Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 februari 2024

Bonnier-DN och den antika judiska läran om Lögnens ande

Google-kartan opartiskt beskuren

Det är oklart om sekulär jude som DN:s "publisher" Wool-o-karskij är medveten om sina förfäders föreställningar om Lögnens och Ljusets andar, båda importerade från Irak/Iran för tusentals år sedan. Dessa motsatta krafter har kommit att forma västerlandets uppfattning om gott och ont.

Efter att Rom utrotat israelernas motstånd mot Roms imperialism (motsv. dagens USA) och utplånat den judiska rebellkärnan (esséersekten) lyckas alltjämt den djupt rotade insikten om Ont och Gott klamra sig fast i den urvattnade rabbinska judendomen under föreställningen om det onda och det godas rot som en slags proto-psykologisk struktur i var människa (Adam och Ormens korruption - se sexfaldiga bruket av bloggtaggen Yetzer ha-Ra och Yetzer ha-Tov). 

Här någonstans tappade västerlandet all koppling till sina etiska rötter (liknande tankar fanns även hos de grekiska filosoferna) och vi har sedan den industriella revolutionen som via tillverkningsprocesser tusenfalt multiplicerat människans kapacitet till det Onda. Det är direkt applicerbart på ämnet den "tillväxt" korrupta politiker älskar att tala om.

Efter att ha i föregående inlägg ha inspekterat den goda förutsättningen för Lögnens ande (Sol och Måne dissocierade) samma dag SÄPO förklarar "hur det ser ut" för Sverige, är det inte märkligt att DN  publicerar en artikel som, låter tidningen påskina, är rent företagspolitik - uppköpet av alla tidningar i finländska Österbotten, varifrån de nu förmodas utöva sin högervridning av befolkningens tankemönster.

Varför ska Bonnier News äga tidningar i Finland?
– Vi ser att de erfarenheter vi gjort i Sverige de senaste tio åren, inte minst på DN, kan användas i en nordisk miljö, säger Bonnier News vd Anders Eriksson.
https://www.dn.se/ekonomi/dn-blir-ny-agare-av-svensksprakiga-tidningar-i-osterbotten/

Men, inser nog många av Google-kartan ovan, det här handlar inte om företagsutveckling utan snarare om geopolitik, just som Sverige sällar sig till de döda via NATO-anslutningen via Ulven Kristerssons handskakning i Istanbul om två dagar.. 

Se bara vilket perfekt centralt läge Österbotten är för, om inte ett nytt högkvarter för NATO som åtminstone något strategiskt center i galningarnas avgörande krig mot hjärnspöket Ryssen.

Den nyttiga idiot på DN som satte ihop artikeln (nästan säkert utan att fatta vad ämnet egentligen handlade om) fick den korta texten nätpublicerad 8:05. Det kan roa att upprepa stickprovet på SÄPO:s presskonferens som startade 9:30 för att se om den onda krigshärjade Oxen redan stod ut som en sjuk böld vid Stockholms (DN-skrapans) östra horisont när tidningen tillkännagav sin "strikt affärsmässiga expansion" (dvs. egentligen lät antyda att även Bonnier är insyltad i något löftesrikt fuffens med NATO).

Jo då, redan 8:05 stiger Oxen i öster, i tecknets 7e grad - gradexakt med stjärnan Alcyone, central i sorgens stjärnbild, Plejaderna eller De Gråtande Systrarna (även "Sjustjärnan"). 

Att det inte handlar om en Bonniers expansion utan om något annat, blir tydligt av expansions- och tillväxtplaneten Jupiter i sämsta tänkbara läge i "världsliga förlusthuset" (Väduren i 12e sektorn). Detta är ett omen som bekräftar det om Alcyone, med mindre än Bonnier har västvärldens sämsta strateger som faktiskt vill ett Tredje Världskrig som Väst kommer att förlora. Lita på det du kan höra från framtiden - alla med sin högre själ i någon mån aktiv VET REDAN NÅGOT OM FRAMTIDEN. 

De sovande har bara Lögnens ande att navigera efter, den som får svaga själar att tro på vad som helst. Här någonstans finns stoffet som skapat traditionen att det är Djävulen som är denna världens herre. De gamla grekerna kallade denna nivå i människan för "den irrationella själen" och pekar speciellt ut empiriker och andra som skiter på sig när de får höra tal om fler kunskapsvägar än kroppens yttre sinnen.

3 kommentarer:

Susanne sa...

Apropå "fler kunskapsvägar än kroppens yttre sinnen": Igår gick ju en tv-program av och med Anders "det är biologi hela vägen" Hansen (han sa så när han fick frågan om själens ev. existens). Det handlade om hur man får sin personlighet, och självklart var svaret att det beror på generna. Men oavsiktligt avslöjade han en detalj om sig själv som kanske har något med hans personlighet att göra ur en synvinkel som han själv så klart inte skulle tro på: Hans eget födelsebevis flimrade snabbt förbi i rutan, och där såg man att födelsetiden var kl 23. (I Stockholm). Jag kollade förstås ascendenten, och det är Jungfrun. Han har ju en extrem betoning på Stenbocken, och född strax före Sveriges "födelse" samma Saturnus/Ketu i Tvillingarna. Stenbocken i 5:e, och intressant nog ett 10:e hus med Ketu, som en viss bloggare. Det kan ju verka motsägelsefullt med tanke på den enorma hajpen för Hansen, hans syns och hörs titt som tätt i radio o tv, och orsakade "folkstockning" på bokmässan i Göteborg. Men i hans fall ägs ju huset i fråga av ascendenthärskaren och välgöraren Merkurius välplacerad i 5:e. Och att ha samma konfiguration som Sverige själv, alltså Saturnus med Ketu, placerad i offentlighetshuset är uppenbarligen ingen nackdel om man vill bli populär i svenska offentligheten.

Seaward sa...

Fantastiskt att du skymtade tiden! Jag såg något i medierna häromdagen om Hansen (allt är gener och lite miljö, den vanliga ståndpunkten) och tittade till hans tidlösa karta i "arkivet". Men orkade inte spilla tid på Experten.

Men Jungfrun i öster är en vanligt ateistisk eller naturvetenskaparposition, och jag ska använda dina reflektioner (varav jag på nytt noterade den påfallande Stenbocken som Maktens Ståndpunkt) till ett nytt inlägg om denna psykiater.

Lilla Sverige verkar bara ha råd med en handfull "specialister" som helt får prägla folksjälen med "vad man ska tro" och söka utbildning till. Smart upplägg av statsbyggarna. Enfald ger bättre produktivitet, tycks tanken vara. Du såg det också...

Seaward sa...

PS. Du har helt rätt om att överläkarens Ketu i 10e beter sig helt annorlunda jämfört bloggaren med en så gynnsam Merkurius som Maktens tjänare Merkurius.

Undertecknads karriär har visserligen också en närmast perfekt Merkurius men 10e karriärdriften "förstörs" av husägaren Jupiter i 6e olycks- eller fiendehuset huset. Den huskombinationen är verkligen inte till hjälp för att nå ut...

Jag tycks ha vetat i hela livet att framgång inte var för mig (noll ambition), medan Hansens extrema Stenbock är hunger-passionen efter inflytande (och hög titel) i sin kraftigaste form (och 5e huset gör också sitt till).

Kända klockslag visar så mycket mer än bara kartor för hela dygnet...