Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 12 maj 2011

När man har huvudet under vatten tänker man inte klart

[Chipspudel framförd av Torbjörn Rosdahl i DN. Men artikeln har alltjämt sitt intresse för den astrologiska tes som här drivs.]

Det här inlägget publicerades så nyligen som den 5 februari. Men hos den här moderaten flyger grodorna ur mun och gärningarna vinglar. Är det inte fråga om odemokratiska avyttringar av medborgarnas egendom så tycker den korpulente mannen att folk klarar sig bara de minskar på chipskonsumtionen! (S.k. dissociation eller "kasta sten i glashus".) Se DN.

En ompublicering av horoskopet för en man med samma problem som Reinfeldt är därför på sin plats. Dessa figurer med Solen i Vattenelementet och Vattenplaneten Månen i Lufttecken gillar understundom att posera som tänkande luftvarelser. 

Jag har tidigare i livet fått avsluta umgänget med just en sådan här plattitydspottare sedan han tappat verklighetsförankringen och börjat leva i en egen föreställningsvärld. 

Så många moderata politiker har det astrologiska "dissociationssyndromet" att man kan befara att det här är en stående signatur för dem som inte bara är självtjänare utan även söker skriva om verklighetsberättelsen (typ "1984") för att rättfärdiga sina vanföreställningar.

*****
 



Jo, de står som spön i backen, dessa moderata decentraliseringsgalningar med astrologins varningsflagga för skevt verklighetsperspektiv.

I ett troligen världsunikt test nyligen utgick jag från ett horoskop vars innehavare tycktes halta logiskt i en debattartikel i AB. Hans horoskop innehöll den intressanta men inte helt problemfria läge där Vatten och Luft skaver mot varandra utan att riktigt förenas. Jag vände på resonemanget och framkastade hypotesen: inte kan väl någon vinna Nobelpriset med den här friktionen mellan attityd och rent förnuft?

Här skulle väl degraderande subjektivitet förstöra personens forskningsresultat så mycket att han/hon aldrig når Nobelprisnivå i sitt tänkande?

Mycket riktigt saknades den här astrologiska varningsmarkören nästan helt när jag gick igenom samtliga Nobelpristagare i fysik! Astrologin ännu en gång validerad.

Nu upphäver i SvD två miljöpartister en varning för att moderate ordföranden för Stockholms Läns Landsting i smyg genomför en strukturomvandling som strider mot själva den demokratiska princip vårt land följer.

Än en gång säger jag att Nya Moderaterna och Regeringen Reinfeldt representerar - utan att de själva förstår det - fascistiska, kanske t.o.m. nazistiska principer. Ska medelklassen i tid förstå vilket monster de håller på att bli innan Sverige upprepar Tysklands misstag? Då kan vi slå ihop Sverige med Danmark och börja skjuta av våra egna sjuka och svaga och utlänningar.

Vad håller moderaterna på med? Klarar de inte att se konsekvenserna av sin egen ideologi? Då måste misstroendevotum mot den sittande regimen resas och kanske till och med höga vederbörande omyndigförklaras. Sverige har ju en fin tradition av att lobotomera debila sinnen, och här om någonsin kunde den komma till pass.

*****

Följande skock mer eller mindre förståndsbegränsade människor föddes under Landstingsordförandens veka kombination av en Sol dränkt i Fiskarnas Vatten och ett psyke som därifrån söker rationalisera sina dunkla drifter via Månen i Vågens estetiserande Luft (bilden tidigare visad i samband med Anna Odell som försökte göra "performance art" av sin nu övervunna mentalsjukdom).

Några av dem har producerat briljant inom sitt specialområde men omdömeslösheten tycks läcka ut "bakvägen".



(Klicka för förstoring)

Från vänster till höger, rad ett: 

1. Valerie Solanas som skrev det lesbiska SCUM-manifestet och försökte mörda konstnären Andy Warhol. Mentalstörd.

2. Richard Chamberlain, skådespelare mest känd från miniserien "Shogun" på 1980-talet. En skådespelare som alltid signalerat extrema gay-signaler i mina ögon. 

3, Michael Caine, här ett ungdomsfoto, har med stor lusta tagit sig an gay filmroller och, intill han blev en mysfarbror på äldre dagar gjort väldigt många osympatiska eller rent obehagliga karaktärer. (Skådespelaryrket som ett legitimt sätt att ventilera sitt inre!)

Rad två: 

4. Minst sagt socialt missanpassade aktrisen Shannen Doherty. Aggressivt och oregerligt problembarn.

5. Lika turbulenta musikern Erik Clapton som knarkat och druckit hårt, hatat negrer (på 70-talet, efter att paradoxalt just gjort en comeback tack vare ett plagiat på Bob Marleys sheriff-låt), samt förlorat ett barn som ramlade ur från en skyskrapa.

6. Charles Watson - den ene av de två forskare som fick nobelpris för upptäckten av DNA-molekylen. Kan med kollegan Crick ha utmanövrerat en kvinnlig kollega som gjorde viktiga bidrag men aldrig fick Nobelpriset. På ålderns höst känd för rasistiska uttalanden om färgades lägre intelligens. 

Jag kan till dessa lägga ett anonymt fall från mitt arkiv där både homosexualitet och klantigt dold fascination för nazism noterades. T.ex. kunde vederbörande tacka nej till sociala begivenheter med hänvisning till en tv-dokumentär samma kväll om Andra världskriget. Vid två tillfällen visade en kontroll att det inte bara var vilken krigsdokumentär som helst, utan en med särskilt fokus på Hitler eller Nazityskland.

Personen hade en tydlig dragning till "matematisk fascism", en estetiserande men samtidigt hård och torftig rationalistisk sida som dolde en neurotisk känslighet för det fula och ofullkomliga - den sideriska zodiaken indikerar något snarlikt med just dessa sol- och månplaceringar. Låt oss rekapitulera en smula!

*****

I samband med ett utvidgat test med främlingsfientliga horoskop nyligen, visade sig just Solen i Fiskarna vara överrepresenterat bland människor med rasistiska grundattityder och ovanstående grupp visar samma tecken på ideologisk grumlighet (Varken Clapton eller Watson med deras rasistiska uttalanden ingick i mitt "stora" rasisttest eftersom jag inte flaggat dem som typiska rasister i datasamlingen.)

Fiskarna representerar "världsligt misslyckande", ibland som följd av sjukdom, ibland pga. bristande inre jagkärna och känslan av ett direktiv i livet. Fiskarna blir slackers, vagabonder eller kriminella. I undersökningarna av brottsdömda horoskop har Fiskarna inte nått statistiskt signifikant överrepresentation, men legat mycket nära granntecknet, busen Väduren.

Min tanke är att tecknet, normalt så empatiskt och självuppoffrande, kan låna sig till rasism eller okänslighet inför ökande samhällsklyftor i de lägen horoskopet innehåller mentala störningar.

Och jag kan inte se någon bättre indikation på denna oförmåga att förstå konsekvenserna av sin politik än ett sinnelag (Månen) som vinglar runt i den mentala balansens tecken och konstruerar fiktiva luftslott, vilka inte alls hänger ihop med Fiskarnas intuitiva bättre vetande.

Här vill jag påstå att Rosdahl någonstans vet om att hans politik skadar människor (Solen + olyckans Mars i klenhetens Fiskarna) men att hans sinnelag "glättar över" med pratmakaren Vågens tomprat. Han är en medveten brottsling - de som kommer att straffas värst på andra sidan.

I kristen föreställningsvärld förvisso indikerade förvisso Jesus "offerlammet" som dog för mänsklighetens synder. Jesus föddes just då Vädurens (lammets) tidsålder lämnade över till Fiskarna, och de första kristna apostlarna kallas i de kristna skrifterna för "människofiskare".

Från att ha beskrivit sjömän kom Fiskarna också att inkludera tanken på det syndafallna människosläktet - vilket naturligtvis inte är långt bort från sjömännens liv och leverne. Se i inlägget som frågar om Humanisterna är en grupp kränkta kvinnor som återfötts om det Fisk-relaterade brittiska uttrycket "all at sea".

Till sist: Jo, det föds skarptänkta människor även under himlar där Vatten och Luft inte alls fungerar. Men jag tror att astrologin pekar ut en sanning vi sällan unnar oss att tänka: galenskap är regeln bland människor. Vi är fortfarande ett släkte i experimentstadiet. Se vårt oavbrutna krigande i årtiotusenden i kombination med våra överlägsna intellektuella gåvor.

Det är just denna oheliga oheliga allians mellan djurlivets drifter och andesjälens intellektuella natur som astrologin illustrerar med Vatten och Luft i osynk. Med enbart de klassiska sju planeterna lider var tredje individ av mer eller mindre märkbara psykiska problem.

Det skulle vara en värdig uppgift att ägna några dagar åt att samla in samtliga politiskt aktiva moderater och bearbeta födelsedatumen för att se om dessa uppvisar ett övermått av rationaliserad självisk instinkt. För denna politiska ideologi är det fulaste och mest själviska svensk politik har skådat, fulare t.o.m. än Sverigedemokraterna då de brunblå mörkar och hymlar mer än en enkel Sverigedemokrat förmår. Den senare har väl oftast inte någon vidare utbildning och saknar helt enkelt grepp om den stora bilden, om mänsklighetens stora tankar om vad som är förenligt och inte med en nobel människas livsföring.

Jag har aldrig träffat en moderat vars tankeliv går värst mycket längre än rätten för honom att berika sig själv, utan att någon j-a statsmakt taxerar bort hans djuriska drift att se om enbart sitt eget hus. Dessa själar är oerhört lågt utvecklade och av någon anledning är Sverige smockfullt av dem.


*****



Tillägg

Varningsartikeln i SvD nämner ytterligare två moderater som duckar och låtsas att de inte ansvar för något själva, att det är "tjänstemännens sak". Filippa Reinfeldt har redan redovisats i en kort partnerjämförelse som den dolda maktfaktorn bakom statsministern. Men trafiklandstingsrådet i Stockholm är ett nytt namn för mig. Han visar sig också född i de jag-lösa Fiskarna!

En less gammelmoderat säger i SvD:s kommentarfält att han aldrig sett ett sånt uppbåd av ryggradslösa och fega nymoderater som dessa. Ja, och spåren pekar svagt mot Vattenelementet. (Statsministern är t.ex. Sol-Kräfta).

Eller som Hasse Alfredson sade, "Falsk som vatten". Kineserna grubblade i sin naturfilosofi mycket om vattnet skulle betraktas som sanningsenligt eller falskt. Det är sant i det det är sin egen natur troget där det rinner fram, men det kanske är det som inte räcker till. Det ger själviska människor och - upphöjt till ideologisk nivå - föraktfulla och självtjänande politiska visioner.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Underbar sida, bättre än Grönköpings. =)

Seaward sa...

Ja, som du ser är det här angelägna rön som borde påverka hur morgondagens politiker tas ut!

Inget mer trams av typen, "Men Reinfeldt _ser_ ju så trevlig ut". Det finns antika verktyg för att skilja agnarna från vetet och som fungerar alldeles utmärkt. Bara att de blivit bortglömda på sistone.