Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 26 februari 2024

Sveriges nya horoskop baseras på den sista moder Sveas, Ann Linde signatur

Skrivet före DN:s publicering av gräddfilsbarnet Gummesson som också vill att alla ska minnas att före fiaskot Kristersson det fanns ett sossefiasko i NATO-ärendet. Gummesson först noterad 2001 som tarvlig smutskastare av Palme (en marginalanteckning enligt bloggarens dåvarande perspektiv), men han har blivit mer subtil med åren...

https://www.dn.se/kultur/jonas-gummesson-svenska-regeringar-drogs-in-i-ett-spel-man-inte-beharskade/

 https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/oR6QAR/palmes-son-slar-tillbaka

 *****

Sveriges NATO-medlemskap är en så seg och generande historia att det inte ens är roligt längre att söka spika ögonblicket när det kortlivade, nyliberala Sverige dog och lydstaten (till USA) föddes. Det är så många ögonblick av formalia att lite djupare eftertanke krävs.

DN listar petnoga alla små formella myrsteg i sista hindret Ungerns process innan USA stämplar dokumenten och raskt placerar i något underjordiskt arkiv i Washington.

https://www.dn.se/varlden/ungern-tar-upp-natoansokan-detta-vantas-i-budapest-i-dag/

Jag faller tillbaka på Anne Lindes beramade signatur på NATO-ansökan. (Sverige har redan donerat pennan hon använde till landets KRIGSMUSEUM.) Det är uppenbart att landets skinnömsning är en process och inte en enskild händelse. Det stämmer väl med den hinduiska astrologins prognos att nuvarande storcykel (Jupiter 2020-36) är den spruckna bubblans period och att ansökan signerades under den mer exakta subcykeln som signifierar tröghet och förseningar och för de svaga till och med döden (Sveriges Lilla död 2022-25).

Givet att den expansionshungriga Jupiter är en illgörare för Sverige kan denna elitfaktor väl betraktas som USA:s globala ambition. Eftersom Sveriges Saturnus är extremt klen kan 2022-25 väl ses som den tid eller process som ändar både Sverige (men paradoxalt nog samtidigt USA:s position i världen).

Även om inte svensk grundlag skrevs om, har sittande regering hetsat fram en mängd nya lagar som luktar USA i dess mer fascistoida stunder är denna "tidsprocess" tydlig nog, och den signerade ansökan jämbördig med en större förändring av landets öde. Tidpunkten Linde undertecknar, medan SVT filmar är några minuter senare än en äldre uppgift och ascendenten ändrar sig obetydligt, men SVT:s tid får gälla - detta är ju ändå nästan helt rösten varmed Sveriges faktiska makt talar.

Sverige hade mig veterligen bara ett forum för astrologi (http://astronet.se/phpBB3/) innan jag såg detta replikskifte mellan tre personer:

Re: Är det någon här?

Post by Luk » 2023-10-31 15:31:19
Ja, är var det då inte mycket aktivitet. Tråkigt, använde detta forum dagligen förr. Saknar en kolumn som visar senast kommenterade trådar, finns det? Ser inte på mobil iallafall..

 Re: Är det någon här?

Post by Kroppefjäll » 2023-12-07 12:22:30
Hej Anivision! Det är SAAFs "Nattmolnet" där aktiviteten sker numer. Det kanske du redan har hittat till efter att du postat. Att nämna detta här är kanske som att svära i kyrkan...

Upptäckt 8:48 och en googling röjer landets tillstånd: tipset är till den "digitala samlingsplatsen för svenska amatörastronomer"!

https://nattmolnet.saaf.se/forums/forum/saaf/

Politisk (och även allmän) astrologi i Sverige tycks således helt saknas. Det skulle stämma väl med den sideriska nationalkartans sällsynt svaga 9e hus för metafysik att ämnet astrologi har nedkämpats av den rådande maktens styrning av folkets intressen. Länktipsaren tycks inte ens själv veta att platsen är tillägnad materialistisk astronomi som bara studerar fysiska objekt! Dvs. samma gamla döda rymd utan mening som Väst har valt att se Världssjälen under århundraden. 

Förnekande av själen kommer extremt förenklat av att man föddes med Luftbrist, eller för mycket av Passionens kvalitet (personlig lyhördhet för hur landet söker forma befolkningen) eller av graverande planetära problem. Men att hitta ateismens signum låter sig knappast göras.

För Sveriges gamla nationalhoroskop syns dock en bakvänd indikation: Luft-Tvillingarna undertryckt av halshuggaren Ketu och teckenägaren Merkurius fångad av elitens verksamma ondska (Sol+Jupiter). Det är en ovanlig och komplex kombination som försöker göra religion av vanlig sociologi (landets "högsta goda")!

I sken av detta väljer Sideriska egenmäktigt att deklarera fd utrikesminister Ann Lindes signatur (mitt under "Landets lilla död") - intentionen att uppgå i en högre härskarmakt - som bas för den karta som hädanefter ska användas t.ex. vid studiet av den här obskyra amerikanska provinsen i den sista tid som föregår Vattumannens / Vattenbärarens tidsålder (där Kina håller taktpinnen).

*****

Upptäckten av astrologins död i Sverige är förstås omskakande men förklarar väl hur även den här bloggens besöksstatistisk krympt på senare år. Webbläsarhistoriken säger att jag hittade replikskiftet 8.48 och gissa vad? Jo, ännu en gång i samband med nationella betraktelser är De Gråtande Systrarna (Plejaderna) en viktig konstellation för Sverige. Huvudstjärnan Alcyone i 7e graden står på närmast rät linjen med olyckans Mars, disponenten till det svenska folkdjupets eller inrikes affärers Måne!

Intressant: Sveriges soltecken i skarpt fokus i 10e huset
och alltjämt den hop Sideriska kopplat till dödens hjärta.

Eftersom detta fynd i sig är ett regelrätt dödsomen (sorterar under Sveriges Lilla död 2022-25) blir också denna upptäckt ytterligare bekräftelse på Ann Lindes signatur som starten på Den Store Satans välde (onda Algol stiger vid Stockholms östra horisont). Det brukade kallas Sverige men är faktiskt nu bara ett stycke mark som tjänar USA:s militärstrategiska målsättning (eliminerandet av Ryssland).

Så... via Sideriska siktet kan här meddelas den här markplättens nya öde, som en del av den sista tidens geopolitiska dragkamp. Kalla det gärna upptakten till ett Tredje världskrig som dessutom blir skiljelinjen mellan två stora tidsåldrar (platoniska månader) i mänsklighetens utdragna väg till att förstå vad arten är för något, varken djur eller ängel. När Sverige och liknande drabanter alla har dött börjar den verkliga historien.

https://jungiancenter.org/jungs-platonic-month-and-the-age-of-aquarius/

Läsvärt för det Jung sade, något mindre så eftersom författaren först nämner att Jung var fullt medveten om den sideriska zodiaken men likväl "upplyser" läsaren om de transsaturniska planeterna i sken av den tropiska zodiaken. Men de inledande Jung-citaten (som upprepas) i samband med hans kommentarer är bra. 

Sajten nämner Jungs förtrogenhet med en gammal astrologisk text, Tetrabiblos, vilket är missvisande. Den ultrabildade Jung måste ha läst betydligt fler astrologiska urkunder och dessutom är just denna bok förvirrad, den både refererar till den sideriska zodiaken men även till den tropiska. Kanske en reflektion av osäkerheten i Väst vid denna tid. Fån öst hade vid starten av vår tideräkning den sideriska metoden anlänt (sedan århundraden), men idén att starta zodiaken när dag och natt var lika långa hade redan vunnit starkt fäste och bet sig än tydligare fast via t.ex. Tetrabiblos bestående inflytande.

*****

Således vasallen eller interimshoroskopet för det som VAR nationalstaten Sverige:


Här listar jag bara några tydliga inslag utifrån alla de inlägg som genom åren exemplifierat astrologins symbolspråk.

Var Sveriges gravitas låg, en lättviktig typ med omotiverat hög svansföring bland världens länder, har den nya kartans Saturnus helt straffat ut sig som Gränsdragare i 8e huset där ting går att dö. Det är uppenbart att NATO-ansökan samtidigt rymmer ett dödsomen för Sverige.

Eftersom landets rollspel nu är en underordnad (Lejonet är ledaren och Krabban den som traditionellt bistår sin Herre), är den nya Saturnus, som just klivit in i Sveriges soltecken Vattenbäraren och därtill i dödshuset då underskriften gjordes, exceptionellt usel. För i relation till rollen som Krabba har den nya markplätten en dissociativ relation till husbonden Saturnus. Här kan man välja att se Saturnus som den verkliga gränsdragaren USA som dock förefaller död eller ligga lågt ur landets nya horisont.

Men det är en kapitulationens Saturnus som vem som än axlar den här rollen är redan karmiskt utvald att bli förloraren.

Krabban i öster ingår generellt i Vatten-triangeln, alltid ett ont omen (se ex-vis texter om Ebba Busch) och Vattnets tendens till alltför närgångna mellanhavanden med andra och alltid av alltför irrationell eller affektiv natur. Det nya "Sverige" kommer att bete sig som en viljelös knähund som inte ens kan rita upp sina röda linjer: USA, den dolda (i 8e) och dåliga karmainfluenser kommer att dirigera vasallstaten totalt. Om det har redan Jan Guillous skrivit.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/O8w761/sverige-har-frivilligt-underkastat-sig-usa

Vattnets triangel i denna karta måste tolkas på ett sätt som går tvärt emot kursböcker. Första, femte och nionde är Dharma-hus och betecknar entitetens plikt, vad man än bugar inför. För ett fåtal i det som var Sverige gällde den universella Dharma (hus 9) men beroende på stigande tecken i öster finns ett rikt utbud på vad som är "det högsta goda", allt för att bereda själarna karmiskt reglerade livsöden och möjligheter att göra bakläxor eller lära sig något nytt. Det svåraste är att upptäcka hur t.o.m. tekniskt bra placeringar mellan raderna berättar om svåra ting.

Vem kan t.ex. förneka att Krabban i öster och den Stora Välgöraren i "det bästa huset" (9) ser ut som ett fantastiskt omen, ända från det mest grundläggande biologiska planet (en god mor/förälder) till ett ord svenska folket glömt: pietet. Synonymen fromhet är fortfarande känd men står inte högt i kurs och skulle alls inte fungerat i det gamla hypersekulära Sverigehoroskopet från 1974. Men i denna karta, som ägs av USA, fungerar Jupiter starkt hemmaläge i Fiskarna bra. Det matchar USA:s 9e hus perfekt och omvittnar att Sverige nu fått en stark religion som liknar USA:s, nämligen förmågan att göra föreskriven Plikt av vilket vansinne som helst, som t.ex. att kriga och döda på order från USA. 

För vad är inte plikthusets kombination av Mars/Venus (en explosiv urladdning) och expansionsfyllda Jupiter som här indikerar "megaexplosioner". Här är vasallstatens nya "högsta goda", att låta USA fyra av kärnvapen om så är. Och för den här landplätten är detta inte en ond sak, landet har givit upp allt och är nu bara en "utförare", den följer USA:s makt- och krigslogik. Detta är numera det högsta goda.

Hinduerna säger varken bu eller bä om Solen i 11e idealhuset och det beror på att Solen är fullt realiserad eller aktualiserad i sitt eget 5e hus (konungen eller chefen). I 11e är solär autonomi ännu bara en god föresats men i nuläget inte aktualiserad. Givet att gamla Sverige nu bara är en markplätt för USA att förfoga över efter sitt gottfinnande stämmer den här placeringen perfekt. 

Solen i Oxen är en enkel symbol. "Min identitet ligger i mina materiella besittningar", t.ex. nationellt territorium. Men eftersom vi avsagt oss självständigheten är det korrekt att Solen nu "regredierat" till bara en potential, ett ideal. Jämför markägarnas 1809-karta i föregående inlägg om kompositören Georg Riedel). Solen aktualiserad i sitt eget 5e hus. 

Så såg det äldre Sverige ut, där ägandeprincipen mixad med 5e härskarhuset. Illustrativt för den gamla världens "makt via ägande" (varav ett typiskt svenskt uttryck var de kapitalistiska företagens extrema fixering vid vinst och i princip inga mått på värde).

Men förutom att självständighet och ryggrad numera är helt borta och bara är en "framtida möjlighet" finns risken att 9e huset som förpliktar verkligen representerar Tredje världskriget (Fiskarna är det ultimata offrets tecken) och då kommer Solen och egen-ägande (Oxen) aldrig att realiseras i detta interimshoroskop. Detta skulle kunna bero på att världen pga. av inte minst den annalkande klimatkatastrofen kommer att lagstifta (globalt) mot allt slösaktigt och skadligt personligt ägande. 

Varför Solen kan förbli en bestående potential men inget mer skulle vara att Golfströmmen skiter sig och denna nordliga landplätt knappt blir beboelig längre. Det som gör "interimshoroskopet" misstänkt är att Satans stjärna Algol kastar ett ovisst skimmer till och med över Solen som "potentiellt liv"... 

Det gamla Sverigehoroskopet hade allt fokus på Storfinansens och den pyttelilla elitens självberikande. I den här kartan är det istället självuppoffrande krig (för USA:s skull) som är det allt annat överskuggande. Se hur t.o.m. elithuset (5) via sin psykiska dödsdrift (thanatos), anknyter till den globala undergångsstämningen. För den irrationella själens brist på förstånd utmärker kartan. Saturnus svaga hus låter lidandet som högsta goda i nionde ta kontroll över kartan.

Andra läsarter av karten är välkomna, men jag tror att delarna stödjer den här tolkningen, särskilt som NATO-anslutningen är slutet på Du Gamla Du Fria (har Ulven Kristerssons regering utlöst folkomröstning om ny nationalsång. Naturligtvis inte. Åren under den onde rika mannen/Jupiter har varit ett enda långt fulspel som rundat demokratin, precis som den här bloggen hävdat i säkert tio år.)

*****

Socialdemokratins sista utrikesminister blev Ann Linde. Som en sista Moder Svea av den förtärande moderns typ stämmer hennes tamasiska horskop. Soltecknet Skorpionen är av Mörkrets kvalitet och trygghetsskapande i goda tider. Men typiskt Tamas är att repressiviteten blir hårdare ju sämre tiderna är och slår till sist över i diktatorstypen. I sitt extremläge representerar Tamas guna en sådan rigiditet att nationen spricker och självdör. (Det ankommer Ljusets kvalitet att hitta lösningar). Och självdog gjorde landet med Lindes namnteckning på ett papper (strax indikerat genom folkets val av en ulv i det följande valet). Linde som omen visar att astro-symboliken stämmer väl väl.

Som typisk högersosse handlar allt om ekonomi i hennes lilla värld. Sinnelagshoroskopet säger falskeligen "fred och harmoni" via Vågen, men titta på Mån-Vågens ägare och hur den hopat sig med makthavarens Sol och krigets Mars!

Politikern "Romina" (orkar inte googla stavningen) har förutom sitt sätt att göra sig oanträffbar haft en tuff vecka där hon visade sig vara tom och substanslös i fråga om klimat- och miljöpolitiken. Hennes karta stämmer väl med Lindes om man tar den olyckliga placerade Venus i Skorpionen som konstant och en djupt sittande mörkläggare men i ena fallet bas för Mån-Vågen och i det andra Sol-Vågen. 

Man kan också påminna sig hbtq-typerna Jonas Gardell och den kvinnliga homo-Jesus-konstnären som båda hade Vågar som försökte hitta jämvikt på en skadad Skorpion-Venus. Alla exemplar är nu inte lika dramatiska men det är slående att Linde var den Moder Svea som dödade landets barn och typiskt nog hade ett  rått sinnelag, mer USA-militäriskt än de flesta. 

Se bara hur Lindes och USA:s karta knyter an: via Skorpionens 22a grad. Här finns USA:s begär att spela Skorpion, rätten att döda för att försvara sina (miss-)uppfattningar, Lindes Mars matchar perfekt i Skorpionens 22a grad. Så här kan astrologin tjäna som bekräftelse på misstänkta sammanhang, bara man håller pli på löskokta spekulationer och inte blandar äpplen och apelsiner som bloggaren om Jung och Vattenbärarens eon/tidsålder.

Även Lindes själsliga ambition att gå ner i denna lägre värld är intressant: Hungerns södra månnod (demonen Rahu) ockuperar Lejonet och Solen står som sagt med dödsprincipens Mars (eller snarare en dem) i Skorpionen. Linde föddes som "hungrig själ" till Sverige som ett svar på landets själlösa militärindustri. Hennes Mars var perfekt för att terminera Sverige och låta territoriet styras av USA:s driftsstyrda och irrationella horoskopdel. USA behöver ständigt vapen! (Många själar ser det som för människan är framtid och kan välja ett jordeliv där de behändigt glider in i sitt "destinerade" uppdrag.)

Hur fylld av fruktan USA-mentaliteten är har tidigare kommenterats: ett välfyllt Luft-tecken i det skorpioniska 8e dödshuset och så förstås Skorpionascendenten. Amerikanska politiker måste drömma mardrömmar om att förlora makten till någon annan ideologi än "flit och kapitalistisk vinning". (Saturnus-Jungfrun i 11e idealhuset - "the self-made man" i klockren astrologisk symbolik.)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag lyssnade på det samtalet precis när nyheten kom men det är tyvärr helt nere nu. Om hon tar sådana saker över telefon kan man ju tänka sig vad dem pratar om bakom lyckta dörrar.

https://proletaren.se/artikel/ann-linde-grundlurad-av-ryska-komiker-lovade-bort-bistandspengar

Seaward sa...

Minns nyheten, ja det var ett rejält klavertramp!