Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 11 oktober 2010

Nya Bingo - profitör på "den gamla"





Horoskopet för dygnet då "Bingo" Rimér föddes är naturligtvis bara för mycket. Det finns säkert inte en enda överdrift hans självbiografi som DN villigt bistår med lite textreklam (inte en skugga av en udd, vinkel i artikeln). 

Redan det faktum att födelsen inträffade medan det hungrande drakhuvudet passerade Skorpionen syns mig viktigt för att förstå hans öde. Under den här perioden föddes också de svenska skådespelare som begick självmord (Sällström, Forselius), och jag noterade hur en psykologisk specialist på dödsdriften föddes under en tidigare Rahu-cykel, då hungern åter stod i dödstecknet.
Men sexualitet och det blinda sexmissbruk "nya Bingo" nu skriver om - och därmed, precis som "gamla Bingo" fortsätter att mjölka på pengar - är också en form av dödsdrift!

Naturens blinda instinkt, som fortsätter att binda själar vars medvetande ockuperar låga frekvensregister i kretsloppet på jorden, har möjligen sublimerats en smula. Nya Bingo "gör det" inte längre men han berättar om sina minnesbilder. Han tycker sig därmed ha blivit en ny människa. Ny hade han varit om han avstått från att ge ut boken som fortsätter exponera kvinnokroppar! 

Samtidigt är väl självbiografin (redan!) som en rensning av systemet. Även om han tar ut segern i förskott kanske den "nya Bingo" kommer - senare i livet.

Vem tar ut segrar i förskott? Vem tar för sig och lever livet till gränsen? I synnerhet Skyttens tecken!
Rimérs sinne (Månen) i Skytten tar här instruktioner från tecknets härskare Jupiter, som befinner sig i sitt andra härskarläge, Fiskarna. 

Därmed har vi den mest otydliga och odisciplinerade typen av sinne: Eld och Vatten i symbolisk kontakt ger en sensationalism som mer ofta än inte släcker ut intelligensen. Elden är ett visuellt element och Vatten står för irrationell instinkt som tänder på synintrycken. "Flickfotograf" - naturligtvis! För besläktat horoskop se själsmissbrukaren Madonnas horoskop.

Det här är nu inte ett normalt sinnelag med frisk aptit på livet, variationer på tema, och nya erövringar. Jupiter ligger så sent i Fiskarna att den bildar en konjunktion över gränsen till Väduren med Mars, också denna hemma i härskarläge. 

Och nu är det allvar - Eld och Vatten i krig en gång till! Det här kallar jag besatthet. En "dubbelsensationalist". Det här innebär mer entreprenörsanda än IQ, och fast det är fel tid och ställe för DN som hjälper Ringo sälja sin bok, har jag läst artiklar om frågetecken för Bingos etik och företagsekonomiska turer.

*****

Horoskopet innehåller Luft/Vatten i ohelig allians mellan Tvillingarna/Fiskarna, vilket måste inspekteras noga. I ett radioprogram då Bingo bara hade några år bakom sig som nakenfotograf, frågades han ut av en moderligt psykologisk äldre kvinna. Hon ställde intresserade men samtidigt inträngande frågor. Den "gamla Bingo" ställdes mot väggen och kunde helt enkelt inte redogöra för vad han sysslade med. En av de pinsammaste radiointervjuer jag någonsin hört.

På frågor om sina tankar om de unga flickor han påverkade hade han inga som helst svar. Han fick blackouts i frågan om ansvar för de trender han underblåste och harvade efter ord till svar. Detta påminner om dissociationen som kan uppstå med Vatten och Luft - den irrationella känslan vill fly fältet och lämnar Luften att prata osammanhängande eller helt söka undvika det känsliga ämnet. Marken viker under fötterna och den tanklöse avslöjas i sin ytlighet.

Ytan här är således Eld/Vatten-kriget: känslonarkomani och fixering vid livets färgsprakande fjädrar - allt för att att dölja en underliggande dödsdrift som drar och sliter i det omedvetna.

Hans självbiografi är knappast någon syndabekännelse, utan bara ett profiterande på gamla orgier. Uppenbarligen har ingenting hänt i moraliskt hänseende sedan radiointervjun för länge sedan. Hans blackout är kronisk. Hur fungerar den?

I sig är begränsaren (och undertryckaren) Saturnus väl placerad i Tvillingarna - formmedvetenhetens planet tillhör essentiellt Luftelementet. Däremot är det olyckligt att Solen står i samma tecken för planeterna är ömsediga fiender. Samma mentala fixering vid former som ger honom en viss talang för att arrangera stereotypa bilder är också en intelligenssänkande faktor. 

Jag tror inte Solen med Saturnus i allmänhet är särskilt intelligenta. Nog kan de tala för sig, men det för att de är hejare på att samla fraser, klichéeer och hårda fakta. Men detta är inte intelligens i ordets klassiska mening. 

Detta är istället den fallna själens som kopierar "vuxenvärlden". Detta är förmågan att memorera stoff som man ser funka i världen. Det är en praktisk, världslig visdom. Saturnus står inte för nytänkande utan för trohet mot mallar andra redan har etablerat. Saturnus är en tradition som tvingar sig på, den kan t.ex. ge en extremt stereotyp kvinnobild!

Intelligens är något helt annat. Det är att kunna operera i detta levande här och nu - utan att ha några klichéer till hands! Se Shakespeare - ohämmad skapare av neologismer (ordmyntare)! Intelligens är Solen själv - vårt andliga jag. Denna direkta kognition är blockerad i Bingo - han ser allt genom "saturniska filter". 

Hans Sol är dubbelt intelligenshämmad eftersom den även disponeras av Merkurius i kroppsliga Oxen, som här bestrålas från Skorpionens mörker (och sexualitet) och där Rahu söker sig än djupare in i mörkret. Så långt har Bingo redan berättat allt, med ett hycklande "jag skäms" (minns, han gav ut boken!).

Med en solär dagsaktivitet grundad i I Jord/Vatten tycks det närmast som om Rimér söker begrava sin intellektualitet eller fylla den med smutsig sensualism. Från alla håll och kanter kommer signaler om en känslomissbrukare. Vissa horoskop ger känslan, att att det här måste vara ett "tidsfönster" som släpper in totalt nybörjare, själar som bara varit på jorden några gånger och just nu är helt absorberade av kicken att "vara kropp".

*****

Bingo bedyrar i DN-intervjun - precis som i radiointervjun för många år sedan - att han "vill flickorna väl". Och det är sant. Han må leva på en ytterligt låg intelligensnivå men i Vattenelementet - naturens instinktiva nivå - startar välviljans Jupiter upp en kedjereaktion: Jupiter i Fiskarna må vara störd av Mars enorma egoism, men samtidigt verkar Bingo så identitetssvag att han faktiskt fantiserar sig in i kvinnornas position - samtidigt som han utnyttjar dem för sina egna syften. Han tror verkligen han hjälper dem framåt! Och den som tror sin egen självlögn övertygar förstås en ung flicka att släppa ett klädesplack, och ett till, och ett till... En hal ål, det här.

Denna kaotiskt störda (eller orena) välvilja "välsignar" i nästa steg Venus i Kräftan - och detta är å andra sidan ett genuint budskap om att faktiskt vara identifierad med det feminina! Det slår mig att Bingo kan ha varit en kvinna i sitt förra liv. Flickfotograferandet kan ha varit hans själs sätt att fortsätta ge näring åt den sidan av sin själ. 

Genom att fotografera kvinnor lärde han sig samtidigt hitta skiljelinjen mellan sitt tidigare liv och detta liv med en manlig kropp och uppdraget att utveckla en manlig identitet. Han objektifierade andra kvinnor för att själv på perspektiv på sin identitet snarare än bygga manlighet. Riktiga män beter sig inte som han gjorde. Detta är, som horoskopet bokstavligen visar, ett "borderline-beteende".

Bingo är naturligtvis ett fall för psykopatologin, men vi lever i en sekulär "demokrati" där svinet i människan röstat fram att detta är ett okej normaltillstånd. Folk köper sextidningar och tittar på porr. Deras själar är ännu på väg ner i mörkret på jorden. 

Bingo har mödosamt vunnit sig en separat identitet genom att utnyttja andra - men det är en skuld till alla dessa kvinnor han får möta i ett framtida liv på jorden. Men om tjejerna inte ångrar sig var det en "win-win"-situation varpå inget negativt karma genereras. Bingo och tjejerna var då bara själva produkter av det negativa kollektiva karma som en förfallen kultur representerar. 

För detta varv i kretsloppet var det uppenbarligen av primär vikt för hans själ att reda ut härvan i gränslandet mellan Fisk och Vädur - icke-jag och distinkt jag.

Psykiatrin har tydligen konstaterat att det är osedvanligt mycket psykiska problem bland födslar på våren. Den sideriska zodiaken förskjuts sakta över århundradena, men under den tid väst har ägt psykologi (först som astrologi) har de kontrasterande Väduren men främst Fiskarna matchat vårsäsongen. Betyder det att labiliteten kommer att visa sig på hösten om 12.000 år? Eller har mänskligheten utvecklats så mycket då att zodiaksymboliken tar sig andra uttryck än genom psykopatologi?



*****

Tillägg. Rimérs horoskop är ofattbart "stökigt" (och innehållsrikt). Här utelämnade jag t.ex. fullmånen! Man och Kvinna i osynk och naturligtvis en andra indikation om hans identitetsstörning. Och hur Saturnus i Luft faktiskt lyckats betvinga Jupiter i Fiskarna så att han inte förstår att han gör flickorna till offer. Med mer, med mer. Om jag går in i sensationalistens animala medvetetsnivå - "monkey see, monkey do" - kan jag se att han tycker sig ha levt ett intressant liv. Antydan till skam, skulle kunna vara neurosen som alltid uppstår när inte Luft (medvetenhet) och Vatten (instinkt) drar jämt.


Inga kommentarer: