Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 3 juli 2011

Brian Wilson & Rosh HaSatan


Brian Wilson - prövat musikaliskt geni

När referat blir alltför knapphändiga - en tendens som uppmuntras av dagens sociala skitmedier för så små tankar att de kan rymmas i en mening - då kan man lägga ner helt och gå i trapistkloster.

Mäktige musikern Brian Wilson med hans egentligen djupt tragiska livsöde ska bli film. Men SvD:s skribent har så få ord att undvara att han missar att nämna geniet. Resultatet blir ett lågvattenmärke för journalistiken som ska vara opartisk (dvs. allsidig):

"Brian Wilson slog igenom på 60-talet som motorn i The Beach Boys. Hans liv har präglats av mentala problem och missbruk. "


Kortbiografin på AstroDatabank med Brian Wilsons AA-klassade födelsetid (födelsecertifikat) uppehåller sig också vid hans avsevärda mentala problem, men på ett sätt som bara gör mannens musikaliska geni så mycket större. Att mot dessa odds kunna producera perfekt musik som närapå verkar vara direkt tappad från sfärernas - gudarnas - musik och burkad för mänsklig konsumtion!

Astrologiskt är det inte svårt att se Brian Wilsons extrema introvertism ("In my room") och paralyserande scenskräck. Inbundna och hårt avgränsade Saturnus stigande i öster (dess världsligt svagaste läge) är en detalj.

(Obama är faktiskt en introvert om man studerar honom noga - den senfärdighet han ibland anklagas för tillhör definitivt hans Saturnus stigande i öster. Saturnus på sanskrit: Shani, Den Långsamme.)

Wilsons förödande spänning mellan fjärde husets privatism och tionde husets - scenens - offentlighet en annan.

Månen i totalt öppna Lejonet och ytterligare förstärkt av Drakhuvudets vilja att nå upp till gudarna är en märklig indikation i det skyddade privata rummets hus (4e), men det är här hans geni ligger, tror jag. I enrum kan han öppna upp och höra gudarnas sång vilken han tar ner och tonsätter på vårt sätt.

Många har noterat att Brian Wilson verkar ha stannat på en liten oförstörd pojkes mentala nivå och naturligtvis ger en Sol i pojkmentalitetens Tvillingarna just en sådan ungdomlig ton ("Wouldn't it be nice..."). 

Solen med intelligenshöjande Jupiter talar här sitt tydliga språk, men samtidigt är Jupiter skadad i sitt antifilosofiska eller antireligiösa läge. 

När därför Brian Wilson förkrossande vackert sjunger "God only knows what I'd be without you", har han inte en tanke på Gud utan har gjort sig beroende av föremålet för sin dyrkan, som jag misstänker är den hustru som tålmodigt stod ut med honom i tretton år av otillräknelighet. 

Samtidigt måste den som kan återskapa en sådan skönhet genom klangvärldar ha en tumme med det gudomliga. Säg att det goda och onda har utkämpat en kamp i Brian Wilsons själ...



Wilsons kvaliteter är uppenbara redan genom att notera Månen i dramatiserande, solära Lejonet tjäna den supralunära Solen som med Guru/Jupiter kastar ner ren Intelligens i skuggornas lunära rike...

*****

Jag har aldrig engagerat mig i fixstjärnorna, men jag måste ändå fråga om inte Algol eller Satans huvud - Rosh HaSatan i judisk astrologi - spelat in i hans mentala tillstånd och, tydligen, extremt hårda bindning till droger.

Sideriskt placerad i 2°18' Oxen ligger den just ovanför Brian Wilsons ascendent (3°57' - men vem vet hur exakt födelseminuten är?). Jag läste någon kvinnlig astrolog på nätet som menade att Algol inte i alla fall skapar ondska och illdåd utan ibland markerar människor som all världens jävelskap tycks ha skjutit in sig på, "monstermagneter" skulle man kunna säga. 

Utifrån observationen att sexchattarern Sven-Otto Littorin har nästan hela sitt horoskop insyltat i Satans huvud, och att Hollywoods nya ansikte för Pundaren, Charlie Sheen, också har Oxen stigande i öster, måste man börja fråga sig om möjligen Algol sprider sin influens mer diffust och brett omkring sig än den ytterligt lilla avvikelse från en exakt konjunktion som vanligen gäller. Vad t.ex. om Wilsons Venus i slutet av Väduren, inte många grader från Algol?

I Sheens fall kan man visserligen argumentera att det är illa nog även utan Algol. Här stiger ju det hungriga Drakhuvudet i första huset.



Men jag kommer hädanefter att hålla ögonen öppna efter Algols effekter! Att nämnda tre herrar alla torskat totalt på Satans snaror är bara för uppenbart, och i frågan om Sheen är det helt tydligt att Algol visar sig i formen av okynnesmakaren ("mischief-maker") - se parallellen till "nättrollet" i inlägget om Littorin (och för all del begreppet "gremlin"). Den som drabbas av Djävulen har inte alltid kraft att "studsa vidare" utan blir ett slagfält för Tricksters alla påfund. Brian Wilson skulle kunna vara ett mer uppenbart fall på detta.

*****

Faktum är att horoskopens lilla röda djävulshuvud med dess välkända grin till och med påminner om Charlie Sheens grimaserande anlete. Är det Djävulens hånleende som kommer inifrån hans själsdjup? Är Sheen en ren produkt av den stora gudssmädaren? 

Är det så här barnen av Moder Jord ser ut? Moder Jord som så dominerar Sverige att här finns ett värre upplagrat hat mot alla Patriarkala fenomen än kanske någon annanstans på jorden. 

Är det här Satan har sitt förråd av sekunda, nedgraderade själar? Sådana som inte har andlig resning not att kunna återfödas i mer högtstående kulturer?

Är Sverige en skyddad verkstad för dem som inte riktigt höll måttet? Är t.o.m. den enklaste muslimska bonde en själ med högre resning än den skränande religionsfientliga svenska menigheten?

Oj oj oj, vilka tvärtom-perspektiv som öppnar sig, när man börjar överväga att världen kan vara mycket större än den svenska horisonten... Jämför man med Brian Wilsons Sol/Jupiter, vilken i en annan och mognare tappning återkommer i svenska nationalhoroskopet, plockas tyvärr inte dessa sublima högre kvaliteter upp alla av den svenska nationalsjälen där Månen visserligen har anlaget - Måne i Eld såsom i Wilsons fall - men där disponenten är den besynnerligt ointresserade Mars-i-Oxen. 

Ett närmast antimetafysiskt drag i den svenska folkkroppen som förklarar varför den här bloggen har mellan 3-500 tappra besökare om dagen och typiska Ox-bloggar om mat och kläder drar obegripliga mängder besökare.

Svensk blir man för att man har syndat svårt i ett tidigare liv. Och ett liv som svensk är - uppenbarligen - inte designat för en omvändelse - utan bara för att skruva sig allt hårdare ner i ignoransen så att måttet blir fullt. KARMA kommer med full kraft att slå till i ett kollektivt framtida liv i något land och historisk omständighet som ännu bara ligger på gudarnas ritbord... Men man kan förmoda att det landets nationalhoroskop kommer att uppvisa tydliga störningar i Oxens tecken.

Mona Sahlin var för mycket en av svenskarna och det var därför hon gick bort. Folk klarar inte att se sig själva i spegeln. Hon hade Mars med Algol i Oxen: den småtjuvande moraliskt indifferenta svenskheten! På gräsrotsnivå märks den inte, men i framskjuten position går det inte alls vägen - som också fallet Littorin visade.

På en halv arbetsdag lyckades Reinfeldt med underhuggande sudda ut minnet av att en Littorin någonsin funnits i regeringsställning! Dessa är historiska tider gott folk. Vi har haft Ondskan förkroppsligad i regeringsställning under några år, men nu börjar skenet spricka upp. Mörkret suger hårt.

*****

Se också föregående inlägg i denna "miniserie" om Algol och Oxen: 



Inga kommentarer: