Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 19 september 2011

Närighetens ok

SvD:s chefredaktör P.J. Anders Linder kritiserar Nya Moderaternas torftiga idéprogram i termer som i stora delar överlappar den här bloggens många analyser av partiets ledare, varande personifikationen av en anda, ett förhållningssätt.

Precis som den här bloggen konstaterat i Reinfeldts jordbundna betraktelser via sin pragmatiska och privatistiska Jungfru som ascendenttecken ser Linder ett felvänt tillvägagångssätt:

"Intressant nog har man gått till väga på motsatt sätt mot det gängse och räknat baklänges ideologiskt. Istället för att börja i värderingar som ska ligga till grund för den praktiska politiken, har man börjat i den praktiska politik som förts sedan Fredrik Reinfeldt och Anders Borg tog över och härlett sin idégrund ur den."

Den som kan sina idéer - ingen kan missta sig på att det är från stjärnhimlen den politiska filosofen Platon hämtade inspiration till sin form- eller idélära - känner genast igen Reinfeldt i stycket.

Zodiaken alternerar mellan framåtriktade grundprinciper (tecken) och bakvända. Reinfeldts negativt polariserade soltecken Kräftan är dessutom det som framför andra är känt för att vilja skydda sig från insyn och undvika konfrontation. (Vem betalar Nya Moderaterna för att vara lojal megafon?)

Kräftans skal påminner om tecknets koppling till en intressesfär som stannar av betänkligt bortom frågan om att trygga livet för de närmaste via hus och hem och djuret rör sig inte "normalt" på rak kurs framåt utan sidledes, som om något i dess förflutna låste dess normala funktion!

Reinfeldts Jungfruascendent i kombination med Sol-Kräftan förklarar den besatthet med vilken Moderaterna försöker rasera möjligheten i t.ex. Stockholm för hyresalternativet i boendet. Moderater är alla som Kräftor, så primitiva att de tror kräftskalet - boendet - är en del av dem själva! Koppla sedan in den profitlystna åkerbrukaren Jungfrun och vi får detta sorgliga partis och dess anhängares favorisering av den unknaste av livsstilar: småfolk som försöker göra klipp på sitt boende. Det är svårt att tänka sig en mindre människa än den som fyller sitt liv med den här formen av begärsdriven slughet.

Chefredaktören ser alltså samma lergegga som den här bloggen, när Vatten och Jord rörs samman och tillåts leda vägen. På min observation att Reinfeldt har huvudet under Vatten och sedan bara efterrationaliserar via sin mentala Måne i Luft, är det bara att läsa citatet en gång till, Reinfeldt (och Borg) börjar i de gyttjiga och felvända steg man tar i det materiella (famlar i blindo i brist på idéer) och upphöjer eller efterrationaliserar sedan sina kroppars handlingar till idévärlden! 

Som jag sagt: Reinfeldt efterrationaliserar bara sina griller, sin dunkla irrationella begär, och tyvärr är svenska folket så omoget att hans materialism och brist på kultur och moral i mycket sammanfaller med den svenska folksjälen.

Var står då P.J. Anders Linder själv i förhållande till den principfasta idévärlden? Ja, gissa. Han skulle inte ens ha sett bristen på tankehöjd hos Nya Moderaterna och teamet Reinfeldt & Borg, om han inte själv haft sin plattform i den blå Luften.



Solen i extremt mentaliserande och kommunicerande Tvillingarna är exakt vad man kan räkna med hos en tidningsman. Att inte alla chefredaktörer lever upp till detta ideal framgår av ny forskning som visar att i synnerhet Expressen presenterade en obalanserad och högervriden rapportering inför valet 2010. På den tidningen heter chefredaktören Mattsson, hans horoskop går enbart i jordgeggans tonläge och jag ställde för länge sedan frågan, "Skulle du köpa begagnad bil av den här?"

Linder är istället född under en hyperpolariserad och engagerad fullmåne, där psyket i Skytten indikerar en mycket "synsk" själsförfattning (Eld relaterar till det visuella). När sedan sinnelagets disponent Jupiter befinner sig i idéernas element Luft och därtill i de fasta formernas Saturnus, då faller alla bitar på plats!

Men varför ser inte Linder rättrådigt? Varför tror han inte på morgondagens civilisation där nolltillväxten är en självklarhet, den värld där girighet och profitjakten kriminaliserats och hela den marknadskapitalistiska ideologin skrotas för mänsklighetens bästa?

Fantastisk som den här himmelen är, stannar den av på en avgörande punkt. Med Reinfeldt delar Linder det själsliga trauma som så ofta kan spåras till Kräftan - syndafallets tecken: med Annika "Fallskärm" Falkengren har han en begärande, en "tärande" planet i det kalla Vattnet. Det är Venus, pengarnas signifikator. Linder kan inte få nog av pengar, han behöver dem för att känna att han lever. 

Likt Falkengrens sinne (Månen) vanställs Linders Venus av överdriftens Drakhuvud. Norra månnoden är platshållare för mänsklighetens insikt om vådan att tappa kursen och börja hungra efter gudarnas egenskaper. Vad än Drakhuvudet drar med sig upp mot sydliga latituder (relativt solekliptikan) blir abnormt överdrivet. Högmod bäddar för fall och fallet kommer att skördas vid södra månnoden. Om inte i detta liv så väl i en kommande inkarnation.

Här är skadan (penga- och trygghetshungern) permanent eftersom Venus kontrolleras via geggig jord-och-vatten-opposition mot materiens princip Saturnus, hemma i sitt negativa härskarläge Stenbocken. Och det är denna Saturnus som ytterst härskar över de blå idéer filosofins Jupiter i Vattumannen injicerar i Linders ansenliga solära intelligens.

Så när allt kommer omkring tompratade han bara om Reinfeldt och hans idébrist. När det kommer till kritan är också Linder bara ute efter MASSOR av pengar och materiell njutning. Det här är nästan sketnare än den helt prosaiska chefredaktören för Expressen som åtminstone inte hymlar med sin likgiltighet för "svår" kultur. 

Linders horoskop kan jämföras med det för Urban Bäckström, chef för Svenskt Näringsliv. I det fallet finns ansenlig tankehöjd med mängder av Eld och Luft - men till syvende och sist kanaliseras tänkande ändå bara mot frågan om att generera drivor av Satans rockmärke - penningen. 

Bäckströms Sol stod i monetära Oxen och producerar där lika usel ideologi som BP:s skandalöse ordförande Carl-Henric Svanberg, en annan Oxe som begränsar den sublima Luftens attraktionskraft och därtill driven av ständig materiell hungern efter mer hos den Måne i Kräftan han delar med jättefallskärmen Falkengren.

(Notera att Svanberg har sin handelsman, Merkurius, i exakt konjunktion med fixstjärnan Algol, judarnas "Satanshuvud"! Se världens eniga fördömande av hans sätt att sköta kommunikationen! "The little man" och ramaskriet i USA...)

Sannerligen, det är nästan omöjligt att pricka in det perfekta horoskopet, Djävulen har tusen och ett sätt att få människan att snubbla precis när hon självbelåtet trodde hon inrättat livet så väl för sig själv. Borgerlig politik är Djävulens politik och i Linders fall ser ju hur jordfursten Saturnus förorenar den blå luften genom att äga Jupiter. 

Detta är faktiskt ett oerhört nivåfall jämfört med svenska nationalhoroskopet från 1974 där Sverige av den tiden visserligen var ideologiskt av typen "one size fits all" men där med Linder likvärdiga intelligensskaparen, Sol och Jupiter i Vattumannen, faktiskt vilade på idealistisk basis. 

1974-horoskopet, för ett Sverige som vid tiden var socialdemokratiskt, har en Saturnus befriad från jordens bristande transparens. Det är väl värt att kontemplera enbart den delen av horoskopet: Sol/Jupiter i Vattumannens Luft, baserad på Saturnus (essentiell Luftplanet!) i Tvillingarnas Luft.

Via Linders himmel visar sig än en gång Jord och Vatten vara för mycket "om sig och kring sig" för att kunna platsa bland de Platon hyllade som visa män, värdiga att ge impulser till ett samhälle, impulser som politikerna lystrade till. Linders giriga privatmonetarism i familjeintressets Kräftan eliminerar även honom från den celebra skara av gamla själar som krävdes för att framskapa det goda samhället. 

Men minns från dialogen Staten, att även om detta bygge är svårt är det inte omöjligt. Det krävs bara, menade Platon, att rätt folk tar tag i årorna. Och dessa var filosoferna, de som redan renat sina själar från dunkla drifter och irrationella begär. 

När Mona Sahlin lämnade ordförandeposten för (s) fri, var det som om hela himlen öppnade sig och visade vägen tillbaka till Platons rena idévärld - idealism. Och det är från partiet som håller ordet solidaritet levande som lösningarna måste komma.

*****


Tillägg. Solens disponent Merkurius befäster intrycket att detta är fejkad ideologi. Sol-Tvillingarna avslöjas genom Mekrurius position i monetära Oxen vara den enklaste typen av Tvilling: krämaren, handelsmannen.

Med denna det solära livsprojektets underbyggnad halkar vi genast tillbaka till den giriga Venus i begärens Vatten, hårt styrd av den alltigenom kalla och tragiska Saturnus i Stenbocken - symbol för den bottenlösa nihilismen som kommer ur enfaldig fixering vid materiella strukturer.

Saturnus i Stenbocken kan mycket väl vara den mörka intighet som Jesus hånfullt kallade "denna världens herre".

Inga kommentarer: