Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 23 september 2010

Demi Moores Ashton - en manhora till

Det tog som bekant slut mellan Madonna och hennes unga virila loverboy Jesus Luz. Den fabricerade mediamyten om cougar ladies knakar nu än mer i fogarna sedan Ashton Kutcher funnits bedra sin modersgestalt, femtioplussaren Demi Moore med en liten 21-åring (AB, Expr). Jag noterar hur han pendlar tydligt från barnrollen visavi Demi till åtminstone något av en auktoritetsroll i relation till den 11 år yngre tjejen.

Jag tittar inte längre på barn- och ungdomsfilm men har ändå råkat genomlida en eller två rullar från olika tidpunkter i Kutchers karriär. Vad handlar surret om? Mannen är ju astråkig! En medioker skådis som bäst.

Det intressanta är inte hans skådespeleri utan tidsaspekten - Kronos/Saturnus. För båda dessa äldre kvinnor, har i kraft av avsevärda rikedomar och stenhårt jobb på sin yta (Saturnus!) tydligen attraherat den simplaste versionen av Stenbockar. Den sortens statusklättrande get som enbart prioriterar ytan och ser den som ett medel för att komma nånstans i världen. Billiga realpolitiker.

Eftersom jag kallade Madonnas föredetting en manwhore, måste jag sätta samma etikett på Demi Moores Ashton. Två unga män i Stenbockens (geriatrikens tecken) och två klart äldre kvinnor. 

Här är då de simplaste av män, de som gör som tjejer utan självkänsla och ligger sig till en karriär via en äldre och alltjämt attraktiv partner. Poängen är förstås att det är puman som har alla connections. Nu är det möjligt att Ashton gillade Demi, men deras horoskop ger verkligen ingen höjdarkombination, så jag misstänker att han kalkylerat en hel del.


Stenbockens härskare är Kronos/Saturnus, så ålders- och tidsperspektivet är en nyckel till de här manhorornas beteende. Som jag nyss kommenterade angående f.d. fröken Sverige, hudvårdaren Johanna Lind, är Stenbocken tecknet som vårdar människans ytligaste aspekt - den offentliga rollen och kroppsligen huden. 

Det blir allt tydligare hur Heidi Montags Mån-Stenbock fungerade då hon gjorde sina tio plastikoperationer. Människan saknar all inre självkänsla, ett perfekt offer för mediernas destruktion av folkmassornas värderingar.

Jämför man med Demi Moores patologiskt lidelsefulla horoskop, ser man direkt hur det är Rajas - hungern eller lidelsen efter liv som drivit dem båda. 



Men det är Demi som tagit för sig, levt ut och erfarit. Ashton Kutcher ser bara ut som en kall och kalkylerande typ. Hans fallna Mars opposit Månen i Stenbocken är exakt förklädnadsexperten och dubbelnaturen Kapten Klännings position, och i de fall då folk klarat att hantera den här lömska falskspelarnaturen (en perfekt ingrediens för en sociopat), då har vi ändå någon form av diskrepans mellan yta/innehåll. 

Demi Moore är väl den kvinna det tjatas mest i slaskpressen om hur hon bevarats sin skönhet. Varifrån tidningarna får uppgifterna vet jag inte, men när kvinnan i rubrik påstod sig vara naturligt ung, utan ingrepp, mindes åtminstone jag den gången hon över en natt förvandlades från rätt platt till bystdrottning med hjälp av implantat. 

Man kan diskutera länge hur lögnaktiga människors horoskop ser ut, men i passionens hetta (som här) är allt tillåtet. Det tredje mentalitetshuset går i överilade Vädurens tecken och Månen är benägen att fantisera och fluktuera med månadens gång... Att sedan disponenten Mars står med giriga (total överdrift) Rahu i fabulerande Kräftan och i huset som rör kroppsvård, förstärker heller inte trovärdigheten. Men att horoskopet tecknar kroppsfixering är uppenbart, med en variant på just Stenbock/Kräfta som vi såg i dermatologens horoskop.

Demi Moores horoskop stämmer in på en punkt jag observerat för kvinnor som blivit kända för att se väldigt unga ut för sin ålder. Jag tror jag lyckats fånga upp några av de inläggen med etiketten "skönhet" som jag skapade. Det är "konservatorn" och nerkylaren Saturnus som tar ett grepp om Venus även här, precis som hos Yvonne Ryding, Isabella Rossellini och andra som haft "hållbara ansikten". 

I dessa tider betyder det här ingenting eftersom samma formplanet i dess kontroll av Venus/skönheten stavas "plastikingrepp" !!! Men jag tror aspekten tycks ha en förmåga att bevara människan ung. Att den sedan också verkar tunna ut och förytliga, är så att säga en oönskad bieffekt...

Demi Moore (inlägget tycks ha glidit över till henne nu - ja, Kutcher hade inget roligt alls på sin himmel, hans horoskop t.o.m ser tråkigt ut!!!) föddes som bekant som white trash, på någon husvagnsparkering. Här måste hennes Rajas-glöd ha varit motivationen att komma någonstans. Hon påminner en smula om Brittany Murphy som också verkligen ville bli någon men inte lyckades helt i Hollywood och så, vips, dog hon. Två kvinnliga Vågar med Solen (karriären) under attack från en dålig Mars.

Men Demi har lyckats och det är förstås den snuskigt effektiva lyckobringaren Jupiter som stiger i öster över den skräpmiljö där hon föddes och som lyft henne till stor framgång.

Men man kan undra hur det är med hennes omdöme. Jag minns att hon visade brösten i lite för många filmer på raken tills hon blev en het och problematisk potatis i Hollywood. Hon accepterade med andra ord filmroller som höll på att förstöra hennes användbarhet. Jag blickar misstänksamt mot denna korttänkta och impulsiva Mån-Vädur i ett stormigt Eld/Vatten-förhållande med den fallna disponenten Mars i ett "ont" hus (tjänstehjon, slavar). Jag är inte övertygad om hennes samvete heller (nionde huset). 

Organiserade och disciplinerade Saturnus står visserligen stark i sitt eget kroppsliga tecken Stenbocken och kastar sin kontrollerande aspekt mot Vågen i nionde. Solen + Venus tycks ge henne skönhet och Jord till Luft är en harmlös kombination som stavas "sval rationalitet". 

Men Saturnus står i förlorarnas 12e hus och frågan är om denna formplanet är en hemlig noja i hennes omedvetna. Saturnus står också för ålderdom - som såldes är en tolftehusfråga - en "hemlig fiende". 

Nionde huset verkar i mina ögon inte ha ett dugg med högre lärdom, filosofi och liknande att göra och detta pga den världsligt illa placerade Saturnus aspekt. Kvinnans hela livsfilosofi tycks kunna sammanfattas som "håll åldrandet borta" (tryck in Saturnus i 12e "dolda huset"), glittra och le. Det är bara lidelse här, men ingen substans alls. 

Hon och Kutcher var av samma skrutt och korn men nu har han gjort sin hackordningsfixering uppåt (så tydligt av hans massiva Stenbock) och ska nu ta igen förlorad tid. Kronor - tid och åldersbetingade relationer är viktiga för Stenbockar - deras helvete, om nu varje tecken har ett sådant, är att de alltid jämför med andra och andras positioner någonstans på en skala. Hela deras liv är en strävan att fullkomna yttervärlden. Har de alls någon kontakt med det inre?

Demi Moores horoskop är mycket illustrativt för Stenbocken eftersom hon har den i 12e omedvetna huset där den kan ta total kontroll över hennes psyke som en omedveten lidelse. Hennes strävan efter kontroll har tagit kontroll över henne!

*****

En sista tanke: Är det tvärtom? Var det Demi Moore som manipulerade en ung och osäker Stenbock? Sögs Ashton in i Demis horribla storkors i blind lidelse och blev han offer för den närmast omedvetna rationalitet som hennes Saturnus-till-9e illustrerar? Var han i själva verket bara en detalj i hennes sinnesjuka filosofi att framstå som ung och attraktiv i alla lägen?

Spelade Ashton med och levde sig in i rollen - Stenbockar är ju ofta städade in i det absurda. Vissa typer formligen kryper inför överhet (snarare än spelar von Oben själva).

Jag är oerhört misstänksam mot omdömesförmågan i Demis horoskop, trots att det är mitt eget soltecken (!). Det finns exempel på Vågar som är allt annat än omdömesgilla och balanserade och en sådan dök faktiskt upp i förra inlägget, den danska integrationsministern.

Men misstankarna beror till del på det överhettade tredjehuset. Merkurius i Luft attackeras av Mars i Vatten och ger ännu en underlig känsla av att det irrationella och förnuftet inte riktigt klickar hos den här människan. Demi Moores horoskop är en mycket svårare himmel att bilda sig en uppfattning om än danska ministern. Där var Vågen bara helt avknäppt, helt utan mental förmåga att flexa.


Inga kommentarer: