Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 28 oktober 2010

Andra moderata skandalministrar


Nya moderaterna - så skyldig Reinfeldt ser ut nästan jämt!
Och med rätta - de är hycklare, lögnare och klippare hela bunten.

I uppradandet av horoskopen för tre av Reinfeldts skandalkvinnor hade jag helt glömt hans tidigare partisekreterare, där återigen det lilla problemet att kvinnan gått på krogen medan hon hade jourtjänst först förringades, men sedan inte gick att nonchalera sedan storleken på krognotan blivit känd. 

Det finns nu ett tydligt mönster hos Reinfeldt att först neka så länge som möjligt och sedan svära sig fri när skandalen är ett faktum. Jag vill inte vara företrädd av en sån här löskokt hycklare. Det kallas visst politik, men det här är bara dålig sådan. Grekerna skulle ha beklagat att retoriken sjunkit så lågt som den gjort i Sverige. 

Jag upprepar: vår statsminister försöker skamlöst ljuga sig ur alla besvärliga situationer och när inte det håller, står han direkt där och ser skenheligt beklagande ut. Jag har aldrig sett ett så ryggradslöst kryp i den positionen. Lögnen är institutionaliserad i den svenska politiken och det äcklar.

Hur höga oddsen än var mot att Reinfeldt skulle ha plockat in tre individer med en renodlad symbolik för korruption hände ändå det osannolika. Att tro på mer skorpionisk röta en fjärde gång gjorde inte ens jag då jag räknade ut horoskopet för Ulrica Schenström. 

Här byter emellertid Månen tecken efter lunch, vilket skapar osäkerhet. Men jag föreslår en sen födelse eftersom det är då vi får en saftig skandalindikation: den fallna Mars i Kräftan i attack mot den konceptuella klarhetens Vattuman. Den Vatten/Luft-konflikt kan här med lätthet anpassas till situationen av oredlighet under arbetstid. Vatten i dess mest primitiva form som irrationalitet som stör Luften, förmågan att göra sitt intellektuella arbete.

En Måne i Vattumannen skulle också som få andra indikationer belysa Reinfeldts bedrövliga sjätte hus för undersåtar som just går i Vattumannens tecken och från vilket Saturnus attackerar tredje Lufthuset för mental redighet! Jag noterade i efterordet till det här inlägget vilken usel indikation detta är för hans förmåga att i chefsposition hitta bra underordnade!

*****



Ulf Kristersson (t.h. på bilden ovan) verkar vara en alltigenom falsk klippartyp, som hade stora besvär 2008 när han skulle förklara varför han tillskansat sig en lägenhet hos en diakonistiftelse som borde ha gått till en hjälplös kvinna i samhället. Detta är samma man som i kapacitet av lokalpolitiker kriminellt sålde ut allmännyttiga bostäder till en bekant!  Som reste till Kina för 100.000 på skattebetalarnas bekostnad. Nnotera Solen i "fjärran" Skytten för utlandskopplingar - i detta fall via hustrun.

Och som dessutom, medan den förra lägenhetsskandalen pågick redan hade en annan lägenhet i centrala Stockholm - händelsevis bara några meter från Arkelstens. Här luktar det klassiskt moderatsvin som bollar med bostäder för att dra in extra pengar till ett liv med guldkant.

Ännu en moderat som mer liknar en självisk klippare än en politiker, även om han friades från misstankar om oegentligheter i samband med diakonilägenheten. Tidningen Kommunalarbetaren beskrev i oktober väl vad det bar för kaliber på den här hala ålen.

Här upprepar sig osäkerheten från förra horoskopet - Månen står i ett Jordtecken till en början men övergår senare under dagen till ett Lufttecken. Ännu en gång spekulerar jag i en eftermiddagsfödelse för att få en riktig sol & vårarkombination: fullmånen mellan "de lätta klippens" Skytten (ett expansivt och chanstagande tecken) och Månen i Tvillingarna, ett amoraliskt tecken.



Här är oegentligheterna rätt tydliga, eftersom Rahu och Ketu är inblandade och Mars i Skytten på inget sätt kan sägas vara bra för lycksökaren Jupiter i förlustens tecken Fiskarna. Jag läser Saturnus i Stenbocken "grönt" - som att diktatorn kan stjäla från de fattiga. Jupiter i Fiskarna borde betyda empati med de svaga, men den här klipparen hade inte något mot att sno en lägenhet som borde ha gått till en av samhällets svaga!

*****

Utan att jag tänkte på det grupperade sig även de här horoskopen, som jag missade i första omgången av Reinfeldts rekryteringsmissar (vilket vi nu inser inte alls är några missar - partiet är under all kritik, de representerar den sämsta sortens människor, råegoisterna).

I själva verket finns två tydliga överlappningar: båda har Merkurius, Mars och den "straffade" avhuggna draksvansen i kombination. Jag tror detta är en mycket viktig ledtråd. Merkurius är medier, Mars är stridens hetta, men den avhuggna svansen måste rimligen vara sista spiken i kistan för mediala eller utbasunerade (Merkurius) skandaler! Jag ska ta mig denna iakttagelse testa dess hållbarhet.

För det andra delar båda temat "förflyttningar" - axeln Tvillingarna/Skytten. Av Birthday.se kan man se att Ulf Kristersson alltjämt har en bostadsadress i en svensk småstad alltunder han bollar med lägenheter i kungliga huvudstaden och säljer ut den bofasta befolkningens gemensamma egendom. 

Ett gatlopp i tjära och fjäder och sen ut ur stan med honom hade varit det rätta! I Expressen sägs han emellertid redan ha backat hem till sin stad. Den axel mellan Tvillingarna och Skytten som råder vare sig Månen hunnit in i bedragarens tecken eller ej (Tvillingarna kan urarta till desinformatörer under negativ påverkan), är inte vacker och kanske indikerar alla denna rörlighet i boendefrågan.

När jag funderar på vilken ytterligare sunkig moderat i Skyttens tecken jag nyligen beräknade slår det mig att det var Tobias Billström, han som vill köra ut romer utan att ens bry sig om det djupare problemen den här folkgruppen har i Europa.

Fascinerande nog är Billström född tio år senare när återigen månnoderna vulgariserar Solen, fast nu omvända jämfört med Kristersson. Jag säger inte att noderna måste skapa förvrängda versioner av stora män/kvinnor (Solen - viktiga människor, Månen - den lilla människan). 

Men minns legenden om Månens girighet förevigad i den matematiska punkt som signalerar att Månen förhäver sig över det plan som solekliptikan (zodiaken) tecknar. Svenskarna är dumma i huvudet som tror sig vara ensamma om ordet "lagom". Varenda kultur har en motsvarande tanke. Kinesernas "gyllene medelväg", astrologins föreställning om att solens plan är det rimliga måttet och att rörelser upp mot nordliga latituder är en förhävelse och styggelse!

I fallet månnoderna ligger alltså nidbilden av en genuin människa, en ädel människa, inte långt borta... I extremfall som massmördaren Ted Bundy, kan man se hur långt från en rimligt resonerande en individ kraftigt under en av noderna är. Obs. Jag jobbar alltjämt på att bättre förstå dessa noder och de förekommer tveklöst också i goda horoskop. 

Men jag lutar mycket mer åt den indiska traditionen som ser dem som kritiska punkter än den västerländska som har en typiskt rosenfärgad aningslöshet över sig. Västastrologin ser inte problemen mänskligheten brottas med, för västerlandet är en självförljugen egokultur och det mörkret drabbar även astrologin!

Inga kommentarer: