Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 19 september 2010

Skära sig själv & skylla på araber

Nyheten om Sverigedemokraten som av allt att döma tillfogat sig själv skada för att kunna smutskasta invandrare är en av de mest knasiga nyheterna på sistone. Den i sig underlige presschefen för partiet säger i SvD, "Inget har fått oss att tro att han skulle kunna göra en sådan bisarr sak, när det ger men för livet". (Även i DN)

Men om det ändå skett, vilket zodiaktecknen skulle gå till den martyriska ytterligheten? Fiskarna så klart.

Och det bara råkar hända sig att horoskopets Sol lyser från Fiskarnas andra grad! Går man sedan djupare ner i symboliken blir berättelsen verkligt bekymmersam.



Första bara en viktig anmärkning: Mars lämnar inte Skorpionen förrän det bara är cirka 15 minuter kvar på dygnet, så vi kan ganska lugnt rita in dess hatiska nittiogradersvinkel mot Vattumannen (folkgrupper). Ett klassiskt socialt utstötningssyndrom eller attitydmässig mobbning med andra ord (mindre vanligt: offer för mobbning).

Den fulaste versionen av den här oförmågan att fungera med sociala grupper som skiljer sig från det egna sågs kanske i fallet Usama bin Ladin, men låsningen mellan dessa två rigida naturer har duggat tätt på bloggen.

I det här fallet drar också den lilla illgärningsmannen Mars med sig den stora illgärningsmannen Saturnus, så gissa om filosofins Jupiter (i Vattumannen) tar stryk. Det är en rent mentalstörd filosofi som stinker hat och död lång väg. 

Varför detta nu är en katastrof i just detta fall beror på att Jupiter förfogar över Fiskarna och allt dess innehåll, vilket innefattar bl.a. den agerande Solen. Men tecknet är identitetslöst - en "loose cannon". Här är vi det perfekta ämnet för en självmordsbombare.

Jupiter i Luft som bas för en Sol i Vatten ger också "dissociation" - och i Fiskarna kan t.o.m. personlighetsklyvning (ett dubbeltecken) befaras. Den ena personlighetshalvan ristar in ett hakkors på vad den tror är en annan person och tillskriver handlingen "arabliknande överfallare".

Eftersom födelsen onekligen måste ha inträffat medan Månen står i egocentriska Väduren (fast egot här saknas!), leds uppmärksamheten även på den subjektivistiska, psykiska sidan till Mars (Vädurens herre), och så är vi tillbaka i den här närmast suicidala krampen i Skorpionen, där Saturnus nedkämpar och söker låsa/hämma den i sig sunda aggressionen eller driften (Mars).

Eftersom de demoniska Rahu och Ketu spände över Vädur/Våg det här året har vi dessutom en "psykiskt inbyggd" obalans mellan egot och omvärlden även här.

I all sin enkelhet, med knappt några aspekter alls, platsar den här himmelen väl bland de allra mest inkrökta och förstörda bloggen noterat. Den mannen borde uppsöka en psykolog för att hitta balans. Men här kan man misstänka att det är dårhuset som gäller inom några år om han fortsätter umgås med destruktiva ideologier. Han kan inte hantera dikotomiseringar av typen "vi och dom" utan har börjat klyvas inifrån!

4 kommentarer:

Urdjuret sa...

Fast om man tittar på hur mitt kaffesump såg ut samma dag som brottet rapporterades så kommer man fram till att mannen i fråga faktiskt är oskyldig och inte gjorde det själv, vidare upptäckte jag när jag kastade några fågelben över axeln att de hamnade i ett mönster som betyder växtlighet, två av benen visade runan för "röd" och de låg alla i en position som syftar till makt/ledare. Jag tog då fram min andesökar maraccas och resultatet var solklart, Ohly ristade in hakkorset! Mina metoder har lika mycket vetenskapligt bevis som dina.

Seaward sa...

Kreativ kommentar Urdjur! Tur att du inte kan ett skapandes grand om vetenskapsteori, för det hade troligen hämmat ditt diktarflöde i just det här fallet.
:-)

Anonym sa...

Bara aldrig ditt diktarflöde.Var någonstans möts vetenskapen med ditt newageflumm.Å,, du,,hur gick det med din prediktion angående Mona!Enfald är vad du bjuder,som Bilt brukar säga´PUNKT`
/Hr T
Ps imorgon skall jag gå till Taylor&jones å köpa The Welsh Dragon Sausage eller varför inte Linconshire pork de korvarnas spådomar är bättre än dina för de har alltid Två ändar

Seaward sa...

"Hr T", du uppfattade inte min vink då signaturen "Platon" nyligen tänkte fritt och djupt, tankar jag kontrasterade med din billiga åsiktsdiarré. Nu kommer du igen som ett onödigt eko på annans kommentar.

Dina negativa tankemönster påminner om "Bo T" som förorenar på Newsmill. Han, liksom du, ogillar "pseudovetenskap". Kanske en koincidens, visst folk låter precis likadant.

Till saken. Större siare än jag har tolkat tecknen fel, och min analys av den kinesiska symboliken du syftar på omprövade jag faktiskt till del här.

Att Reinfeldt hamnar i "fängelsehålan" besannades däremot, givet att Sverigedemokraterna vann en vågmästarroll. Reinfeldts "fängelsehåla" var således inte ett fall från makt utan en begränsning av handlingsfriheten till följd av den ofördelaktiga valutgången. En erfarenhet att ta med sig till nästa möte med samma symbolik.

Detta är första och sista gången jag replikerar på ett anonymt inlägg där skribenten inte visar någon god vilja alls. Jag ber dig hålla inne vidare impulser att kommentera här. Du är en ointressant människa på din nuvarande mognadsnivå.

Att du faktiskt följt en av mina länkar, till filosofen Proclus, visar att du inte är helt förlorad. Men den paradoxen får du lösa själv - att du uppenbarligen har en kunskapshunger men låter som en både avundsjuk (i kunskapshänseende) och samtidigt arrogant byfåne. Är du över tjugo blir det här riktigt pinsamt...

Grekerna uppmanades oss människor att jobba på vår själs excellens. Där har också du ditt uppdrag för detta liv.