2], har lurat detta folk av korttänkta egoister. Lustigt nog identifierar lärdomshistorikern Sven-Eric Liedman i DN Fredrik Reinfeldt som en polerad butler, och det utan att känna till moderatens rollmask eller persona i tjänarens tecken!

Vi kommer att få känna av det här årets val när vi blir äldre och inte längre orkar sörja för oss själva.

Godnatt Sverige.


PS. Rubrikens fråga besvarades av hur folksjälens disponent från evigheten var bestämd att lägga sig med Solen i Jungfrun i detta skede av den här entitetens rörelse över erfarenhetens hav.

_____

  1. En kort summering: Amerikanske psykiatern Ian Stevenson försökte i "Children who remember previous lives" (Univserity Press of Virginia, 1987) göra ett överslag på alla de tusentals barn och vuxna han djupintervjuat om deras tidigare liv-minnen och kom fram till att själar återföds efter mindre än 20 år. Rabbinen Yonassan Gershom (1947-...) har inom judenheten konfronterats med många fall av helt förstörda människor som saknar barndomstrauman men tycks FÖDDA med horribla minnen från Andra världskriget ("Beyond the ashes", A.R.E. Press, 1992, med flera titlar).

    Det är därför rimligt att den nazifierade generationen tyskar nu har dött av, har hunnit återfödas och kommit en god bit på väg i sitt nästföljande liv. Många har valt Sverige som plats för sin återfödelse givet de historiska banden mellan Sverige och Tyskland. (Jag har själv ett liv i Tyskland, fast åtskilliga århundraden tillbaka). Psykologen Carl-Gustav Jungs tanke om skiktningar inom det kollektiva omedvetna (Volksseele, folksjäl) är urgammal, och en bra utgångspunkt för att försöka förstå reinkarnationens mekanismer på ett transpersonellt plan.

    Det är i mina ögon rätt uppenbart att det är nazismens övermänniskogriller vi nu ser i den nya it-fierade unga svensken, hos rationalisten, den vetenskapsdyrkande och kyligt religionsföraktande människan. Förakt för svaghet ("lägre stående raser") går inte ur själsfibrerna så lätt, utan kan hänga med i flera liv förrän det spätts ut. Patologin mattas genom att själen hittar nya intressen i livet och slutar "obsessa" över ett gammalt tema. Själen är precis som människan eftersom människan ju bara är en själslig funktion.
  2. Psykologin bakom Reinfeldts spelade roll, Jungfruascendenten, djupar, avslöjas i dess rädsla för att att tappa status och pengar när man inser att tecknets härskare Merkurius har gjort gemensam sak med pengarna (Venus) men i mardrömmarnas hus, det tolfte för världsliga förluster! Blott få horoskop når upp till någon form av andlig resning via detta hus, det är en nesans sektor. Därför min tes att Reinfeldts hånfulla syn på människor bottnar i omedveten rädsla för att själv bli en loser.

6 kommentarer:

Blogo sa...

Sicket trams

Anonym sa...

Hur påverkas Sverige av att generellt ha sin valdag i september astrologiskt sett? Har det någon betydelse för vilka frågor som diskuteras? Att det ofta hamnar i Jungfruns teckan kan väl göra att ekonomiska och materiella frågor oftare hamnar i fokus.
Andra länder har ju andra helt andra valmånader (USA i november och Vågens tecken, kanske därför det därför det bara är två kandidater som kan vinna, de balanserar USA:s två delar:) Och så vidare).

Anonym sa...

hehe ser att du tagit ett blad ur Mona's bok och satsar på smutskastning istället för att faktiskt tala politik ideologi osv.

det leder aldrig till några nya röster bara till att fler väljer något annat. :(

Seaward sa...

"valdag i september" - Det här egentligen ett ämne för den politiska grenen av mundan astrologi, som jag (som så mycket annat) inte behärskar.

Det är sant att Solen aktiverar tjänandets idé i september (märk dock den babyloniska zodiakens retrogression med 1° per 100 år).

Men det jag pekar på här är Månen som symbol för folkets själ, folkets sinne, och vilken idé det "fokuserar" dagen för valet.

Månen placerar sig olika från år till år men just i år ligger den i försiktiga Stenbocken på valdagen, vilket - också enbart i år - leder våra blickar till dess tillfälliga disponent Saturnus som står djupt involverad i ett dubbeltema: tjänandet (självtjänandet?) eller Fiskarnas genuina självuppoffring (sann solidaritet).

Astrologin innehåller således ett flertal logiska nivåer och hela detta system analyserade antikens stora tänkare och framskapade vad vi idag kallar vår västerländska rättstradition.

Tyvärr har dagens sekularist ingen kontakt med det kosmiska rättsmedvetandet och känner sig därför fri att byta namn på allt. Missprydsam egoism förvandlas t.ex. till en dygd!

YogaGong sa...

Jag tackar ödmjukt för denna post.

Egotripp som ska omvandlas till medmänsklighet och insikt om de större förloppen, där kvantmekaniken endast har börjat röra försiktigt i.

Omvandlingen till maskulin hjälpsamhet istället för destruktivitet. Omvandlingen till feminin hjälpsamhet istället för destruktivitet.

Seaward sa...

Tack för din kommentar. En stor rörelse är vad du beskriver, liknande Thomasevangeliet (texten kristendomen lämnade utanför), där Jesus liknar himmelriket vid kvittandet av manligt mot kvinnligt, och, för att ingen skulle missa poängen om att söka centrera sig, några andra motsatspar, som "upp" och "ned".