Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 1 september 2010

Klimat-Hitlers avbön & struktursvensken

[Det långa inlägget är en "double feature" - inte bara diskuteras en av flera mekanismer bakom ogrundad klimathotsförnekelse utan även generella problem i den danska och svenska folksjälen.]

Bjørn Lomberg en f.d. "klimat-Hitler"

I en kort artikel, uppenbarligen med fel person på foto, beskriver Expressen danske statsvetaren Bjørn Lomborg som kallats för en Hitler på grund av sina oförsonliga attacker mot forskare som varnar för klimathotet. Nu har han givit upp och medger att det händer saker med jorden.

Det danska nationalhoroskopet är betydligt värre än det svenska, även om den invandrarfientliga smittan spridit sig även till vår folksjäl - de astrologiska varningssignalerna har jag pekat ut flera gånger. Men Lomborg å sin sida, harmonierar perfekt med sitt lands nationalpsyke. Den forna klimatförnekaren plockar på sin egen himmel upp missljud i Skorpionen i Danmarks horoskop (nytt fönster).

Naturligtvis skulle ingen politiskt korrekt svensk tidning förklara Lombergs hitlerskhet med att han var homosexuell. Det här landet har inget intresse av att problematisera frågor i onödan och introducera psykets djupare sammanhang. Den här bloggen, med dess närmast dagisanpassade nivå med färglagda skisser för optimal pedagogik, har å andra sidan beskrivit mobbarens mentalitet som en människa i utanförskap som försöker kompensera sig genom att trampa på någon annan minoritet (eller majoritet!).

En av flera typiska homosexuella signaturer på himmelen har just visat sig vara det sociala utstötningssyndromet. Det förekommer båda hos übermobbare som Usama bin Ladin och i homosexuella horoskop. Glädjande nog har minst en f.d. mobbare kommit till insikt, vilket visar att inga astrologiska syndrom måste vara tvingande eller kroniska.

Det är fascinerande att direkt efter inlägget om den uppenbarligen icke-tänkande rovkapitalisten Qviberg som helt saknade Sattva guna i horoskopet notera Lomberg kombinera, inte Lidelse och Ignorans, utan Ignorans och Kunskap! Han förmår alltså tänka om och har nu gjort det om klimathotet!





Men naturligtvis är danske statsvetarens himmel synnerligen komplex. Det här är - återigen! - året 1965 där det tycks regna homosexuella och patologiska livsöden. Jag vill åter backa ut i kosmos ytterkant och titta på de stora penseldragen. När Lomberg föds i januari 1965 har månnoderna Rahu och Ketu just gjort entré i teckenparet Oxen/Skorpionen (noderna backar som bekant genom zodiaken). Här ligger nu under 1½ år "den sataniska axeln" aktiverad genom två naturliga illgärningsmän.

Särskilt Skorpionens naturliga tendens att invända sig och bara kämpa krig mot något bör noteras eftersom det är den avhuggna draksvansen som ligger här. Redan i den kombinationen kan anas en hätsk vilja att straffa andra.

Straff kan utgår från sunt rättsmedvetande eller baseras på trånga och subjektivistiska åsikter. En del av året ser också Jupiter (Lagen) i dess mest egocentriska och subjektivistiska placering, Väduren. Varning för godtycklig tillämpning av rättsprinciper!

Jupiter välsignar emellertid Solen i Skytten, en jupiterisk Sol, vilket kan tyda på hög intelligens. Men även intelligenta människor kan spåra ur och köpa tokgalna världsbilder om det finns störningar på djupare psykiska nivåer. Här har vi sådana djupa störningar i fullt mått!

*****

Det här året har vi också den ideologiska Vattumannens härskare Saturnus hemma i sitt eget positiva tecken - en fantastisk placering för en statsvetare eller student av strukturer eller komplexa tankesystem!

Men liten tuva stjälper ofta stort lass och 1965 har tyvärr också den generiska strukturen att hatiska Skorpionen med dess straffindikation är aktiv, och det är just dessa faktorer som aktiveras på grund av Saturnus framåtriktade 270-gradersaspekt (enligt indiskt aspektschema).

Hela året har reserverats för svarta själar, svåra syndare som nu är tillbaka med sitt dåliga samvete - långtidsförvarat i det själsminne som är människans undermedvetna. Alla födda detta år kan ha åtminstone något orent mjöl i påsen något de vill kapa eller göra sig av med! Många kommer inte att förstå sig själva utan istället angripa andra eller andras ideologier. Så är 1965 konfigurerat via Saturnus-Vattumannens attack mot Skorpionen.

*****

Den kosmiska matrisen är alltså ett deterministiskt ting - planeterna går sin gilla gång. Och likt psykohistorikern Hari Seldon i Isaac Asimovs kända Stiftelsen-trilogi går det i förväg att räkna ut när i tiden civilisationer kommer att brutaliseras och fyllas av värdelösa politiker och opinionsbildare - eller kanske bara ovanligt många sexuella brottslingar som för att få stopp på sin osundhet placeras i "fel" kropp för att stävja deras instinktiva sexuella brutalisering.

Som jag spekulerade i inlägget om rovkapitalisten Qviberg kan det ta tid att styra om kursen på en oceanångare. Själar kan välja att födas med handikapp för att helt enkelt hejda sig själva och ett liv räcker inte alltid för att helt eliminera en dålig tendens. Homosexualitet är inte varje enskilt fall, som jag tidigare antytt, enbart en olycklig bieffekt av att själen byter biologisk kropp och att själsminnet, en segare sak, fortsätter orientera sig mot den "gamla typen av kärleksobjekt" fastän det är en ny typ av kropp den här gången.

Under den, i och för sig rimliga, beskrivningen finns emellertid också djupare frågor som krävde ett könsbyte mellan liven. Jag har t.ex. genom introspektion (och meditation) sett hur aggressiv jag varit för många hundra år sedan - i en räcka liv! (Ja, personlighet passerar dunkelt från ett liv till nästa.) Detta valde min själ att råda bot på genom ett liv i kvinnokropp för länge sedan. I det stilla livet (jag ska inte gå in på tid och plats här), hittade själen återigen en större finstämdhet.

Det här hatar naturligtvis feminister att höra, men kvinnokroppen och manskroppen erbjuder själen olika typer av livserfarenheter och när ett samhälle som det "jämlika" svenska söker lagstifta bort alla skillnader mellan könen, då blir landet odugligt ur själarnas perspektiv. Det finns inget att lära sig i ett sådant land och antingen attraheras bara väldigt avancerade eller väldigt primitiva själar hit.

Svensken har förringat livets rikedom, vi har alla mer eller mindre ett "one track mind" - hela folket gapar om samma saker samtidigt. Det är ett tecken på att jämlikhet taget in i absurdum och upphöjd till religiös doktrin fördummar människan. Spänningsfältet försvinner och landet klampar runt i floskler och tomma fraser. Sverige är ett land av fundamentalister, vilket perfekt förklarar vår intolerans mot t.ex. islam. Det är bara projektioner inifrån svenskens inflexibla och kategoriska mentalitet.

*****

Samma problem finns hos den nu omvände klimatförnekaren. Det är alltså den komplexa men organiserade tankens tecken Vattumannen som så lätt skapar fundamentalistiska problem genom att bara drygt sitta i inmurad i sitt Luftslott och göra utfall mot omvärlden.

En Vattuman som inte fungerar är som en usel skrivbordsantropolog som sitter hemma och "tänker ut" hur "primitiva" folkslag i djungeln har det. Sådan är svensken och dansken om förhållandena i andra världsdelar och deras tro och religion. Vi är en skamlig grupp av hybrisdrabbade skandinaviska idioter, och det svenska problemet är för mycket Luft i nationalhoroskopet, men applicerat på ett alltför snävt verklighetsfält (Mars i Oxen = extrema synfel betingade av en materialistisk-positivistisk grundsyn).

Danskarna har, paradoxalt nog, för lite intellektuell kapacitet och därav den ännu ondare tonen i danska medier. Hela danska folket är ett obildat teutoniskt pack. (Se Danmarks hjärnsläpp om att skicka inspektörer till Sverige inför valet! DN, SvD)

*****

När det gäller svenskarnas problem med att formulera en korrekt mental representation av verkligheten ("Luftslottet"), se bara sekteristiska Humanisterna, och hur deras ledare (ledaren är så viktig för att förstå en rörelse) har just denna Saturnus i Vattumannen, varifrån den stryper den fria intelligensen hos ett Sol-Lejon - varpå trångsynt ateistisk fundamentalism uppstår.

Den mannen passar passar nästan bättre som islamist än som svensk, nervig och protektionistisk över det egna. Och notera, den här bigotta Saturnus skulle då ha utvecklats till en hängiven religiös muslim istället för en hängiven ateist! Så lite tänker organisatoriska Saturnus, så viktig är den "tvingande" formen som det omgivande sociala tankemönstret (Vattumannen = folkets kollektiva tankemönster)!

DN har en intressant artikel om den "strukturerade" svensken och hans syn på invandraren - en perfekt fördjupning i vad den organisatoriska Vattumannen handlar om.

*****

Att den som tänker kollektivt inte tänker alls, avslöjar astrologin genom att placera Vattumannen i Tamas guna, Mörkrets kvalitet. Det är bara när du rör dig i förhållande till en bakgrund som du verkligen erfar något! Därför bor medvetenhet inte med Mörkrets människor utan med Ljusets barn, eller i de fyra rörliga zodiaktecknen. Det är väl om horoskopet innehåller något i Sattva, eller åtminstone ett väl fungerande tredje hus.

Jesus sade: ...Tro på ljuset medan ni har ljuset, så att ni blir ljusets söner.
Johannesevangeliet 12:36

I Dödahavsrullarna (2a årh fvt till 1a årh vår tid) benämner sig de judiska författarna ofta som ljusets söner. De praktiserade astrologi och horoskopen studerades i perspektivet av proportionen mellan "ljus" och "mörker". Så få textfragment har hittats att det inte går att säga hur metoden såg ut. Kan det ha varit en tillspetsad version av den indiska tre guna-läran, där "spelfältet" (Rajas, lidelsen) utgått och Ställningstagandet mellan Ljus och Mörker var allt som återstod?

Danske statsvetaren Lomberg har således lidit av fruktansvärda vanföreställningar i frågan om den ruttnande naturen - Skorpionen - han har förnekat den precis som en homosexuell människa förnekar att Naturen skapat den en ny kropp av "fel" kön. Detta eftersom hans hyperkategoriska Vattuman står i det svårkombinerade Luft-till-Vatten-förhållandet till Skorpionen, känt för att skapa kognitiva störningar eller oresonliga konflikter. Det är just det här förnekandet av vissa odiskutabla fakta som går igen hos homosexuella och vi har sett just missanpassningen mellan Skorpion och Vattuman i alla tre (om jag minns rätt) horoskopen på individer som bytt kön.

Det handlar alltså om den där tröga oceanångaren som så propsar på sin rätt att slippa tänka om att dessa individer i ett "tolerant" samhälle lyckats smita undan avsikten med den här inkarnationen i en ny "korrektiv" fysisk kropp! Man får anta att de bara sköt upp problemet och att de - precis som självspillingar - kommer att reinkarnera en gång till med precis samma problem obearbetat. Hypnoterapeuten Michael Newton har t.ex. hittat klara tecken på att människor som begår självmord kommer åter till jorden ännu mer deprimerade än förra gången. De har nu hopat synd på synd.

Frågan är alltså om den homosexuella som med samhällets välsignelse byter kön genom operativa ingrepp drar på sig mer karmisk skuld, eller om det är samhället som sådant som måste lastas. Men samhället är ju bara summan av individerna, så ytterst sett gäller regeln att var och en är individuellt ansvarig - efter sitt bästa vetande. Om nu ett land, säg Danmark eller Sverige, bara består av krumma och outvecklade själar, då finns inte kunskapen om något bättre, utan landet pulsar på i sitt psykologiska mörker och inbillar sig att de tar klasklara och "förnuftiga" policybeslut.

*****

När i detta massiva attitydmässiga mörker en och annan individ når insikter som går bortom mainstream-verkligheten, då frias individen från det kollektiva tankeoket, men dess ansvar att dela med sig växer också! Det är därför buddhismen har läran om bodhisattvas, själar som inte behöver vara kvar här, men frivilligt är det för att det någonstans ändå finns en regel om att allt liv är ett, att alla hör samman.

I Sverige har vi politisk vänster och höger, vänster en ren produkt av det materialistiska och ateistiska 1800-talet, högern en ännu färskare och mer urartad produkt. Här gömmer sig halvt glömda rester av det kristna kulturarvet som ännu mindes att människan hade en själ och därmed personligt ansvar att agera utifrån sitt bästa vetande (en evig och giltig sanning!) men högern är dessutom ett barn av samma 1800-talsmaterialism som arbetarklassen, vilken under senare delen av 1900-talet övergick i direkt styrning från Satan själv.

I marknadskapitalismen i dess rena egoism representerar idag högermänniskan ren Ondska, där var och en lever för sitt eget och föraktar dem som tillfälligen hamnat i beroendeförhållande av dem, via deras skatteinbetalningar. Höger alstrar alltså betydlig fulare människor än socialdemokratin.

Att vi är unika själar och individer innebär alltså inte att vänsterns kollektiva ideologi är fel eller en belastning. Tvärtom, den vars ego blivit så inflammerat att omgivningen upplevs som en börda är på god väg att återfödas som en lus eller en trashank! Att socialdemokratin med några veckor kvar till valet har klena opinionssiffror visar att Sverige långt ifrån har förstått hur verkligheten egentligen fungerar.

6 kommentarer:

Pappan sa...

Och så gör du det IGEN, bäste Siwert... Är det tvångsmässigt eller är det en del av någon övergripande strategi jag i min ignorans inte genomskådar?

Det hade ju kunnat bli så bra! Och så dränker du, likt förbannat, de goda fröna i en kaskad av raljans, arrogans, flamboyans, och kverulans. Du har säkert dina skäl (eller kanske snarare: de har säkert dig) men det känns så tragiskt. Du hade kunnat bidra så otroligt mycket med de insikter du faktiskt har. Om du bara hade haft modet och självförtroendet att låta DEM tala, och ditt eget tyckande tiga.

Kan du inte någon gång, bara på prov, försöka med det? Jag är säker på att du inte kommer att bli besviken på resultatet.

Det är inte det personliga uttrycket jag syftar på. Inte heller ditt kreativa språk. Utan just hur du liksom helt obekymrat gång på gång begår den största av synder inom inte bara andevetenskaperna utan inom ALL vetenskap (och de andra vetenskaperna är som sagt blott hjälpvetenskaper), nämligen att inte skilja mellan dina privata åsikter, präglade av det som INTE är du (tidsanda, arv + miljö etc) och dina egentliga forskningsrön. Som är mycket bra.

Men det är näppeligen något forskningsrön att bögar är dumma, högersympatisörer är onda, danskar är obildade (och därtill "teutoniskt pack" [!] ) eller att folksjälar mår bra av att tvångsinsemineras med helt andra folksjälar. Allt sådant är högst personliga åsikter, dessutom bevisligen felaktiga sådana. Vilket även gäller föreställningen att homosexualitet skulle bero på att ens senaste inkarnation var i en kropp av det motsatta könet. Om det vore sant skulle nästan varje människa vara homo. Men så är det inte. Som regel inkarnerar man växelvis som man och som kvinna. Det är av naturliga skäl lättare att komma i kontakt med en tidigare inkarnation i det kön man nu befinner sig i, men det betyder inte att det inte finns en mellaninkarnation i det andra könet.

Nej, det som karmiskt skapar tendenser till homosexualitet är gärningar och livshållningar som förkortat tiden mellan inkarnationerna, inte att den föregående inkarnationen var i motsatta könet. Detta är elementär andevetenskap och ingen smakfråga. Med all din kunskap borde du vara klar över det.

Ras, kön och ålder är de kosmiskt givna kategorier som definierar våra möjligheter som fria individer, INGEN av dessa tre kan marginaliseras och INGEN av dem är heller hela människan. (Med "ålder" förstås inte bara hur gammal man är utan även, och ffa, när i en historisk cykel man är född, alltså vilket år, utan även i vilken månad, dag, timme och minut samt platsen, alltså det vi kallar astrologiska faktorer).

Man får intrycket att du är självinvigd i ditt hantverk. De som står inne i en traditionell skola brukar känna en moralisk redovisningsplikt gentemot sina föregångare och mästare, och därför inta en mer ödmjuk hållning.

Jag vet inte men jag hoppas du inte gör mer skada än nytta med dina iofs underhållande haranger av osaligt mellanting av luttrad insikt och en stundom rätt oluttrad och vad det verkar oreflekterad subjektivitet.

Vad jag vill säga är: Skärp dig, Siwert. Du är för bra för att hålla på som du gör! Du är för bra för att inte bli tillsagd när du är dålig!

salve,
Pappan

Seaward sa...

Ok. Jag läste fem, sju rader och såg sentimentet.

Mitt förslag, när du nu har en så utvecklad världsbild att det formligen väller upp invändningar över en text: starta en egen blogg. Fastna inte som en svensk kverulant i en ringa kommentarspalt!

Det är inte första gången du har samma invändningar från _din_ drömtillvaro, t.ex. om att satiriskt tonfall och diverse andra mänskliga uttryckssätt inte ska förekomma. Din arrogans är sådan att du inte ens bryr dig, jag har tidigare förklarat att stilbredd i den mänskliga kommunikation är ett faktum och en rikedom.

Andra läsare kan se hur "Pappan" (notera auktoritetsanspråket!) vacklar i sin identitet. I följande länk spelar han inte ens välvillig utan är enbart nedlåtande. Det verkar som att så länge man behagar en minipåve (Papa) genom att skriva uppskattande om den verkliga påven får man hans välsignelse (fast den sitter låångt inne)!
:-)

Seaward sa...

PS. Min blick fångade en rad mitt i litanian från Pappan som illustrerar flera av de problem inlägget adresserar: "Som regel inkarnerar man växelvis som man och som kvinna."

Så här låter en oseende svensk "Vattuman", en mentalitet försvuren åt systemtänkande - vår nationalsjäls styrka och svaghet. Påståendet stämmer möjligen med någon esoterisk skola och ser, det medges, jättesnyggt ut på pappret. Men får inget stöd av empirin.

Jag har reminiscenser av dussinet tidigare liv och bara två (kanske tre) sedan förkristen tid har varit i kvinnlig kropp - för övrigt upplevelser (dagvarsel, drömmar, meditationer) jag på inget vis köper okritiskt eller räknar med att det är varje framträdande.

Av större intresse är t.ex. terapeuten Michael Newtons 30 år av hypnosexperiment. Här antyds att själar har preferenser, vissa föredrar en viss "polaritet" hos jordkroppen. Att applicera "varannan dans" på himmelska ting är faktiskt rent ut sagt korkat. Själen är ett levande, konativt ting! En jiva-atma! Dr Ian Stevenson noterade också särdrag hos barn som tydligt minns tidigare liv vilka inte alls stämmer med skrivbordsmystikernas lite väl fyrkantiga förklaringar av karma.

Om en återfödelse som kvinna/man, eller för den delen homosexuell, ska fylla någon funktion måste naturligtvis vissa parametrar i värdkulturen föreligga. I andra hbt-etiketterade inlägg föreslår jag att homosexualitet också kan ha funktionen att driva individen mot ökat mod. Men ödet är en så komplex fråga att sexuella problem i tidigare liv säkerligen spelar in. Annars kunde själen ha valt vilken minoritet i klämläge som helst för att lära sig ta strid.

Anonym sa...

Som regel inkarnerar man växelvis som man och som kvinna? Är man garanterad att bli människa överhuvudtaget?

Anonym sa...

Högern alstrar betydligt fulare människor än socialdemokratin! Jag citerar Jesus. Sannerligen säger jag er,att en Kamel passerar lättare igenom ett nålsöga än en rik man når himmelriket!

Seaward sa...

"...garanterad att bli människa överhuvudtaget?"

Därom tvistade de lärde, på den tiden människan ännu hade ett större beslutsunderlag för det som de kallade verkligheten! Aristoteles ansåg, om jag minns rätt, Pytagoras för att ha varit ute och cyklat i frågan om transmigration.

Dvs, den friare tanken att den varseblivande entiteten inte lyder under någon tysk-idealistisk evolution i hegelsk mening utan kan finna sig stirra ut genom vilket ögonpar som helst! Även indisk filosofi verkar på sina håll inte bunden vid tanken på reinkarnation (människa till människa) utan den friare transmigrationshypotesen.

Av Platon, en pytagoréer, verkar det mer som om själen kan göra ett intermittent djurliv men i grund och botten tillhör sin egen "skapelseordning" i varats väldiga kedja. Jag kan inte påminna mig någon hypnosregressionist vars klienter rapporterat sig själva som ett djur!

Å andra sidan är det bara att inspektera folk för att inse att många själar ligger snuddande nära ren animalism, med en tunn och instabil rationell överbyggnad. Kanhända har transmigrationsskolan rätt, kanhända har en del inte stabiliserat sig på "människonivå". Det är ju inte så att det finns några entydiga svar på frågor som ligger bortom den lilla sandlåda människans hjärna är designad att hantera.