Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 januari 2011

Humanisterna - kränkta kvinnor återfödda?

[Långt inlägg på 2.800 ord som granskar en för mig tidigare okänd religionshatande Humanist och diskuterar Fiskarnas tecken ur olika perspektiv.]



Man kan ju tillåta sig att fundera vilka dessa frenetiskt argumenterande sekulära män är, som söker slita slöjorna av muslimska kvinnor genom sin kultur- eller religionskritik eller bådadera (Se sociologen Per Donnefjords artikel på Newsmill mot en, det medges, illa genomtänkt och onödig gliring från Helle Klein). 

Humanisternas frenesi står inte nidbilden av den gapiga orientalen efter och jag har börjat misstänka att dem av medlemmarna som inte är reinkarnerade tyska nazister mycket väl kan ha haft just ett kvinnoliv i en traditionalistisk muslimsk kultur i ryggsäcken. 

Det vi ser inom rörelsen Humanisterna skulle kunna vara en kollektiv neuros, en grupp själar som kommit samman under ett gemensamt tema och i grupp nu i katharsis söker skaka ifrån sig en kvardröjande ond dröm som de själva varit med om i ett tidigare liv. 

Så länge den andliga neurosen inte nått kritiskt maximum triggar blotta åsynen av muslimer, lyckliga eller olyckliga, deras egna ärr i själen. Deras myndiga samhällskommentarer och småpåvliga diktat om det bästa för landet är helt irrelevanta - det är bara ord som uppstår medan deras själar söker svettas ur sig obehagliga minnen av en annan existens i ofrihet. 

I några fall, t.ex. språkröret och nysvensken Dilsa Demirbag Sten, behövs inte själavandringsteorin - här syns den traditionalistiska kulturen redan i hemlandets ambiens. 

Men i andra fall, som med religionshatarklubbens ordförande Sturmark, omvittnar födelsehoroskopet en extrem störning i frågor om insnävat "Lebensraum" i relation till temat ideologi. Jag har tittat på den besvärande irrationella alstrare av irrationell och "kvinnlig hysteri" som stod skriven på hans födelsehimmel i termer av kvinnovåld (Mars i Kräftan - samma som hos kapten Klänning för övrigt) i attack mot en patriarkal och begränsande ideologi (Saturnus i Vattumannen). 

Här är det uppenbart att han hans själ är extremt traumatiserad sedan ett tidigare liv som förföljd minoritet av något slag. Och som det brukar vara med omogna själar så spegelvänder han sin egen omedvetna själshistorik och börjar förfölja andra. För någonstans minns vi får "långa historia", även om egot nyskapas för varje ny kropp vi träder in i.

Om detta gäller även den växande grupp dumsvenskar som tror att livet är någon slags dataspel där man måste ha en fiende som tydligt avviker i kostymering eller andra attribut (för att undvika "friendly fire"), det vet jag inte. Pöbelns psykos lyder visserligen under samma psykodynamiska lagar, men ett annat subset. 

Folket, innan dess enskilda medlemmar vuxit upp till egenart, är per definition bara en cell i en organism, en blind och attitydstyrd organism. Härskare har i alla tider haft anledning att frukta denna klump av tusentals ton dödkött som ur tusentals munnar rapar ur sig samma klichéartade åsikter. 

Härskare har genom historien haft två val för att bemästra denna irrationella hydra, antingen genom repressivt diktatoriska åtgärder eller också genom folkbildning. 

Sveriges speciella form av dårskap är varken hackad eller skuren - folkledarna vill varken kosta på folkmassan utbildning eller tydligt stävja bullret visa repressiva åtgärder (man har ju gått ut med att man förespråkar demokrati och yttrandefrihet). 

Det sekulära ledarskapets fiasko har bara förtydligats efter Regeringen Reinfeldt, där det överhuvudtaget inte finns någon vision om ett medvetet folk. Reinfeldts politik är simpel: han vill fortsätta härska genom att söndra folkmassan, dra ner deras medvetande till sin egen ringa status, göra varje svensk till en egennyttig flitiga Lisa. 

Det är förstås denna infantila vision som ger upphov till de konsekvenser många i landet får känna på: inhumana åtgärder som att utförsäkra sjuka och beordra dem att söka jobb innan de är återställda, förorda var kvinna att gå upp till heltidsjobb ("sysslolösa händer är Djävulens anfallspunkt"), skicka in långtidsarbetslösa på FAS III-läger fast deras problem ligger i arbetsmarkandens systemfel. Med mera.

Under detta katastrofala ledarskap är det inte att förvåna sig att folkmassan blir alltmer psykiskt förgiftat. Främlingsfientligheten bottnar visserligen i individernas egna tillkortakommanden, vilka de projicerar på lämpliga syndabockar, men ytterst ansvarig är den Regering som pga. filosofisk och psykologisk okunskap inte kan adressera entiteten "Land". Platon skulle ha dömt ut Sveriges ledare som skräckexempel på hur det inte får gå till i verkligheten.

Det är sekularismen som ideologi som skadar västerlandets chanser att få följa med in i framtiden, och nystartade Humanist-tidningen "Sans" lär inte kunna ändra på den saken, varande bara ytterligare ett yttryck för västs katastrofala tankefel runt "Upplysningen".

Lite lekfullt kan man frångå gängse etymologi och läsa "sans" som "förutan". Här: att vara utan Gud, dvs. nihilism, föreställningen att människan är ensam i universum, "utkastad" i ett svart intet och nödd att skapa sina egna spelregler. Själva grundföreställningen är så destruktiv att det är själva den sekulära myten som kommer att ända den västerländska grenen på mänsklighetens träd.

*****

När jag nu tittar på horoskopet för sociologen Per Donnefjord, som bidragit till första numret av ateisttidningen Sans, bekräftas för en astrologs öga samma gamla vanliga signaler på problem med självhävdelsen, vilka klibbar fast vid de allra banalaste och mest övertydliga projektionsytor: beslöjade muslimska kvinnor! Vi ska strax se vilka dessa signaler är.

Humanisterna är i allt väsentligt en billig kopia på brittiska The Brights, en klubb för ateistiska sekularister. Förlagans ljus skiner inte längre riktigt lika starkt sedan flaggskeppet Richard Dawkins på otaliga punkter helt undermåliga kunskap i allt utöver zoolog synliggjorts av många intellektuella, betydligt bättre skickade än honom själv att diskutera alla de för diskussionen viktiga ämnena, matematik, religion, vetenskapsfilosofi, med mera.

Låt mig bara nämna två förödande talangfulla kritiker, brittiske matematikern John C. Lennox och kanadensisk-judisk-franske universalgeniet David Berlinski. Skulle Humanisternas medlemmar mot förmodan läsa något av den senare, skulle vi uppleva en lämmeltågsliknande massflykt från den här antiintellektuella pseudorörelsen med dess hopplösa mix av antireligiöst grundade sociologiska förnumstigheter och scientism.

Vilka är då signalerna på en människa som inte förmår se att det är ens egen identitetssvaghet man projicerar mot slöjbeklädda kvinnor och sedan - i linje med sin sekulära tidsanda - efterrationaliserar som "upplysta" skäl för att hysa islam på dörren?

Mina två bloggar har egentligen täckt in hela det mänskliga erfarenhetsspektret under sina två aktiva år, men från tidigare studier av Richard Dawkins hämtar jag påpekandet om Fiskarnas tecken, gränsande till egoformationens Vädur men själv alltjämt en identitetslös "förlorare" i samhället. 

Jag alluderar här till Fiskarnas antika betydelse. Britterna har i sitt språk "all at sea" bevarad den kopplingen av att "vara helt väck", "ha tappat bäringen", etc. Fiskarnas äldsta kända korrelation till samhälls- eller yrkesgrupper är sjömännen, bokstavligen "all at sea"!

Med denna rotbetydelse etablerad är det inte svårt att se hur Fiskarna kommit att symbolisera de som inte fungerar på landbacken, de socialt missanpassade. De första kristna såg sig som martyrer (sanningsvittnen) och i Roms katakomber och på de äldsta dopfuntarna hittar man Fiskarnas symbol. 

Mänskligheten har på sitt outgrundligt visa sätt fortsatt att förmedla den här arketypen, och olika slags folk förlorade för världen har inkorporerats i symbolen. Således har vi nu inte bara klostrets munkar och nunnor (offer av världen för andens sak), utan också fängelser och andra slutna platser där en marginaliserad grupp hålls fången. (Dock inte harem, kvinnornas avskilda plats i antiken - det är Kräftans tecken, "Det Privata", som står för denna "fridlysta" sektor.)

Det förvånar inte alls att en sekulär kultur inte kan hantera Fiskarnas symbol alls, utan att patologiska uttryck uppstår. I missriktad välvilja mot slöjklädda muslimska kvinnor måste dessa "räddas" ur Fiskarnas tecken, och det förvånade mig inte alls att hitta samma ointelligenta projektion hos Per Donnefjord som hos Richard Dawkins. Månen har vid lunch flyttat ur Vattumannens tecken och in i Fiskarna, vilket jag tror är sinnelagets korrekta placering, men eftersom vi redan har Solen och olycksplaneten Mars i Fiskarna gäller argumenten oavsett Månens placering.




Här skulle man pedagogiskt kunnat färga en grön-blå röra för att indikera "desinformationen" som Mars i kaotiska Fiskarna hotar att dra in i den luftblå och helt logiska Tvillingarna. Här överdriver dessutom Tvillingarna vissa fakta (megafonen Rahu) och som synes antyds faktorer i utlandet eller religion (Skytten) som bör "vingklippas" av den "straffade" Draksvansen mittemot giriga eller expanderande Drakhuvudet. 

Vi har således efter bara en sekund upptäckt att det här inte är en sanningsenlig människa. Det finns alltför mycket fördold agenda för att man ska vilja lyssna på den här rösten i några frågor som rör restriktioner mot "import från utlandet".

Jag valde nu inte den ibland mentalt skadliga dissociationens färgsättning utan fokuserar på ett annat intressant omen som också tillhör de fyra elementen. Mars i Fiskarna och Jupiter i Väduren bildar en "ömsesidig" reception (den ene i den andres härskartecken) och nu är det istället den lika omdömeslösa sensationalismen - krig mellan Eld och Vatten - som bryter ut. Och kriget står, precis som i Richard Dawkins horoskop, i detta svaga läge där allt verkar handla om huruvida man har något ansikte (Väduren), dvs. någon egen identitet, eller inte (Fiskarna = identitetslöshet i världen). 

Vi har med andra ord en människa som fastnat redan på spädbarnsstadiet i sitt byggande av en egokärna. Gissa, i ett sekulärt land som Sverige, om det sedan kommer att saknas medel att rätta till det här problemet! Vi får rabiata religionshatare eftersom den utan egokärna naturligtvis får panik inför religionens krav på att man måste offra sitt jag för att kunna följa med upp och skåda större sammanhang! Inte konstigt att de sekulära svenskarna som var till man lider av den här egoproblematiken bara klarar att se på religionen som en sociologisk företeelse. 

Sveriges folk är extremt efterblivna på den andliga mätskalan och kan inte förstå vad religionen handlar om eftersom de inte ens klarat av att bygga sig en solid jagkärna (ja, här kan socialdemokratins kollektivisering ha en historisk skuld).

Fiskarna är ett vänligt tecken, men det förvånar mig inte att småputtrige evolutionsbiologen Patrik Lindenfors som ibland rekommenderar min blogg på sin (eller om det är någon slags ironi...) också uppvisar en kraftig betoning av det identitetslösa Fiskarnas tecken. 

I det fallet är det ingen tvekan om att det sociala överjaget - Saturnus-i-Stenbocken - slår klorna i Fiskarna och utarmar dess naturliga instinkt för livets mystika fortsättning bortom denna värld. Evolutionsbiologen har redogjort i en artikel för hur han upplevt religionen som socialt överjag tvingat sig på honom och försurat hans barndom. Och där stannade hans intresse för kristendom - vid en småpojkes förtörnade attityd. Jag misstänker något liknande i Richard Dawkins barndom.

Märk väl - Fiskarna torde fungera utmärkt om barnet föds in i en genuint andlig familj och/eller kultur - det är i mötet med en hård sekulära egovärld det blir problem för tecknet. Redan i antiken insåg man att det inte tillhörde landkrabbornas (materialisternas) verklighet! 

Fiskmänniskorna var "all at sea", världsligt bortkomna. Men i Indien talar en fisk till människornas anfader Manu och ber honom bygga en stor båt innan syndafloden kommer. Det öppnar genast andra mytkomplex - t.ex. Fiskarnas härskare Jupiter såsom Lagens signifikator i vilken Barmhärtigheten och viljan att rädda liv är inskriven! Och detta är då Fiskarna som de osjälviska barmhärtiga samariterna, snarare än "offer".

*****


I linje med min nya ambition att färga aspekterna röda eller gröna beroende på om de tycks indikera något konstruktivt utifrån det ämne som avhandlas, kastar jag här om färgsättningen för "naturliga illgärningsmannen" Saturnus och "naturliga välgöraren" Jupiter!

Saturnus är hemma i härskarläge i Vattumannen, en genuint sociologisk eller systematiskt tänkande position. Eftersom Väduren är ett egocentriskt tecken kan man bara berömma den intellektualitet som med fast hand tar ett grepp om Väduren och inordnar denna rebell och uppstickare i den samhällsmodell som Saturnus-Vattumannen tecknar. Jupiter i Väduren indikerar f.ö. en förhöjd tendens att passionerat kasta sig ut som fribrytare.

Men det är inte enbart pga. denna tendens som jag valt att rödfärga Jupiters aspekt mot kapade Draksvansen. Nog för att man skulle kunna beklaga att ett expansionslystet, kanske t.o.m. självförhävande och hypersubjektivistiskt ego får möjlighet att sätta agendan för vad som inte får importeras från utlandet (Skytten). 

Men faktum är att det här är värre än man först kan tro, för Jupiters aspekt, dess vilja att såsom Lagens planet vidta åtgärder mot Skytten (frihet, utlandet, religion, filosofi) underblåses till vettvilliga proportioner av det Vatten och Eld-krig som aspekten den har med Mars i dess kaotiska och panikbenägna placering i identitetslöshetens tecken Fiskarna! Den här kombinationen saknar fullständigt det cool som behövs för omdömesgillhet.

Som jag sade: Många människor klarar inte att hålla sig stabila om de inte projicerar sina inre problem på en annan grupp, ideologi etc. Här har vi ett lysande exempel på den sanningen. Jag har många gånger tidigare pekat på att inbitna ateistiska vetenskapsmän tycks ha störningar i den här regionen av zodiaken, särskilt då Väduren, den totala subjektivismens tecken.

Samtidigt har Donnefjords debattartikel på Newsmill en logisk och intellektualiserande ton och den tillskriver jag Saturnus - överjaget - försök att stävja den egna subjektivistiska tendensen (Jupiter/Merkurius). 

Beklagligtvis syns också Saturnus kontroll över uppstickaren Väduren i patenterat idiotiska formuleringar som att det för att stävja svenska folkets tendens till islamofobi är "viktigt att kritisera alla oacceptabla handlingar och ideologier".

Minns upprinnelsen till hans genmäle mot Helle Klein. Hon hade bara släppt ifrån sig en förflugen tanke angående den underförstådda attityd tidningen Sans röjde genom en bild på en beslöjad kvinna, uppenbarligen vald för att skapa missmod i den redan indoktrinerade betraktarens ögon. 

Här visar sig Donnefjord vara ute och slira betänkligt om han antyder att en ideologi som rymmer slöjtraditionen är "oacceptabel". Han är i grunden själv islamofob men med Vatten/Luft-slirigheten lägger dissociationens rödridåer. Han beter sig exakt i språkbruket som vi gång på gång sett i samband med de här elementen.

Han tycker sig se något "obehagligt" i alla som kritiserar Humanisternas ståndpunkt och använder samma formulering om både Helle Klein och, i sin första artikel på Newsmill, om en ledarskribent i Smålandsposten. Också den artikeln var till den "kränkta kvinnans försvar" och hätskt anklagande religionen som fenomen. Jo, nog är Fiskarnas tecken i läsarten "offer" djupt planterat i hans psyke!

Det finns således tungt vägande skäl att anta att Månen har slagit följe med Sol och Mars i Fiskarna för en remarkabelt skruvad nymåne! (Se t.ex. socialt utfrusne massmördaren Tim Kretschmers horoskop.)

Vilken vedervärdig död i sitt förra liv kan detta motsvara eftersom ett sådant hat mot religionerna uppstått i detta liv? Men oaktat denna själsskada är Donnefjords pustande ändå bara en partsinlaga, ett smutsat psykes krig mot religionen som sådan. En rättshaverist och kanske religionsoffer i ett tidigare liv som känt sig kallad att tala (Fiskarna = martyr, vittnesbörd) till sekten Humanisternas försvar.

*****

Vatten och Luft är under vissa omständigheter Lögnarens signum vars anfallstaktik är att se obehagligheter hos andra! Men elementmixen är förvisso inte det enda sättet astrologin har för att beskriva bristande moralisk sundhet. Minns att Merkurius (kommunikation) i svåra lägen antar rollen av Tjuven. 

I det här horoskopet är det oerhört svårt att avgöra i vad mån Merkurius i kombination med Jupiter men båda kontrollerade av Saturnus och samtidigt utsatt för ett jäsande övertryck pga. receptionen mellan Jupiter och Mars, leder till för resultat. 

Kan verkligen en Merkurius i subjektivismens Vädur hålla sig till sanningen under dessa omständigheter, eller är sociologen ett hjälplöst offer för otygelbara inre griller, hjälpligt blockerade av ett konventionellt sekulärt överjag (Saturnus i Vattumannen)?

Nej, hans första Newsmill-artikeln vevar på för fullt, Eld och Vatten i fullt krig, och här produceras rena kalkoner, som, "kunskapsteoretiskt är faktiskt de stora religionerna mer befängda än nazismen." Så låter en människa extremt långt från det verkliga kunskapsläget. Jag vill åter hänvisa till uppdaterade, tunga tänkare som filosofen, matematikern och molekylärbiologen David Berlinski.

Där kan man tala om en människa som vet hur den kunskapsteoretiska framkanten ser ut, och vad som talar för religionernas sanningsanspråk. Det går inte att kort kommentera Donnerfjords fejk-rationalitet, och det behövs inte. Vi har redan sett hur elementen ser ut i horoskopet.

Stundtals blir hans försök att i rationalitetens och den vassa analysens namn läxa upp Helle Klein smått löjlig, som när han bara för sakens skull i en "punkt ett" insinuerar saker om Hanne Klein som en människa med högre intelligens redan från början hade strukit ur texten eftersom man avslöjar sig själv mer än säger något i sakfrågan.

Att det, trots den här mentala störningen (Mars-Vatten attackerar intellektets Luft-Tvillingar) rör sig om mer begåvad människa än t.ex. invandrarhataren Jimmie Åkesson, borgar de flera placeringarna i den sökande kvaliteten Sattva guna för. De bereder således både problem men vill åtminstone exercera tanken. Det vill inte den passionerat fixerade schablonmänniskan Åkesson.

Tyvärr syns den centrala och förödande Mars i sin förhöjda emotionalitet och störning mot Luft/saklighet vara det som har sista ordet här. Horoskopet liknar faktiskt till uppbyggnaden något av de mer öppet fanatiska Sverigedemokraters bloggen tittat på - jag minns bara inte på rak hand vilket. Men det lär ligga under etiketten "rasism". En påminnelse om att "kvinnors förkämpar" som Kapten Klänning ibland också har andra sidor.

2 kommentarer:

Klartexten sa...

Du har rätt om att Humanisterna är en samling idioter! Men om du tror på själavandring är du än dummare! Du kan väl inte för ett ögonblick inbilla dig att du skulle klara en debatt om den saken?

Seaward sa...

Lyckligtvis behöver jag inte ta någon debatt i ämnet, det har en annan bloggare gjort, som jag nyligen upptäckte.

I den åtföljande hetsiga diskussionen kan höras Sveriges samlade avfallshög av scientister och nättroll. I Sverige saknas religion och därför blir Förnekare galna som religiösa korstågsfarare i vissa ämnen som ännu inte är uppmappade på den officiella kartan.

De är, noterar jag, helt ointresserade av sakliga funderingar över t.ex. implikationerna av psykiatern Ian Stevensons mer än trettio år långa pionjärforskning i ämnet, nämnd både i länken ovan och på min mer modesta sida om honom.

Genom att kalla mig "ännu dummare" har du tyvärr redan visat din nivå, och jag kan bara lämna dessa två länktips.