Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 4 juli 2011

Kinberg Batra - borgerlighetens sämsta politiker (3)

Titta, ny kandidat till dumstruten av flumtänkande eller rent lögnaktiga politiker. Anna Kinberg Batra menar på Newsmill att det är socialdemokraterna som hotar samhällets svaga (och inte Reinfeldts bisarrerier)! 

Minns nu att detta är samma moderat som tidigare hävdat att stockholmare är smartare än folk på landet - något hon fick äta upp.

Märkligt att samma dag få höra total dumhet rinna ur två borgerliga munnar och strax upptäcka att båda två har samma horoskoptyp. Centerpartisten Federeley och Anna Kinberg Batra tillhör båda kategorin hönshjärnepolitiker och med vissa modifikationer kan det som sades i det tidigare inlägget också gälla för den här kvinnliga civilekonomen. 

Jag tänker på att den överilade Väduren och nästan hopplöst subjektivistiska Kräftan bildar Eld/Vatten-krig på himmelen - en omdömeslöshet som politiken inte behöver. De här typerna passar bättre inom konsten eller som fanatiska krigare i någon svunnen kultur, som rödbrusiga och druckna gamla britter t.ex.

Apropå ekonomer går förstås tankarna direkt till den diarré av dårskap Svenskt Näringsliv (=Nya Moderaterna) nyligen spritt i frågan om värdet av tankar som inte ger direkta vinster i den värld där kvartalsrapporterna regerar, den totala dårskapens värld med andra ord.

Och vad skådar mitt norra öga om inte samma smutsfläck i Anna Kinberg Batras horoskop som till sist visade sig bli Mona Sahlins fall. Svenskarna kunde inte förlåta henne sina ekonomiska oegentligheter. Här dyker återigen samma olyckssaliga Mars i konjunktion med Satans huvud upp!

Låt oss minnas den uppenbarligen fullständigt omoraliske Reinfeldts alla andra felrekryteringar ur sitt eget parti:

Cecilia Stegö-Chiló - moderat kulturminister några dagar men hade inte betalat tv-licens på 17 år - MARS I SEN OXE

Maria Borelius - moderat handelsminister några dagar, för fattiga för att hyra hemhjälp vitt men ändå exklusivt boende på flera adresser - MÅNEN (HEMMET) i Mars-tecknet SKORPIONEN UNDER ATTACK FRÅN MARS

Sven-Otto Littorin - moderat arbetsmarknadsminister och sextorsk. 

DRIVOR AV PLANETER I OXEN, BL.A. MARS MED SATANS HUVUD

Sofia Arkelsten - moderat partisekretare med mycket märkliga lägenhetsklipp troligen involverande svarthandel. Lyckades bita sig kvar i sin nya roll. 

LÄTTA PENGARNAS JUPITER MED SATANS HUVUD SAMT MÅNEN I OXEN, OPPONERAD AV MARS I SKORPIONEN

Från gångna skandaler med moderata lokalpolitiker minns man särskilt:

Stefan Möller, skåning som tog emot ersättning för boende för en förståndshandikappad som han placerat i ett uthus. Ett utmärkt exempel på Reinfeldts typ av "omsorg" med de svaga. 

SOLEN OCH LÄTTA PENGARNAS JUPITER I SKORPIONEN opposit SNÅLA SATURNUS OCH MÅNEN I OXEN. 

Saturnus är i 9e graden troligen utanför Satans huvuds räckvidd, men missa inte att detta är en praktig fullmåne som istället utspelar sig längsmed den sataniska axeln.

Moderaterna har en politik som attraherar samhällets avskum, ingen tvekan om det. Själviska människor, klippare - osolidariska men gömmer sin extrema egoism bakom dumprat om företagsamhet i ett samhälle där de inte vill vara med och betala för dem de själva kör över i sin outvecklade och materialistiska mentalitet. 

Det är inte att undra på att Svenskt Näringsliv - moderaterna ur ett annat perspektiv - vill se filosoferna utraderade från Sverige (svepskäl: de är inte lönsamma nog). Det är nämligen bara tänkande människor som förmår se igenom materialismens ekorrhjul och som kan påminna om det goda livet som kommer av lite mindre konsumtion och lite mer bildning. 

Bruttonationalprodukten lär naturligtvis sjunka - men nu är tiden att börja lämna 1900-talets vansinne och börja leva på ett hållbart sätt!

Men för detta bör troligen alla versioner av Satans huvud eller den sataniska axeln hållas borta från politiken. De tillhör gårdagens människotyp.

*****


Vad gäller Anna Kinberg Batras övriga horoskop är Månen i Kräftan naturligtvis en känslosam varelse, men det är det andra på himmelen som bidrar till att göra henne till en katastrof helt i klass med Reinfeldts övriga rekryteringar.

Med få undantag är den fallna rättrådighetsplaneten Saturnus i Väduren oförmögen att förstå helhetens bästa. Den är ju fullt upptagen med att söka hitta en form åt egot i Väduren! 

Vädurens opposition till lätta framgångens Jupiter (även: lätt rikedom) kan tänkas gå igen via en harmlösa och obetydlig form av komik - "Stockholmare är smartare än folk på landet. Det finns ofta något friskt och oförväget (icke för-vägt!) över Väduren/Våg-axeln, men den är lättviktig just pga Vädurens inskränkta egoperspektiv. Här hittar vi inte de stora analyserna utan snarare trivia av den typ Jonas Gardell (fullmåne, Väduren/Vågen) specialiserat sig på.

(Eftersom hon är gift med lättviktskomikern David Batra passar det utmärkt att läsa in en del av det här budskapet hos honom, Solen är dock signifikatorn på en man i en kvinnas horoskop.)

Nu till det verkligt fula - Kinberg Batras smutsigt orange-bruna röra mellan egocentriska Väduren och monetära Oxen bildas av en ömsesidig reception mellan den extremt skadade Mars (Satans huvud!) och pengarnas Venus i själviska Väduren. Kvinnan förefaller helt enkelt ha en skruv lös, är patologiskt materialistisk och fylld av ogenerositet. 

Det tål att påminna sig att också Månen i Kräftan har en mycket begränsad radie för sin välvilja - "charity begins at home". Jämför gärna Kinberg Batras låga nivå med den chefreporter Svenskt Näringsliv nyligen valde att "bädda in" i högerorganet Svenska Dagbladet som tidningens nya megafon för samma typ av lögnpropaganda Kinberg Batra nu sprider om socialdemokraterna på Newsmill. 

Det är spöklikt hur människor med samma grundsyn ofta dyker upp under nästintill identiska astrologiska omen!

Problemet är att skräphimlar också finns på vänsterkanten, vilket påminner om att filosofen Platon manade att tillsätta filosofer över politikerna så att åtminstone någon hade pejl på Sanningen. 

Och jo, Sanningen - den objektiva - finns! Slöprat om att "allt är relativt" är inte sant - detta är patraskets världsbild och inte alls vad Albert Einstein kom fram till i sin särskilda och allmänna relativitetsteori. 

Att fysiken för en sekulär västerlänning inte längre har med moral att göra ska vi tacka den handlösa fall in i mörker som drabbade Europa i och med Upplysningen. Att den äldre världen hade fullständigt koll på moralfrågornas objektiva förankring i "himmelen", det visar astrologin in i denna dag. 

Men väst har inte längre visheten att använda sina mest beprövade verktyg, för de påminner om att en bra människa inte nedlåter sig till vilka livsfilosofier som helst.... Och astrologin går rakt emot västs extremt dekadenta normlöshet, den är ett arv från en äldre tid då människor hade mer stuns i sig.


Inga kommentarer: