Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 29 juli 2010

Sjuka läkare & deras patienter

[Långt filosofiskt och metafysiskt inlägg, cirka 8 A4-sidor]

Jag tänkte avhålla mig från att kommentera årets Pridevecka, men nu om någonsin visar ju det sekulära samhället sin urbota okunskap om livets egentliga processer, och aldrig passar det väl bättre att påpeka detta än sedan landets högsta höns på Socialstyrelsen givit sin försäkran att vi lever i den bästa av världar.

[Läkaren och Socialstyrelsens generaldirektör] Lars-Erik Holm betonade också hur viktigt det var att transvestism, fetischism och sadomasochism nyligen plockades bort från sjukvårdens förteckning över medicinska diagnoser.

Temat för årets Pride är makt och få varianter av maktutövande är mer kränkande än när statliga myndigheter sjukdomsförklarar människor, som själva uppfattar sina liv som lyckliga och i linje med deras egen självbild.


Det är sällan astrologin slår slint. Ur sitt mångtusenåriga vishetsperspektiv gräver den långt djupare ner i tillvaron och visar vilka dolda krafter som egentligen motiverar människor än någon av de lövtunna vetenskaper mänskligheten idag hänger sig åt, vetenskaper som till sin natur enbart är kvantitativa, dvs de saknar förmåga utsäga något egentligt, något meningsfullt om sina studieobjekt. 

Allt den ateistiska, kvantfierande typen av världsbild är ge oss spaltmeter av yttre betraktelser: "vikt och höjd". Utsagor om tingens utsida för den själlösa människotyp som frodats i västerlandet under hundratals år.

Det här är inte platsen för en koncentrerad idéhistorik som ledde till det lågvattenmärke som konventionell medicin av idag står för i sin parodiska reduktion av människan till enbart en mängd aggregerade atomer med ett löst påkopplat medvetande i slutändan, ett "randfenomen" heter det, av biokemiska processer. Hur mycket data som helst motsäger den här reduktionistiska bilden av vad människan är.


Boktips (repris)


"Irreducible Mind" av Kelly & Kelly et al, är en bra början för dem med akademisk examen. Boken på avancerad engelska visar att tillräckliga rön för att diskreditera fysikalismen redan ackumulerats i väst, men inte viljan att lyfta detta aningen generande faktum.

Vad som emellertid är värt att påtala är att den "tolerante" läkaren och representanten för ett sekulärt och värderelativistiskt samhälle själv stämmer in perfekt på den astrologiska typ bloggen så ofta hittat bland sexuellt avvikande och patologiska individer. 

Det är uppenbart att Holm i sin läkargärning lyckats sublimera delar av sin sanna, arketypiska natur i studiet av människokroppens tumörsjukdomar - detta beklagliga tecken på en degenererad natur. 

Men här, som Socialstyrelsens företrädare på gayfestivalen, brister fördämningarna och hans födelsehimmels tillkortakommanden läcker igenom som en önskan att friskförklarande t.ex. viljan att tillfoga andra levande varelser smärta (sado-masochism)!

Solen och Mars i Väduren, Månen angripen av demonen Rahu, och diverse andra indikationer har förekommit i många andra inlägg, inte sällan etiketterade "mord", "psykopatologi" eller "kriminalitet". Men just i det här sammanhanget är det på sin plats att påminna om den sadistiska (och definitivt mentalstörda) markis de Sades horoskop.

*****

Genom att studera makthavarnas horoskop på detta vis kan vi sakta men säkert bli varse den sekulära människoartens gradvisa undergång i sin psykologiska förorening. Genom att likt Holm sätta dagordningen, inviteras allmänheten in i en nedåtgående spiral av perversion. Kalla det helt enkelt en tilltagande degradering av den sekulära kulturens preferenser, fast det egentligen är en djupare process.

Vad vi inte ser av den här gradvisa tillvänjningen är var själar som, så att säga, "får smak på blod" så småningom hamnar. De är våra framtida massmördare och distinkta psykopater - en eller några återfödelser fram i tiden! 

Tillägg 100731. Aftonbladet har låtit en professor på Karolinska sjukhuset uttala sig om Göran Lindbergs "hypersexualitet" med samma slutsats som reinkarnationsteorin, fast inom ramen för ett enstaka liv: perversion eskalerar över tid.

Den reduktionistiska materialismen har, som sagt, redan avhändat sig alla möjligheter att förstå det mysterium människan är, eftersom den spegelvänt hela förloppet och placerar medvetandet (själen) i slutet av en påstådd evolution istället för att, med de stora tänkarna inse att vi människor snarare är en föreställning inom våra tidlösa själar!

Grattis, du sekulära kultur som bygger allt sjukare själar vilka är framtidens Observatörer - och detta genom att normalisera sexuella mönster hos dem som inte längre kan se sina underliggande patologiska motiv - dels på grund av den egna kognitiva blindheten och dels för att sekularismens värderelativism bjuder den att degradera sig än mer ("anything goes"). 

Det är för att sekularismen redan nått så långt som vi vet att ett Harmageddon av något slag måste drabba västvärlden, något långt än en ekonomisk recession eller ett avstannat flyg över Europa några veckor.

*****
 
För en diskussion av Mars i Väduren i termer av att vilja "spetsa", "penetrera", "fläka upp" (läkaren Holm i lustfyllt bökande med tumörer?) se granskningen av markis de Sades våldsfantasier i inlägget De Sade - astrologin om djup degradation.

Här återger jag bara de Sades karta, sida vid sida med  sadomasochistbefriaren Lars-Erik Holms.

Kunskaper i symboltolkning förutsätts förstås, men den med ögon, han ser.




Som synes är läkarens himmel långt ifrån lika perverterad som markisens, men den extrema betoning på den mest onyanserat subjektivistiska och hämningslösa utlevnadens tecken, Väduren, borgar i allmänhet för hedonism och värderelativism och liknande symptom. Att finna en Vädur i läkarkåren närmast garanterar den fallna sekulära människans grundsyn. 

Mars i Väduren är en primitiv sexualitet i sin enkla och oartikulerade brunst - om inte Saturnus intervenerar på ett gott sätt. Inte sällan är Väduren för brutal och oförfinad för mer avancerade zodiaktecken eller astrologiska konfigurationer. Den frammanar bilder av drängsex snarare än taoistisk kärlekskonst i det gamla Kina - kärleksakter på betydligt högre medvetandenivå än genomsnittssvensken av idag besitter. (Kognitiv pixeltäthet!)

I brist på födelsetimma vet vi inte om Saturnus lägger band på generaldirektörens sexualitetshus eller hus över vilka Mars tillfälligen härskar - ovanstående är bara en karta för hela dygnet.

Givetvis understryks den sexuella primitivismen av att Afrodite/Venus är hemma i sitt sinnligt-kroppsliga härskarläge i Oxen. Notera alltså att varken Solen, Merkurius Mars eller Venus tillför horoskopet någon moralisk fiber. Så är långt kan det här vara precis vilken hedonist eller lustmördare som helst. 

Det är, som sagt, en primitiv grundton i zodiakens inledning, vilket överbetoningen på kriminalitet i just Väduren och Oxen tydligt visat. Läkare, slaktare och bödlar är inte ljusår från varandra tematiskt, bortsett från att läkarutbildningen är lång och rymmer hur mycket terminologi som helst... 

Den hippokratiska eden att värna livet kan bara med möda ses i ovanstående horoskop, men genom att minnas Holms specialitet, onkologi, kan man se hur våldsverkaren Mars blodstörst och lust att stycka kött ändå tjänar det goda genom att angripa och avlägsna tumörer!

Det perversa i horoskopet hittas även på den lunära sidan, i sinnelaget: Månen delar tecken med den hungrande demonen Rahu, en historia som får sin närmare precisering genom disponenten Saturnus opposition från Jungfrun (hälsa) till Jupiter i Fiskarna (ohälsa).  Detta skall dock troligen läsas som instinkten att söka intellektuellt bemästra fysiologiska problem.

*****

Men detta är inte ett kreativt horoskop enligt bloggens enklaste definition (båda Ljusen i Eld och/eller Luft). Med tiden har ytterligare spelregler introducerats och en planets disponent är utomordentligt viktig, som den svenska nationalsjälens Mån-Vädur disponerad av en Mars-Oxe visat. Det ljusa löftet i Väduren uppfylls inte alls av disponenten, som istället förskansar sig redan i första steget i myllan. En materialistisk nationalsjäl.

Läkaren Holms kraftfulla Vädur och Venus i Oxen harmonierar naturligtvis bra med svenskheten, och inte mindre så om man besinnar att hans Mån-Vattuman rimmar perfekt med Sveriges Sol-Vattuman. Här är med andra ord en läkare i perfekt synergi med sitt sekulära hemlands förfall vad gäller högre inblick i livets natur. 

Psykets underliggande Jord/Vatten-axel (hälsa/ohälsa) visar att budet om andlig kreativitet saknar täckning, att Holm, likt nationalsjälen gräver ner sig i ett lägre skikt av verkligheten och därifrån tror sig förstå att det inte existerar några objektiva rättesnören för friska psyken och sjuka, för sund sexualitet och sådan som avslöjar psykiska problem. Läkaren tillhör den nya tidens "upplysta" människa, hon som fått för sig att hon är alltings mått.

Detta stämmer visserligen, men det är gudamänniskan som är måttet, inte den ringa inomvärldsliga förnuftsmänniskan. Västerlandets stora förespråkare för den individuella odödligheten, Plotinus, refererar till den eviga gudamänniskan som själen som inom sig bär föreställningen om att hon är en människa av kött och blod. Vilken fantastisk bild!

Klipp nu bort Observatören och upplev beckmörkret i ditt - och materialisternas - "syndafall". Hela din värdighet som levande varelse har nu tagits ifrån dig. Du är bara en slemmig kroppsklump utan några chanser till någon form av överlevnad. Så hatisk och djävulsk är den svenska kultur du fötts till. Och den är vida spridd i många västländer.

Tagen på sina egna villkor, som den sekulära och därmed andraklassens varelse detta är, fungerar förstås Holms horoskop prima. Solen upphöjd, Mars i härskarläge, Venus i härskarläge och Jupiter i härskarläge. Det har ramlat in en och annan mördare trots denna tekniska gynnsamhet, men överlag tycks många starka placeringar skänka framgång inom det valda yrkesfacket.

*****

Under eller inom sinnelaget (Månen) med dess dragning åt det perversa eller monstruösa (Rahu), hittar vi alltså en opposition mellan Saturnus och Jupiter i tecken i två hälsorelaterade tecken som preciserar den förra iakttagelsen. I Jupiter i Fiskarna tycker man sig se Vattenelementets kravlösa och från moraliska betraktelser frikopplade empati med precis alla uttryckssätt och varelser. Fiskar saknar karaktär och förändras hela tiden och Saturnus, normativ, sätter inte emot i Jungfrun eftersom detta också är ett tecken under ständig förändring. 

Inom Holms sinnelag, så nära kopplat till sundhet/osundhet kan vi på djupet spåra en konsoliderad Jupiter i sitt negativa hemmaläger Fiskarna och en principplanet (Saturnus) som, tyvärr, baserar sig på Merkurius i egocentriska och subjektivistiska Väduren. Det är här vi hittar generaldirektörens andliga synd och oförmåga att se vad som egentligen är friskt och sjukt. Hans Vädur driver den agenda han själv föredrar. Och det är därför jag har valt att placera honom sida vid sida med en sexuell sadist.

Läkaren i Holm gör inte tillräcklig åtskillnad på kärlek, sex och våld, han är av precis samma låga standard som juristen Rolf Hillegren som gjorde bort sig genom en avslöjande kommentar om kvinnor och våldtäkt. Generaldirektör Holm avger emellertid sin åsikt på Pride-festivalen och kommer därför undan med sin attityd, eftersom hela galan är politiskt korrekt, tillägnad det psykopatologiska tillståndet som det kan betraktas genom vissa sexuella beteendestörningar.

Men mot detta alltså Jupiter i Fiskarna, medkänslan med allt sjukt liv. Men tror verkligen Holm att det sjuka livet kommer på fötter igen genom att förklara det för normalt? Jag har antytt vad jag tror händer den själ som fått blodvittring. För vänd på steken: varifrån kommer de, dessa fullständigt vidriga människor som djuppsykologen James Hillman med rätta kallade "födda rötägg". Jag lovar, världen har inte så många årtionden kvar nu, innan reinkarnationen blir accepterad.

T.o.m. i det horribla svenska läkarklimatet sägs en tredjedel av svenskarna uppleva teorin som rimlig. Och den är mycket mer än en teori. Men den är också slutet på det sekulärt jolmiga daltandet med avarter eftersom man som materialistisk reduktionist är helt blind för de större lagar och förordningar som ligger bakom livets rent fysiska och biologiska mekanismer. Våga värdera. Svensken slätar över och normaliserar så man blir rent sjuk av det.

Min spådom är att de psykologiska störningar som summeras som hbtq (en ny lobbygrupp har sett till att ett "q" adderats i pressen sedan en tid) kommer att försvinna från det att psykiatrin lär sig behandla själen och inte egot. Men tills dess kommer vi att se fler sorgliga människoöden där man tar till operationskniven och byter kön - en bisarr åthäva för dem som fullständigt tappat bort den psykologiska rörligheten och - i linje med vår kriminellt insiktslösa tidsålder - reducerar ett psykiskt problem till en naturens "glitch".

Tills dess är vi värda allt förakt som så föraktar den underliggande logiken till varför saker är som de är.

Inga kommentarer: