Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 22 juli 2010

En kvinnlig kapten klänning?

Nej! Ta inte det här på mer allvar än jag föreslog att George Clooney, så kallad idealist och allas vår välgörare, kunde vara en efterträdare till Göran Lindberg och hans dubbla natur som feminist och kvinnoskändare.

Hypotesen var att båda dolde homosexualitet bakom ett fabricerat intresse för kvinnor eller kvinnosaken. Lindberg überkomplicerad eftersom ett möjligt grundläggande kvinnohat yttrade sig som förnedringssex. Och hypotesen kom sig förstås av att båda delade särdrag i sina horoskop.

Men håll ändå med om att det är en smula intressant att i Robyns PR-agent och grundare på Facebook av genderbaserade idén "Rättvisepartiet" (SvD) hitta ett tredje exemplar med exakt samma Sol + solära disponent! Och återigen pratas det om gender och idealism i samma andetag.

Det är återigen en eldsjäl som är mer än Eld, det är en rastlös "sensationalist" eller propagandist för vilken sak individen än applicerar sitt internt kokande Eld och Vatten-krig på. Vädurs-Solen (Eld), förfogad över av Mars i Kräftan (Vatten).



Vi talar alltså om den otåliga och driftiga Väduren i lidelsens och lidandes kvalitet Rajas guna hos Kapten Klänning, hos George Clooney och hos PR-konsulten. Den senares yrke är verkligen väl valt, med tanke på att Väduren symboliserar egoprincipen, det enda av zodiakens tecken som har något som helst intresse av att personalisera eller ge företeelser "ett ansikte".

Minns Anna Anka och hur hon lyckades lansera sig själv just i kraft av sin kraftfulla och  "upphöjda" Sol i Väduren. Tecknets härskare Mars är verkligen Spjutspetsen! Aldrig är någon så på hugget, så arg, och fylld av dådkraft som i zodiakens lilla barn, nybörjaren! Hur många debutanter har inte bränt av hela sin artistiska vision redan i första skivan! Ofta är de bara gulliga i sin ilska, Vädurarna, men kapten klänning uppvisade som sagt en otäckare sida. Den har diskuterats på annat ställe.

Inte minst är Vädurar som drivs av sin disponent Mars i dess "fallna" läge i kvinnotecknet Kräftan benägna till skeva eller "hypomana" och patologiserande perspektiv. Tänk själv: kombinationen av Väduren egocentriska perspektiv (och all dess lidelse för att hävda just sin egen subjektivism) och den ännu mer subjektivistiska Kräftan som inte ens går ut i världen utan plirar ut inifrån hemmets skyddade vrå. Här är, som jag sagt tidigare, skadan (Mars) medfödd i sårbarhetens sektor. Dessa själar återkommer till jorden och har redan ett själstrauma med sig!

När den här kombinationen inte reds ut kan uppstå vrickade rättshaverister, krigiska och på hugget att försvara sin sak, men totalt ur kontakt med verklighetens multipla perspektiv. Både Väduren och Kräftan är tydligt märkta av subjektivismen och - för att byta spår totalt - syns den här kvinnan ha hittat exakt rätt i sitt yrkesval. För vad är PR om inte partsinlagor som tjänar bara ett intresse!

I den bemärkelsen är "Rättvisepartiet" emellertid ett nyspråkligt skämt, en stöld från Vädurens motpol Vågen av idén om balans och rättvisa. Men den motsatta egocentriska sidan äger inte Lufttecknets avklarnade blick för balans. Den upplever bara sin överhettning (Eld & Vatten) inför upplevda orättvisor. Att vara indignerad är inte samma sak som att veta vad rättvisa är! PR-mannen (ursäkta!) som en "rabble rouser", en uppviglare av den lättantändliga hopen.

Allra minst är rättvisebegreppet klart i ett sekulärt samhälle där ingen ens faktorerar in själens många liv och den kosmiska rättvisan som verkar över loppet av många liv! Den närsynta bildstormaren, rättshaveristen eller militanta feministen har troligen inte en suck om att ödets lagar kan använda t.o.m. en tillfällig orättvisa i ett enskilt liv för att väga upp en annan tågurspårning i ett tidigare liv.

Bara genom att själv uppleva indignation lär sig den belastade själen något om sina egna övertramp i tidigare liv! Resultatet kommer kanske inte att ses här och nu, men i ett tredje liv! Väduren tjänar sakta ihop till rätten att födas vid delmålet Vågen, mittöver. Där vet själen med sig vad verklig Rättvisa är.

Dessa tankar understryks av att vi knappast har en upphöjd Saturnus i Vågen ("Justitia" - sann rättvisa) det här året, utan en närapå manshatande Saturnus i Lejonet. Saturnus gästar tecknet som tillhör dess planetära fiende! Västerländsk astrologi talar här om Saturnus i sitt detriment, en skadad förmåga att dra gränserna korrekt.

Vi kan alltså räkna med extrema åsikter, men lyckligtvis är nu inte Mars någon särdeles stark krigare i Kräftan. Den bränner nog ut sig själv långt innan den lyckats uppvigla någon större mobb. Å andra sidan är nätet ett forum för slappa krakar, typen som bara orkar läsa två stycken text och möjligen klicka på någon röstningsknapp. Det finns ingen anledning att ta den nya helt nätifierade människan på allvar - en patetisk pseudovarelse är vad hon är.

Därtill ger sig den strypande och kontrollerande Saturnus på  Venus (pengar, kärlek, rättvisa) i Oxen. Notera att det nu finns skäl för Eld och Vatten (Ego- och Kvinnotecknet Kräftan) att koka av ilska: Saturnus till Venus bildar nämligen motsatsen: Eld och Jord, vilka motarbetar varandra och upplever att allt är för jävligt, att livet är en enda lång strid mot konkreta (Jord) omständigheter som står i vägen för de (avsevärda) ambitionerna (Eld).

Ofta har jag pekat på att de här individernas ambitioner saknar proportion - det kan t.o.m. vara själva blockeringen som föder ambitionen! Det är med andra ord inte ett genuint motiv utan en hallucination som kommer ur kontakten med den verklighet själen till att börja med projicerar (likt en ovanligt verklig dröm) runt sig själv. (Se Filosofiska grundantaganden för idén att vi individuellt och kollektivt projicerar den här världen runtomkring oss.)

Du kan vifta vilket rött skynke som helst framför de med Eld/Jord-blockeringar - de tar strid varje gång! För en kvinna som tydligen inte alls gillade att jag avtäckte den här astrologiska sanningen, se feministen och annars fantastiska skribenten Lisa Magnusson. Hennes förbittrade låsning mellan Oxen och Lejonet ger henne energi till att invända sig mot mycket här i livet! Och givetvis får sig manssläktet (Lejonet) en släng, när det är ilskans Mars som står riktad rakt mot mig och andra av den här sorten.

Men blockeringen ligger inte i omvärlden utan i själva den medfödda elementära kombinationen. Jord/Eld-människan är förprogrammerad för att slåss!

Trots att t.ex. Lisas skribenttalang tydligt ses i den sideriska Sol-Tvillingen, fortsätter hon att kommentera "den tokiga astrologen" bland sina kvittrande medievänner, och hävdar att han tagit fel på tecken. "Jag är Kräfta." Eld/Jord-blockeringen skapar så mycket vita fläckar i kognitionen att hon inte registrerat att bloggens utsagor bygger på den sideriska zodiaken.

Jag upprepar: fastlåsta i en störning mellan två mörka Tamas-tecken klarar människor ibland inte att hantera en diskussion där mer än det egna perspektivet avhandlas. Se den meningslösa "underhållningen" när Mona Sahlin möter Fredrik Reinfeldt i debatt. Båda horoskopen är helt frusna i den rigida Tamas guna och det är bara sorgligt att höra två individer fullständigt instängda i sina små politiska luftslott bedriva en ren pseudodiskussion...  

Fullt så illa som med komplementparet Sahlin/Reinfeldt är det inte i fallet Lisa Magnusson och PR-kvinnan Thomsgård, men likväl är blockeringen mellan Eld och Jord redan i sig nästan total. Ha det i åtanke när du studerar egenmäktiga Saturnus i dominanta Lejonet i dess ambition att dominera en motsträvig Venus-Oxe, Materialist-Saturnus vilja att kontrollera Venus-pengarna och få dem att rinna sin egen väg (eller dens väg man gör PR för).

Från denna utläggning kan vi alltså sluta oss till att det bara är PR-chefens demonisering av manssläktet som driver hennes "idealism" - kanske en följd av att ha mött något gubbslem i unga år.

Månen i patologiserande Fiskarna tyder på en väldigt livaktig fantasi, så man får se upp med mytomani här. Psyket i kontakt med den "demoniska" månnodsaxeln kan förvandla händelser till något annat, något mer arketypiskt... Jag minns t.ex. vilket ofattbart övertygande historieberättare mördaren Ted Bundy var med sin fantasiplanet (Månen) kopplad till de förmörkande månnoderna. Minns att han under en period avsåg bli politiker...men sedan tog psykets mörka Vatten kontroll.

SvD-artikeln forsar förbi det ovanliga faktum att ingen av föräldrarna efter en skilsmässa då kvinnan var sex år fick vårdnaden - den blivande aktivisten och PR-människan hamnade i fosterfamilj. T.o.m. utan den viktiga födelsetimman är den här Månen (barndomsmiljö) intressant, eftersom månnoderna hotar med kraftiga psykologiska frågetecken. (Modern uppges ha varit psykolog!)

På temat förstockad Saturnus, jämför gärna med PR-agentens kund Robyn, också född en tid då Saturnus passerade genom Lejonet och också med Oxen befolkad. I hennes fall syns också auktoritetsproblem, men här utgörs gubbslemmen eller det "äckliga patriarkatet" av dominanta skivbolagsbossar vars idéer om utvecklandet av "produkten Robyn" hon själv inte kunde fördra. Minns hur Saturnus står för formgivning och det var Robyns rätt att själv bestämma sin "form" som stod på spel och som ledde att hon blev "sitt eget gubbslem", sin egen bolagsdirektör!

Inte undra på de här hittade varandra för samarbete, "Dancing by myself"-maninnan och hennes PR-agent! De må vara proffs medan de kreerar ur sina individuella världar, men de vet ingenting om idévärldens balans mellan "yin och yang". (Faktum är att Saturnus aspekter mot Venus brukar lamslå t.o.m. önskan att ha en jämlik relation - de här individerna är autokrater.)

Därmed är "Rättvisepartiet" bara ännu ett stycke klatschig sensationalism från en som fått gåvan att snedvinkla livet och presentera partsinlagor.

Jag tror jag ska samla ihop en mängd PR-konsulter och undersöka om de alla i detta liv är verksamma runt ego-nivåns zodiakala symbol. Mycket talar för det, för från det man börjat se helheten finns inget intresse kvar att jobba som telefonförsäljare eller tuta i trumpeten för enskildheter eller blåsa upp bisaker.

*****

PS. Mars fallen i Kräftan ger i princip alla de symptom PR-geniet själv beskriver i SvD:s faktaruta! Men intressant nog extraknäckar hon också som DJ, och är det ett område där vi sett att Vattentecknen excellerar inom, är det musiken! Här kan, gissar jag, faktiskt denna klena eller t.o.m. hysteriska Mars-Kräfta faktiskt vändas till något gott!

Faktum är att SvD-artikeln är befriande öppenhjärtig och mycket av hennes berättelse kan ses som en berättelse om just vägen till ilska (Mars-Kräftan) i kombinationen med den neurotiska och imploderande Mån-Fisken! Och missa inte att Eld/Vatten-kriget inte vara är en intern fråga mellan Solen och dess disponent. Den upprepas också mellan Sol och Måne, eller mellan "pappa och mamma".

*****

Se även inlägget om Robyns horoskop och det om naturliga PR-maskinen Anna Anka. Korta genomgångar av fem kända feminister här, bl.a. Lisa Magnusson.

*****

Som ett litet bistick mot alla feminister - skumma bara de här rubrikerna från en konservativ katolsk sajt. Den här är en höjdare: "Dagens maskulinisering av kvinnorna börjar redan i den tidiga barndomen".
:-)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läste artikeln för att hänga med i ditt inlägg men hittade inte någon uppgift att hon skulle hamnat i fosterfamilj,däremot att hon fick styvföräldrar.Det tolkar jag som att hennes föräldrar träffade nya partners och skaffade nya barn med.Tror du inte att det är det som avses?
Det är ju en lite mer vanlig familjekonstellation numera.

Mvh MN

Seaward sa...

du har förstås rätt, jag läste fel och mån-fisken representerar bara sitt typiska identitetskaos i hemmiljön...