Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 20 september 2010

Sverige dagen efter - baksmällan

Som säkert flera läsare uppfattat fungerar astrologins byggbitar utmärkt att använda som bas för allmänna funderingar över allt mellan himmel och jord. 

Låt oss t.ex. ta ett världsligt horoskop för kungliga huvudstaden Stockholm klockan 10.05, förmiddagen efter valdagen. Detta är ögonblicket för Månens - eller folksjälens - entré i det intellektuella Lufttecknet Vattumannen. 

Röda hus: dharma-husen

Igår, då valet ägde rum, rörde sig Månen/folksjälen på en lägre nivå, i Jordelementet där man betraktar livet ur ett pragmatiskt perspektiv.

Men idag och de närmaste dygnen kommer det minsann att analyseras på hög intellektuell nivå vad folkets val innebär för landets styre och framtid!

Månens övergång från Jord till Luft illustrerar perfekt de astrologiska principerna. Goethe suckade över "andens impotens" - och Luften kan i detta läge inget göra, annat än dra slutsatser och rita ett nytt blått "blueprint" för att hindra folket att sjunka lika lågt om fyra år igen.

För en vän av astrologi bor det naturligtvis en signifikans i att Månen redan dagen efter valet sveper in över Sveriges eget soltecken - Solen står ytterst för en kung eller i avsaknad av sådan någon annan typ av maktapparat. I vårt fall den representativa demokratin.

Genom att frysa tiden och meditera en stund över denna tidpunkt för platsen där Regeringen är lokaliserad, ser man omedelbart vilken katastrof det korttänkta folket har ställt till med.

När Månen nu i Luft och i Solens (härskarens) hus börjar återspegla folkets disposition, hittar vi tecknets och husets representanter i det tolfte huset för "saker man gör till sitt förfång". Det 12e tecknar omedvetenhet och beteenden helt och hållet baserade på instinkter från det undermedvetna. Ibland beskriver det 12e t.o.m. självdestruktivitet.

Behöver jag som illustration på de bedrövligheter Månen i Vattumannen har att begrunda ens nämna Sverigedemokraternas vågmästarroll? (SvD)

Vågen stigande i öster visar krig och fred som en osund energi som klättrat upp i hjärnan och påverkar den mentala balansen (Luft igen). Eftersom Vågen/jämlikhet råkar vara Sveriges egen rollmask (ascendent) utåt, har hela världen redan observerat (DN, DN2) att svenskarna valde skitstövelns väg på jorden. De visade hur banala de är och vilka enkla lösningar de köpt genom att rösta in extremhögern.

Svensken, visar den reflektion som vidtar direkt efter helgen, är till inte ringa del en mentalt obalanserad rasist, en person som högre värdesätter att få ha ett kvarter som inte avviker från hans liknöjda status quo, än väljer att bli del av framtiden, växa till en världsmedborgare och bli en fullvärdig individ. 

För ett känt offentligt fall av den hispighet som svensken har avslöjat inför hela världen, se horoskopet för celebriteten Gynning, vars Mars/Venus i Vågen förklarar mycket av den oredighet och ytlighet som driver hennes ständigt pågående neuros. (Gynning söker åtminstone avhjälpa problemet, men svensken i stort signalerar sig vara rakt på väg in i ett psykbryt!)

Den djupa intellektuella själen i Vattumannens tecken ser vilken penibel persona landet igår skaffade sig tack vare folkets ostadiga åsikter. Sverigedemokraten som skadade sig själv för att vinna sympatier visar exakt vilken mental röta som spritts i landet pga vår sekulära orientering.

Sverige kommer under två dygn med psyket i den klarseende Vattumannen att besinna vilken svag regering (Solen i 12e, Saturnus i 12e) den på demokratisk väg förskaffade sig.

Ett tidigt tecken i västvärlden på att demokratin är på väg ut?

Jönsar vet inte sitt eget bästa. Redan Platon menade att det krävdes filosofer, mogna människor som slutat tänka själviskt, för att omdömesgillt styra ett land.


Se även lördagsinlägget Var folkets val förutbestämt?

*****


PS. Du kan ta en ögonblicksbild på precis vilken dag eller timma som helst och knyta till en aktualitet. Astrologin kan också fungera som en hjälp att stimulera kreativt tänkande! (Men först måste du kunna symbolerna väldigt väl.)

Jag upptäckte hur djupt meningsfullt tioslaget och Månens Vattuman-ingress var efter att jag publicerat en sorgesång över landets systemval på min andra blogg (publiceringstid 10:13) och började fundera på om Månen hunnit lämna valdagens Stenbock ännu. 

Roten till detta inlägg var alltså min egen bloggreflektion över det inträffade, bara en typisk återspegling av vad som nu kommer att dominera i landet: Månen som från Luftnivå reflekterar över orsakerna till att det gick så illa som det gick för Sverige.

PS2. Horoskopets tre dharma-hus, landets religiösa plikt eller det landet måste göra för att vara dess egen natur trogen i detta läge, är således en ren röra, pga de vilt svängande vågskålarna. Aj aj aj.

Inga kommentarer: