Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 22 oktober 2010

Korruptionens sport - 3 pokermördare

Det roliga (?) med dagens skribenter t.ex. sådana som skriver om poker, är att de inte ens vet hur lågt i tillvaron de själva sjunkit som bevakar ett sådant ämne. När den "sport" som kallas poker på ett år genererar fyra mördare (artikelns löfte infrias inte, bara tre presenteras), då är det "skakande" för "sporten".

Dagens infantiliserade människa kan inte längre backa ur sitt liv och ta en stadig blick på det, för hon har sett till att hon inte har någon ytterligare observationspunkt att backa tillbaka till. Hennes livslögn säger att denna materiella värld är allt som finns! Hon är ohjälpligt fångad i sin egen föreställning!

Den här bloggen har sedan länge konstaterat - faktiskt i unison med islam, kristendomen (på den tiden den livsfilosofin ännu stod för något substantiellt) och alla andra stora filosofier genom mänsklighetens historia - att den människa som drivs av jakten på pengar, hon står under Djävulens kontroll.

Hon är kopplad till sin sämsta sida i den märkliga hybrid av andesjäl och fysisk kropp som människan är. Materialister söker döva sitt dåliga samvete för en att leva i livslögn genom att förneka själen, men i tusentals år har det strilat ner rapporter som sagt att vi faktiskt kan lösgöra oss ur kroppen, shamaner med viljekraft och för oss andra bara vid dödsögonblicket. Medvetandet är inte en biokemisk "effekt", det är själva kärnan i livet. Hjärnan är bara en radiomottagare som kanaliserar och "färgar" ett fångat knippe medvetande.

Människor som professionellt arbetar med att psykologiskt toppa andra människor, bluffa, fejka, och söka kamma hem så mycket pengar som möjligt, degraderar snabbt psykologiskt till rena as. Det är bara logik eftersom de valt vägen ner mot helvetet (som är, ska man minnas, ett psykologiskt tillstånd). "Sporten" baserar sig på och underblåser allt det sämsta i människans värld.

*****

En av artikelns mördare, Ron Farelli, har redan inspekterats i inlägget "Poker - sport för lägre stående själar?" (nytt fönster). Scherers födelsedata kunde lätt kalkyleras från den här uppgiften. Och data för nederländaren van der Sloot fanns på Wikipedia.

Naturligtvis är det orealistiskt att förvänta sig en unik astrologisk signatur för "pokerspelare som mördar" - vi får nöja oss med att titta på horoskopen som de är och kanhända snegla lite mot inlägget om människans fyra laster.




Den här karten pekar förstås rakt mot begärets last som kopplas till Kräftan i dess "mångalna" eller okloka tillstånd. Solen för den utagerande människan befinner sig inklämd mellan vårt omoraliska "förhöjda libido" som bloggen började med att kalla för ett hor- och horbockssyndrom. I det här fallet stämmer det verkligen, för poker är inget annat än ett horande efter pengar.

Notera viljan att för egen del (Väduren = ego) vinna stora och lätta framgångar genom lyckoplaneten Jupiter och hur denna kraft sporrar en Måne i Skytten att röra sig långt bortom sina hemtrakter - Skytten symboliserar utlandet. Nederländaren mötte sitt öde i Sydamerika på väg mot ännu en proffspokerturnering.

Det har ibland slagit mig att kriminella verkar ha en klen Saturnus. Det här är visserligen materialismens princip men också en bra motvikt till överdriven "jupiterism". Jupiter vill ha lätta pengar, men Saturnus är redo att göra ett hederligt dagsverke. Med den glesa indiska aspektläran händer det lätt att planeter ser ut att stå overksamma, men så är det förstås inte.

Likväl är det intressant att det är framgångssökaren Jupiter som är påfallande tydlig här, medan Saturnus knog inte alls verkar vara en dominant kraft. Ska man läsa den här typen av horoskop som arbetsskygga lycksökare? Jag bara kastar ut ett tolkningsmönster. Det behöver verifieras om och om igen!

Och dessutom kastar faktiskt Saturnus aspekter mot husen, men horoskopet är solärt så vi vet inte vilka hus som drabbas av restriktionens planet.

Färgsättningen påminner bara om den enkla grundobservationen om att den unge mannen var en sensationalist, en "upplevelse-junkie" med Eld och Vatten-krig i sin natur. Som Madonna. Varje avvikelse från genomsnittet kommer till ett pris och här saknas båda de förnuftiga eller rationella elementen Luft och Jord! Dra dina egna slutsatser!

Att nämna Madonna just nu utlöste en annan koppling, för jag hittar ett tidigare blogginlägg som jämför den överexalterade popsångerskan med knarkkungen Villareal och den senare visar sig också vara född i Kräftan, som nederländaren! Också här en överhettad Vädur (eldplaneten Mars istället för eldplaneten Jupiter).

Och vad handlar knarkhandel om? Inget annat än Kräftans avgrundslika begär - och den sanningen gäller lustigt nog både för den pengahungriga knarkhandlare och för den karaktärslösa krake som blivit narkoman! Minns Whitney Houston och resonemangen om hur ohjälpligt skadad Kräftan blir om t.ex. Mars redan traumatiserat den på insidan av skyddsskalet eller om detta primära Vattentecken ingår i ett horoskop med ännu mer Vatten.


*****



Kalifornienbon Scherer som mördade båda föräldrarna för att komma åt pengar efter att hans vidlyftiga livsstil satt honom i skuldfällan, har också ett talande horoskop.

Den "blågröna röran" är min tolkning av en ömsesidig reception mellan Tvillingarnas och Kräftans härskare. Mord skulle kunna vara det absolut värsta utfallet när irrationella Vatten trånar och begär och Luften kollapsar och skapar lögnaktiga rationaliseringar eller dissocierar sig från valda aspekter av helhetssituationen för att rättfärdiga den instinktiva maningen.

I det här fallet är det Venus/pengar i Kräftan som står för den instinktiva maningen, och vad kan en sönderbränd Måne (nymåne) göra när Solen/Jupiter har en enda livsplan - att nå framgång på basis av den djupa viljan till pengar och kapitalvaror och allt det den irrationella Kräftan begär för att täta sina djupa svarta hål av begär.

Minns att Kräftan/Månen symboliserar den obeständiga världen vi lever i och att Kräftor utan något intresse för filosofi troligen trillar in i den här blinda komsumtionstypen - besatta av vissa motiv som de tror ska fylla det svarta hålet som stavas "döden". De tre Vattentecknen har mer med själens syndafall att göra än de andra, och det är därför indisk astrologi också kallar dem för moksha-tecken, befrielsens tecken. Det är här själens skada måste repareras.

De två naturliga illgärningsmännen Mars och Saturnus är alltid en kritisk kombination. Den måste bedömas från fall till fall eftersom planeterna har så helt olika karaktär och fungerar mycket bättre i vissa element än i andra. Perioden för Saturnus passage genom Lejonet är visserligen inte lika illa som då Saturnus "faller" i egoprincipens Vädur (tecknen där Solen "upphöjs"), men i Lejonet ligger den å andra sidan hemma i Solens eget tecken! Och Gränsdragaren och den Fria Energin är varandras naturliga fiender.

Mars i Lejonet är en placering i mer harmoni med Lejonet. Åtminstone i ryckiga och uppbragda passioner söker Mars-Lejonet ta kommando och bevisa sig men graden av dominans bestäms i högre grad av soltecknet eller möjligen ascendenttecknet.

Med facit i hand ser vi att denna kombination beskriver fadersmordet! Mars är attacken mot Lejonet (Solen = fadern) och eftersom Liemannen Saturnus redan står illa i detta tecken måste man läsa in någon slag kritisk berättelse här. Det skulle vara intressant att gå igenom ett större antal födslar med den här kombinationen och se om alla haft problem med sina fäder på ett eller annat sätt.

Att pokerspelaren dödade sin mor på samma gång kanske följer av att Månen (modern) redan är bränd av Solen, dvs mördar han sin likaledes pokerspelande far för pengar, råkar modern stå lite för nära och dras in i samma Mars/Saturnus-demoni även hon. Här är det intressant att detta sjukliga Lejon utlöser axeln mellan drakhuvudet och draksvansen. Är det signifikativt att "brottet" (Mars/Saturnus) utlöser draksvansen (den straffade delen av den giriga demonen)? Vet ej, men med facit i hand är den läsarten helt rimlig.

Apropå granskning av ett större antal födslar: Det är naturligtvis vid nymånen "skiten träffar fläkten" eftersom eländet i Lejonet disponeras av Solen. När så förmågan att reflektera kring sin Sol slocknar (som vid nymånen), då kan vad som helst hända.

Inga kommentarer: