Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 25 december 2010

Anna, den ryska spionen




Jag försöker skumma skräpnyhetsrubrikerna men den här missade jag tydligen helt. Anna "Chapman", rysk spion som i somras utvisades. (För utvisning, tänk avhuggna, straffade Draksvansen).

På alla foton jag sett ser hon alltid lika kall ut, och det matchar väl ett horoskop enbart byggt på Jord och Luft. 



Jag tror inte man ska missta den enda placeringen i Eld för ens en anstymmelse till hjärtevärme. Det är den här "heta punkten" som indikerar kvinnans förräderi mot utlandet! Minns hur Skytten (långväga resor, utlänningar, etc) gång på gång börjat dyka upp i horoskop för människor med särskild fallenhet för att lyckas i utlandet, eller, som i den ömklige migrationsministern Billströms fall, misslyckas höra på sitt rätta öra i frågor om romer inom landet. 

Att den här Skytten ytterst ingår i en blandad kompott, ser man av att månnodsaxeln (som ofta upphöjer människor till berömmelse!) välsignas från ena hållet men attackeras från andra. I Ryssland hyllas hon nu som en nyttig mönstermedborgare (AB), medan hon ur västperspektiv naturligtvis framstår som den förrädare åtminstone jag tycker mig se i hennes kalla och kalkylerande blick. 

Hon kallas "affärskvinna", och den profithungriga Jungfrun (härskare: Merkurius, handelsmannen och tillika kommunikatören), är svårt drabbad av båda de naturliga illgärningsmännen Saturnus och Mars. Det är omoraliska Mars som attackerar "utlandet" (Skytten) och drar i detta med sig den ibland sociopatiskt oberörda och ränksmidande Saturnus.

Kan man säga att Ketu eller Draksvansen illustrerar den skada hon i första fasen (sitt spioneri) förorsakar "utlänningar" eller "utlandet"? Och att hon i andra fasen (utvisningen) själv blir avkapad från det utland hon uppenbarligen aldrig ärligt ville ingå i?

*****

Notera nu att det är nymåne i Vattumannen, ett planläggande tecken, så att både Sol och Måne disponeras av härskaren Saturnus - förfulad av Mars som vi just sett. 

Luft baserad på materiell Jord: tänkande helt utifrån nyttoaspekten. Här är då en solklar etikett "rationalism". En syftande, instrumentaliserande människotyp, en hal orm. Förvånar inte det minsta att hon slagit mynt av sin kropp också, först i en rysk tidning och på nya året i amerikanska Playboy. 

Också Venus (Afrodite) är ställd under kalla Saturnus kontroll och här är den iskall (Jordelementet) samt demoraliserad av Mars som i Jungfrun kan urarta till en våldsam vilja att vinstmaximera. Den här kvinnan vet troligen inte ett dyft om kärlek - hon är bara en hjärna.

På plussidan: Jupiter visar (som hos Oksana Grigorieva, lycksökerskan) en naturlig förmåga och framgång i att allisera sig/hitta partnerskap. Det finns mycket social talang här, välsignelsen från Jupiter till Sol/Måne visar henne vara närmast en expert att "få ihop det", man/kvinna!

Det här är ett väldigt delikat horoskop, för åtminstone nymånedagarna ser totalt moraliskt korrupta ut. Kärnan ligger vid Mars/Saturnus och Solen baserad på denna skulle kunna nöja sig med ett vinsthungrigt företagarliv. Det är när Månen, själen/sinnet, dessutom anknyter som frågan uppstår: föddes en enda hederlig under dessa cirka 2½ dygn?

Står och faller frågan med om det är Luftharmonin som spelar förstafiol eller Mars/Saturnus? Skulle en födelsetimma på ryskan dyka upp är jag rätt säker på att det är Mars/Saturnus som ligger prominent hos henne (i ett hörnhus)!

*****

Bonusspaning

Ingen i min horoskopsamling med 4.500 kartor motsvarade en så snäv sökning som på nymåne i Vattumannen med disponenten Saturnus "skadad" av Mars i Jungfrun. Jag släpper kravet på nymåne, och då dyker tre celebriteter upp, två skådisar födda samma år som ryskan. Ingen av dem kriminell eller en dubbelspelare - vad jag vet. 

(Notera dock att sökningen inte innefattade Mars attack på någon planet i Skytten - astrologin är och förblir en otroligt komplex härva av faktorer!)

Alessandro Volta; 18.2.1745, batteriets uppfinnare
Jessica Biel; 3.3.1982, aktris
Thora Birch; 11.3.1982, aktris

Intressant här är batteriet: tänk Mars (energi) och Saturnus (ackumulation) i Jord! Hade jag inte glömt all naturkunskap från skolan hade jag kanske kunnat göra en utläggning om hur batteriets princip syns på Voltas stjärnhimmel!

Inga kommentarer: