Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 28 juni 2010

Clooney: nästa Kapten Klänning?




I samband med rättegången mot f.d. Länspolismästaren Göran Lindberg insåg jag att han och George Clooney skulle kunna ha varit ett utmärkt par "look-alikes" om bara åldersmatchade foton funnits att tillgå!

Men till och med med dessa två bilder finns det något primitivt glödande i bådas blickar som kopplar dem till varandra. Astrologin kallar den här signalen för Rajas guna - den liderliga kvaliteten som omvittnar en själ mitt i dragkampen mellan Ljus och Mörker (Sattva respektive Tamas).

Det är mycket möjligt att en annan person inte ser någon nämnvärd likhet, för uppenbart färgades mitt intryck av att ur en samling av 4.000 horoskop först ha gjort en koppling genom herrarnas extremt lika och tämligen dysfunktionella horoskop vad gäller den utlevda manligheten (Solen).

Och det är här minnen kommer tillbaka. Hur genom åren Clooney har misstänkts i skvallerpressen för att vara homosexuell, och hur han möjligen bara poserat med kortlivade flickvänner för att tysta den typen av rykten. För en Hollyood-hunk som Clooney har ju levt på att dra hetero kvinnlig publik till sina filmer.

[Tillägg. Expressen gjorde sig mödan att kolla upp Clooney på den här punkten och finner att han har haft t.ex. ett flera år långt äktenskap. Mot vilket man förstås kan anföra Elton John, som lurade en hustru att han var straight under många år! Nu tycks det dock vara äktenskapstid igen för Clooney så det kanske är dags att droppa gammalt Hollywood-skvaller. Å andra sidan är det här skrivet med fantastisk humor!]

Faktum är att jag i horoskopgranskningen av "kapten Klänning" yttrade idén att hans sätt att förnedra kvinnor kanske bottnade i ett djupt bortträngt hat mot dem baserat på en förnekad homosexuell natur. Ska en vacker dag också George Clooneys historia komma att revideras så som har skett med kvinnornas förkämpe Lindberg?



Vi har återigen exakt samma kombination av en Sol i Väduren (aggressiv och framfusig) men här "kortsluten" genom att Mars härskare (Solens disponent) står fallen (debil) i kvinnans fredade zon Kräftan.

Och ovanpå detta suspekta drama kring jaget och jag-identiteten (som i fallet "Klänning" var nog så uppenbart) hittar vi Kräftans egen planet Månen i "skadat" (detriment) läge mittöver, i Stenbocken. Där ligger den naturligtvis under attack från illvilliga skadegöraren Mars. 

Ett spektakulärt drama av nyckelplaneter som alla ligger i tecken som tillhör Rajas guna - lidelsen (eller psykiskt/kroppsligt lidande).

Ja, vad gör egentligen George Clooney när inte kameran är på?


*****


Kunde inte låta bli detta låga stycke sleaze-skriveri !! Horoskopen är i grunden så lika och det finns så uppenbara frågetecken kring Clooney! Minns också hur Clooney, precis som Lindberg, älskar att projicera en "samhällsansvarig" eller "politiskt medveten" yta - vilket förstås går tillbaka på psykets signum (Månen) i Stenbocken, realpolitikerns tecken.

Varningsklockorna för Clooney gick igång sedan en manlig bekant visat sig ha honom som någon slags vuxenidol, en bekant jag redan innan misstänkt för att i åratal ha fejkat straight för sin hustru eftersom hon försörjde honom i ett "spegelvänt" äktenskap. Plus att han hade en påfallande mängd gay musikartister bland sina favoriter och var uttalad "feminist". 

Samma man tvärnekar - som Göran Lindberg (se AB) - till det mesta han presenteras inför och saknar all känsla för sanningsenlighet så fort en debatt hettar till det minsta. Han föddes när Månen hade knappa timman kvar till entré i Stenbocken, och jag återkommer till att den här psykplaceringen kan vara närmast psykopatisk i sin instinkt att ge världen en "trovärdig show". Inte alls som den blödande och känslomässiga men genuina Månen i sitt härskartecken Kräftan.

För en, mig veterligen, väl "fungerande" Mån-Stenbock, se t.ex. den mångbegåvade aktören Val Kilmer. Men det är uppenbarligen i spelet av roller eller skapandet av texturer Mån-Stenbocken är som mest hemma. Den är på sitt sätt en konst- eller hantverksposition.

Se även DN om Lindberg: "Delar av förundersökningen släpps."

*****

PS. Samma tre planetplaceringar hittades även i en tredje individ, en jag alltid tyckt instinktivt illa om - den numera avpolletterade pratshowsvärden Conan O'Brien. Något mer torrskinnat och o-roligt får man leta efter.

Där är emellertid horoskopet lite mer komplicerat, för tillsammans med sinnelaget/Månen i torra Jordtecknet Stenbocken hittar vi också Saturnus hemma i sitt negativa härskarläge (samma som hos Clooney). Och därtill spände den komplexa månnodsaxeln ut sig mellan Stenbocken och Kräftan detta år. 

Men spontant, låter inte Månen + Saturnus i Stenbocken som universums torraste och minst roliga personlighet? Allt han måste ha gjort i tv-studion under alla år lär ha varit självmedvetet, kontrollerat och spelat. En klassisk ambitiös streber-psykopat med andra ord, om än inte av kriminell typ.

Men Clooney har ju humor?  Det måste finnas ytterligare faktorer och jag tippar att O'Briens Lejonascendent får honom att ta sig själv på för stort allvar. Clooneys distanserade Vattumanascendent (motpolen!) är dessutom ultradistanserad genom norra månnoden Ketu som tycks klippa av individen från sin omgivande miljö - minns hur länge Clooney trälade i Hollywood utan att komma någonstans.

Noderna kan jag tyvärr för lite om för att säga något mer exakt. Jag har också antytt möjligheten av en paranoid tendens hos dem som föds med södra månnoden stigande.

Obs. Det finns humor även i Saturnus domän, och det är när man tar sval saklighet till det bisarras gräns. Monty Python-gänget var mästare i det och Saturnus försök att kontrollera fundamentala delar av John Cleeses himmel i den koleriska spänningen mellan Eld/Luft går inte av för hackor!

Även hos den superbe svarta komikern Woody Allen hittar man en Saturnus i en positivt polariserad opposition: i härskarläge i Lufttecknet Vattumannen och i kombination med Månen. Båda i opposition med det stigande Eldtecknet Lejonet. Det senare skildrar, förstås, dramatikern Allen! Och det är Lejonascendenten skevt understödd av Solen i nattsvarta Skorpionen som ger det uppenbara fall av dramadrottning han är!

Inga kommentarer: