Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 23 oktober 2011

Hemmablind

"Det har bara genomförts ett verkligt systemskifte i det demokratiska Sverige, och det var den snabba politiseringen av snart sagt varje samhällsområde som socialdemokratin genomdrev under 1960-talets andra och 1970-talets första hälft. Resultatet blev våldsamma obalanser i ekonomin men långt ifrån bara där, och det tog årtionden att ställa saker och ting till rätta."

Orden är Anders Linjers, chefredaktör för SvD, men de är ju inte sanna!

Genom att exkludera vårt eget nu slipper han nämna det förödande systemskifte den moderatledda regeringen redan gjort. Genom chockhöjningar av a-kasseavgiften lurade de den korttänkta människan att lämna det väl fungerande trygghetssystemet för arbetslöshet - och se nu hur det ser ut för svenskarna! Genom en bisarr sjukvårdsreform hamnade sjuka människor i orimliga situationer för att statsministern, tyvärr, har en närmast patologisk fixering vid arbetet och pengagenerering som det enda politik handlar om. 

Jämför  hur SvD självt under Svenskt Näringslivs allt aggressivare lobbande flyttat fram och ekonomi på sidorna och låtit ämnet svälla upp så att en turist i landet kunde tro att svenskarnas tillbad demonen Mammon, en av Djävulens fulare underhuggare!

Naturligtvis måste även Linders andliga hälsotillstånd synas genom en kort astrologisk genomgång. Födelsehimmelen har redan granskats under rubriken Närighetens ok, men här prövar jag den strikt månbaserade läsningen som enligt indisk astrologi kan användas för att förstå de sanna motiven i själen, även om de inte i vart enskilt fall ageras ut i det fysiska livet.

Enligt den för många skrämmande världsbild som målas upp i Bergspredikan (av Jesus, men argumenten är hämtade från Dödahavsrullarna) astrar t.o.m. det enbart tänkta karma! Vi är ansvariga även för det vi aldrig säger högt. Det förklarar något om varför österländska läror som buddhismen värdesätter medvetandedisciplin. Astrologins Måne indikerar sinnet (manas) vilket Buddha anmodade oss att hålla strama tyglar.



Chandra lagna, eller en ascendent baserat på Månen i Skytten gör automatiskt Jupiter till en verksam välgörare, i linje med dess essentiella eller naturliga tillstånd. Man ska minnas att Jupiter är en tillväxtorienterad planet, en risktagare och även, hos de lägst utvecklade människorna, för en fixering vid lätta pengar och olika scheman som ska ge automatiserad rikedom. Börsen är ett tillhåll för dessa andens neandertalare.

Här hittar vi Jupiter i Vattumannen (en neutral placering) och i tredje huset för publicering. Vi finner alltså att den psykiska dimensionens indikationer har förverkligats i den lägsta graden av verklighet som merparten av folket tror är den enda: vår fysiska värld.

Men filosofen Herakleitos sade att "de dolda sambanden är de starkaste", och Jupiter disponeras av sin motsatta princip, kontraktionens (och kontrollens) Saturnus. I sig är den välplacerad i sitt negativa, världstillvända härskartecken Stenbocken, ett tecken av den lägsta formen av verklighet: Jordelementet.

Enligt det något komplicerade indiska resonemanget om dessa ting anses en tillfällig härskare till andra huset verksamt neutral.  Saturnus är en naturlig illgärningsman så dess gynnsamhet höjs något med det beskedet. Men Saturnus i dess negativa aspekt som materiens härskare och i en fantasilös placering i pengarnas 2a hus talar sitt tydliga språk - på den psykiska nivån!

Det här är en realist och ingen som ämnar föra världen framåt, mot något bättre. I vissa liv på jorden gör vi inte mycket nytta alls. Vi är utfyllnadsmaterial eller nyttiga idioter som jobbar för en idé som, som bäst, är stundens sanningen. Då råder synergi mellan psyke och samtid och man kan t.o.m. skörda framgång medan man hjälper tidsålder att tippa över. Inget gott kommer att skrivas om en i historieböckerna.

Så långt är dock det här horoskop ljusår bättre än den förstummande falskhet den djupa Chandra lagna-metoden avslöjade i fallet med moderaternas propagandaminister. Jag tror knappt än att indisk astrologi faktiskt kan säga på detta vis att två hela dygn av rötägg föds till jorden, bara det att några av dem kommer att ha förmågan att göra något nytt av det psykiska råmaterialet medan andra bara uppfyller det lilla som begärs av dem: att bli lögnaktiga skitar i sina liv.

Lögn, ja. Ingen kan väl ha missat att moderaterna på partistämman gick ut med den patenterade osanningen att de skulle ha varit förkämpar mot rasismen i Sydafrika på sin tid? Detta är ren och skär lögn, precis som borgarnas drev mot Juholt helt nyligen! (Aftonbladet och SvD har samma ägare.) Läs Röda Bergets utmärkta historielektion inför Moderaternas ofattbara historierevisionsim!

Fattar någon vilket bottennapp detta är? Snart förnekar väl moderaterna Förintelsen, de också. Det konstiga är att jag förutsåg Fredrik Reinfeldts fascistiska dolda sidor för länge sedan utan att ha en aning om hans kampskrift Det sovande folket.

Nu, vilket Linder borde ha heder att erkänna istället för att tala om Reinfeldts pendling mellan "ödmjukhet och övermod" förverkligar statsministern sin fascistoida syn på arbetslösa och sjuka. Han skiljer sig knappast från de värsta ledarens från Europas sammanbrott förra århundradet.

Kan det ändå finnas någon moralisk blindfläck hos Linder? Vi måste även granska nionde huset för samvete. Samvete är inte Freuds internaliserade överjag, inte samhällets regelsamling. Det är moral, vilken sorterar under astrologins tionde hus för "ärbarhet inför andras ögon" med alla risker för hyckleri som det innebär! Nej, samvetet är inget annat än sanskritorden sama veda, eller det gemensamma vetande som alla människor är födda med eftersom de är bärare av en gudomlig själ (som överlever kroppens död).

Ingen kan väl ha undgått att se (av jordens tillstånd) att få individer ännu nått till en nämnvärd medvetenhet om en inre själ och en inre samvetsröst. Sokrates daimon varnade honom när han var på väg in i något dumt, men det finns också människor som har tillgång till positiv information från det inre. Klärvoajanter kallas de, eller medier. Vissa har en renare uppfattning än andra och några upplever bara fragmentarisk och mycket intermittent kontakt med sin inre själ (undertecknad tillhör den gruppen).

SvD:s chefredaktör Linder har ett nionde i Lejonet - Solens tecken. Detta gör Solen - andesjälens signifikator - till en verksam välgörare. Solen i sitt naturliga tillstånd är en smula ambivalent, som rent världslig symbol har den en ond sida eftersom dagsverket under het sol är en börda för människan; Solen som andesjälens signifikator står i stället för glädje och lek!

(Det är därför Fredrik Reinfeldt idealiserar dagarbetet - han har i sitt kompletta horoskop den grymma Solen i 11e huset för inkomst av tjänst och det förklarar hans minst sagt inskränkta syn på vad politik handlar om).

I den psykiska verkligheten står likväl Solen exakt mogen att dö i väster i det mentala Lufttecknet Tvillingarna som passande nog är det ena av de två över vilken handelsmannen Merkurius råder. Som Mona Sahlins kompletta horoskop hade en Sol sjunkande i väster och hennes dröm om partiledarskap och kanske statsministerskap dog två gånger om, så avslöjar den psykiska Chandra lagna-kartan att Linders ideologi är döende! Inga moraliska eller etiska bannor, bara helt enkelt döende.

Är det därför smutskastningen åt väster är så ofattbar just nu?


Linder föddes att se Occupy Wall Street (horoskopet) och början på västkapitalismens (och civilisationens) fall. I andevärlden är han, trots att han kanhända är en trevlig människa på jorden, en sjunkande Sol...


Inga kommentarer: