Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 26 juli 2011

Moderaterna & beställd hjärntvätt

Det är synd och skam att värdefulla kommentarer från sådan som signaturen Lasseake flyter förbi och missas eller glöms. 

Det han i tre sammanhängande rutor säger i anslutning till  moderaternas pressekreterares dumpropaganda i AB, är sakligt och graverande. 

Här beskrivs samma mörkläggningstendens som paradoxalt också Fredrik Reinfeldt uttrycker som person, nu senast i 16 timmars moltystnad efter att socialdemokratisk ungdom slaktats av en högerextremist. Visste man inte bättre kunde man tro att Moderaterna har något med ultrahögern att göra.

Lasseakes insatta kommentar förtjänar att återges här i sin helhet och därefter en ny titt på två av Nya Moderaternas horoskop.

Per Schlingman tog som partisekreterare initiativ till en särskild utbildning för moderata ledarskribenter och knöt banden tätare mellan partiet och de moderata ledarredaktionerna. I centrum för samverkan med ledarredaktionerna står moderata bolaget Medialen - med partisekreterare Sofia Arkelsten som styrelseordförande. Att ge Arkelsten tolkningsrätten luktar rötmånad.

Det är något mycket märkligt över Moderaternas förhållningssätt till media. De verkar tro att mediamaskineriet är en slags svart handelsmarknad där de kan både köpa och sälja politisk påverkan - och tyvärr verkar de i många fall ha rätt. Men det dolda pengaspelet måste få ett slut. Det är dags att spela med öppna kort, Moderaterna.

Kanske är Moderaterna oerhört smarta i att inte redovisa sina partibidrag. Tiotals och åter tiotals miljoner blir obekväma att redovisa om det skulle hända sig så att det är fler intresseorganisationer som vill ha sina behov tillgodosedda i och med bidragen.
Att bidragen är stora kunde vi konstatera i vår rapport Det Moderata Bidragsberoendet från förra året. Mellan 2000 och 2008 tog Moderaterna emot drygt 80 miljoner kronor i hemliga bidrag. Hur mycket det blev i valrörelsen förra året är hemligt. Moderaternas politik är rejält ifrågasatt på grund av deras oärlighet i just dessa frågor.

Propagandaminister Per Schlingmanns horoskop är verkligen lömskt! När jag tittar åter på det andra inlägget jag skrev, vidhåller jag att den här stjärnhimlens korrekta kontext är att, som jag gjorde då, bädda in den i en diskussion om tysk Andra Världskrigsnazism (Goebbels horoskop & gruppreinkarnation).




Det handlar om en födelse dygnet efter en fullmåne, apropå den islamofobiske norske massmördaren eller för den delen bloggens första granskning av en massmördare, tyske eleven Tim Kretschmer som var född under en nymåne och sprack mentalt under en fullmåne!

Schlingman upprepar å andra sidan en del av samma psykiska störningar som sågs på Anders Breiviks himmel. Det är återigen ett fullständigt iskallt psyke (Månen + Saturnus), en slags robotliknande effektivitet bakom varje (extremt kalkylerad) reaktion. 

Faktum är att jag ofta sett den här kombinationen av "systematiserat känsloliv" (eller rättare systematiskt tänkande har ersatt all mänsklig empati - maskiner, pengar, etc, värderas högre än människor) bland människor som har svårt att umgås med folk. Det är en extremt introvert sinnelagsindikation och det går inte att jämföra Schlingmans Mån-Vädur med t.ex. Håkan Juholts identiska placering.

Juholt har inte Saturnus i dess sämsta läge i Väduren som en principiell subjektivism, ett insnävande av sinnet. Han må vara slug och taktisk, men hans Måne fyrar av med kraft tack vare disponentens nästan perfekta placering i Tvillingarna. Skribentens och kommunikatörens tecken (och skrivpenna) har mycket gemensamt med Mars, Svärdet!

Men Schlingman har ju också sin Mars i ett merkurialt tecken? (Vilket torde förklara att han så gladeligen försvunnit bakom ridåerna med sin mutistiska och emotionellt havererade Måne för att istället hantera moderaternas mediastrategier, deras plan för att om möjligt fortsätta dupera det svenska folket att moderat privatism fungerar.)

Men nej, Merkurius i Jungfrun är inte en lika lycklig placering som Juholts energi och kämpaglöd i Tvillingarna. Inte minst för att Jordelementet solkar ner en människa, gör henne pragmatisk, får henne att tumma på alla ideal om hon hittar en genväg som ser ut att lyckas. När garanterat moralbefriade begärets Måne passerar pragmatiska Jungfrun har vi genast sett en förhöjd tendens till båda att straffas för kriminella handlingar och att bli en främlingsfientlig människa. 

Tecknet syftar till vinst och redan det är in indikation om en attityd som ser till egenintresset hellre än det allmänna bästa. Jungfruns sjätte hus är också i den mer klartänkta indiska astrologin Fiendens sektor. Jag tror den här bloggen unikt på nätet lyckats begripliggöra denna oväntade vändning genom att påminna om att Jungfrun i antiken avbildades med ett sädesax i handen och att det här är en människa som vill nå vinster. Jungfrun är motsatt tecknet 180° bort i zodiaken, Fiskarna, som symboliserar förluster!

Det är nu mycket begripligt varför Jungfrun i tingens naturliga mognad måste följas av Vågen, vågskålarna som användes på marknadsplatsen. Vågen introducerar något Jungfrun i sig ännu inte är medveten om: "fair trade" eller sjysta interaktioner med andra. Jungfrun - som symbol! - tänker bara på sin egen vinst

Naturligtvis kan en handelsman som kombinerar en störd Jungfru och en störd Våg urartad och bli en förskräcklig bedragare som balanserar vågskålarna falskt, så att kunden inte får vad hon betalt för. Det här såg jag ett vardagligt exempel på för några månader sedan när den svenskaste av drycker, Festis, plötsligt designade om sin flaska. Innehållet minskade från 60 till 50 centiliter men priset förblev detsamma.



Det här hade troligen kostad bedragaren en avhuggen hand eller nästa i en mindre korrumperad och blasé kultur än den döende marknadskapitalistiska västkulturen. Ingen bryr sig längre. Glöm inte vilka partier det är som hela tider storljuger väljarna i ansiktet om att en fritt konkurrensutsatt marknad hela tider leder till bättre produkter. 

Det är ofattbart hur vi kan leva i en så fullständig självlögn!

Det måste till ett horoskop liknande Per Schlingmans för att det ska vara möjligt. Hans överhettade Jungfru beskriver nämligen exakt den här näriga och själviska grundmentaliteten och inte ens välvilliga Jupiter i Vågen löser upp den här charmlösa naturen, för Jupiter är själv korrumperad av disponenten Venus (pengar) olyckliga placering i det tecken som följer på vågskålarna och där den sista och koncentrerade dosen själviskhet måste dö: Skorpionens tecken.

Schlingmans horoskop beskriver så långt en människa som försöker lära sig något annat än egenintresse i detta liv, men det går inget vidare eftersom Mars, psykets eller sinnelagets disponent, attackerar sitt eget tecken Väduren!

Dessa två sorgliga placeringar, Saturnus nerkylning av sinnet till en hjärtlös typ och den passionerat omoraliska Mars i zodiakens mest beräknande falska och självtjänande tecken (Fienden!) fanns också hos den norske massmördaren med hans tydliga ekon av nazistisk dyrkan av den egna överlägsenheten.

Folk åt vänster verkar le åt Schlingman som "propagandaminister" i denna del av folkmunnen, men det är värre än de kan tro. Skulle jag vara envåldshärskare med en ambition att bygga mig ett rike av enbart goda och solidariska medborgare, människor som bryr sig om varandra, då skulle jag aldrig släppa in Schlingman i landet. Han är en annan sort, en mindre sorts människan. Han är Fienden avslöjar den antika astrologin.

Den som har ett horoskop liknande hans, bör genast se sig i sanningsspegeln och fråga sig vilken världsbild man egentligen skrivit under på!


Sofia Arkelsten är om möjligt värre, för hon anknyter till det storkors i den absoluta makthungerns kvalitet Tamas, som förgiftar både Fredrik Reinfeldts och Anders Borgs födelsehimlar. Indisk filosofi ser en tydlig intelligensbegränsning i den här mest "grovt flätade" materiella fibern. En Luftmänniska i Tamas - Vattumannen - är t.ex. mer grovkornig än en Luftmänniska i Sattva guna - Tvillingarna. Vattumannen är visserligen en äldre själ, men dess mentala universum har så att säga börjat koagulera och bli förstoppad. 

Unga Tvillingarna är fortfarande mer nyfiken och där Tamas stöter ifrån sig där attraherar och charmar Tvillingarna eftersom Sattva är sådan till sin kvalitet. Därför gillar folk Tvillingen Bert Karlsson när han bräker ut sig vad som helst utan eftertanke och trots att också han en gång var främlingsfientlig. Däremot gillar ingen norske massmördaren Anders Breivik en Sol-Vattumannen som i enlighet med Tamas stöter saker ifrån sig slungar ut ett manifest som visar hur in i märgen sjukt hans faktainhämtande (hans förarbete till "världen enligt mig") varit.

Om jag tidigare kallat Vattumannen den ultimata konceptionen, idealmänniskan som trots de enskilda individernas många olikheter ändå förmår leva tillsammans under ett och samma paraply, ska man inte glömma att detta också är det mest mentalt låsta av de tre Lufttecknen. Tvillingarna hämtade och förmedlade kunskaper, Vågen avvägde. I Vattumannen låser sig processen om blir doktrin, ideologi och liknande. Här finns inte mycket frihet kvar, om man är en omogen egodyrkare som ännu håller på att utforska på vad sätt (om alls) man är unik jämfört med andra. 

Särskilt människor starkt under Vattenelementet kommer inte alls att njuta av de kommande 2.000 åren på jorden, när mänsklighetens felsteg i kombinationen med Vattumannens symbol tvingar fram en slags global diktatur eller en världsregering. Miljömedvetna människor har redan förstått vad som komma skall. Cykel åt hela mänskligheten och adjö till meningslösa charterresor (försåvitt inte något slags miljövänligt glidflyg uppfinns, vilket är mycket troligt).

Vattenmänniskorna kommer inte att gilla framtiden eftersom de lever på instinktsnivån, de vill ha sinnesimpulser, känna hunger och åtrå och sedan kicken att kunna plugga i sina tomma själars håligheter genom att konsumera något. När världsekonomin bryter samman för sista gången är det slut med "slit-och-släng"-samhället, den så kallade konsumismen. 

Det är Vattenelementet som står för den mentaliteten och då särskilt Månen som är astrologins symbol för obeständigheten i vårt liv, vårt ständiga behov efter påfyllning av alla de slag. Sofia Arkelstens horoskop beskriver perfekt hur hon skulle hata Vattumannens tidsålder om hon visste något om vilka som är de lägre och de högre sanningarna om världen. På en låg nivå är absolut "min sanning det rätta för mig". 

Värderelativism. Jungfrun är sig själv närmast för att det är så detta livsuppdrag ser ut: att lära sig inte slösa eller drälla med något. Men på en högre nivå är zodiakens plan utlagd så att människan går från total egocentricitet men en charmfull och spontan sådan i Väduren, en egoism som når sin mest kyligt effektiva nyttoaspekt i Jungfrun för att slutlien totalhavererr i Skorpionen, där egot tvingas ner på knä ("Syndens lön är döden"). 

Det är Vågens tecken som är en hemlig agent i allt det här. Egyptierna höll Vågen i särskild aktning. Vågen dyker upp på "andra sidan", när själen eller dess gärningar vägs och dess synder prövas mot en motvikt i andra vågskålen som består av en...fjäder! Japp, det är inte lätt att rena sig från världens besmittade tankegångar och nå den lättheten. Arkelsten skulle troligen välta hela vågen den dagen hon ställs inför sitt avverkade liv på jorden:



Den sataniska axeln är maximalt stark hos Arkelsten, en axel som fullständigt identifierar sig med ekorrhjulet - konsumtionscykeln (se även detta korta inlägg med belysande läsarkommentar).

Och på temat Vattumannen som lever för ett samhälle organiserat mot helhetens bästa, här går Arkelsten sönder. Den hatiska Skorpionen kastar sin vassa 90-gradersvinkel mot hela Vattuman-konceptet. Den aspekten har vi sett i många sociopatiska eller kriminella horoskop, men i allmänhet med en mottagande planet i Vattumannen. Detta är inte alls nödvändigt, Arkelstens energiska kombination av eldplaneterna Solen och Mars i hatets tecken är en furiös fiende till det framtida och goda samhället som inskränker individens rätt att shoppa hur den vill och till vilket pris som helst utan samhällets insyn. 

Det finns så tydliga tecken på mental trubbighet på Arkelstens himmel att hon inte ens tycks förstå konsekvenserna av sitt intresse för en miljövänlig värld. Hon satte sig pladask i oljebolagets knä och tappade all trovärdighet som miljövän. Tamas guna i detta överskott och med så många viktiga planeter leder uppenbarligen till oerhört obegåvade människor, människor som inte fattar hur saker och ting händer samman. De gör sig bra som dörrvakter eller allmänna bufflar.

Vad gäller principer, har Saturnus naturligtvis andra, starkare placeringar än i Kräftan där den sätter det egna boendet före allt annat. Men där hittar Arkelsten med sina extremt suspekta lägenhetsaffärer en vän i sin chef, Reinfeldt. För också han har upphöjt det privatistiska profiterandet på andra, den ena människan på den andra, bortom all sans. Det är som vi har ett litet gnagardjur i statsministerposition.

Se istället Ingvar Karlsson, en vettig människa i ett läge där Sveriges statsminister borde ha sagt något å vårt lands vägnar till norrmännen efter deras hemska katastrof. (Reinfeldt tjurade i 16 timmar över att behöva gråta krokodiltårar över döda SOSSAR - vilket kräk den mannen är!)


Ingvar Karlsson har mycket Skorpion i horoskopet, precis som Arkelsten, men fundera över varför han är socialdemokrat och inte shoppingkvinnan. Fundera också varför han är en god människa, till skillnad från Schlingman och Arkelsten!



Carlsson är idag en gammal man och kan säkert blicka tillbaka på sitt liv bättre än jag förmår summera det. Men att blixtinkallas till statsministerrollen efter Sveriges första politiska mord i modern tid och sedan få tampas med Estonia-olyckan, det stavas för mig stor dramatik. Just sådan som utmärker detta horoskop uppritat med Månen som ascendent. Attentatet mot Palme - Mars attack mot landets ledare - Lejonet i tionde huset och hur detta mord påverkat Ingvar Carlsson personlighet (Månen i förstämda Skorpionen i första huset). 

Är våra liv verkligen så enkla att de kan sammanfattas i några kraftfulla symboler?

Ingvar Carlsson hade en väldigt lågmäld och, faktiskt, svag Sol i harmoniska Vågen. En fantastisk kärlek för det goda, för rättvisa: båda astrologins välgärningsmän Venus och Jupiter är samlade här. Men han kan ryta till och det är förstås Mars i attack mot sitt eget negativa Skorpiontecken som ger den här kärva dramatiska ådran - han låter verkligen obeveklig i tonläget, inget av den blida och ganska effeminerade Solen märks! 

Jag anar en mångsidig natur som inte lider av några Luft/Vatten-problem, dvs. inga tendenser att glida med sanningen - se t.ex. Arkelstens manipulativa Jupiter i Vågen. Den är hemsk där den undermineras av det monetära egenintressets Venus i Skorpionen! Mer av Moderaternas svarta historia - vem finanansierar deras propagranda? 

Mycket lämpligt att hitta den här bedrägliga indikationen i horoskopet för Reinfeldts pressekreterare. Här gäller inga lagar om sannfärdighet utan bara manipulation av kommunikationen. Djur, inte människor, jobbar med falskskyltning. (Tro inte att människor som röster åt vänster överlag kommer att ha värst mycket noblare horoskop! Folk är folk, så är det bara. Moderaterna är emellertid sällsynta i sin astrologiska simpelhet ändå upp på partiledningsnivån.)

*****

Faktum är att jag aldrig tittat på Ingvar Carlssons horoskop tidigare och den sideriska zodiaken ger honom högsta betyg. Här var en sådan ledarnatur som tyvärr Reinfeldt inte har det i sin kropp att bli, för det är moderaten alldeles för självisk och störd av sina 12e hus-budskap på himmelen.
Ingvar Carlsson är också en typiskt 12e husmänniska enligt månascendenten. Men han växte väl med uppgiften när väl den dolda Vågen visade sig, eftersom den är sannfärdig och genuin.

Och notera också hur han föddes med Saturnus i härskarläge i Stenbocken, dess kanske mest principfasta position eftersom den här propsar på handling och inte bara ord. Jämför åter med Arkelstens suboptimala Saturnus som sätter privata intressen före den objektiva lagen, den objektiva rätten!

Moderaterna är ett gäng falska människor allihop och det är verkligen en vakna upp-signal att se hur låg kvalitet det är på dessa politiker som svenska folket valde två val i rad. Det är märkligt och min enda förklaring var att Göran Persson, oaktat sina många talanger, drev så mycket åt höger (vilket han nu bevisat med det han gör efter politikeråren) att han faktiskt hjälpte folket korrumpera sig själva. Att sedan Mona Sahlin var ännu mer av en simpel materialist - alldeles för mycket av det smått ohederliga folket - gjorde inte saken bättre. Man måste ha en ledare att bli inspirerad av, inte en, som Reinfeldt, som faktiskt presterar sämre än gemene man.

Före Juholt är det bara hos Ingvar Carlsson vi ser samma intellektuella och klartänkta höjd som hos den klassiska landsfadern Per-Albin Hansson, händelsevis född i Vågen precis som Carlsson och vår störste svensk Alfred Nobel. 

Hansson hade ett sinne som var lika bakslugt som Schlingmans så jag tänker inte ta till överord här, hans dubbla kvinnor som han levde med parallellt är ett remarkabelt exempel på hur Solen i Vågskålarna och Månen i duala Tvillingarna kan hamna på två stolar samtidigt och inte förmå välja. 

(Undertecknad, med samma Sol och Måne, har ofta känt problemet med att komma till beslut, och att man inte kan stå för alla åsikter samtidigt!)

Och Juholt glider faktiskt in på samma våglängd han också - jag talar här om Vågens centrala känsla för rättvisa mellan människor - lite grand i alla fall. Född själva det dygn då dominante Lejonhannen kommer att kollapsa till en självtjänande Jungfru har emellertid Venus hunnit fram till härskarläge i Vågen och får stöd från Jupiter i Luft (Vattumannen) för en sublim känsla för ett samhälle som kan ge rättvisa åt alla!

Varför föds inte moderater under fina himlar? Varför verkar många människor aldrig ha satt fot på jorden tidigare, aldrig ha lärt sig det här spelets regler? 

Kanske är det för att själar strömmar in från andra helvetesvärldar lyfter sig ett pinnhåll via station jorden och går sedan vidare till mer sublima världar...


PS. Etiketten "intelligens" gäller enbart Ingvar Carlssons Sol + Jupiter. Schlingmans Jupiter i samma Våg är skadad av Venus i själviska Skorpionen och Arkelstens Jupiter i Oxen (extrem kärlek till pengar) ska vi inte tala om. Det är samma placering som Fredrik Reinfeldt hade när han föddes ett Jupiter-varv tidigare. 

I vissa fall skadar bara en så simpel placering, men när horoskopet som helhet är nobelt, se amerikanska rymdflygingenjören och vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith, då tycks även en jordbunden Jupiter följa med "upp" och inordnas i en större och ädlare konception än bara ägna sig åt simpel pengadyrkan.


2 kommentarer:

Lätt sett sa...

Om du kan slita dig från astrologiserandet, kan du ta en tur ut till en park och sätta dig vid ett gammalt träbord.
Där kan man finna analogier till världar i världar, planeternas påverkan på varandra, solsystem med mera.
Om brädorna är sågade längs med årsringarna kan du betrakta varje årsring som eterstörningar, kvistar/knastar som solsystem/planeter och de störningar mellan planeterna/solsystemen som de magnetfält som böjs av eller strålar samman beroende på hur nära solsystemen/planeterna är varandra.
Betänk hur näringen flödar i ett träd. Mellan barken och träet flödar näringen från löven neråt till rötterna, medan näringen till löven flödar uppåt genom kapillärkraftel en.
Är det så att ett solsystem/planet tar en del av det stora energiflödet och omvandlar det till sin "subverklighet"? En verklighets-, eller gravitationssvacka.
Naturen har som du skrivit mycket att lära ut.

Seaward sa...

Jag ägnade tid åt trädens ådringar vid tjugo ska du tro, jag var alltid en tänkande yngling som satt länge i naturen och mediterade över tingen och förgängligheten. Nu är jag 50 och roar mig åter med ett system jag hade förmånen att inte förkasta som ung, just därför att skepticismen inte var så tydligt rotad i samhället då.

Jag tror den österländska tanken om det upp-och-nedvända Världsträdet kan ses som en variant på den mikro-/makrokosmiska parallellism du föreslår: människan är vad hon är, förprogrammerad som art se så långt de "åskådningsformer" som blivit henne givna tillåter.

Immanuel Kant insåg detta och de gamla indierna hade också gjort det. För att inte tala om den kinesiska filosofin som noterade att det i världens utmarker kunde skönjas mörka "skepnader" som den vise taoisten inte ytterligare kunde uttala sig om...