Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 8 juli 2011

Svenskt Näringsliv: Lär av Amerika

Det mesta har redan sagts i medierna om den episka dumhet som runnit ur Svenska Näringslivs inkontinenta munnar den senaste tiden, om dessa räknenissars obefintliga förståelse för vad en mänsklighet, en cilivisation, en kultur handlar om.  En figur på SvD - näringslivets eget organ - med en underhållande arrogant bildbyline, söker fortfarande låtsas som om SN avslöjat något viktigt.

Vad vi hört är Marknadens röst, precis som jag här på bloggen tecknat den i termer av antik demonologi - Satan, Mammon, med flera. Det gäller att förstå vad symbolerna representerar eftersom de beskriver något antikens lärde tycks ha förstått bättre än oss: på en viss nivå av inskränkthet går civilisationen som vi känner den under. Man kan inte ge den låga identifikationen med plattmarken fritt spelrum, inte låta Platons irrationella själ sätta agendan, inte låta egoismens drivkrafter styra en värld.

Jag måste bara roa mig med att skanna in förstasidan av historieprofessorn och assyriologen Francesca Rochbergs första bok för "populär" konsumtion. Titelbladet berättar om allt det Svenskt Näringsliv skulle vilja förbjuda i Sverige i syfte att reducera så många som möjligt till andefattiga, tanklösa produktionsslavar så att ett litet fåtal ska kunna fortsätta kamma hem ohemula vinster, tjäna pengar på pengar, och andra tecken på extrem mänsklig degradation.

Inte bara ansåg näringslivet att ämnet filosofi kännetecknades av "dålig lönsamhet", hobbykurser av alla de slag, inte minst kunskap om det ockulta, var avgjord anatema. 

Jag tror inte ens denna undervegetation, dessa räknenissar har kapacitet att hantera den här lilla utgåvan från American Philosophical Society och dess programförklaring överst på titelbladet. Men roligt är det att se vilket u-land Sverige är jämfört med det stora landet "over there"!


Transactions of the
American Philosophical Society
Held at Philadelphia
For Promoting Useful Knowledge
Vol. 88, Pt. 1


Så var det fastslaget av människor med åtskilligt högre tankehöjd än Svenskt Näringsliv: astrologi (och den historiska medvetenheten om vår intellektuella väg sedan äldsta tid) är nyttig kunskap!

Mer fantastiska hobbykurser åt folket! Låt Sverige bli ett land av gränslöst idéfyllda och kreativa naturer. 


PS. Jag säger inte att det över en natt går att eliminera mänsklighetens mångtusenåriga instinkt att vilja byta varor och tjänster med varandra. Vad jag säger här är att något har gått väldigt snett när Marknaden - lägst i det antika samhällsschemat - har tagit över helt med en borgerlig och totalt oansvarig regerings medgivande.

I antiken var det inte bara varor som färdades längsmed kamelvägarna utan också filosofi, kunskap, sällsamma berättelser! Profit var bara en del av en mycket mer komplex (multidimensionell) livsupplevelse.

Svenskt Näringsliv gav här röst åt den sämsta nivån av svenskhet - så fattig i sin materialism att den inte har behållning ens av rudimentära kulturuttryck som popmusik. Jag upprepar: jag har aldrig i något av mina liv hört sådan dumhet. Jag får hänvisa inlägget om att Sverige slavar under en ond demon under en hel generation! Besatta människor hör inte hur de låter.


Se även: horoskopen för två stolpskott från SN samt horoskopet för högsta hönset.


(Tryckte på publiceraknappen 16.21 enligt uppgift här under. Numerologiskt en etta - mycket passande!)

Inga kommentarer: