Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 15 maj 2009

Madonna & the manwhoreAftonbladet tisslar om äktenskap mellan tant Madonna och 21-årige manlige fotomodellen från Brasilien. En sådan usel astrologisk kombination! Men det kommer de att få erfara så småningom. Grabbens födelsedata sipprade först ut på en skvallersajt, och han har definitivt rätt sol- och måntecken för att vara en pantad manlig bimbo.

he’s sooooooooooo hot, and i’m not saying this because i’m brazilian
he is 21 years old not 22
Jesus Luz born: 15-01-1988
and im happy for Madonna i Hope he makes you happy not like drunk alcoholic ex husband guy ritchie.
Wow he looks good. He’s got to be using Madonna for publicity.
http://justjared.buzznet.com
/2009/02/01/madonna-jesus-luz-dinner-date/comment-page-3/Madonnas himmel har jag kikat på tidigare, men här är den igen, uppritad i det indiska formatet där alltid zodiaktecknen ligger medsols på samma ställen och husen (livets områden) räknas medsols från ascendenten (1a egohuset) - om klockslaget är känt.


Och så toyboyen det hettat till rejält med:


Fakta! Madonna är en "sensationalist", hela horoskopet drivs av ELD och VATTEN, där Lejonascendenten visar vem som vill ha full kontroll. Dessutom har Madonna aggressionsplaneten Mars i ett tecken som gör henne till en fullständigt juvenil varelse: Väduren symboliserar jaget, och som synes av "maximeraren" Jupiter mittemot (i Vågen) "irriterar" oppositionen Väduren så att Madonnas aggressiva egohävdelse blir TOTALT UTAN GRÄNSER.

Och det är inte allt. Detta självhävdelsebehov är också sammankopplat med demonerna Rahu (girighet) och Ketu (mättnad) - norra och södra månnoden. Man riktigt fattar att det här horoskopet inte representerar en riktigt normal människa. Inget mindre än superstjärna dög, och det hade inget att göra med att hon visste att hon satt inne på någon extraordinär begåvning. Här ser vi enbart hämningslös vilja att bli någon! I Mars/girighetsdemonen Rahu tror jag man kan se förklaringen till ryktena om Madonnas onda sidor...


*****

Som om inte Madonnas horoskop är en omöjlighet redan i sig själv, uppstår dessutom akuta problem då Jesus Luz är född Stenbock, zodiakens andra självutnämnda ledartecken och en karriärist som kliver över lik för att nå någonstans! En av skvallersajtens kommentarer här har troligen rätt. Han har sin plan för att ta över världen och det ser inte tanten och manslukerskan Madonna just nu.

Dessutom passar hans Måne inte med Madonnas, som står i Lejonet (i 1:a egohuset). Detta gör henne till en närmast lunatisk (sinnessjuk) despot (en förstärkning av vad vi redan sett i egotecknet Väduren). Jaget ÄR totalt ohämmat, sceniskt, exhibitionistiskt - just som man känner hennes scenpersona. Och till skillnaden från rätt barnsliga (ungdomliga) Väduren är Lejonet en äldre, mer dignifierad natur. Den härsklystnaden är värre när den inte funkar som den goda "solkung" Lejonet som bäst är.

Det är oerhört viktigt att jämföra månarna om man vill se hur två individer kommer att fungera i vardagslivet. Problemet här är att den enas känslor är ELD och den andras är VATTEN. Bäddat för nya Guy Ritchie-draman! Jesus Måne står i sitt sämsta läge, i Skorpionen, vilket samtidigt är en av Lejonets värsta fiender! Jesus Luz lär bli den som fimpar Madonna, snarare än tvärtom...

Att latinarens Måne är "debil" i Skorpionen förbjuder inte framgång. Att denna magnetiska och mystiska Måne ofta nog skapar karisma, bevisar svenska Carolina Gynning. Även hon med Solen i ett materialistiskt Jordtecken (Jungfrun) som instrumentellt kalkylerar för maximal framgång. Kalla gärna Jesus en patologisk framgångssökare och Carolina hans milda lillasyster. Jesus Sol-Stenbock med denna svarta Måne, är bokstavligen en killer.

Ja, brasilaniarens Måne i Skorpionen är vanlig bland mördare och vansinniga, och det sammanhänger med att Vattenelementet här sägs fixerat, känslorna flödar och ventileras inte normalt. Samtidigt så härskar Mars i detta tecken, så aggressioner stängs ofta inne och när fixeringen spricker, blir det våldsdåd.

Merparten av alla med Mån-Skorpionen hanterar sina egenheter, en del blir sexfixerade, andra får utlopp via droger och några kanske bara är kroniska arbets- eller träningsnarkomaner. (Man hittar nästan alltid någon monomani eller besatthet hos Mån-Skorpionerna.)

Men det kan krisa om Solen och andra faktorer dåligt placerade, som i fallet dubbelmördaren Anders Eklund (Månen i giftiga Skorpionen, Solen i Kräftan, ett överemotionellt tecken). Även när de inte går över gränsen finns ofta friktioner och nederlag. Jag lider med artisten Niklas Strömstedt förlust av manbarhet när hans hustru Efva övergav honom - för en annan kvinna. Månen i Skorpionen kan i vissa fall i en mans horoskop innebära tragik i samband med kvinnor. Men bara i vissa fall.

Jag minns också Strömstedts illa dolda avund och besvikelse i tv-rutan när han förlorade någon schlageruttagning. Nej, Månen i Skorpionen är ett bundet och komplicerat, ibland ångestfyllt psykiskt grundstratum. Vad gäller Madonnas toyboy skulle man lätt kunna misstänka sexmissbruk, det är vanligt i kombinationen med "kåtbocken" Stenbocken.

Att Jesus har Solen i JORD och Månen i VATTEN (fundamentalt "negativt polariserad"), understryker väl hans natur av toyboy. De här två elementen framkallar ofta kroppsfixerade människor, individer som viker oändligt mycket tid åt sin kroppsvård.

Fast det är som vanligt en sanning med modifikationer. Madonna, utan en enda planet i JORD, är väl den hårdast kroppsformade artisten i världen... Men i det fallet gäller alltså ett sjukligt kontrollbehov som kanske är så överdrivet just för att hon saknar JORD-realismens normala spärrar...

Ja, hur många år ska man ge det här äktenskapet, om det blir av? Ett halvt?

7 kommentarer:

 1. cool analys! Erik i Blentarp

  SvaraRadera
 2. Jag tror nog att Erik misstar "cool" med "tråkig" eller "onödig" eller kanske "helgalen"? Jag hoppas det här var ett fritidsprojekt vid sidan om för att du inte hade något bättre för dig - jag hoppas du inte tror på sånt där med horoskåp och att matchas efter stjärntecken =(

  SvaraRadera
 3. Att "tro" på astrologi skiljer sig från att studera den och hur pass väl dess indikationer matchar faktiska personer. Jag har sysslat i flera årtionden med det senare, och skulle nog säga att jag inte längre "tror" utan vet.

  Se etiketten * filsofiska grundantaganden för en plausibel världsbild män som Nobelpristagaren i fysik, Erwin Schrödinger, bekände sig till och inom vilken astrologin inte längre är fullt så sensationell eller obegriplig.

  SvaraRadera
 4. jag är också intresserad av vedisk astrologi. har min måne i skorpionen, den där placeringen det står så mycket märkligt om ;)

  vilket fall som helst är det du skriver intressant och tankeväckande.
  det "enda" jag tyckte var lite fånigt i det hela är att kalla madonna för tant....
  det är ett ord jag förknippar med åldersmobbing och sånt finns det lite väl mycket av i våran västerländska kultur idag.
  precis som män alltid har tagit sig yngre kvinnor kan idag kvinnor ta sig yngre män om de tycker sig ha behov för det.
  ....
  i övrigt är jag inget större fan av madonna.
  upplever hennes som arrogant och maktlysten en väldigt osympatisk människa som sätter sig själv i främsta ledet och det intrycket stämde ju mer än väl med hennes horoskop =)
  ......
  nu ska jag fortsätta läsa alla spännande analyser du har.
  ..............

  SvaraRadera
 5. Tack för kommentaren. Du har rätt i "tant" men själv runt samma ålder som Madonna är det ingen tvekan om att detta är gubb- och tantstadiet! Inga PR-agenter i världen kan dölja att en del desperat söker spela unga. (Kanske är det av samma skäl den här bloggen pendlar friskt mellan granskningar av tonårsidoler och horoskop över stora filosofer och vetenskapsmän.)

  SvaraRadera
 6. talar du för dej själv nu? ;-)

  SvaraRadera
 7. Kmmentaren saknar begripliggörande kontext - försåvitt den inte bara upprepar det jag i augustikommentaren redan själv tillstått... :-)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.