Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 juli 2010

Sanning är skönhet.

[Långt inlägg, cirka 7 A4-sidor]

Som en extern spin-off på frågan vad skönhet är och inläggets antydan om formplaneten Saturnus betydelse, kommer plötsligt nyheten att Mona-bilden genomgått en redesign lagom inför valet!

Många gjorde sig lustiga över den helt sanslösa bildmanipulationen på affischerna till EU-valet 2009. Här måste Mona ha lystrat och inte bara har hon klädsamt släppt några kilo så att Saturnus former eller linjer åter lyser fram i ansiktet (form tolkas som karaktär, formlöshet som brist på karaktär).

Hon har också skaffat sig en bildbyrå med lite större smak för efterputsningen i bildförfalskarprogrammet Photoshop! Skillnaden är till det bättre. (Se den obeskurna bilden i AB.)


På den obeskurna bilden ses Mona omgiven av unga människor iförda boxningshandskar - genialiskt spunnen i harmoni med hennes egen natur som den framtonar genom horoskopet!

För vad är denna bild om inte visualiseringen av födelsehoroskopets berättelse om en kvinna (Månen) av aggressiv typ (Mars) i Oxens tecken (brutal och fysisk när den är retad) i tionde huset (chefskap)?!

Jag ser att partiledningen och deras reklambyrå smygläser och lär sig av den här bloggen, med mindre det ligger astrologiska analyser av Mona ute lite varstans!
:-)

(Det är väl snarare så att Monas födelsehoroskop är så tydligt - på gott och ont - att man inte behöver vara mycket till reklamare eller psykolog för att uppfatta de bärande elementen i det här fenomenet.)

Det är också begripligt att här bara dras en växel på den falska politikerytan (tionde huset råkar visserligen i Monas fall också vara sanningen om en själ som sålt sig till världen) - de djupare invändningar den här bloggen har mot den materialistiska världsbild socialdemokratin och nuvarande höger bekänner sig till är knappast något man kan gå till val med.

Att Mona är ett huvudnummer i det svenska rummet tyder inte minst det faktum på att jag här för tredje gången ritar om just hennes horoskop för att återspegla några ytterligare detaljer på födelsehimmelen!



Om jag tidigare pekat på att nuvarande statsminister Reinfeldt tillhör släktet av mörklagda själar, de som förlorat kontakten med sanningen, så måste i rättvisans namn samma färgschema appliceras på Monas födelse.

Också hos henne dominerar Tamas guna enormt, och återigen handlar det, som jag förr nämnt, om individer som antingen projicerar stabilitet ("landsfader") pga den fixerade kvalitetens stagnanta natur, eller försöker göra det. De är också i grunden reaktionära och har svårt att förnya sin utblick.

Varför Mona, trots all denna klipplika "stoiskhet" har förtroendeproblem, har jag berört i tidigare inlägg. Mer förvånande är hur Reinfeldt åtnjuter ett större förtroende fastän han inte ens har sin förstockade tamas-störning i prominenta hörnhus (massorna uppfattar rigidiget som "pålitlighet", "stabilitet", etc).

I ett antingen/eller mellan honom och det andra blockets Mona måste det vara något i (s)-kvinnans själva natur som är avtändande hos så pass många att han vinner markanta gratispoäng. Tagen för sig, har vi redan via alla ministerskandaler sett att allt inte står rätt till.

Jag har en teori om att Mona hjälper Reinfeldts opinionssiffror på traven så länge hon representerar "alternativet". 

Fixstjärnan Algol !

Jag använder inte de traditioner som utvecklats kring vissa stjärnor men eftersom mitt allra första stickprov i den riktningen - just på Algol - gav så skriande tydliga resultat, kan nämnas att också Mona synes förbannad av denna kraft till ondska! 

Detta är en precis parallell till ett fall med en ekonomisk fifflare som jag bara indirekt nämnt: Algol och brutala Mars sammanfaller totalt i början av Oxen, de ekonomiska resursernas tecken. Lägg till detta att lyckans Jupiter i Oxens naturliga andra hus "hetsar på" eller välsignar Oxen i tionde huset så har vi ett horoskop med en sällsynt enkel förståelsehorisont. 

Algol i penningens tecken till tidernas ände (minns att den sideriska zodiaken är den eviga zodiaken som inte är på ständigt glid) påminner om mänsklighetens eviga aversion mot människor som helt fallit ner i sinnesvärlden, helt identifierat sig med omvärlden, och i princip bara är pladdrande djur. Ta ifrån Oxen dess nyckeltema - mat/tillförsel av yttre stimulantia - så ska du snart se en kannibal som börjar äta sin nästa. Oxen har det ännu inte i sig att rannsaka sin själ. 

Tecknet har faktiskt inte ens nått den mognad i zodiaken att den kan använda Lögnen på ett elegant sätt - den talangen kommer först med nästa tecken Tvillingarna. När Oxar ljuger är det så genomskinligt att det skär sig i kroppen och i allmänhet söker de tysta diskussionen så snabbt som möjligt redan innan de tvingas ljuga. 

Minns moderaten Littorins extremt underliga avhopp från regeringen. Det var en Oxes klumpiga sätt att hantera en affär han inte kunde hantera. Oxen är ett oralt (talande) tecken, men den är inte bra på dialog! Och häri den återkommande kritiken mot Mona att hon låter som en förskolefröken som förmanar andra. Hon är helt enkelt inte intelligent kommunikation mogen än. Göran Persson hade rätt: hon är bra på att läsa upp det som står skrivet på ett papper!

Jag tror Oxen (Bibelns "guldkalv") har en svärtad tradition just därför att antikens människor upptäckte den kraft till ont som utgår från detta tecken - och som kanske har sin källa i Algol. Fixstärnan ligger nästan exakt som en mittpunkt mellan zodiakens två mest kriminellt belastade tecken, Väduren och Oxen (se mina "Temastudier" på bloggen). Detta kanske är mer än en koincidens...

Låt mig till skeptikern ge bara ännu ett exempel på en svensk som floppade totalt när hans närvaro som bäst behövdes, BP:s ordförande Carl-Henric Svanberg. Han föll på sin usla kommunikation - tros en födelse till orala Oxen. Hur mådde hans natala Merkurius?

Enligt den spekulativa rektifikationen (justeringen av födelsetimman) i detta inlägg har han Merkurius i konjunktion med Algol ± 1°08', dvs, inom en ofta nämnd max orb (ung: "avvikelse") på 1°20'!

*****

Solen i Luft och Månen i Jord (om vi bortser från störningsmomenten) står i sig för den torra rationalistens natur, harmlös men helt utan "sensationsalistens" karisma eller t.o.m. "utstötningssyndromets" säregna gåtfullhet. Luft/Jord-människan är ett sömnpiller av välanpassad och moderat tankeförmåga. Den mentaliserar nyktert kring enbart det jordiska.

Det är intressant att den sataniska axeln - för en obalanserad livssyn som enbart värderar det materiella - i det här horoskopet kom med modersmjölken: här hittar vi Saturnus - arbetarklassens och materialisternas planet - i fjärde huset för den naturliga hemmiljön. Detta blytunga lod bojar Mona till underklassen - gör henne till en karbonkopia på sitt eget hems värderingar - men då Saturnus samtidigt har extrema maktanspråk (just för att den naturligen, till sin kvalitet och psykologi representerar den lägsta kasten) siktar den i just det här horoskopet in sig (via opposition) på det tionde prestigehuset som den känner en naturlig affinitet med.

Mona är som bekant en politikerbroiler, född in ett hem där båda föräldrarna var politiskt aktiva. Att den sataniska axeln är en rent materialistisk axel (och inget annat i horoskopet motsäger denna böjelse) förklarar hur Mona, som den värsta vettvilling kan svara "Humanisterna" på en fråga från en journalist  när hon får välja mellan en ateistorganisation med tydliga inhumana tendenser eller sin egen socialdemokratiska Broderskapsrörelse! (Christer Sturmarks uppgift visserligen, men här tror jag för en gångs skull han återger fakta korrekt.)

Det här, tyvärr, är ett simpelt pugilisthoroskop som av ödet råkat placeras i närheten av makten. Det är enbart maktens berusande effekt som gäller för den sataniska axeln. Det här är inte en vän till arbetarklassen annat än att de personliga kvaliteterna är så ringa att hon påminner om en obildad människa i början på själens långa resa mot klarsyn.

*****

Jag förstår faktiskt ingenting av det vansinne som pågår i den politiska sfären - detta stora svenska folknöje. Varför håller alla de sämsta människorna till inom det område som har störst påverkan på människors välmående? Varför  röstar folket fram idioter? Var är Platons rekommenderade ledare - filosoferna? Svar: de flyr politiken som pesten. De är intelligenta nog att inte bry sig om folkflertalets banala önskemål. De önskar bli lämnade ifred och i sin egen takt kanhända bidra till den så kallade folkbildningen.

Att upplysning är ett rent sisyfosarbete avskräcker möjligen. För sanningen är att även om kollektivet är beroende av varandra kan aldrig en människa i som i förstone ser sig själv som en gruppvarelse göra några framsteg. Framstegen kommer bara när man börjar ta sin djupa individualitet på allvar. Och det tåget missar Mona gång på gång så längre hon ger tummen upp för de ateistiska Humanisterna - som förnekar själens existens! - framför sina partivänner (inte!) i Broderskapsrörelsen.

Filosoferna är själar som på det hela taget börjar ta avsked av planeten jorden (Helvetet i den kristna berättelsen om man kan urkristendomen väl). De är bara här på några sista återbesök för att finjustera vissa detaljer i sin psykiska författning, reglera några sista mellanhavanden med andra själar, kanske här för att säga adjö till dem som tyvärr inte höll jämna steg utan fastnade i sin fysikalitet.

För vad har en filosof gemensamt med en spelad arbetarvän som föredrar ateistisk fejk-humanism framför det enda goda i socialdemokratin, deras andliga sidoström Broderskapsrörelsen? Jag har velat se något gott i socialdemokratins medkänsla om de svagaste, men Mona signalerar bara själva fan själv.

Jag hörde en radiokommentar (eller var det ett debattinlägg?) om Mona - att hon är en sådan proffspolitiker att hon inte klarar att orientera sig i någon annan begreppsvärld än just den. Det gör henne till ett lätt byte för den större ondskan, och visst är den här sataniska axeln så nära Goethes Faust man kan komma. Här har själen sålts ut för länge sedan och känslan (Månen) identifierats med världens yttre maktstrukturer. Och med detta kommer vreden och förbannelsen från Algol!

Monas Jord-Måne i tionde är en variant på den Måne i Stenbocken jag kritiserat i samband med många exceptionellt ytliga och "stajl-inriktade" människor. Och som ingen kan ha missat verkar Monas stajling förfölja henne som en förbannelse. Också det här inlägget, innan det övergick till att tala allvar, började i den ändan.

*****

Besläktat: Mediernas ordval om Reinfeldt och Sahlin (DN)

Se även äldre inlägg som nämner Algol (i nya fönster):

Myra Hindley: mördande sadism

Psykologerna Anna Freud & Melanie Klein

Israel - en skurkstats horoskop?

Bland länktipsen - en artikel om Algol som väckte min förundran

Inga kommentarer: