Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 24 september 2010

Kvinna mördade för pengar - kriminellt horoskop



Kvinnliga praktskurkar duggar inte lika tätt som manliga mördare så det kan vara läge att komplettera den kalla Myra Hindley med nu avrättade Teresa Lewis, Virginia USA. Hon lejde mördare för att lägga vantarna på makens stålar (DN, AB, Expr).



Vid dygnets början är Månen nästan klar med Kräftan så antagandet om ett lyxsuktande Mån-Lejon är oproblematiskt. Tittar man noga på kvinnans ansikte kan man skönja vissa drag av en av Lejonets flera subtyper. Jämför Joey Tempest (nytt fönster) och notera munnen samt ögonens placering i kraniet.

Varför ser då kvinnan så rent av kriminell ut? Mitt förslag är detta:

Året ser formplaneten Saturnus falla ner i egocentricitet i Väduren. Kanhända är det extra olyckligt att då födas i Vädurens tecken eftersom Solen och Saturnus är planetära fiender. Livets egen princip och Liemannen i samma tecken!

Det blir inte bättre av att båda dessa fiender disponeras från dödens tecken Skorpionen! Mars är hemma i sitt negativa härskarläge och även om den placeringen inte utmärkt sig statistiskt i något test, har jag mina misstankar. Den tittar ofta fram i kombinationer där utgången varit rent tragisk.

Här har vi alltså både dramadrottningens överdrivna utspel eller åtgärder (mörda maken för att få loss mer stålar!) och Lejon/Skorpion (liv/död) repriseras i en variant genom just Väduren/Skorpionen.

Och med sådant generalknas på himmelen undrar jag om inte även Jupiters "gröna" välsignelse av hantlangaren (Merkurius) i pengarnas tecken Oxen har ett finger med i spelet! Hur god är denna Jupiter när den lider skada ("detriment") i Jungfrun, ett tecken som kan vara ganska kyligt och själviskt.

Jag är inte alls säker på att Jupiters "välsignelse" av den upphöjda och egobefriade Venus bör "grönfärgas". Som vi såg i fallet med Sverigedemokraten som skadade sig själv för att vinna sympatier var hans upphöjda Venus alls ingen garanti för allkärlek. Tänk om Venus i "offrets" zodiaktecken i det här fallet istället indikerar att kvinnan är redo att offra sin partner (Venus är äktenskapens karaka, signifikator)?

Ska man läsa den skadade Jupiter som att en självisk och fifflande Jungfru (tjänarens tecken är tydligt kriminell när Månen ligger här) är villig att offra (Fiskarna) sin äkta hälft (Venus) för att hon tjänar (Jupiter) på det?
Inte undra på att indisk astrologi kallar tjänarnas 6e hus för en sektor där man hittar fiender!

Jag noterar också den sataniska axeln som är ohälsosamt dragen mot sinneskonsumtion (och för det ofta behöver pengar). Axeln bildas av Mars opposition mot Merkurius, vilket är en i sig lätt indikation om kriminalitet. (Men ingen fluga gör en sommar.)

Denna axel av Vatten och Jord bildar trög, trög lera, och leran påverkar hennes intellektualitet (Merkurius). Wikipedia sticker in uppgiften, att "Lewis' IQ has been measured as low as 70". Och det är riktigt obegåvat.

Frågan är alltså den om det ytterst tvivelaktiga dramat med Solen, Saturnus och Mars degraderar människans handlingssida så till den grad att psyket (Månen) vars psykiska innehåll kontrolleras just av Solen ger henne till ett av de öden man kunde kalla "predestinerade till ondska". 

Märk att Solen snarare än Merkurius representerar ren intelligens, så Saturnus närhet till Solen har säkert med den låga intelligenskvoten att göra. Sanningen är att vi här har dubbla indikationer på en dum människa, Solens usla belägenhet samt Merkurius nedslöad av djupa och mörka instinkter.

Var det alltså förutbestämt att hon skulle uppleva rollen av mördare i detta liv? I det större scenariot blir då Jupiter bara den som fixar motivet: likt en falsk och självisk tjänare som vill sko sig själv hittar hon en möjlighet till pengar (Venus) i sin partner (Venus, tänka sig) och beslutar att fimpa honom.

*****

I korthet: Solen med Saturnus ger automatiskt "egenmäktighet" eftersom Saturnus är Stenbockens härskare. Det här är inte automatiskt ondska, jag känner oerhört karriäristiska men ytterst moraliska individer med denna kombination. Men jag tror aldrig jag mött någon som på detta har disponenten för det här omaka paret i Skorpionen och där hela psyket (Månen) därför tar order från den här dubbelt skadade Solen...

Låt mig söka i min samling av 4.000 horoskop minus kravet på Mån-Lejon eftersom det kammar noll. Med bara tre sökkriterier blev det sex träffar.

  • Felix Baumgartner - fallskärmshoppare, planerade hopp från 3,7 mils höjd
  • Jesse G. James - Sandra Bullocks egendomliga man!
  • Kate Blanchett - aktris
  • anonym - den pratsjukaste människa jag träffat, kallade sig själv "galen"
  • Renee Zellweger - aktris, jag har tidigare på bloggen uttryckt funderingar om en avvikande mental status
  • Wes Anderson - sjukt genialisk filmregissör (Royal Tenenbaums!)

Jo, detta är alla (kanske med undantag av Kate Blanchett) "extremister"! Det finns en ton av tokeri över dem, äventyrare halv-nazi och så Renee som uppenbarligen älskade att få spela plump och halvkorkad i "Bridget Jones dagbok".

Inga kommentarer: